עבור לתוכן

משכנתא\שכרות. לקנות דירה ולהקים משפחה בארץ או בחו"ל

Featured Replies

פורסם

ב 2008 ? . נפלה ..

אבל אם תשקיע במדד 50 (נניח) , בעזרת תעודת סל , עדיין תצא עם תשואה .

גם אם מנייה מסויימת תרד ותצא מהמדד , ההשקעה תעבור (לכאורה) למנייה אחרת , שתכנס למדד .

בקיצור : יותר מפורז - תעודת סל . (או פשוט לפזר את ההשקעה שלך במספר חברות )

• תגובות 231
  • צפיות 39.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
גם אם מנייה מסויימת תרד ותצא מהמדד , ההשקעה תעבור (לכאורה) למנייה אחרת , שתכנס למדד .

מה??

פורסם

אתה לא יודע מה זה מדד ?

הוא לא בהכרח מכיל את אותן מניות לאורך כל שנות קיומו ..

פורסם

כלומר לטענתך אי אפשר להפסיד כסף בבורסה כי אם המניה תתרסק אז ההשקעה פשוט "תעבור למניה של חברה אחרת"?

פורסם

לא ..

טענתי היא שאם תשקיע בצורה חכמה , גם במקרים כמו 2008 , ההפסד שלך יהיה מוגבל .

אך בשארית הימים , אתה תצא עם תשואה שתכסה אפילו את ההפסדים האלה .

ד"א , אתה לא חייב להשאר עם מנייה עד סוף ימי חייך .

אם אתה רואה שמנייה מסויימת ירדה ב 10 אחוזים - תמכור .

פורסם
טענתי היא שאם תשקיע בצורה חכמה , גם במקרים כמו 2008 , ההפסד שלך יהיה מוגבל .

מוגבל לכל הכסף שהשקעת, כן.

פורסם

ד"א , אתה לא חייב להשאר עם מנייה עד סוף ימי חייך .

אם אתה רואה שמנייה מסויימת ירדה ב 10 אחוזים - תמכור .

מצחיק שאתה מוסיף משפט על מהות כל הדיון פה כ"הערת אגב"....

אם אתה "מוכר" את המניה אחרי שהיא ירדה ב-10% - אתה מפסיד 10%.

זה אומר שה-100,000 שקל שלך הפכו ל-90,000 שקל.

אז איך בדיוק אתה יכול לטעון שזה עדיף על פני לשמור את הכסף מתחת לבלטות (בהקצנה) או בפיקדון מובטח בבנק (מה שבד"כ אנשים עם כסף "מיותר" עושים בשביל לשמור עליו) ?

גם אם הרווח נמוך יותר מהפוטנציאל שיש בהימורים בבורסה, לפחות הוא מובטח.

בקזינו בווגאס פוטנציאל הרווח גבוה הרבה יותר מהבורסה. למה אתה לא הולך להשקיע את הכסף שלך שם?

פורסם

מצחיק לחשוב ש-99% מהאוכלסיה עושה בשכל ולא מנהלת השקעות ורק ה-1% עם כסף מיותר מפסיד את המכנסיים שלו כל שני וחמישי.

פורסם
בקזינו בווגאס פוטנציאל הרווח גבוה הרבה יותר מהבורסה. למה אתה לא הולך להשקיע את הכסף שלך שם?

התשובה פשוטה.

בבורסה אני מכיר כמה שיטות פשוטות מאוד להשקעה שבהסתברות טובה מאוד מניבות לי רווחים גבוהים יותר מהחסכונות בבנק. אני עושה את זה כבר כמה שנים, ובשקלול של הכל - רווחים והפסדים (כן, אני מסתכל גם על תקופות של הפסדים), אני עדיין מורווח יותר ממה שהייתי לו הכסף היה בפק"מ.

אז בשבילי השיטה עובדת. היא לא תהפוך אותי למולטי-מיליונר, אבל טובה יותר מהאלטרנטיבה של להשאיר את הכסף בבנק / במזרון. ולכן אני ממשיך.

בקזינו - אין לי מושג מה לעשות כדי להרוויח בצורה שיטתית בהסתברות שגבוהה יותר מהטלת מטבע. אז אני לא הולך לשם.

פורסם

בבורסה אני מכיר כמה שיטות פשוטות מאוד להשקעה שבהסתברות טובה מאוד מניבות לי רווחים גבוהים יותר מהחסכונות בבנק. אני עושה את זה כבר כמה שנים, ובשקלול של הכל - רווחים והפסדים (כן, אני מסתכל גם על תקופות של הפסדים), אני עדיין מורווח יותר ממה שהייתי לו הכסף היה בפק"מ.

א. זה עדיין הימור. כמו שזכית היית יכול גם להפסיד.

ב. חכמולוגים שחושבים שהם מכירים "שיטות" בהימורים זה לא דבר חדש. תגגל "מרטינגל" למשל.

פורסם

לא קראתי את כל 20 העמודים ..

אם יש לך פיזור בין מניות רבות , הסיכוי שתפסיד את ה"תחתונים" שלך הוא נמוך ..

ה 100,000 האלה , אינם מושקעים במניה אחת . הם מושקעים ב 10 מניות .

או ב 10 תעודות סל .

1 בחברת מזון . 1 בחברת היי-טק . 1 בביו-טק . וכן הלאה ..

פיזור ....

פורסם

מה זה קשור?

גם בקזינו אתה יכול להמר 10,000 שקל ברולטה, 10,000 שקל בבלקג'ק, 10,000 שקל בפוקר וכו'

פורסם

תסתכל על תוחלת הרווח. בקזינו הוא נמוך משמעותית מאפיקי השקעה סולידיים בבורסה.

פורסם
א. זה עדיין הימור. כמו שזכית היית יכול גם להפסיד.
כן, זה בדיוק מה שאומרים אנשים שלא מבינים מתמטיקה פשוטה של הסתברויות.

כל דבר בחיים הוא הימור, רק שההסתברויות והתוחלות לא שוות בכל מצב.

בדיוק כמו ששאלת את הבחור שדיבר על ריבית משכנתה של 20% - באיזה תסריט אפוקליפטי הוא רואה שהריבית תעלה מחר לרמה הזו, או באיזה תסריט אפוקליפטי בנק לאומי יקרוס, או איזה תסריט אפוקליפטי יביא לזה שכל האנשים בעיר שלך יפתחו סרטן באותה שנה וכו' וכו'. התסריט שבו השקעות סולידיות בבורסה יניבו רווח שלילי לאורך זמן הוא אפוקליפטי באותה מידה.

טוב, לתחושתי - אולי קצת פחות אפוקליפטי, אבל לא ברמה שמשנה משהו לבני התמותה הרגילים, שתוחלת חייהם היא פחות מ100 שנה.

בשוק ההון, כמו בכל דבר, יש מעט אנשים שמבינים והרבה אנשים שלא מבינים. אלה שלא מבינים מתחלקים בגדול לשניים - אלה ששמעו על מישהו שקנה מניה שעלתה פי 1000, והפך למיליארדרר, וחושבים שהם הולכים לעשות את המכה הבאה, ואלה ששמעו על מישהו שהפסיד משהו, ובטוחים שכל שניה הבורסה "תיפול" וכולם יפסידו את התחתונים. (בהקצנה - כן?).

למען הסר ספק, זה לא קשור בכלל לשיטת "פיזור המניות" שLior A דיבר עליה, כי בהשקעות סולידיות בבורסה אין בכלל מניות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים