עבור לתוכן

הושק המיזם של IBC - ‏UNLIMITED.

Featured Replies

פורסם

"בירת הנגב" ? :)

• תגובות 85
  • צפיות 21.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
Ymac

באיזה עיר זה?

(בבקשה תגיד משהו באיזור המרכז......)

:character0009:

ראשון לציון (רק ממך ואלייך xD)

נחשב מרכז? או "שפלה 175" :P

פורסם

לחברות התשתית והאינטרנט הגדולות יש אינטרס למנוע UPLOAD מאזרחי ישראל לכמה שיותר זמן.

לחברות הקטנות יש את אותו האינטרס מתוך זה שהגדולות קובעות להם את כללי המשחק, וציר הרווח נושב לכיוונם בלבד.

משרד התקשורת המושחת תומך באינטרס הספציפי הזה של חברות התשתית אינטנט, מתוך הסכמים שהגיעו איתם לגבי נושאים אחרים בתמורה, שאותם משרד התקשורת מרגיש שהוא יכול לנפנף כהישג וניצחון.

איך זה קשור לIBC?

כשרוצים למוטט את הקונספציה הדרך הכי טובה למנוע את הקריסה זה להשתלט על התהליך ולהאיטו כמה שאפשר.

כאן חוברים בעלי האינטרסים שוב, ומסכמים/כופים תוכנית שתועיל לכולם.

חברות התשתית והאינטרנט, הגאופוליטיקה של ביבי, ומשרד התקשורת עליו מופעל לחץ.

חברות האינטרנט בכלל לא מרוויחות מלתת אינטרנט סימטרי במחיר הזה.

ואם הדבר יגדל הם יתחילו להפסיד סכומים של ממש.

מבחינתם זה רק נסיון מדגמי לבדוק את המים לפני השלב הבא של העיכובים.

חברות הוט ובזק בעצם מאיימות על IBC ע"י כך שהם בעצמם פורסות תשתית סיבים אופטים.

אך הם עושות זאת גם כן מאוד לאט, כסוג של איום.

אם תגבירו את הפריסה, גם אנחנו נגביר את הפריסה, ואז נשחק אתכם כלכלית עד שאחד מאיתנו יפול(וזה יהיה אתם IBC).

אך מעבר לכך חברות התשתית לא באמת רוצות לפרוס רשת סיבים אופטים.

זה יקר לפרוס, זה לא משתלם(יחסית לתשתית והקונספציה השיווקית הקיימת), זה מאיים להפיל את ערוצי הטלוויזיה במתכונתם הקיימת.

מה גם שיש מקומות בהם יהיה יקר מאוד לפרוס תשתית סיבים אופטית.

וזה יהיה טירוף כלכלי עצום להתחרות בתשתיות אופטיות מקבילות באותם איזורים.

http://www.forbes.co.il/news/new.aspx?Pn6VQ=EG&0r9VQ=EDEJJ

בקיצור מה שיש לנו זאת תוכנית חילזון, שחוץ מחזון פילוסופי יהיה מאוד קשה ליישם.

בדרך יהיו הרבה הרבה מלחמות כוח והתשה וחסמים ובעיות חדשות.

וזה ייקח המון המון המון המון המון זמן עד שסיבים אופטים יהיו יותר מגימיק חסר משמעות גאוגרפית.

פורסם

אף אחד לא מספיד במחירים האלה, לא חסר מדינות שיש מהן מהירויות גבוהות במחירים שאפילו זולים יותר.

היו הרבה סיבות לעיכובים, בעיות עם שותפים, המלחמה, השלג הכבד שהיה שנה שעברה וחוסר שיתוף הפעולה של החברות הגדולות (פרטנר, בזק, סלקום שפשוט לא מעוניינות להוציא כסף ומעדיפות שהכל יעמוד במקום). עוד בעיה שהרבה אנשים לא חושבים עליה הוא הקושי לבצע עבודות תשתית בערים, אני מאמין שלרוב פה לא יצא לעשות עבודות כאלה. בין אם זה העובדה שצריך שההפרעה לתושבי העיר תהיה מינימלית או הצורך לעבור על עשרות תוכניות של תשתיות קיימות התהליך ארוך, איטי ונעשה בזהירות רבה. עוד משהו שמאוד מקשה על העבודות האלה היא העובדה שבהרבה מאוד מקומות בארץ אין רישום מדוייק של התשתיות. לפני כמה שנים חיברו את עמינדב למערכת הביוב (עד אז היה בורות) ובדרך פגעו בסיב של הוט כי הוא לא הופיע בשום תוכנית, בעיות דומות היו גם בתלפיות והר חומה.

פורסם

בסופו של דבר וודאי שיהיה רווח ולא הפסד.

בתיאוריה סיבים אופטים זה הדבר הכי טוב לאינטרנט בישראל, וניתן ליצור עליו מודל רווחי, ביצועים גבוהים, ומחירים זולים.

אבל באופן יחסי לרווחים שהם עושים עכשיו, ולדרך בה הם עושים זאת, ולרווחים העקיפים(הגדולים) שלהם בתחומים מקבילים הנשענים על תעבורה מהירה ומניעתה מאחרים(בעיקר בUPLOAD), וודאי שבקנה מידה גדול מדובר בהפסד מבחינת חברות התשתית והאינטרנט.

מבחינה מעשית בשביל שסיבים אופטים יחזירו את ההשקעה בזמן סביר צריך לחברם לכמה שיותר לקוחות.

קיומו של מאזן אימה תחרותי בתשתית סיבים אופטים מקבילה! מעלה חשש כבד לחוסר רווחיות או להחזר איטי להחריד שעלול לגרום לכל המיזם לקרוס.

לכן המיזם לא יכול להתקדם בקצב מהיר, כי בתנאים הקיימים המשקיעים אינם רוצים שהמיזם ירוץ מהר.

איזה פלא!!

כולם!!! רוצים שאינטרנט סימטרי בישראל יגיע בעתיד הרחוק רחוק. (כל החברות התשתית והאינטרנט זאת אומרת)

אלו רוצים שזה יגיע בעתיד הרחוק כי הם מרוויחות הרבה יותר במצב הקיים, ואלו רוצים שזה יגיע לאט לאט כי המשקיעים שלהם פוחדים לטבוע בביצת המציאות התשתיתית והאינטרנטית שהמונופולים מנפנפים מעל ראשם כגרזן.

פורסם

אני מצנן את ההתלהבות, היום נתתי לפועלים מים (עבדו שם כל היום בשמש), והייתי חייב לשאול מה הם עושים:

"משחילים סיב אופטי.." עד כאן טוב, תמשיך!!!

"להוט" רוצה גם איזה ביסקוויט עם המים?

פורסם

בנתיים הוט משתמשים בסיבים אופטים רק כקווים ראשיים בתשתית שלהם.

לחבילות המהירות שלהם הם קוראים HOT FIBER, למרות שהם לא באמת מחברים את הלקוחות לסיבים אופטים והכל עבודה בעיניים(כדי לנכס לעצמם יתרון שאינו קיים ולפגוע בIBC).

אין להם ביצועים סימטרים כמו בIBC, והם עדיין שומרים על האסימטריה הקיצונית בין הDL לUL.

פורסם

אוי...נפל לך הבקבוק מים משוק כששמעת את זה?

דרך אגב, מבחינת תשתית הוט כרגע הכי קרוב לסיום רשת הפייבר שלה, FTTC/N קרוב מאוד לסיום ולפי מה שהם כותבים באתר FTTB/H מתקדם יפה מאוד (לא יודע אפילו מתי עדכנו את זה בפעם האחרונה):

פרויקט פריסת הסיבים האופטיים עד לבתי הלקוחות הנו מורכב ביותר ומתוכנן להסתיים במהלך שנת 2016. HOT הנה החברה הראשונה בישראל אשר נמצאת כבר במהלכו של הפרויקט. כיום מעל ל- 100 אלף בתי אב בשש ערים ברחבי הארץ כבר מחוברים לרשת הסיבים האופטיים עד לבית הלקוח של HOT.

צריך לזכור שבמקור HOT דברו על סיום ב 2014 אבל יכול להיות שזה היה ל FTTN (עד הכניסה לשכונות).

אם הוט ירגישו צורך הם יכולים יום אחד לקום בבוקר ולבטל את ההגבלות המוזרות על ההעלאה, עם DOCSIS 3 זה אמור להיות אפרי להגיע ל 100Mb או לפחות קרוב. היום אפילו יש מודמים שמאפשרים 8 ערוצים ואז אפשר להתקרב ל 300Mb. הבעיה היא שכרגע אין מי שיפעיל עליהם לחץ.

פורסם

הבית שלי לא ממש ברחוב ראשי, והם עברו על כל הרחוב, אולי זה ה-FTTB שהם עובדים עליו?

בכל מקרה, באסה שאלה לא IBC, אבל אולי הוט ישיבו אש שיותר יתחברו ל-IBC.

פורסם

אני מחובר כרגע להוט, תאמין לי עדיף לך להשתמש ב LTE עד ש IBC יסיימו ולא להתחבר להוט...חשבתי לעבור לבזק אבל ברגע שדיברתי איתם על 100Mb הם אמרו לי שאני לא צריך את זה ועדיף לי 40 (או בקיצור אנחנו לא יכולים לתת לך 100Mb, אולי נצליח 40). כל משחקי המחשב שלי נקנו בצורה דיגיטלית, גם חלק ממשחקי ה PS3 ואם אני אקנה קונסולה נוספת כנראה שהכל יהיה דיגיטלי, 40Mb זה בערך 90% תוספת זמן עד שההורדה מסתיימת (בדרך כלל המהירות היא 8-10MB בסטים ואוריגין).

אתה גם יכול להיות בטוח שהוט ימצאו את הציוד הכי זבל שאפשר של איזה חברה צרפתית מחורבנת וידחפו אותו כאילו זה הדבר הכי טוב בעולם...

פורסם

אני לא מתכנן מעבר להוט. בכלל, מכירים סיפורים, יש לבני משפחה אחרים, לא כיף.

אנחנו כרגע בבזק, טופ 40 מקבלים 40 כל הזמן, פינגים טובים וחיבור יציב, מה עוד יש לבקש.

פורסם
אמרו לי שאני לא צריך את זה ועדיף לי 40

צודקים. חבל על הכסף.

אני הייתי ב-100 מגה בהוט וכשעברתי לבזק ירדתי ל-40 כדי לחסוך כסף מיותר. לא הרגשתי שום שינוי בגלישה ו/או בהורדות. אז סרט ירד ב-5 דקות במקום ב-2 דקות, את מי זה מעניין?

אח"כ היה בבזק מבצע שדרוג ל-100 בחינם אז שדרגתי חזרה ל-100.. עדיין לא הרגשתי שינוי...

פורסם

סליחה על הבורות אני בבזק אם רוצים רק אינטרנט חייבים קו טלפון?

פורסם
אני מצנן את ההתלהבות, היום נתתי לפועלים מים (עבדו שם כל היום בשמש), והייתי חייב לשאול מה הם עושים: "משחילים סיב אופטי.." עד כאן טוב, תמשיך!!! "להוט" רוצה גם איזה ביסקוויט עם המים?

MaroneyMemeTop.jpg

גם אם יהיה בחינם אני לא עובר להוט.

אין ספור פעמים הם התקשרו אלי כבר להציע לי חבילה כזאת או אחרת עם X חודשים חינם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים