עבור לתוכן

משכנתא\שכרות. לקנות דירה ולהקים משפחה בארץ או בחו"ל

Featured Replies

פורסם

איפה ה"גניבה" פה?

הבנק אמור להפסיד כסף? אין אינטרס יש למישהו להלוות לך כסף אם יש לו פוטנציאל רק להפסיד? אפשר להתווכח על שכר הבכירים שם, נניח, אבל העקרון עצמו לא ישתנה.

נכון שהתשואה הריאלית על הפקדה (לטווח קצר) בבנק היא זניחה ואף שלילית, אבל אלו הם תנאי השוק כרגע. עומדים לרשותך מכשירים פיננסים שונים, לכל אחד יתרונות וחסרונות משלו. יש מוצרים שהחסרון שלהם הוא תשואה זניחה. זה לא הופך את עצם קיומם ל"גניבה" (כל עוד הבנק עומד בכל התנאים).

זה שאין לי כוח למשהו (וזה לגיטימי, כל אחד וההחלטות שלו בחיים) לא הופך את הדבר הזה ל"משחק". גם להפקיד כסף בבנק בעו"ש זה "משחק". ראה ערך אתי אלון ואיך שלא קראו לבנק שהיא פעלה בו. לך תשמור את הכסף מתחת לבלטות (וגם זה "משחק" כי יכול לבוא גנב ולגנוב את הכסף).

• תגובות 231
  • צפיות 39.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שוב, כמו בכל הדיון הארוך והמייגע הזה שכבר מזמן איבד כל קשר לנושא המקורי שבו נפתח.

אתה וQTTP מייצגים אחוז בודד מהאוכלוסיה המיינסטרים שלא רוצה ולא יודעת להתעסק בשוק ההון אז בשבילם פקדון בבנק זה החסכון\השקעה היחידים.

ושוב, אתה לא מייצג את האוכלוסיה. אז מה שלך נראה כהשקעה נכונה, לי נראה כמו משחק מסוכן.

לך יש כסף נזיל שתוכל להשקיע ולספוג הפסדים, לי אין. ולהפסיד אלפי שקלים כשהשוק ירד זה כן סוף העולם.

אני לא יודע בן כמה אתה ומה המצב המשפחתי. אבל ההשקפה שלי ושל מרבית האנשים שונה משלך.

פורסם
ושוב, אתה לא מייצג את האוכלוסיה. אז מה שלך נראה כהשקעה נכונה, לי נראה כמו משחק מסוכן.
עם זאת יש נקודה חשובה אחת והיא שהוא צודק ואתה טועה.

אמרת בעצמך שאתה לא מכיר את הנושא ולא למדת אותו מפאת היעדר זמן ואי אילו סיבות אחרות. לכן אתה מדבר ממקום של חוסר ידע, והוא (וגם אני לצורך העניין) מדברים ממקום של ידע.

הגיל לא משנה. המצב המשפחתי לא משנה. גם לא משנה אם יש כסף להשקיע/לחסוך והאם בפועל עושים את זה ולא. זה לא משנה את העובדות.

העובדות הן ששוק ההון זה לא רק משחקים במניות, ויש מספיק מוצרים שם שאפשר לחסוך באמצעותם בצורה בטוחה כמעט ב100% שעדיין תביא לתשואה גבוהה יותר מחסכון בבנק, בלי סיכון. ויש גם כמובן מסלולים מסוכנים/תנודתיים יותר שבהם אפשר להרוויח יותר וגם להפסיד.

שלא תחשוב לרגע שאני מנסה לשכנע אותך להשקיע במשהו. זה יהיה חוסר אחריות מצידי כי אני לא מכיר אותך מספיק. :)

אבל, שוב, זה שזה לא משנה למישהו מעשית כי אין כסף פנוי לחסכון / השקעה, לא משפיע על המציאות האובייקטיבית.

פורסם

שלא תחשוב לרגע שאני מנסה לשכנע אותך להשקיע במשהו. זה יהיה חוסר אחריות מצידי כי אני לא מכיר אותך מספיק. :)

אבל, שוב, זה שזה לא משנה למישהו מעשית כי אין כסף פנוי לחסכון / השקעה, לא משפיע על המציאות האובייקטיבית.

אז בוא נשב על איזה בירה ותשכנע אותי איפה להשקיע :cool2:

יאללה, אני מיציתי את הדיון הזה, נראה לי שהוא כבר מיצא את עצמו גם.

פותח הדיון כבר היגר לקנדה והתעשר שם מכריית זהב.

עכשיו תעזור לי אולי עם סוגיית המסכים שלי? :D

http://hwzone.co.il/community/threads/546394-%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%A9%D7%94-%D7%9E%D7%A1%D7%9B%D7%99-19%D7%B4#.U5BRr3KSxf8

פורסם
אם מבחינתך לבזבז שלוש שעות ביום בדרכים ולחזור הביתה רק בשביל פיפי ולישון זה לא ביג דיל שיהיה לך לבריאות. השוואה שלך לדירה מפוארת עשר דקות מעזריאלי מטופשת לחלוטין. הציבור רוצה דירה במחיר שפוי במרחק סביר ממקומות עבודה ובילויים. לא חוכמה לקנות דירה בטיזינחוי "בגרושים", להתלהב שדפקת את המערכת ולהטיף לכולם מוסר על הדרישה לגור במרכז.

אנשים שגרים 20 דק' מתל-אביב, בשעות השיא בבוקר לא רחוקים מהזמנים האלו.

בזמן האחרון אני שומע ברדיו תזמונים מפ"ת לת"א עד ל-50 דק', כנ"ל לגבי ראשל"צ.

פורסם

עד שלא יהיו כאן רכבות תחתית, הפקקים ימשיכו.

פורסם
אנשים שגרים 20 דק' מתל-אביב, בשעות השיא בבוקר לא רחוקים מהזמנים האלו.

בזמן האחרון אני שומע ברדיו תזמונים מפ"ת לת"א עד ל-50 דק', כנ"ל לגבי ראשל"צ.

נכון. אבל:

א. אם אתה תצא ממש מוקדם, לפני הפקקים, כן תגיע מהר. (זה אפשרי...)

ב. עדיף להתחיל את הפקק כמה שיותר קרוב לנק' היעד.

כמובן שבסופו של דבר לא רק המרחק האווירי מן היעד הוא זה שקובע כמה זמן יקח - זה ברור.

פורסם
רק אתה ועוד 3% מהאוכלוסיה.

כל 97% הנותרים ממש לא משחקים ולא יודעים בכלל לשחק בבורסה.

יש סיבה שאני עושה את כל הדברים האלה, אני לא רוצה בשום מצב להיות תלוי רק במקור הכנסה אחד (עבודה שכירה).

תקופה ארוכה הייתי אדיש לכסף, בזמן האחרון רק התעוררתי ובמקום להשקיע במק"מ/פק"מ/קרן כספית אני מתכנן להשקיע סכום כסף מסוים לקרן/ת. סל שמשקיעה במדד ת"א100/S&P500 עד יום הפרישה...

בנוסף להשקעות ערך אחרות.

אבל נכון שיש לי את הפרווילגיה לעשות את זה אין לי משפחה להחזיק על הכתפיים.

פורסם

לדעתי השקעות בבורסה/אג"ח עבור בן אדם ממעמד הביניים זה קשקוש אחד גדול. מעטים באמת מרוויחים משהו בטווח ארוך. הרוב מפסידים את הכסף או מרווחים סכומים זניחים מאוד. שנית, סוכנים גונבים דמי ניהול. בנוסף על הרווח (אם יש) משלמים מס. למרות כל המגילות שרושמים כאן עם אחוזים, מחשבונים ומונחים פיצוציים במטרה לעלות את מקדם הדאווין של הכותב, אני מאוד אתפלא אם מישהו מהם באמת הרוויח כסף רציני בחשבון הכולל.

לדעתי אם להשקיע אז רק במוצר/שירות/נכס כלשהו. כלומר להשקיע במישהו שבונה אפליקצה מעניינת או תוכנה כלשהי או אתר חדשני. דברים בסגנון הזה. זו הדרך הכי טובה ליצור הכנסה פסיבית.

נכון. אבל: א. אם אתה תצא ממש מוקדם, לפני הפקקים, כן תגיע מהר. (זה אפשרי...) ב. עדיף להתחיל את הפקק כמה שיותר קרוב לנק' היעד. כמובן שבסופו של דבר לא רק המרחק האווירי מן היעד הוא זה שקובע כמה זמן יקח - זה ברור.

לצערי רוב מקומות העבודה לא מאפשרים לעובדים להגיע לפני 8-9 בבוקר.

פורסם

תעברו לצפון, שמה גם לא תהיה בעיית פקקים, גם לא תהיה בעיה של עבודה (אין כזו) ואם כבר השגת עבודה שום מעביד לא יאפשר לך להגיע אחרי 8 לעבודה. זהו פתרתי לכם את בעיות החיים במרכז.. נקסט.

- - - תגובה אוחדה: - - -

תעברו לצפון, שמה גם לא תהיה בעיית פקקים, גם לא תהיה בעיה של עבודה (אין כזו) ואם כבר השגת עבודה שום מעביד לא יאפשר לך להגיע אחרי 8 לעבודה. זהו פתרתי לכם את בעיות החיים במרכז.. נקסט.

פורסם
לדעתי השקעות בבורסה/אג"ח עבור בן אדם ממעמד הביניים זה קשקוש אחד גדול. מעטים באמת מרוויחים משהו בטווח ארוך. הרוב מפסידים את הכסף או מרווחים סכומים זניחים מאוד.
אני מסכים שלגבי הרוב זה כנראה נכון. כי הרוב מטומטמים ולא יודעים איך להשקיע. הם גם לא יודעים חשבון פשוט. זה מאפשר למעטים שכן חכמים בכל זאת להרוויח קצת. אבל כבר סיכמנו פה קודם שאתה מעדיף להישאר עם המטומטמים, כי הם הרוב. :)
לדעתי אם להשקיע אז רק במוצר/שירות/נכס כלשהו. כלומר להשקיע במישהו שבונה אפליקצה מעניינת או תוכנה כלשהי או אתר חדשני. דברים בסגנון הזה. זו הדרך הכי טובה ליצור הכנסה פסיבית.
זו גם דרך מצוינת לאבד את המכנסיים לגמרי כשהרעיון ה"חדשני" ייכשל. איזה מזל שיש לנו אותך לתת לנו עצות השקעה. אל תשכח לטלפן כשתעשה את המיליון הראשון שלך. :)
פורסם

לצערי רוב מקומות העבודה לא מאפשרים לעובדים להגיע לפני 8-9 בבוקר.

צודק. מן הסתם לא מדובר על מקרים כאלו.

פורסם

ממש מציאה גדולה :kopfpatsch:

בתור תושב כרמיאל לשעבר אני מאוד שמח שעברתי למרכז.

יש לי חברים שעדיין גרים שם, כולם מסודרים קנו דירה או בית, אבל בגלל שאין הרבה עבודה שם הם סוג של עבדים במקום העבודה שלהם כי הבוס שלהם יודע שאין הרבה אלטרנטיבות והם צריכים להתפשר בהרבה דברים.

חבר אחד כבר כמה שנים מחפש להחליף את העבודה ולא מוצא שום דבר מעניין עם שכר יותר גבוהה.

בזמן הזה במרכז החלפתי 3 עבודות וכל פעם הוספתי עוד $$$ למשכורת והשתדרגתי מקצועית.

פורסם

אבל נכון שיש לי את הפרווילגיה לעשות את זה אין לי משפחה להחזיק על הכתפיים.

רוב האנשים לא "נולדו" עם משפחה (שהם צריכים להחזיק). רוב האנשים גם לא מקימים משפחה בגיל כל כך צעיר. אני חושב שהסיבות לכך שאנשים לא חוסכים כסף ואז משקיעים אותו בצורה כלשהי היא:

א. בזבזנות וראוותנות. (מה, אני לא אלך למסעדות? מה, אני לא אהיה עם רכב? מה, אני לא אטוס לחול לפחות פעם בשנה למרות שאני עדיין בלי ילדים ובלי קריירה ובעצם אין לי ממה לקחת חופש?)

ב. חוסר מודעות. אני בן 29 ולצערי הרב רק בשנה-שנתיים האחרונות הבנתי את הדברים האלה, קראתי הרבה חומר בנושא והבנתי את חשיבות הנושא.

אנחנו מכורים לתפיסה של "אדם 'רגיל' צריך לעשות צבא+ללמוד, לקום כל בוקר עד גיל 70, לעבוד קשה וכו' וכו'". כל הפרסומות שגופים פיננסים מפיצים הן פרסומות על אשראי, על הלוואות וכו'. אין חינוך לתכנון פיננסי, אין חינוך לחסכון. המצב של הישראלים הוא סך הכל לא רע, החוב הממוצע של משק בית ישראלי הוא נמוך. אבל עדיין אני מעריך שאפשר להשתפר.

ג. סתם טיפשות.

ד. אין להם אנרגיה לזה.

פורסם
לדעתי השקעות בבורסה/אג"ח עבור בן אדם ממעמד הביניים זה קשקוש אחד גדול. מעטים באמת מרוויחים משהו בטווח ארוך. הרוב מפסידים את הכסף או מרווחים סכומים זניחים מאוד. שנית, סוכנים גונבים דמי ניהול. בנוסף על הרווח (אם יש) משלמים מס. למרות כל המגילות שרושמים כאן עם אחוזים, מחשבונים ומונחים פיצוציים במטרה לעלות את מקדם הדאווין של הכותב, אני מאוד אתפלא אם מישהו מהם באמת הרוויח כסף רציני בחשבון הכולל.

.

בגלל זה צריך להתמקח/ לחפש מסלולים יותר טובים.

בסכומים שאני מנהל זה קצת בעיה, אבל עדיין ניתן למיקוח ולשיפור.

כשסחרתי דרך הבנק שלמתי 0.4% על ק/מ של ניירות ערך. ו-0.8% שנתי על דמי שמירה.

דרך בית ההשקעות אני משלם 0.08% ק/מ ותשלום קבוע של 15 ש"ח בחודש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים