עבור לתוכן

משכנתא\שכרות. לקנות דירה ולהקים משפחה בארץ או בחו"ל

Featured Replies

פורסם

תבדוק גם חסכון באמצעות פוליסה פיננסת בחברות הביטוח דרך סוכן ביטוח/פנסיה.

מנורה טופ פיננס, כלל חיסכון פיננסי, "מגדלור" של מגדל ויש עוד כמה.

אפשר למצוא השוואות של מסלולים, חלקי השקעה ותשואות באתר ביטוח-נט:

http://bituachnet.mof.gov.il/bituachTsuotUI/Tsuot/UI/

יש שתי אפשרויות - הפקדה חד-פעמית והפקדות חודשיות. גובים דמי ניהול מסוימים, שמשתנים ממקרה למקרה ותלויים גם ביכולתך / יכולת הסוכן שלך להתמקח. כמו בכל דבר - ככל שאתה מביא יותר כסף, כך ישפרו לך את התנאים.

זה דומה מאוד לקרן השתלמות / קופת גמל במובן שאתה לא קונה ני"ע ספציפיים, אלא בוחר מסלול ונותן להם לנהל את הכסף. דמי הניהול הנגבים דומים גם כן, והם גבוהים יותר ממה שלוקח בית השקעות, אבל אם תשווה תשואות - גם בניכוי דמי הניהול - בד"כ יש להם יתרון בסופו של יום על פני מוצרים כמו קרנות נאמנות.

זו צורת השקעה שונה והרבה יותר פאסיבית מניהול ישיר של אג"חים / מניות. מתאים ל"שגר ושכח", אבל כמובן יש תמיד יכולת להחליף מסלולים, להגדיל, לפדות חלק.

• תגובות 231
  • צפיות 39.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
אני מסכים שלגבי הרוב זה כנראה נכון. כי הרוב מטומטמים ולא יודעים איך להשקיע. הם גם לא יודעים חשבון פשוט. זה מאפשר למעטים שכן חכמים בכל זאת להרוויח קצת. אבל כבר סיכמנו פה קודם שאתה מעדיף להישאר עם המטומטמים, כי הם הרוב. :)

זו גם דרך מצוינת לאבד את המכנסיים לגמרי כשהרעיון ה"חדשני" ייכשל. איזה מזל שיש לנו אותך לתת לנו עצות השקעה. אל תשכח לטלפן כשתעשה את המיליון הראשון שלך. :)

אני לא יועץ השקעות ואני לא נותן שום עצות להשקעה. מדובר בדעתי האישית בלבד. אני לא מוכן לעסוק במקצוע כל כך שפל. מדובר בברברנים חסרי אחריות שלא מבינים כלום בשום דבר. גיבורים גדולים עם כסף של אנשים אחרים. אני מכין מאות דוחות שנתיים בשנה ואני יכול לספור על יד אחת אנשים שהשקיעו ואשכרה הרוויחו מזה משהו. מה שכן בין לקוחותינו יש אדם שהשקיע בוויבר. תסיק מסקנות.

פורסם

קראת את "הליכת אקראי בוול סטריט" (פרופ' ברטון מלכיאל)?

נ"ב

מסכים עם דעתך לגבי רוב היועצים. אכן. יש בעיה של אנשים שחושבים שהם יודעים יותר ממה שהם יודעים, או חושבים שהם יודעים דברים שהם לא יכולים בכלל לדעת. דרך אגב, הבעיה הזו קיימת בהרבה מקצועות...

מילא אם הבעיה מתמצה ביועצי השקעות. הבעיה היא שאנשים כאלה יושבים בראש גופי פיננסים עצומים. כמובן שאנשים לא מוכנים להשתכנע שיש בעיה במערכת (כל שיטה אחרת תהיה יותר גרועה, וכו וכו).

בכל מקרה, זה עדיין לא אומר שהכל שטויות וכו'. אם יש אנשים שמפסידים - יש כאלה שמרוויחים. חלקם בצורה של הימור, חלקם לא (כמובן שגודל הרווח בהתאם).

פורסם

QttP , כתבת מוקדם יותר שאורך חיי המשכנתא הממוצעת בישראל היא 14 שנים בפועל. כתבת סיבות שונות לכך , (שידרוג דירה, סכום שפתאום זמין וכו') אך חשבתי על עוד סיבה אפשרית לממוצע זה.

משכנתאות שנלקחו בשנות התשעים ועד כמעט אמצע שנות האלפיים היו עם ריביות הרבה יותר גבוהות מצד אחד, ומצד שני מדובר היה בהלוואות של סכומים הרבה יותר קטנים, בדר"כ מקסימום 300-400 אלף ש"ח. ולכן היה משתלם ללווים רבים לחסל את אותן משכנתאות ולקחת חדשות.

פורסם

מה שאתה אומר בהחלט יכול להיות נכון. לצערי אני לא זוכר פרטים נוספים אודות אותו נתון של אורך חיים ממוצע של הלוואת דיור, ואני לא זוכר איפה ראיתי אותו. :)

פורסם
תבדוק גם חסכון באמצעות פוליסה פיננסת בחברות הביטוח דרך סוכן ביטוח/פנסיה.

זו צורת השקעה שונה והרבה יותר פאסיבית מניהול ישיר של אג"חים / מניות. מתאים ל"שגר ושכח", אבל כמובן יש תמיד יכולת להחליף מסלולים, להגדיל, לפדות חלק.

תודה, זה בהחלט שווה בדיקה, אני מעדיף כמה שפחות להיות מעורב בניהול בדגש על ה"אוטומציה".

פורסם

דבר איתי בפרטי אם תרצה הפנייה לסוכן שמטפל בדברים כאלה ו/או דיון על פרטים ספציפיים.

פורסם

ביזבוז זמן כסף ואנרגיות.

אני אשמח לשמוע דוגמאות של על איזה סכומים אתם מהמרים בבורסה ואיזה רווחים, אם בכלל, ראיתם מההימורים האלה.

פורסם

אני רק נכנסתי לתחום בשנה האחרונה, עוד מוקדם לראות רווחים...

אני משקיע רק סכומים שאני מוכן להפסיד.

אני לא חי בסרט, אני מודע לכך שאני גם יכול להפסיד אבל זה שווה לדעתי את הסיכון, במדינה כמו שלנו פשוט אין ברירה חייבים הכנסות

נוספות מלבד העבודה השכירה.

כמו שאתה הקמת "אתר" כמו Hwzone ואני מאמין שהוא לא מקור ההכנסה היחיד שלך.

עומרי, כמובן שאי אפשר להסתמך על סטטיסטיקה והיסטוריה בנושא ההשקעות, אבל בכל זאת אני מזמין אותך להסתכל על מדד ת"א 100 ועל מדד S&P500.

http://www.bizportal.co.il/Quote/Indices/performance/33333333

תסתכל על התשואהשל המדד לתקופה של -5 שנים.

S&P500 - תסתכל על טווח ה- MAX

http://finance.yahoo.com/q/bc?s=^GSPC&t=my&l=on&z=l&q=l&c=

עריכה: ברגע שאראה רווחים, אני אקפיץ את הדיון...

פורסם

בכל אלמנט בחיים יש איזשהי מידה של "הימור". האם יש משהו שהוא בטוח לחלוטין?

לא ברור לי למה להתעקש להדביק את המדבקה הזו של "הימור" אך ורק על משהו אחד.

פורסם

גם לא להשקיע את הכסף ולתת לו לשכב זה לקחת סיכון. הערך של הכסף נשחק...

פורסם

זאת דמגוגיה. ה"ערך" שלו אולי עלול להישחק עם הזמן (אבל גם יכול להיפך), אבל לפחות הסכום האבסולוטי שלו לא ילך לאיבוד. אם הכנסת 100 שקל לבלטות אז עוד 5 שנים עדיין יהיו שם 100 שקל. לעומת זאת אם אתה מהמר איתם בבורסה קיים סיכוי לא זניח בכלל שעוד 5 שנים תגלה שיש שם פחות מ-100 שקל!

כל הדיון פה יוצר מצג שווא שיקרי כאילו שהבורסה לנצח רק עולה וכל מי שלא שם בה כסף הוא מטומטם (לא מילה שלי, מילה שלכם). בפועל הרווחים שאפשר להרוויח שם הם מזעריים (אלא אם אתה מהמר על סכומי עתק לאורך זמן) וגם הם באים בתמורה לסיכון ממשי של איבוד חלק כלשהו מהכסף שלך.

פורסם

לא ממש. אם אתה משקיע בדברים שהם סופר סולידיים (ויש כאלה בבורסה), הסיכוי שתראה שם פחות מה100 שקל המקוריים הוא אכן זניח. זניח באותה מידה כמו הסיכוי שהבית שבו החבאת את הכסף יישרף או שהבנק שחסכת בו יקרוס וייסגר.

פורסם
אני רק נכנסתי לתחום בשנה האחרונה, עוד מוקדם לראות רווחים...

אני משקיע רק סכומים שאני מוכן להפסיד.

אני לא חי בסרט, אני מודע לכך שאני גם יכול להפסיד אבל זה שווה לדעתי את הסיכון, במדינה כמו שלנו פשוט אין ברירה חייבים הכנסות

נוספות מלבד העבודה השכירה.

כמו שאתה הקמת "אתר" כמו Hwzone ואני מאמין שהוא לא מקור ההכנסה היחיד שלך.

HWZONE זה מסוג המוצרים/שירותים שדיברתי עליהם לפני מספר פוסטים.

פורסם

מאיפה הבאת את זה?

מעולם לא טענתי לרגע את מה שאתה אומר...

למי שלא מתאים לקחת את הסיכון הזה שלא יקח אותו, זה בהחלט לא מתאים לכולם...

אני מעדיף ורוצה לקחת את הסיכון הזה, ואני משתדל להשקיע גם באפיקים יותר סולידיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים