עבור לתוכן

המלצה לאופן חיבור ראוטר אלחוטי בשילוב עם ראוטר ADSL

Featured Replies

פורסם

יש לי ראוטר ADSL של D-LINK 2650 שכיום מתפקד גם כספק WIFI לבית.

קניתי ראוטר אלחוטי ייעודי טוב בהרבה וברצוני לחבר את שניהם יחד אך לא ברור לי מה אופן חלוקת האחריות ביניהם וכיצד להגדירם.

יש לי גם מכשירים אלחוטיים וגם קויים (ויש לי גם Switch נפרד לחיבור הקוויים).

מי כדאי שיהיה DHCP? מי כדאי שיתפקד כחייגן? וכיצד לחבר אותם? אילו תחומי כתובות IP צריך להגדיר ביניהם וכו'.

אני מבין שאפשר להגדיר את ה 2650 להיות ברידג בלבד (שאני מבין שזה למעשה נטו מודם?) וכל השאר יעשה הראוטר האלחוטי.

אשמח לקבל עזרה.

תודה

פורסם

אם רכשת נתב "טוב בהרבה", הפתרון הקלאסי הוא להפוך את ה-2650 למודם (BRIDGE) ולתת לנתב החדש לנהל את ה-DHCP וכיוב'.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אם רכשת נתב "טוב בהרבה", הפתרון הקלאסי הוא להפוך את ה-2650 למודם (BRIDGE) ולתת לנתב החדש לנהל את ה-DHCP וכיוב'.

פורסם
  • מחבר

הראוטר שרכשתי הוא Asus N66U.

במקרה כזה הוא יתפקד גם כחייגן, DHCP, וכל השאר וה 2650 יתפקד רק כמודם?

החיווט הוא שפורט ה WAN של האסוס יחובר ל 2650 בכל אחד מחיבורי ה LAN וה2650 יחובר לשקע הטלפון? ואם ארצה עוד Switch אז אחבר אותו לחיבור ה LAN שך האסוס?

במקרה שכזה תחת איזה כתובת IP אמצא את ה 2650 לצרכי ניהול? מאיפה יקבל אותה?

פורסם

אם ה-2650U משתמש כנתב בלבד, אן מה לנהל בו. לכל שאר השאלות שלך התשובה היא כן.

פורסם
  • מחבר

לגבי הניהול -

איפה לדוגמא אני רואה את המצב של חיבור ה ADSL? (יש לו איזור Diagnostics שמראה על בעיות)

איך אני אחזיר אותו בחזרה למצב הרגיל במידה וארצה?

ועוד שאלה - בזק ובזק בינלאומי יודעים לתמוך באיתור בעיות כאשר המודם במצב זה?

פורסם

אם אתה רוצה להציץ בדיאגנוסטיקה שלו, אתה צריך לתת לו כתובת IP ששונה מזו של הנתב, אבל באותו סגמנט ומחוץ לאזור הכתובות שמחלק שרת ה-DHCP של הנתב. הם יודעים לאתר בעיות גם במצב הזה - לכל היותר יכולים לבקש ממך להתחבר ישירות למודם ולבדוק עם חייגן על המחשב.

פורסם
הראוטר שרכשתי הוא Asus N66U.

אני גם מתעניין כרגע בדגם הזה... ומנסה להבין כמה גדול הסיכון שייעצר במכס.

איך שלחו לך אותו, אם לא אכפת לך להגיד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים