עבור לתוכן

משכנתא\שכרות. לקנות דירה ולהקים משפחה בארץ או בחו"ל

Featured Replies

פורסם

כן, כן, כן. יצור...

• תגובות 231
  • צפיות 39.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
בתכל'ס? חד משמעית: לא.

לכן אתה רואה במדינות אחרות פועלי זבל מתורבתים ואנשים שלא מפחדים להגשים את החלומות שלהם בזמן שפה אתה רואה כל אהבל משלם 120,000 שקל עבור תואר במשפטים או מנהל עסקים ממכללת ראש העין.

מדינה של 2 מליון עורכי דין ואף אחד לא רוצה להיות מורה למתמטיקה.

אתה ציני ?

פורסם

המציאות צינית.

פורסם
QttP אם כך, במשכנתא ב100% ריבית משתנה אשר נלקחה לפני מספר שנים כאשר היה אפשרי, כאשר ההחזר החודשי כיום כ 5000 שח, במידה ועוד 5 שנים הריבית תגיע ל 10%, מה יהיו ההחזרים החודשיים? ואם יהיו גבוהים מדי להכנסתו של הקונה, מה הם האופציות מלבד מכירת הנכס ? (ורק חסר שזה יקרה בעיצומו של משבר נדל"ן) פריסה מחדש לעוד 25 שנים מלבד ה 10~ שנים שכבר שולמו ?
בגדול, יש לך פה מחשבון משכנתה שמאפשר לכל תקופה להתאים שינוי של הריבית, ברמה החודשית:

http://www.goleango.com/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%9F%20%D7%9E%D7%A9%D7%9B%D7%A0%D7%AA%D7%90%20%D7%A6%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%AA%20%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9D.php

אז אתה יכול לבדוק כל תרחיש שאתה רוצה.

אם ניקח כהנחה שהמשכנתה המקורית נלקחה לפני 5 שנים ל20 שנה,כולה בP-1, אז כדי שההחזר היום יהיה 5000 שקלים בערך, הסכום המקורי צריך להיות בערך 1.05 מיליון. זה אומר שההחזר התחיל מ5000 בערך, בדרך טיפס לסביבות ה5500, וכיום חזר ל5000.

אם הריבית תעלה מחר בבוקר ל10% (פריים 11%), ההחזר יקפוץ ל8800.

אם הריבית תעלה ב1.5-2% בהדרגה בכל שנה, כדי להגיע ל10% בתום 10 שנות תשלום (5 שנים מהיום), ההחזר יעלה בהדרגה ויעמוד באותו רגע על 8,000 שקלים, עם יתרת חוב של קצת מעל 600,000 שקלים.

במצב כזה כדי לחזור להחזר של 5,000 שקלים בריבית של 10% תצטרך לפרוש מחדש ל30 שנה. סביר להניח שלא תרצה לפרוש את זה, אלא למחזר לריבית שאינה פריים (קבועה או משתנה צמודה או משהו כזה). במצב זה סביר להניח שהריביות יהיו גבוהות יותר משמעותית מהיום, אבל עדיין נמוכות משמעותית מהפריים.

פורסם
מאוד משעשע לראות את אותו דיון, עם אותם משתתפים, חוזר על עצמו כל פעם מחדש :-)

גם OMRIJ וגם ראול עדיין לא הגיבו פה :)

פורסם
אם הריבית תעלה מחר בבוקר ל10% (פריים 11%), ההחזר יקפוץ ל8800.

הריבית היום הוא 0.75%. בשביל שהיא תעלה "מחר בבוקר" ל-10% צריכה להיות מהפכה בסדר גודל שתיכתב בספרי ההסטוריה של האנושות כולה.

פורסם
פורסם

^

זהו . פותח השרשור כבר בקנדה .

פורסם
כל החכמים שמנסים לצאת עוד יותר חכמים, ברגע שתתחתנו ותביאו ילדים אתם כבר תדברו אחרת! :s0403:

אני מרוויח נטו יפה ואישתי מרוויחה משכורת ממוצעת וממש אבל ממש אין לי זמן\ראש\כסף להתחיל להשקיע בבורסה\אג"ח\פק"ח\חרטא"ח.

רק אני חושב שצריך לדאוג לכל הדברים האלה, לפני שמקימים משפחה ומביאים ילדים לעולם?

פורסם

כן.

שוב, אני לא יודע באיזה סביבה אתם חיים וכנראה שאתם מסתובבים סביב אנשים שגורמים לכם להרגיש (באופן שגוי) שזאת הנורמה, אבל רוב האנשים בישראל חושבים בעיקר על איך לסגור את החודש ולכל היותר עושים לעצמם איזושהי תוכנית חיסכון בבנק שהם מפקידים אליה סכום צנוע כלשהו - ממש אבל ממש לא משקיעים אלפי שקלים בחודש בבורסה/שוק ההון. באיזה סרט אתם חיים שאתם חושבים שהתיאוריה הזאת מציאותית בישראל של שנת 2014 ליותר מאחוז בודד של אנשים, רק אלוהים יודע.

פורסם
רק אני חושב שצריך לדאוג לכל הדברים האלה, לפני שמקימים משפחה ומביאים ילדים לעולם?

רק אתה ועוד 3% מהאוכלוסיה.

כל 97% הנותרים ממש לא משחקים ולא יודעים בכלל לשחק בבורסה.

פורסם

עצם זה שאתה אומר "לשחק" מעיד על חוסר הבנה מסוים של הבורסה.

ללא ספק, אפשר "לשחק" בה (הרי המונח הגיע במקור ממשהו), אבל את זה הייתי ממליץ אולי ל1% מהאנשים. אפשר גם להשקיע בה בלי "משחקים", ואת זה הייתי ממליץ לכל מי שיש לו כסף פנוי, כאלטרנטיבה לתכניות חסכון. אבל רוב האנשים בכלל לא מכירים את האפשרויות.

פורסם

נכון, מבחינתי זה משחק!

אין לי את הזמן\משאבים להתחיל ללמוד את שוק ההון ולשכנע את האישה להשקעות.

אם אתה במצב שיש לך כסף פנוי אז אני מקנא בך.

לי אין כזה.

פורסם

מבחינתך זה משחק. מבחינתך גם תכנית חסכון בבנק זה משחק?

אין לי את הזמן/משאבים, אין לי כוח לשכנע את האישה וכו' - הם תירוצים סטנדרטיים לגמרי, ואני מבין אותם בהחלט. אפשר לומר את זה כמעט על כל דבר בחיים. :)

פורסם

נכון, החיים הם כאלה. אחרי עבודה, טיפול בילדים וניהול משק בית זה מה שהחיים עושים אותנו.

אחרי כל זה אין לך כוחות כבר.

וגם תוכנית "חסכון" בבנק זה לא משהו שאני שמח לגביו. זה שלוקחים את הכסף שלך ונותנים לך עליו ריבית של 0.000001% שנתי ומלווים אותו למישהו אחר וקורעים אותו בריבית זה פשוט גנבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים