עבור לתוכן

מחשב בתקציב של 1900 לפיתוח תוכנה - רק לשולטים בחומר(;

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

אין סיבה לבזבז כסף סתם

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

200 שקלים (רק בשביל הבדל משמעותי!)

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

בעיקר פיתוח תוכנה אך סך הכל ישמש המחשב כמחשב ביתי ולכן ישמש גם להזרמת סרטים וגם יתבצע שימוש נרחב באינטרנט (גם העלאה וגם הורדה)

שורה תחתונה - רוצה מחשב מהיר חלק וחזק, שיחזיק כמה שיותר שנים

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

אני משתמש בטלוויזיה בתור מסך - Haier LCD L22T1 בגודל של 22 אינצ'

עם רוזולציית מסך של :1680x1050

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא צריך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

צורב -כונן דיסקים לא צריך

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

אין חשיבות משמעותית במיוחד אבל רצוי

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

לא

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

שבוע הבא בערך

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

1TB לפחות של כונן קשיח

-דגש עם מעבד וזיכרון (RAM)

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

כנראה שלא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

רוצה מחשב מהיר חלק וחזק, שיחזיק כמה שיותר שנים

תודה רבה לכל תגובה ועזרה (:

נערך על-ידי shahartal

פורסם
  • מחבר

עבר 24 שעות, UP (:

פורסם

בשביל מחשב מהיר וחלק שווה לך לחשוב על SSD, ההבדל עצום בזמני טעינת תוכנות, התוספת תעלה לך כ330 ש"ח ל120 GB ו540 ש"ח ל256GB. תחשוב על זה.

במפרט הזה שמתי לך מעבד חזק מאוד לתקציב ו8 ג'יגה ראם. חרגתי מהתקציב ב44 ש"ח ולא כללתי כונן DVD. תעביר את הישן שלך, מיותר לרכוש חדש בשמונים ש"ח.

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601464800 - Intel - i5-4440 Quad core CPU - LGA1150 - 3.1 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600...

כמות: - 1 - 809/793

לוחות אם - Intel LGA1150

GA-H81M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi...

כמות: - 1 - 282/276

זכרונות - DDR3 - לנייח

AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series...

כמות: - 1 - 371/364

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

ST1000DM003 - Seagate - 1TB - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 series - (ST1000DM001)...

כמות: - 1 - 266/261

מארזי מחשב - מארז עם ספק

CI-5SS7-A400 - Cougar - Cougar Spike - 400W Antec BP-400PX - mATX...

כמות: - 1 - 252/247

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-AP111-GBB01 - Arctic - Alpine 11 Rev 2 cooler for intel socket LGA775,1156 - Ultra quiet 92mm PWM fan with low noise impel...

כמות: - 1 - 64/63

2044.00 / 2003

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=3701

פורסם
  • מחבר
בשביל מחשב מהיר וחלק שווה לך לחשוב על SSD, ההבדל עצום בזמני טעינת תוכנות, התוספת תעלה לך כ330 ש"ח ל120 GB ו540 ש"ח ל256GB. תחשוב על זה.

במפרט הזה שמתי לך מעבד חזק מאוד לתקציב ו8 ג'יגה ראם. חרגתי מהתקציב ב44 ש"ח ולא כללתי כונן DVD. תעביר את הישן שלך, מיותר לרכוש חדש בשמונים ש"ח.

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=3701

קודם כל תודה רבה!

עכשיו לגביי הצעתך של שדרוג המחשב בעזרת כונן נוסף SSD,

חריגה נוספת ועוד של 300 שקל זה מוגזם אבל אם ההבדל כלכך משמעותי אולי עדיף להחליף את המעבד לI3 או להחליף את אחד החלקים האחרים ואז הכונן יכנס לתקציב (אולי לוח אם/מארז אולי להפחית ל4GB ראם ומבחינתי אם יהיה עוד 120GB של SSD אז אפשר להפחית את הדיסק הקשיח מ1TB אפילו לחצי)

משהו נוסף שחשבתי עליו זה שהSSD הוא קטן יחסית ובטח בהזמנה מחול(EBAY/AMAZON) זה יצא סביב ה200 שקל

ולאוזיל את המפרט ב200 שקל בלי לפגוע משמעותית בביצועים זה יותר אפשרי.

ועוד אופציה זה לקנות SSD של 32GB או 64GB שבו תהיה רק מערכת ההפעלה ומספר תוכנות בודדות (אולי זאת האופציה הכי טובה)

מה אתה חושב?

נערך על-ידי shahartal

פורסם

אל תחליף את המעבד.

תרכוש את המפרט ותוסיף SSD מתי שיתאפשר. מעבד יהיה לא נוח לשדרג אח"כ.

מחירי הSSD צונחים בצניחה יחסית חופשית:

לפני שנתיים וחצי קניתי CRUCIAL M4 256GB ב350$(!) והיום יש CRUCIAL MX100 256GB ב540 ש"ח(!)

הבנת?

פורסם

תלוי בסוג של פיתוח התוכנה שהוא יעשה, כנראה שלא כדי לרדת ל4GB RAM בגלל שיש כלים לפיתוח שהם מבזבזים המון RAM וכוח עיבוד.

כרגע שווה לוותר על SSD ולקנות אחרי.

לI5 יש כל מיני אופציות נוספות ובתכלס I3 זה I5 מסורס לכן פחות מומלץ לקחת I3.

בI5 אתה מרוויח כרטיס גראפי יותר טוב ובסיכום התקציב מאוד דל ככה שאין יותר מידי מה לעשות.

פורסם
  • מחבר
תלוי בסוג של פיתוח התוכנה שהוא יעשה, כנראה שלא כדי לרדת ל4GB RAM בגלל שיש כלים לפיתוח שהם מבזבזים המון RAM וכוח עיבוד.

כרגע שווה לוותר על SSD ולקנות אחרי.

לI5 יש כל מיני אופציות נוספות ובתכלס I3 זה I5 מסורס לכן פחות מומלץ לקחת I3.

בI5 אתה מרוויח כרטיס גראפי יותר טוב ובסיכום התקציב מאוד דל ככה שאין יותר מידי מה לעשות.

השאלה היא אם הוא יהיה מהיר וחלק לגמרה

כי הלחצת אותי טיפה כשאמרת "תקציב מאוד דל" - קודם כל דל זה יחסי חח

אבל מעבר לזה אני תוהה אם בכלל ביחס לצרכים שלי מהמחשב היה טעם לבזבז יותר.

חוץ מSSD, אתה חושב שהמחשב לא יעשה את העבודה? שהייתי צריך להוציא יותר כסף?

הסוג פיתוח שאני עושה הוא פיתוח תוכנות דיי פשוטות לצורך למידה

קצת עבודה עם רשת אבל לא משהו שצריך מפלצת בשבילו.

פורסם

המפרט שנתתי לך מצוין ומהיר! שלא תחשוב לזלזל בו.

רק שSSD יהווה שדרוג נוסף

פורסם

שורה תחתונה - רוצה מחשב מהיר חלק וחזק, שיחזיק כמה שיותר שנים

:

זה נראה שאתה רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

בעיקרון דובי נתן לך מפרט מעולה לתקציב אם היה לך יותר תקציב היה אפשר להוסיף SSD מארז יותר נחמד (לא חובה), ספק כוח עם תקן רציני יותר(אני מעדיף) ואולי לקחת גרסאת I5 קצת יותר יקרה.

אם אתה לא הולך לקנות בעתיד כרטיס מסך אז הספק יהיה מצוין להרבה זמן.

פורסם
:jafafa:
פורסם
  • מחבר

רק דבר אחרון -

אני יודע שזה דבלי אבל יש מארזים אחרים באותה רמה ובאותו מחיר? פשוט הוא לא נראה כלכך אסתטי ואפילו קצת ילדותי (לא שזה כזה קריטי אבל 2000 שקל זאת הוצאה גדולה אז באלי לנצל עד הסוף חח)

פורסם

ללא חריגה ;) כללתי מעבד חזק יותר מסדרת הרענון האחרונה של אינטל.

בנוסף, כמו שנאמר לך, אם אתה רוצה מחשב מהיר יותר, אמליץ להוסיף כונן SSD שיאיץ משמעותית את עליית ופעולת מערכת ההפעלה.

אוסיף ואומר שהקירור הזה לא יהיה שקט תחת מאמץ במיוחד לא בקיץ הישראלי ואני פחות ממליץ עליו, במקומו הייתי לוקח את ה-i11 של ארקטיק שיעשה מעולה את העבודה.

אני הייתי מותח את התקציב לאיזור 2500 ודוחף בתקציב זה SSD מדגם EVO, קירור מעבד טוב יותר ומארז איכותי מעט יותר.

קח בחשבון שתקציב מוגבל גורם לך להתפשר בחלקים, המארז שכללתי הוא הבסיסי ביותר שקיים(לא הכי מומלץ).

logo.png

מפרט זה הורכב ב - www.1pc.co.il - רשת חנויות א&א מחשבים

מעבד: : מעבד Intel Core i5 4590 Tray בקניית מחשב חדש

₪ 830 x 1

קירור למעבד: : Arctic Alpine 11 בקניית מחשב חדש

₪ 45 x 1

לוח אם: : Gigabyte GA-H81M-HD3

₪ 270 x 1

מארז: : IPPON Chassis A32 120mm Black + FSP 500W

₪ 255 x 1

זיכרון: : זיכרון Crucial 8GB Single DDR3 1600 בקניית מחשב חדש

₪ 315 x 1

כונן קשיח : : כונן קשיח פנימי Seagate 1TB ST1000DM003

₪ 285 x 1

----------------------------

סה""כ מחיר: 2000₪

----------------------------

קישור להזמנה

נערך על-ידי idanmal

פורסם
  • מחבר
ללא חריגה ;) כללתי מעבד חזק יותר מסדרת הרענון האחרונה של אינטל.

בנוסף, כמו שנאמר לך, אם אתה רוצה מחשב מהיר יותר, אמליץ להוסיף כונן SSD שיאיץ משמעותית את עליית ופעולת מערכת ההפעלה.

אוסיף ואומר שהקירור הזה לא יהיה שקט תחת מאמץ במיוחד לא בקיץ הישראלי ואני פחות ממליץ עליו, במקומו הייתי לוקח את ה-i11 של ארקטיק שיעשה מעולה את העבודה.

אני הייתי מותח את התקציב לאיזור 2500 ודוחף בתקציב זה SSD מדגם EVO, קירור מעבד טוב יותר ומארז איכותי מעט יותר.

קח בחשבון שתקציב מוגבל גורם לך להתפשר בחלקים, המארז שכללתי הוא הבסיסי ביותר שקיים(לא הכי מומלץ).

קישור להזמנה

תודה על התגובה!

סיבכת אותי קצת אבל מאמין שזה טוב ;)

לפי התיאור שלך, נשמע שיש כאן מצב של אי תאימות במפרט (מעבד נורא חזק, אך מארז חלש וקירור חלש)

אז שכנעת אותי לעלות את התקציב טיפה (נגיד ל2100) לא כולל הSSD ועוד כמה חודשים אני אקנה גם SSD (פשוט המחשב מרוקן לי את הכיס חח)

בגלל שאמרת שעלייה ל2500 תעשה את ההבדל ורק הSSD עולה כמעט 400 אז במידה ואת הSSD אני יוסיף בהמשך, אין לי בעיה לעשות את זה :)

ולפי תחושת הבטן שלי (שמתבססת על מה שרשמת) - את השדרוג הכי משמעותי נקבל ע"י שדרוג המארז (ולפי מה שהסתכלי 100 שקל תוספת למארז זה בכל זאת שיפור דיי רציני)

אבל כל שדרוג שאתה יכול לחשוב עליו יתקבל בברכה.

תודה רבה על העזרה!

נערך על-ידי shahartal

פורסם

אין יותר מדי מרחב תמרון, זה הכי זול:

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601560615 - Intel - i5-4590 Quad core CPU - LGA1150 - 3.3 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600...

כמות: - 1 - 876/858

לוחות אם - Intel LGA1150

GA-H81M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi...

כמות: - 1 - 282/276

זכרונות - DDR3 - לנייח

M378B1G73QH0-CK0 - Samsung - 8GB 240-pin DIMM DDR3 PC3-12800 CL11 - Unbuffered - DDR3-1600 - 1.5V - 512Mx8 (16pcs) - Transcend Je...

כמות: - 1 - 366/359

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

ST1000DM003 - Seagate - 1TB - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 series - (ST1000DM001)...

כמות: - 1 - 266/261

מארזי מחשב - מארז עם ספק

CI-5SS7-A400 - Cougar - Cougar Spike - 400W Antec BP-400PX - mATX...

כמות: - 1 - 252/247

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...

כמות: - 1 - 130/127

2172.00 / 2129

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=3740

פורסם

1. הזיכרון של Transcend זול יותר ב 10 ש"ח.

2. אפשר לרדת במעבד ל Core i5 חלש יותר, כמו ה Core i5-4440 (בעל תדר הנמוך ב 200MHz) ש דובי770 הציע. זה לא אידאלי, אבל אם המטרה היא לחסוך וכל שקל חשוב...

3. אפשר לקחת גם קירור פחות טוב למעבד - שוב כמו ש דובי770 הציע, יש את ה Alpine 11 Rev 2, אבל גם זה לא הפתרון הכי טוב למעבד כזה...

4. קישור להצעת מחיר עם השינויים הנ"ל:

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=3726

5. התקציב פה הוא מאד בעייתי - כמו ש idanmal כתב - אין פה ממש מרחב לתמרון, אז אפשרויות הבחירה מאד מוגבלות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים