עבור לתוכן

לגבי טעינת סמארטפונים מעבר ל MaH המומלץ שלהם-למה אין תשובה חד משמעית?

Featured Replies

פורסם

שלום, חברים.

בחיאת, תפתרו לי את הדילמה הזו פעם אחת ולתמיד.

יש לי סמארטפון של מוטורולה, שהגיע עם מטען בעל הספציפיקציה הזו: 5.1V ו- 850Mah.

שמעתי ממישהו שממש לא מומלץ להטעין את המכשיר שלך עם מטען בעל טעינה אחרת\גבוהה יותר [לדוגמא, במקרה שלי- 1A ומעלה],

-כי זה ממש מקצר את חיי הסוללה.

וואלה? נשמע לי הגיוני, [באמת שמטענים שהם 1A-2A טוענים במהירות מטורפת, שזה לא מרגיש כזה טוב למכשיר...]

..אבל ישנן כמה סיבות שבגללן אני לא יודע עד כמה העצה שלו פרקטית:

1. הבנתי שממש לא משנה באיזה מטען תשתמש- הסמארטפון הוא זה שמכתיב ת'עניינים, וגם אם יהיה לי מטען של 2.1A - הטלפון עדיין יצרוך 850MaH.

2. כאשר אתה משתמש במטען USB לרכב, ואתה מפעיל GPS + בלותות' + גלישה סלולרית ביחד--> אז צריכת המכשיר עולה כבר יותר בסביבות ה 1A ומעלה...

כלומר, שאם אני אשתמש במטען לרכב שהוא 850Mah [כפי שהבחור המליץ]- זה אומר שבזמן שהמכשיר מחובר אליו, לא רק שהמכשיר לא ייטען ממנו,

אלא הוא עוד יאבד טעינה! ובכך, פספסנו את כל הפואנטה של המטען.

תראו, אני מפרסם את הפוסט הזה פה, בפורום האלקטרוניקה, כי אני מרגיש שאנשים פה אמורים לדעת הרבה יותר בקטע הזה מאשר בפורום הסמארטפונים.

האם יש לכם פתרון לדילמה הזו?

אינני יכול להחליף בטריה במכשיר החדש שלי, ולכן אשמח לשמור על זמן החיים של הסוללה..שלא תתחיל לפקשש לי אחרי חצי שנה. מצד שני, צריך להיות פרקטיים וגם לא לחכות 4-5 שעות שהמכשיר ייטען.

רק אציין שאני מתמקד בחיפוש למטען Dual USB לרכב.

תודה על עזרתכם! :)

פורסם

1. אם המכשיר שלך מסוגל לטעון במהירות גבוהה יותר עם מטענים חזקים יותר, אז סבבה. נכון שיש קיצור חיי סוללה, אבל זה באחוזים בודדים וזניחים למדי. עובדה שיש מכשירים עם אותו גודל סוללה, ומטענים חזקים. מה שכתבת נכון, כי ה"מטען" USB הוא סתם ספק, ומה שמטעין בפועל את הסוללה זו מערכת הטעינה במכשיר עצמו. טעינת סוללת ליטיום היא מתוחכמת, ומאפשרת זרם גבוה כשהסוללה ריקה, וזרם נמוך כשהיא מתקרבת לטעינה מלאה. מה שמפריע בטעינה מהירה זו הטמפרטורה הגבוהה יחסית שאליה מגיעה הסוללה, ולכן יש חיישן טמפרטורה בתוך הסוללה, וגם במכשיר עצמו, והם מאיטים/מפסיקים טעינה אם הסוללה חמה מדי.

2. אני לא אכנס לפרטי החשבון, ואם הוא מדוייק או לא, אבל כן. בהחלט יתכן שאם תצרוך מהמכשיר זרם גבוה מזרם הטעינה, אז המכשיר ישתמש גם בזרם מהסוללה בזמן הזה, ותאבד טעינה. לא "פספסנו את הפואנטה של מטען", כי בשימוש הזה אתה יכול להשתמש במכשיר 10 שעות ברציפות כשהוא מחובר למטען, במקום שעתיים ללא מטען.

זמן החיים של סוללה פחות רלוונטי בימינו, כשבכל מקרה סמארטפון מוחלף כל 3 שנים בממוצע. ומעבר לזה, אין "לא ניתן להחליף". יש סוללות שניתנות להחלפה רק בפתיחת המכשיר, וזה פשוט עולה עוד כמה שקלים יותר.

פורסם
  • מחבר
זמן החיים של סוללה פחות רלוונטי בימינו, כשבכל מקרה סמארטפון מוחלף כל 3 שנים בממוצע. ומעבר לזה, אין "לא ניתן להחליף". יש סוללות שניתנות להחלפה רק בפתיחת המכשיר, וזה פשוט עולה עוד כמה שקלים יותר.

תודה רבה לך על התגובה המפורטת והמושכלת :)

1. כלומר, אתה בעצם אומר פשוט להפסיק לדאוג ולעשות מחקר בנושא...ופשוט לרכוש איזה מטען שבא לי וזהו. גם אם הוא 2.1A או אפילו 4.2A

מה שכן?

מודה שיוצא לי לקרוא ביקורות של לקוחות, כמו בעמודים של אמאזון...וזה מה שגורם לי לחשוב לעומק על מוצר כזה פשוט.

תראה לדוגמא את המוצר הזה, שהוא בין הפופולאריים באמאזון:

http://www.amazon.com/Scosche-USBC202M-Charger-works-iPhone/dp/B0077PM3KG/?tag=androidcentral00-20&m1k=vb_ac

ותראה ת'ביקורת הזו:

http://www.amazon.com/review/R2DTHM66MER2YP/ref=cm_cr_dp_title?ie=UTF8&ASIN=B0077PM3KG&nodeID=2335752011&store=wireless

הבחור טוען שהמטען הזה טוב רק ל iPad.

שמתי לב לכך שאנשים מדברים על מטענים לרכב, שחלק מהם מותאם למוצרי אפל וחלק לאנדרואיד. הקטע הוא שזה לא כתוב על כל מטען-למה הוא מותאם.

אני מניח שכל מטען יטעין כל מכשיר שהוא, אבל בטח לא יגיע לפוטנציאל האמיתי של הטעינה שלו למכישירם מסויימים.

2. נ.ב- המכשיר שלי הובא מארה"ב, והוא אקסקלוסיבי רק ל Verizon Wireless. זה Motorola Droid Mini.

http://www.gsmarena.com/motorola_droid_mini-5603.php

אני בטוח שאפשר להחליף לו בטריה אם צריך, רק שזה לא בדיוק סמסונג, ולכן מעבדות בארץ לא יידעו איך להתעסק איתו, כי פשוט אין אותו בארץ..

פורסם

יש גבול כמה המכשיר עצמו יקח. אם נניח שהוא יכול לטעון ב 1.5A מקס' הוא לא יעבור את ה 1.5A גם על ספק שיכול להוציא 4.2A וכו

ספק חלש יותר מ 1.5A לא מומלץ - יש ספקים שפשוט יגבילו את הזרם למקס' שלהם (כמו שאמור להיות), ויש ספקים שכן יאפשרו לזרם של 1.5A לעבור למרות שהם לא יכולים להחזיק אותו, יתחממו ויישרפו

האיכות של הספק חשובה לא פחות. ספק לא איכותי לא יכול להוציא את הזרם שכתוב עליו, והוא לא בטיחותי לשימוש. זה נכון לספקים של 240V ושל 12V לרכב - מ 12V לא ניתן להתחשמל, אבל ספק לא איכותי שמקצר יכול בהחלט לעלות באש גם על 12V. תשתמש בספקים מקוריים של חברות מוכרו עד כמה שניתן, או תפרק ותן הערכה לאיכות ולבטיחות של הספק לפניי שאתה מתחיל להשתמש בו

התקן של USB אומר שהזרם המקס' שניתן להוציא מ USB הוא 0.5A. חברות שונות איפשרו למכשירים שלהן למשוך יותר, ובשביל זה יש מטענים שבנויים להוציא יותר בהתאמה. (אבל אני לא הייתי מנסה להעביר 2A בחיבור USB A.... נראה לי יותר מידי)

כדיי למנוע הקפצת פיוזים במחשבים (שבדרך כלל יש בהם PTC של כ 1A לכל 2 פורטים של USB) כשמחברים אליהם את הדברים האלה, המכשירים בנויים לזהות את המטען שלהם בדרך כזאת או אחרת. לפעמים על ידיי חיבור של 2 קווי ה data מה USB ביניהם (זה מה שמקובל בדרך כלל), לפעמים חיבור נגדים בערכים מסוימים בין קווי ה data וה 5v/האדמה, ולפעמים סתם על ידיי כך שהמטען מוציא מתח גבוה יותר (5.1-5.2V במקום 5.0V הסטנדרטי שיש במחשב, וזה בעיה כי גם ספקים מסוימים של מחשבים מוציאים 5.1-5.2 ויותר... למחשב עצמו אין בעיה אם זה אבל מכשירים שמקבלים טעינה מ USB יכולים "לא להבין את זה נכון")

אני מנחש שמה שקורה שם זה שהגלאקסי לא מזהה את המטען הזה בתור מטען שיכול להוציא זרם גבוה ולכן מגביל את זרם הטעינה כדיי לא לעבור את המקס' של המטען (שהוא חושב)

חוצמזה אני חושב ש 2.1A הוא מקס' משותף ל 2 הפורטים, לא כל פורט 2.1A

פורסם

יש תקן טעינה בUSB3 עד 1.8A גם ממחשב.

אין שום בעיה להעביר 2A בחיבור A, ואפילו במיקרו.

מכשירים מסויימים מזהים את המטען הספציפי שלהם, ואחרי הזיהוי מעבירים זרם גם בקווי הדאטה, וכך יכולים למשוך זרמים גבוהים גם בחוטים דקים.

לי יש מטען למצית עם שתי כניסות; אחת 2.1, והשניה 1A.

פורסם

אין כל בעיה לבתנאי מעבדה, שבהם בדקו את זה כשקבעו את הזרם המקס'. במציאות חיבורי USB וכבלי USB מתמלאים אבק, נזרקים לתחתית של תיקים מלוכלכים וכו' ומגיעים למצב שבו ב 2A יהיה בהם vdrop רציני, ואוליי גם יתחממו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים