עבור לתוכן

משכנתא\שכרות. לקנות דירה ולהקים משפחה בארץ או בחו"ל

Featured Replies

פורסם

אם השקעה בבנק היא כול כך בטוחה והשקעה בבורסה היא כול כך לא בטוחה למה הבנק לוקח את הכסף שאתה מפקיד אצלו ומשקיע אותו בבורסה?

אני יודע לבנק אפיקי השקעה נוספים(הלוואות בעיקר), אבל גם בבורסה יש אפיקי השקעה סולידיים יותר ולא חייבים לקנות מניות.

אם הבנק לא היה בטוח ביכולתו להרוויח לאורך זמן בבורסה יותר מהתשואה (האפסית) שהוא נותן לך הוא לא היה נותן לך.

אם הבנק עושה את זה אתה יכול לעשות את זה גם. מה שצריך זה בעיקר היצמדות לחוקים ביסיסיים משמעת וסבלנות.

בלי קשר אם אתה חושב שהכסף שלך בבנק נשמר אתה טועה. כרגע הריבית אפסית, התשואה שאתה מקבל מהבנק לא מצליחה לנצח את האינפלציה כך שאם הכסף שלך ישאר שם מספיק זמן הוא לא יהיה שווה כלום.

לגבי הטענה שאנשים עם הרבה כסף משאירים אותו בבנק. במילה אחת בדיחה.

כנראה שאתה לא מכיר אנשים עשירים.

• תגובות 231
  • צפיות 39.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
אם השקעה בבנק היא כול כך בטוחה והשקעה בבורסה היא כול כך לא בטוחה למה הבנק לוקח את הכסף שאתה מפקיד אצלו ומשקיע אותו בבורסה?

שמעת על חוק המספרים הגדולים?

חוץ מזה שזה פשוט לא נכון. הבנק לא עושה את הרווח שלו מזה שהוא משקיע את הכסף שלך בבורסה, הוא עושה את הכסף שלו מזה שהוא מלווה את הכסף שלך לאנשים אחרים, בריבית גבוהה משמעותית מזו שהוא נותן לך עבורו.

פורסם

הסיבה היחידה שהבנקים בארץ לא משקיעים במניות היא כי נאסר עליהם, ולא כי הם לא רוצים לעשות זאת.

אם הייתה להם את ההזדמנות הם היו קופצים עליה מזמן.

אז למה שבנקים ירצו לסחור במניות אם הם מרוויחים מספיק כסף ממתן הלוואות? הרי לדבריך השקעה במניות היא כהימור בקזינו.

למה לבנק להסתכן אם יש לו תשואה לא רעה בכלל גם בלי זה?

תסתכל על המצב במקומות אחרים בעולם שם בנקים משקיעים במניות, ויש בנקים שזה מקור רווח משמעותי מאוד אצלם.

מה שקורה בבועה הקטנה שלנו לא מעיד על כלום.

בלי קשר מתן הלוואות היא גם לא עסק כול כך בטוח. ראה ערך תשובה(תספורת), בן דוב(תספורת), דנקנר(תספורת שנעצרה ברגע האחרון), לבייב(תספורת),.. אין שום דבר בטוח בחיים.

בלי קשר מה אתה מרוויח מזה שהכסף שלך יושב בבנק? אתה לא מנצח את האינפלציה על זה אי אפשר להתווכח. כלומר אתה מפסיד כסף.

איזה סיכוי יש לאדם כמו פותח הדיון לעקוף את האינפלציה, ולעקוף את עליית מחירי הדיור? רק עם סיכון מחושב והשקעה.

פורסם
הסיבה היחידה שהבנקים בארץ לא משקיעים במניות היא כי נאסר עליהם

מעניין למה.............

אבל היי, כנראה שאיזה ילדון בפורום באינטרנט מבין טוב יותר מהמדינה :)

בלי קשר מה אתה מרוויח מזה שהכסף שלך יושב בבנק? אתה לא מנצח את האינפלציה על זה אי אפשר להתווכח. כלומר אתה מפסיד כסף.

איזה סיכוי יש לאדם כמו פותח הדיון לעקוף את האינפלציה, ולעקוף את עליית מחירי הדיור? רק עם סיכון מחושב והשקעה.

זה קישקוש גמור.

האינפלציה היא אחוזים בודדים בשנה. אם המטרה שלך היא לשים את הכסף ב"כספת" ולא להשתמש בו לעולם (או לפחות לא לתקופת זמן ארוכה מאוד) אז כל פיקדון ארוך טווח בבנק יניב לך מספיק ריבית מובטחת בשביל "להתמודד" איתה.

אבל זה בכלל לא משנה כי בני אדם שפויים לא עושים דברים כאלה - אם יש להם כסף הם משתמשים בו.

אם לצורכי הנאה רגעית, אם לצורכי השקעה (בעסקים אמיתיים, לא בהימורים בקזינו של הבורסה), אם בעזרה לילדים (כסף שניתן בעודם בחיים מספק להם כנראה הנאה גדולה יותר מאשר כסף שניתן להם במילא אבל רק לאחר מותם) וכו'.

רק אנשים מאוד מסכנים חיים מתוך מטרה "למות עם כמה שיותר כסף".

אגב, זה גם אחד מהיתרונות המרכזיים של רכישת דירה אם נחזור רגע לנושא המקורי.

בשכירות גם אתה וגם הבנים שלך וגם הנכדים שלך וגם כולם יאלצו לשפוך כסף לים לנצח נצחים.

ברכישת דירה אתה אולי משלם יותר בטווח הזמן המיידי אבל בשלב מסויים זה נגמר וגם אתה וגם הצאצאים שלך זוכים בעתיד למגורים בחינם לכל תקופת חייהם.

כל מי שמנסה להצדיק/להגן על הרעיון של הימורים בבורסה מדבר תמיד על הנושא של "התקופה הארוכה"....

על כך ש-"in a long enough timeline אי אפשר להפסיד" לכאורה.

רק שאם מדברים על תקופות ארוכות, לא יעזור בית דין ולא קיים שום חישוב בעולם שיצליח לנצח את כדאיות רכישת הדירה, אם לוקחים בחשבון שבני המשפחה שלך ואתה הם "אותו כיס".

פורסם
מעניין למה.............

אבל היי, כנראה שאיזה ילדון בפורום באינטרנט מבין טוב יותר מהמדינה :)

שטויות במיץ.

נאסר על הבנקים להשקיע בגלל תרמית מניות, לא בגלל חשש להון שלהם.

אם המדינה לא מאמינה שבנקים צריכים להשקיע במניות למה בנק ישראל(כסף של המדינה) משקיע עשרות מיליארדים כול שנה במניות?

הטענה שלך לכך שהריבית על פיקדונות בבנק מנצחת את האינפלציה פשוט לא נכונה. זו גם אחת הסיבות לעליית מחירי הדיור. התשואה הזאת שהיא פועל יוצא של הריבית (נמוכה מאוד כרגע), לכן אנשים מעדיפים להוציא את הכסף מהבנק ולקנות דירה ושהשוכר ישלם את המשכנתה. מי שיש לו מספיק כסף בבנק לא ישאיר אותו בבנק היום.

אם נכניס למשוואה את המקרה של פותח הדיון, כלומר התשואה הזאת צריכה לנצח באופן פרטני את עליית מחירי הדיור היא בכלל מופרכת.

פורסם

היא כן נכונה. והמשפט שלך "לכן אנשים מעדיפים להוציא את הכסף מהבנק ולקנות דירה ושהשוכר ישלם את המשכנתה" מוכיח בדיוק את הנקודה שלי כבר במשך 22 עמודים - הרבה יותר משתלם לשלם משכנתא מאשר לשלם שכירות.

האנשים החכמים קונים דירה ומשלמים משכנתא (או גרים בינתיים בדירה אחרת ונותנים למישהו אחר לשלם להם את המשכנתא), והאידיוטים ממשיכים להתווכח בפורומים על זה שעדיף לשפוך כסף לים על דירה שאחרי 20 שנה לא תהיה שלך בניגוד לאותו בחור שניסה לשכנע אותם במשך 22 עמודים שהם דבילים, ושאחרי 20 שנה תהיה לו דירה והוא והילדים שלו יוכלו לגור בה בחינם למשך כל תקופת חייהם.

פורסם

על זה אני מסכים איתך. עדיף שהכסף יושקע בנדלן מאשר שישב בבנק. גם אם אתה קונה דירה לא איפה שתיכננת וממשיך לגור בשכירות לפחות תהנה מהסיכוי להרוויח מעליית ערך הנכס.

אבל מה קורה למי שאין מספיק כסף למשכנתא ויש כסף בבנק?

לדעתי עדיף שיפנה חלק מכסף הזה למקום היחיד שיכול להניב לו רווח, שוק ההון.

תמצא לי בבקשה בנק שנותן לך על הכסף תשואה גבוהה מהאינפלציה.

גם אם תמצא זה יהיה פיקדון לטווח ארוך, אותה מפסיד כול אפשרות להשתמש בכסף בטווח הזה.

פורסם

אבל גם בבורסה כל התיאוריה שלהם היא לגבי "טווח ארוך", זה בדיוק מה שהסברתי לפני 2-3 תגובות.

מי שיש לו כסף בבנק אבל לא מספיק בשביל לקנות דירה, פשוט נמצא בשלב ביניים. שימשיך לחסוך.

לא כל אחד חייב כל הזמן "להרוויח כסף מהכסף", הכסף לא חייב תמיד "לעבוד" ויכול גם פשוט "לשבת" בזמן שאתה ממשיך לצבור אותו. אף אחד לא ימות מזה.

ברגע שתחליט לקחת משכנתא ולקנות/לבנות בית במקום לתרום כסף לשכירות - תשתמש בו.

פורסם

עמרי,

ההשוואה הטוטאלית שלך בין הבורסה לקזינו מראה על בורות גדולה. השוואה מוגחכת.

השקעה במניות היא השקעה ב"עסקים אמיתיים" כלשונך. זה בדיוק כמו להיכנס שותף בעסק. החברות האלו אמיתיות ומייצרות מוצרים אמיתיים ויש להם הכנסות וכו' וכו'...

כנראה שיש לך או לבני משפחתך טרואמה מהנושא ולכן אתה מגיב ככה, אבל האמת רחוקה מאוד מאיך שאתה מציג את הדברים.

ממליץ לך לקרוא בנושא, כאן יהיה מקום טוב להתחיל בו (אני יודע שלא תעשה זאת כי אתה מקובע מחשבתית)

פורסם

ההשוואה לא מגוחכת. לא אמרתי שמהות הפעילות זהה, אלא רק שהתוצאה הסופית זהה - גם פה וגם פה אתה משקיע כסף ואתה יכול בסופו של תהליך לצאת עם רווח או עם הפסד, בלי שיש לך שליטה ממשית על זה מלבד למידה מהעבר, ידע, וניחושים מושכלים לגבי איפה איך ומה להשקיע (ושים לב שאני מדבר גם על הבורסה וגם בקזינו, לא הכל זה רולטה של 100% מזל - יש גם משחקי קלפים וכו' שהם בפירוש מעבר לסתם מזל נטו.

מה שמגוחך זו הטענה שהבורסה לנצח תעלה למעלה עד אינסוף. זה מגוחך.

פורסם

באותה מידה כמו הטענה שנדל"ן יכול רק לעלות ולא לרדת.

אף משקיע בנירות ערך לטווח ארוך מאוד לא חייב לממש כאשר הבורסה במצב של שפל. בדיוק כמו מצב שערך הדירה שקנית עלול לרדת בעוד 10 שנים, זה לא משנה לך כל עוד אתה לא מעונין לממש את ערכה. ואולי בעוד 20 שנים כאשר תרצה לממש, ערכה יהיה גבוה הרבה יותר.

כמובן יש כאן אלמנט פסיכולוגי שלא קיים בדירה. המון בני אדם, גם אלו שמשקיעים לטווח ארוך יברחו מבורסה מתרסקת בהפסדים גדולים כתוצאה מפאניקה. כאשר לעיתים הדבר הנכון לעשות זה להגדיל את ההשקעה.

פורסם
באותה מידה כמו הטענה שנדל"ן יכול רק לעלות ולא לרדת.

אם תמצא אפילו פעם אחת בכל 23 העמודים האלה שטענתי דבר כזה - אני מוחק את החשבון שלי מהפורום.

אנשים (רגילים, לא אנשי עסקים מיליונרים) לא קונים בית בשביל שהערך שלו יעלה והם ירוויחו כסף, הם קונים בית בשביל שיהיה להם מקום לגור בו.

פורסם

הימורים הם לא כאלה שונים מהבורסה , למי שיודע מה הוא עושה :flipa:

https://www.youtube.com/watch?v=limVVER9X1I

ושימו לב מה הוא אומר ב: 12:20 :)

פורסם
היא כן נכונה. והמשפט שלך "לכן אנשים מעדיפים להוציא את הכסף מהבנק ולקנות דירה ושהשוכר ישלם את המשכנתה" מוכיח בדיוק את הנקודה שלי כבר במשך 22 עמודים - הרבה יותר משתלם לשלם משכנתא מאשר לשלם שכירות. האנשים החכמים קונים דירה ומשלמים משכנתא (או גרים בינתיים בדירה אחרת ונותנים למישהו אחר לשלם להם את המשכנתא), והאידיוטים ממשיכים להתווכח בפורומים על זה שעדיף לשפוך כסף לים על דירה שאחרי 20 שנה לא תהיה שלך בניגוד לאותו בחור שניסה לשכנע אותם במשך 22 עמודים שהם דבילים, ושאחרי 20 שנה תהיה לו דירה והוא והילדים שלו יוכלו לגור בה בחינם למשך כל תקופת חייהם.

מחזק

מכיר כאלו שגרו בשכירות מספר קטן של שנים והבינו שזאת היתה להם טעות קנו נכס בעזרת משכנתא

אמרו שהיה עדיף לגור במה שיש ולהוציא את זה על משכנתא מאשר לבזבז על שכירות

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
ביזבוז זמן כסף ואנרגיות.

אני אשמח לשמוע דוגמאות של על איזה סכומים אתם מהמרים בבורסה ואיזה רווחים, אם בכלל, ראיתם מההימורים האלה.

הבטחתי שאני אקפיץ את הדיון:

תיק השקעות אמריקאי הפקדתי שם בערך ₪24,410

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים