עבור לתוכן

עליית המערכת קשור ללוח האם?

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני כשבוע התקנתי מערכת הפעלה Windows 8.1 64bit על כונן SSD 840EVO 250GB, עליית המערכת הפעלה לוקחת יותר מ-35 שניות שהמסה העיקרית זה עליית ה-BIOS, הכוונה עד שזה מגיע לנקודה שמערכת הפעלה מתחילה לעבוד לוקח המון זמן.

לוח האם הוא P67A-UD5-B3 עם מעבד - I5 2500K ו-16GB RAM.

תפקוד הכונן SSD תקין הביצועים מעולים.

מה אפשר לעשות?

פורסם

דברים שבדרך-כלל מאיטים את עליית הBIOS הם בקרי RAID פעילים (אפילו אם לא מחובר אליהם שום דבר), התקני USB מחוברים (במיוחד כוננים, ובמיוחד תקולים), ולפעמים גם כוננים אופטיים (במיוחד אם יש בהם דיסק והBIOS מנסה לעלות משם). כמו כן, אם מוגדר בסדר העלייה לנסות לעלות מהרשת - זה גם מאט.

פורסם

אין לך UEFI, לכן ה-POST לוקח הרבה זמן.

פורסם

יש הרבה ויש "הרבה". אם דבריו מדויקים ורוב הזמן (נגיד 20 שניות מתוך ה35) מתבזבזות עוד בכלל לפני שמערכת ההפעלה מתחילה לעלות, הרי שזה חריג. אפילו בלי UEFI, עליית BIOS לא לוקחת כל-כך הרבה במצב נורמלי. לא במחשב בן שנה ולא במחשב בן 20 שנה.

פורסם
  • מחבר

מה כן אפשר לבדוק בהגדרות ה-BIOS על מנת לשפר את זמן עליית המערכת והאם עדכון של ה-BIOS יתרום וכדי לקחת את הסיכון שבדבר ולעדכן את ה-BIOS.

פורסם
מה כן אפשר לבדוק בהגדרות ה-BIOS על מנת לשפר את זמן עליית המערכת
מה שאמרתי. :rolleyes:
והאם עדכון של ה-BIOS יתרום וכדי לקחת את הסיכון שבדבר ולעדכן את ה-BIOS.

בטח! במקרה הגרוע לא יקרה שום דבר טוב. במקרה הטוב יידפק לך הלוח, ואז תהיה חייב לקנות מחשב חדש ויהיה לך לוח עם UEFI, והוא בטוח יעלה מהר, כמו שOR2OOO כתב. רווח מכל הכיוונים!:D

פורסם

תבטל בביוס את כל הדברים שלא נחוצים (לוגו וכד') ותגדיר את כונן המערכת ראשון ברשימה ואז תנסה שוב.

פורסם

לי יש לוח דומה, מסדרת ud3 והייתה לי פעם בעיה דומה, עליה פתחתי כאן דיון שעזר לי לאתר דברים שמאטים את עליית המחשב. אני אתן לך קישור לתגובה שמסכמת את הדברים:

http://hwzone.co.il/community/threads/531887-%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%90%D7%99%D7%98%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%94%D7%A4%D7%A2%D7%9C%D7%94-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%94-%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%94/page3?p=4775878&viewfull=1#post4775878

בנוסף, אם תצרוב UEFI במקום BIOS רגיל + תעלה את ה-SSD כהתקן UEFI וכך תפרמט ותתקין עליו ווינדוס, זמן העלייה ישתפר מאוד. אמור לקחת לך מקסימום 10 שניות עד לדסקטופ.

פורסם

^ הלוח שלו לא תומך ב-UEFI.

פורסם

כן, אתה צודק. חשבתי שבגלל שלי תומך, גם שלו יתמוך.

בכל אופן, שאר הדברים והקישור שנתתי כן רלוונטיים.

פורסם
  • מחבר

בכללי לוקח למערכת כ-31 שניות מתוכן 23 שניות רק ל-BIOS וכ-8 שניות למערכת הפעלה..

יכול להיות שאני סתם מגזים וזה סביר מאוד בהתאם ללוח אם שיש לי?

פורסם

לא סביר, זה הרבה מאוד זמן, גם ללוח שלך.

תבדוק באיזה שלב של הפוסט הוא מתעקב ותנסה לבודד את הרכיב המעקב.

פורסם
  • מחבר

האם עידכון של ה-BIOS ל-F8 יאפס את הגדרות הביוס כרגע? ישנה את ה-ACHI ל-IDE ויפגע איכשהו במערכת ההפעלה (אני משתמש ב-SSD)

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

גם אם יאפס, זו ממש לא בעיה. פשוט תיכנס ל-BIOS עם עליית המחשב ותגדיר בחזרה AHCI.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים