עבור לתוכן

משכנתא\שכרות. לקנות דירה ולהקים משפחה בארץ או בחו"ל

Featured Replies

פורסם
זאת דמגוגיה. ה"ערך" שלו אולי עלול להישחק עם הזמן (אבל גם יכול להיפך), אבל לפחות הסכום האבסולוטי שלו לא ילך לאיבוד. אם הכנסת 100 שקל לבלטות אז עוד 5 שנים עדיין יהיו שם 100 שקל. לעומת זאת אם אתה מהמר איתם בבורסה קיים סיכוי לא זניח בכלל שעוד 5 שנים תגלה שיש שם פחות מ-100 שקל!

כל הדיון פה יוצר מצג שווא שיקרי כאילו שהבורסה לנצח רק עולה וכל מי שלא שם בה כסף הוא מטומטם (לא מילה שלי, מילה שלכם). בפועל הרווחים שאפשר להרוויח שם הם מזעריים (אלא אם אתה מהמר על סכומי עתק לאורך זמן) וגם הם באים בתמורה לסיכון ממשי של איבוד חלק כלשהו מהכסף שלך.

יש בעיה קטנה בדריך, אם אתה משקיע בצורה רוחבית (ת"א 100 לדוגמה) ולא במנייה ספיציפית לאורך השנים אתה תרוויח לפחות פי 2-3 ממה שתקבל בבנק.

אבל זה בתנאי שאתה משקיע כסף לא תצטרך בזמן מיידי כלשהו - ז"א תוכל למכור את המניות בזמן שהם עשו רווח.

אם בנקודת זמן מסויימת תצטרך דחוף את הכסף תאלץ למכור את המניות בשווי שוק באותה נקודת זמן ובמקרה כזה אתה עלול להפסיד.

• תגובות 231
  • צפיות 39.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה מה שאני עושה, אבל אין לי שום הבטחה שהמדד יתן לי תשואה עתידית חיובית.

פורסם

נכון.

אבל אין שום הבטחה ששום דבר שקיים יתן תשואה חיובית.

פורסם

כמו כל דבר בחיים, לכן אני מעדיף לקחת את הסיכון. חוץ מזה, התחום הזה מעניין אותי אז אני לומד תוך כדי.

פורסם
אבל אין שום הבטחה ששום דבר שקיים יתן תשואה חיובית.
טוב, פה בדיוק ההבדל בין השקעה / פקדון בבנק.

הבנק מתחייב לתת לך תשואה מסוימת. וכל עוד הוא לא יקרוס טוטאלית הוא יעמוד בהתחייבות שלו. המחיר שאתה משלם על כך הוא שהתשואה תהיה נמוכה משמעותית מתוחלת התשואה לתקופה המקבילה, ולרוב גם באובדן גמישות ונזילות. כי בעצם מה שהבנק עושה הוא לקחת את הכסף שלך ולהשקיע אותו באותם אפיקים בבורסה, כלומר הוא לוקח את הסיכון על עצמו, וכפיצוי לוקח את המרווח בין תוחלת התשואה שלו לבין מה שהוא נותן לך.

כמו כל דבר בחיים, לכן אני מעדיף לקחת את הסיכון. חוץ מזה, התחום הזה מעניין אותי אז אני לומד תוך כדי.

נקודה מעניינת בהשקעה במדדים תנודתיים (כמו מדדי המניות השונים) היא כזו: אם אתה משקיע בצורה של הפקדות קטנות קבועות, אז לפחות בהתחלה אתה יכול לספוג ירידות שערים. ולא רק שאתה יכול לספוג ירידות, הן במובן מסוים לטובתך - כי בכל הפקדה אתה קונה באותו מחיר יותר יחידות מהמדד, וכשהירידות הופכות לעליות, יש ברשותך יותר יחידות, והרווחים בהתאם.

שיטה אחת שאנשים שרגישים יותר להפסדים משתמשים בה היא להפקיד הפקדות שוטפות למדדים תנודתיים, ומידי פעם, כשכבר הצטבר שם סכום משמעותי, ועשה רווח סביר (במדדים תנודתיים סביר להניח שנקודות כאלה יתרחשו מפעם לפעם), מעבירים את הצבירה למסלול יותר סולידי, ואת ההפקדות השוטפות משאירים במסלול התנודתי.

פורסם

אתם מודעים לכך שהפנסיה שלכם מושקעת בכל מיני אפיקים שונים, ובין היתר גם במניות?

אם אתם לא מאמינים בבורסה, כדאי שתשחקו/תשנו את המסלול שלכם להרכב יותר סולידי.

מישהו מכאן "שיחק" עם מסלול הפנסיה שלו? (אגרסיבי/סולידי וכד')

התמקח על דמי ניהול?

פורסם

מבחינת התמקחות על דמי ניהול בפנסיה - זה תמיד אפשרי, אבל לא תמיד קל, כי בפנסיה, המעסיק מפקיד לך סכומים גדולים משל עצמו, ולרוב יהיה למעסיק הסדר עם גוף אחד או כמה גופים, וזו פרוצדורה (יחסית) לא פשוטה של להעביר את הכספים וההפקדות לגוף אחר או לשנות את תנאי ההסדר הקיבוצי.

לתפישתי, לאנשים צעירים שגיל הפנסיה רחוק עבורם - תנתבו את הכספים לאפיקים הכי תנודתיים, כי בתוחלת, בטווח של עשרות שנים, הם רווחיים יותר (תחת ההנחה, כמובן, שהכלכלה תהיה דומה ב40 השנה הקרובות למה שהיה ב40 השנה האחרונות). ככל שגיל הפרישה קרוב יותר - כך יש להיות יותר סולידי. ובכל מקרה לעקוב ולבדוק.

נערך על-ידי QttP

פורסם

נקודה מעניינת בהשקעה במדדים תנודתיים (כמו מדדי המניות השונים) היא כזו: אם אתה משקיע בצורה של הפקדות קטנות קבועות, אז לפחות בהתחלה אתה יכול לספוג ירידות שערים. ולא רק שאתה יכול לספוג ירידות, הן במובן מסוים לטובתך - כי בכל הפקדה אתה קונה באותו מחיר יותר יחידות מהמדד, וכשהירידות הופכות לעליות, יש ברשותך יותר יחידות, והרווחים בהתאם.

שיטה אחת שאנשים שרגישים יותר להפסדים משתמשים בה היא להפקיד הפקדות שוטפות למדדים תנודתיים, ומידי פעם, כשכבר הצטבר שם סכום משמעותי, ועשה רווח סביר (במדדים תנודתיים סביר להניח שנקודות כאלה יתרחשו מפעם לפעם), מעבירים את הצבירה למסלול יותר סולידי, ואת ההפקדות השוטפות משאירים במסלול התנודתי.

למי שמתעניין, כאן יש מידע על מיצוע שקלי.

נערך על-ידי benor

פורסם

לי בכלל יש "ביטוח מנהלים". די מתלבט אם לעבור לקרן פנסיה. כמובן שהשיקול הוא הורדת דמי הניהול (הפקדה\צבירה).

פורסם

יש עוד מספר שיקולים בהחלטה בין קרן פנסיה לביטוח מנהלים שחשוב לבדוק:

* מקדם המרה לקצבה - ככל שהוא נמוך יותר, כך בגיל פרישה אתה מקבל יותר כסף בכל חודש

* תקרות פטורות ממס למשיכה הונית ולהמרה לקצבה - חשוב במיוחד למשכורות גבוהות - אם המשכורת שלך גם ככה עוברת את התקרה, שווה לעשות חלוקה כדי לממש את המקסימום האפשרי בכל אחת מהתקרות (והשאר לא משנה)

* תקרות להפרשות מעסיק - לפעמים המעסיק מוכן להפריש יותר אחוזים לקרן פנסיה מאשר לביטוח מנהלים או להיפך וחבל להפסיד את זה

* מסלולי השקעה אפשריים

* כיסויים ביטוחיים כאלה או אחרים שאפשר לרכוש או שהמעסיק רוכש עבורך כחלק מהחבילה - אובדן כושר עבודה, ביטוח חיים

לרוב יש הרבה פרמטרים אז זה מורכב מכדי שאפשר יהיה לתת קביעה חד-משמעית מה מומלץ.

פורסם
אתם מודעים לכך שהפנסיה שלכם מושקעת בכל מיני אפיקים שונים, ובין היתר גם במניות?

אם אתם לא מאמינים בבורסה, כדאי שתשחקו/תשנו את המסלול שלכם להרכב יותר סולידי.

מישהו מכאן "שיחק" עם מסלול הפנסיה שלו? (אגרסיבי/סולידי וכד')

התמקח על דמי ניהול?

זה לא משנה כל כך כי גם ככה לא תהיה לנו פנסיה. ההפרשות שלנו משמשות לתשלום פנסיה של מי שהגיע לגיל פרישה. חלק מהיתרה נגנבת על ידי קופת הגמל והחלק השני מושקע. במיתון הרציני הראשון כל החסכונות שלנו ישרפו. אבל אל תדאג המנהלים ויועצי השקעות יקבלו בונוסים שמנים וישנו בשקט. הדור של פעם צדק. צריך להחביא את הכסף מתחת לבלטות.

פורסם

מה שבטוח זה שלהשאיר את הכסף בבנק זה לא חכם. הריבית שמקבלים נמוכה מהאינפלציה. אולי ה-100 ש"ח שלכם יהפכו ל-110 בעוד כמה שנים, הבעיה היא שה-110 ש"ח האלה יהיו שווים פחות מה-100 ש"ח שלכם היום.

פורסם
הם רווחיים יותר (תחת ההנחה, כמובן, שהכלכלה תהיה דומה ב40 השנה הקרובות למה שהיה ב40 השנה האחרונות).

ושוב אתה ממשיך להציג "מציאות" כעובדה מוגמרת, על אף שבפועל היא לא שונה מהימור בקזינו בלאס ווגאס.

אף אחד לא יכול להבטיח לך עליה בבורסה והטענה המטופשת שהבורסה לנצח תעלה עוד ועוד עד אינסוף היא פשוט דבילית ברמה מגוחכת לחלוטין.

זה *הימור* וכל מי שעושה אותו עלול למצוא את עצמו יום אחד בלי כל החסכונות שלו.

פורסם

^^^

אתה מבין את משמעות המושג "תוחלת"? :)

תשואות עבר אפשר למצוא בשתי דקות באינטרנט. אלה עובדות שאינן נתונות לויכוח.

פורסם

תגיד אתה מטומטם גמור או מה? כבר 19 עמודים ועדיין לא הבנת שאני מתעקש לתקן אותך על כך שבהימורים אין קשר בין ההיסטוריה מהעבר לבין מה שיהיה בעתיד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים