עבור לתוכן

האם יהיה צורך בחומרה מיוחדת לאינטרנט של חברת החשמל?

Featured Replies

פורסם

אני יודע שזו שאלה קצת משום מקום אבל תהיתי איך החיבור יהיה, הם טוענים לFTTH אבל מן הסתם לא יחברו לכל אחד כבל אופטי לתוך הבית? ואם כן האם זו תהיה נקודת ההתחברות הראשונה?

בכל אופן האם יהיה צורך בציוד מיוחד? או כל נתב יספיק? האם נתחבר לקו טלפון כמו עכשיו או שהכבל WAN יתחבר למשהו בחשמל?

תודה!

פורסם

אכן, שאלה לא קשורה לכלום.

מה אתה דואג? האם יש לך ספק שכאשר הם יחברו משתמשים פרטיים, הם יעשו את זה באופן מאוד פשוט לצרכן?

זה יהיה בדיוק כמו שאתה מכיר מהוט ומבזק. הרי לא מעניין אותך שאינטרנט בהוט מגיע אליך הביתה דרך כבל קואקסיאלי, כי מה שאתה מקבל בסוף מהמודם זהו חיבור לכבל רשת RJ-45 סטנדרטי שמתחבר לכרטיס הרשת במחשב או לראוטר.

אותו דבר יהיה בחברת החשמל. גם אם הכבל האופטי יגיע אליך עד הבית, שם הוא יחובר לציוד מתאים שיסופק ע"י חברת החשמל, אשר ממנו יצא כבל RJ-45 1Gb לשימושך. (לחיבור ישירות למחשב או לראוטר)

כמובן, סביר להניח שגם הם כמו המתחרים יספקו מכשירים משולבים הכוללים גם "מודם" (לא בדיוק. זה יותר כמו ממיר) וגם ראוטר אלחוטי בחבילה אחת.

פורסם
  • מחבר

כמובן שאתה צודק

זה עניין של הכנה מראש

אני לא קונה דברים ברגע אחד, כזה אני. אז נכון לעכשיו אני בבזק עם 40 מגה ויש לי נתב שלהם, הייתי רוצה לדעת אם אני אוכל לרכוש נתב פרטי ואם כן להשקיע את הזמן לעשות את המחקר שלי לדעת מה תהיה הבחירה הנכונה.

כמו שאתה אומר, ביג-דיל, זה לא.

תודה שענית בכ"ז!

פורסם

לרכוש נתב פרטי כיום כדי לתכנן עבור חברת החשמל זה בעייתי מכמה סיבות.

בראש ובראשונה, אתה לא יודע מתי הם יגיעו אליך הביתה. זה יכול להיות עוד חודש, אבל זה יכול להיות גם עוד 5 או 10 שנים.

אך גם מכיון שרוב הנתבים אשר קיימים בשוק לא מספיקים לניצול החבילות הגבוהות של חברת החשמל. גם לא מבחינת יכולת/כוח ניתוב, אבל אפילו לא מבחינת רוחב הפס של הפורטים עצמם. החל מהגבלה של 100Mb על חיבור ה WAN , דרך הגבלה של 100Mb על חיבורי ה LAN (במרבית הנתבים עד 200 שח) ועד רוחב הפס של ה WIFI

פורסם
  • מחבר

אוקי זו בדיוק הנקודה שאני מנסה להדגיש

השוק הזול-בינוני לציוד ללא הגבלות שכאלו (גם על הWAN, גם על ה LAN ועל ה WIFI) הוא לא גדול

וצריך לקחת זמן כדי לבדוק את הדברים

אבל זה לטחון מים כי המידע לא שוחרר לצערי - אבל אני בספק שהם יספקו ציוד במחיר הזה.

פורסם

אכן, נחכה ונשמע את הדיווחים מהמשתמשים הראשונים שיתחברו. ואז יהיה ניתן להגיע למסקנות ולאופציות, וגם זה בעירבון מוגבל. כי סביר להניח שעד שהם יגיעו אלינו לבית, כבר הרוב יהיה לא רלוונטי.

פורסם

כעיקרון אתה תקבל קופסא שעושה את הכל שתדע לקבל את ה CAT6 (במקרה של בית משותף) או סיב אופטי בשאר המקרים.

תכלס, מבחינתך זה לא ממש משנה איזה סוג של חיבור נותן לך את השירות, סיב אופי, CAT6, קואקס או זוג חוטי נחושת.

מה שמעניין אותך זה המחיר והשירות.

ולקופסא שלהם תחבר את מה שבא לך בדיוק כפי שאתה מחבר ראוטר פרטי למודם של הוט או למודם של בזק.

פורסם

כיוון ש-IBC פורסת לתוך הבית כבל רשת סטנדרטי (ככל הנראה CAT6), הציוד שתקבל יהיה נתב סטנדרטי. כרגע לא ידוע על איזה נתב ומה יהיה מודל השימוש הבו - רכישה, השכרה וכיוב'. גם לא ברור מה תהיה היכולת שלך להכנס לתפריטי הנתב הזה ולקנפג אותו. בכל מקרה, עד ש-IBC יגיעו אליך יקח עוד זמן וזה לא צריך להיות ברכישת ציוד עכשוי. אם אתה בכל זאת מודאג ויש לך תוכנית להתחבר ל-IBC במהירות העולה על 100M, תרכוש נתב שתומך ביותר מכך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים