עבור לתוכן

מסך דל U2212

Featured Replies

פורסם

שלום חברים אני מתעניין במסך של דל מסדרת הU אני קורא על הU2312 הרבה המלצות חיוביות. חשוב לי מאוד מסך לקריאת הרבה טקסטים. אבל יש לי קצת מצוקת מקום, השאלה היא אם יש הבדל בין הדגם הזה לU2212 כי משום מה עליו אני לא רואה שום ביקורות. מבחינת בהירות מסך על 2312 מצויין שהוא "300" ועל ה22 כתוב "250". זה עושה הבדל ביניהם? יש פה מישהו שמכיר אישית את הU2213 ויכול להמליץ?

פורסם

אם אתה יכול תיקח את ה 23 אינץ בגלל הגובהה שלו, במסכי 16:9 ה22 (21.5) מאוד נמוכים לפי דעתי בגובהה שלהם ופחות נוח לקרוא איתם בגלל זה.

שניהם IPS ככה שזה טוב והתמונה תיהיה טובה יותר.

לגבי 250 מול ה300 הנתון הזה אומר ש23 אינץ בעל Brightnesיותר טוב שיתן לך תאורה קצת יותר חזקה.

פורסם
  • מחבר

וזה שהמסך רחב יותר ב23 לא מקשה על הקריאה ביכולת העין לתפוס את כל המסך?

פורסם

לא.

פורסם

ממש לא, הרזולציה מסדרת הכל, יותר מזה ב23 אינץ הרבה יותר נוח לשיים 2 דפים אחד ליד השני ורוחב מתאים.

ברגע שזה מגיע ליחס 16:9 במסך כמו 2 המסכים האלו מומלץ בחום לקחת 23 ומעלה לקריאה במיוחד.

בכל מקרה לך לבאג או חנות אחרת ותסתכל על מסכים ותבקש למפתוח דף כלשהו ואז תבין את ההבדלים למטרות שלך...

פורסם
  • מחבר

בעקרון לקריאה עדיף יחס של 3:4 ? יש היום עוד מסכים כאלו באיכות יפה?

פורסם

אפשר להתווכח עד מחר מה עדיף...

אני גם אוהב מסכי 4:3. אף פעם לא היו כאלה מעל גודל "20-21, והיום גם כאלה לא מוכרים.

יש לי אחד כזה עדיין על מחשב ישן (DELL 2007FP "20 IPS ברזולוציה של 1600X1200). אחלה מסך, אבל לא תשיג אותו או כזה היום. אבל בחצי מחיר ממה שהוא עלה לפני 5-6 שנים אתה מקבל מסך "24 עם 1920X1200, גם IPS.

פורסם

אתה גם יכול להשתמש בו כ PIVOT ולעשות אותו לרוחב במקום לאורך (תראה את הקישור להסבר)

http://i.dell.com/das/xa.ashx/global-site-design%20WEB/299fcc22-b0ba-f2d7-e1b7-8f46aa9cac5e/1/OriginalJPG?id=Dell/Product_Images/Peripherals/Output_Devices/Dell/Monitors/u2212hm/overview/monitor-u2212hm-pdp-3.jpg

בכל מקרה לך לחנות כלשהי תראה ותבין מה מתאים לך.

אני יודע שלי ה21.5 אינץ מרגיש נמוך במצב הרגיל שלו ולא הרבה טקסט נכנס מלמעלה למטה (זה הדעה שלי) ואני מניח שההפרש לא גדול במחיר שלהם.

פורסם

pivot לportrait לא שימושי כמו שאפשר לחשוב, בטח במסכים רחבים, בטח בכאלה שהם 16:9.

בכל מקרה אני רק אציין את דעתי שהיא כמו דעתם של האחרים - אין סיבה להעדיף מסך "21.5 על מסך "23 באותה רזולוציה וכמעט אותו מחיר.

פורסם
  • מחבר

ברור שאין כמו להתרשם מהמסך בחנות, אבל עדיין זאת התרשמות קצרה ולא הכי אובייקטיבית, ולכן אני מעדיף לשמוע מכאלו שמשתמשים כבדים בטקסט שהמסך הזה נוח להם. גם לי האופציה של הסיבוב לאורך הייתה נראית לי כיעילה לעבודה עם טקסטים דווקא בגלל שזה מסך רחב שאז הרוחב משמש כגובה, וקולט הרבה מהמסמך, ולא כ"כ הבנתי את מה שQttP כתב, אשמח אם תנמק.

פורסם

מה בדיוק לא הבנת?

מסך רחב במצב portrait הוא גבוה מידי לטעמי. צריך להזיז את הראש/עיניים די הרבה כדי לקרוא וזה מעייף.

מעבר לכך, אם משתמשים בcleartype (אלגוריתם להחלקת פונטים שמובנה בכל מערכת הפעלה מודרנית ומופעל כברירת מחדל), איכות הטקסט המוצג נפגעת במצב portrait כי cleartype (ונדמה לי שכל אלגוריתם דומה) משתמש בהנחות מסוימות על מבנה התת-פיקסלים במסך, וההנחות האלה מופרות כשהמסך מסובב ב90 מעלות.

לגבי גודל - כמו שנאמר - "21.5 קטן מידי לימינו. "23 באותה רזולוציה נוח יותר בכל שימוש.

פורסם
  • מחבר

QttP אוקי. תודה הבנתי (אז בקטנה לאופציית הסיבוב 90 מעלות ישנה עדיפות למסך 21.5?)

פורסם

לכל המסכים שדיברנו עליהם פה יש PIVOT שזה היכולת לסובב ב90 מעלות.

פורסם

אני עובד גם עם u2312h וגם עם p2314, ה2312 יותר נוח מהבחינה שיש לו USB בצד שמאל של המסך ולא רק מאחורה בחיבורים ובגב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים