עבור לתוכן

בדיקת איכות אוויר בחדר

Featured Replies

פורסם

מה נותן מדד עדיף לאיכות האוויר, בדיקת אחוז החמצן או בדיקת אחוז הפחמן הדו חמצני? ברור שזה לא כל התמונה

פורסם

לא שאני יכול לעזור לך בזה (איך לי ידע בתחום), אבל למה זה יעניין אותך?

פורסם
  • מחבר

לראות אם זה משפיע על ההתקפי אסטמה של אשתי

פורסם

יש אפשרות שכמות של אבק גם משפיעה?

פורסם

אני לא בטוח שיש בכלל הבדל בין ההערכות

21% (כ 1/5) מהאוויר הוא חמצן. צריך שהחדר יהיה סגור ומישהוא ימשיך להיות בו זמן ארוך כדיי שכמות החמצן שיש בו תרד משמעותית

0.03% (כ 1/300) מהאוויר הוא CO2. זה לא הרבה אבל אני מנחש שהכמות הזאת עולה משמעותית במקרה של חדר סגור, ואם CO2 היה הגורם להתקפים נראה שהם היו מתחילים בכל חדר שבו אין חלון פתוח....

אז אני מצטרף לטענה שאתה צריך לבדוק מזהמים (בכמויות קטנות, הרבה יותר קטנות מהכמות של ה CO2 למשל) ולא חמצן/CO2

פורסם

הי

גם אני סבלתי מהתקפי אסטמה - הרב נפתר לי כאשר התקנתי רשתות - הפסקתי לשתות חלב - והתחלתי לשאוב אבק פעמיים בשבוע והחלפת מצעים

יש הרבה מאוד אלרגניים וצריך לחסל אותם - אצלי כל צעד ממה שמפורט לעיל שיפר עוד טיפה

אגב מתי שאני ממש מרגיש לא טוב אני משתמש במכשיר אינהלציה (אין לי מושג איך אומרים את זה בעברית) איזה רבע שעה ואני מסודר - תמיסת מלח פשוטה

במקרים קיצוניים יש גם תרחיף סטרואידים - אבל זה אולי קורה פעם בכמה חודשים.

בהצלחה - והרבה בריאות,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

החדר שינה נמצא בחצי מרתף ז"א בקיר החיצוני חצי אדמה וחצי פתוח לאוויר עם חלונות ב2 צדדים לפעמים סוגרים קצת חלונות וישר קשה לה לנשום (לפעמים בלי לסגור), חשבתי לקנות מכשיר כדי לקבל אינדיקציה לאיכות האוויר, הבעיה בעיקר בלילה ד"א אחרי שהורדנו וילונות וקנינו כיסוי מיטה וכריות אנטיאלרגני חל שיפור דרמטי אבל זה היה בדירה אחרת, כנראה אחבר מפוח למרות שיש חלונות

נערך על-ידי none77

פורסם

אם אני מבין נכונה אתם נמצאים בפרטר

משמע שגובה הרצפה נמוך משמעותית מגובה האדמה (למעשה כעין חדר בתוך מרתף שיש לו חלונות בגובה הקרקע)

אם זה כך הדבר הוא רע מאוד מבחינת איכות האויר וגם מבחינת מזהמים שנמצאים (כגון גז ראדון טחב ועובש) - המלצה שלי שומר נפשו ירחק

אני מכיר באופן אישי כמה דירות פרטר הדבר לא כל כך מאתים למגורים אלא יותר כחדר משרד או כחדר ארעי (הכוונה היא שלישון שם באופן קבוע זה רעיון רע)

באם אין לך ברירה הייתי הולך יותר לכיוון של הלחות\טחב\עובש - יש יוניזטורים שמשביחים את האויר על ידי זה שהם מסננים בתוכם חלק גדול מן האלרגנים (זה לא "מייצר" חמצן אלא מנקה את האויר מכל מיני חלקיקים "רעים")

כמו כן כמה שיותר תכניס אויר מבחוץ יעזור לך.

הערה שאני מקווה שלא תיקח אותה באופן אישי - ההרגשה הזו שאתה נחנק כי אין לך אויר היא הרגשה נוראית שעד שבנאדם לא חווה אותה באופן אישי לא יכול באמת להבין את מי שחווה את זה. שזוגתך תצא כמה שיותר החוצה ותנשום אויר צח.

בהצלחה,

גבריאל

נערך על-ידי gabriel6

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, לא הייתי מגדיר משמעותית, הגובה נטו 2.3 שמתוכם 1.12 בקרקע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים