עבור לתוכן

שוויץ אמרה לא לשכר המינימום הגבוה בעולם

Featured Replies

פורסם

יכול להיות שהעלאת שכר המינימום תיצור לחץ להקטנת ההפרשים בשכר. נכון, כנראה שאנשים שמרוויחים ממש הרבה כסף (מנכלים ש"מתוגמלים" על דברים שלא עשו) לא יפסידו מזה הרבה. בזה אני חושב שצריך לטפל בצורה אחרת - קביעת שכר מירבי בארגון בהתאם לשכר המזערי בארגון. כמובן ש 90% מהאנשים חושבים שמחר הם יהיו מנכלים עשירים וכן אין שום סיכוי שדבר כזה יעבור בישראל.

לגבי זה ש"בטוח" יעלו מחירים: בתחומים מסויימים ישנה הסתברות גבוהה, בתחומים אחרים פחות. באופן כללי, תפסיקו עם ה"בטוח" הזה, זוהי דרך התבטאות של כסילים.

בתחומים מסויימים בהחלט יחסית קל להרוויח 10, אבל מה זה רלוונטי? יש המון אנשים שמרוויחים מינימום. זו עובדה.

• תגובות 63
  • צפיות 16.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קח הוצאה חודשית ממוצעת שלך. לכמה מהם יעלה המחיר?

פורסם

לא יודע. וגם אתה לא.

פורסם

אני לא יודע אם המחירים יעלו , אבל סביר להניח שנראה הרבה אנשים מפוטרים ומפעלים נסגרים , בגלל אי כדאיות כלכלית.

בשוויץ רוב העובדים מרוויחים היום יותר משכר המינימום שהוצע.

פורסם
לא יודע. וגם אתה לא.

אבל אפשר להעריך די בוודאות שכל מה שנמכר במרכולים, מסעדות חנויות, שירותים רבים (כמו הוט שמשלמים פחות מ-30 ש"ח לרוב העובדים), מחירם יעלה.

פורסם

המחירים יעלו רק אם עלות השכר היא חלק משמעותי מהעלות הכוללת של העסק. וגם אז, יכול להיות שבמקום להעלות את המחירים, יקצצו בכח האדם. נאמר יותר קופות בשירות עצמי.

פעם היתה תעשיית טקסטיל פורחת בארץ? היום? עברו למצרים, ירדן או בכלל לסין. למה? כי גם אם העלות של הבאת המוצר המוגמר מסין לארץ, המחיר הוא זול יותר מאשר ייצור בארץ אך ורק בגלל העלות הזולה יותר של עובד סיני. מאחר שרוב הישראלים יעדיפו לקנות זוג מכנסיים זול תוצרת סין מאשר זוג מכנסיים יקר תוצרת ישראל, המתפרות המקומיות נסגרו.

ולכל מי שאומרים שאם העסק לא יכול לשלם שכר "הולם" לעובדים, עדיף כבר שיסגר - אולי תשאלו את העובדים מה הם מעדיפים, לקבל שכר נמוך על עבודה או לשבת בבית ולקבל קיצבה עוד יותר נמוכה?

פורסם

נו, אז שיבטלו את שכר המינימום בכלל. לא צריך להגן על חלשים. (כמובן שלכם בעיה לשלוח אנשים להרוויח שכר עלוב) די, הטענה הזו כל פעם עולה וכל פעם השוק מביס אותה.

איסתרא, ה"שאלה" שלך היא סתם פופוליזם. ההשוואה לא מציאותית ולא הגיונית. אני לא אומר שלא צריך לבחון באופן מאוד רציני לאן צריך להעלות את שכר המינימום, אם בכלל. אבל סתם לפסול את זה על הסף בעזרת דברים שאתם מנבאים למרות שאתם לא נביאים, זה לא הוגן.

שכר המינימום לא עודכן זמן רב, בינתיים היתה אינפלציה והוא לא השתנה. יש שחיקה ריאלית משמעותית ובהחלט היגיוני שיזיזו אותו במידה כלשהי למעלה (לא יודע אם דווקא ל 30).

- - - תגובה אוחדה: - - -

אבל אפשר להעריך די בוודאות שכל מה שנמכר במרכולים, מסעדות חנויות, שירותים רבים (כמו הוט שמשלמים פחות מ-30 ש"ח לרוב העובדים), מחירם יעלה.

כן, נכון.

אתה עדיין לא יודע בוודאות (וגם לא בהסברות גבוהה) שבהחלט העליה הזו תגרור בחזרה את כוח הקניה שנובע משכר המינימום החדש לרמה זהה לכוח הקניה משכר המינימום הנוכחי.

פורסם

לא אמרתי לרמה זהה. זה עדיין יפגע קשה במעמד הבינוני-נמוך

פורסם

אני מעריך שכשאתה מדבר על "מעמד בינוני-נמוך" אתה מתכוון לאזרחים שממוקמים בעשירונים הנמוכים (10 - 5?) בהכנסתם. כן?

תראה, עם האמירה שלך אין לי איך להתווכח. מה אני אמור להגיד על דבר כזה בדיוק? אני לא בטוח שזה יפגע. זו לא עובדה.

כן עובדה היא שכרגע המצב בלתי נסבל (לפי תפיסת העולם שלי).

* המון אנשים עובדים בשביל שכר ממש עלוב. השכר החציוני במדינה הוא 6,500 שקל. זה כלום. חצי מהאנשים מרוויחים פחות מזה.

* נכון שיש אבטלה נמוכה ביותר בישראל. נכון שזה חיובי.

* אבל אי אפשר להתעלם מכך שחלק עצום מהעובדים עובדים במשרות חלקיות כשהם רוצים משרה מלאה. (השכר בהתאם)

* אי אפשר להתעלם מהמון עובדים חלשים מועסקים כעובדי קבלן, בקושי מתפרנסים. כל זה בעוד שמישהו אחר גוזר עליהם קופון שמן ומתעשר.

* אי אפשר להתעלם מכך שבן אדם שמרוויח מינימום ויש לו משפחה, הוא בן אדם עני. זאת למרות שהוא עובד. וכאמור, הרבה מאוד אנשים מרוויחים מינימום.

המצב לא טוב. המצב חרא. והמגמה חרא. נפערים פערי ענק בעם. אתם מתעלמים מהעובדה שלטווח הארוך, יצירת אוכלוסיה חלשה ועניה זה דבר רע מאוד. על המדינה (לדעתי) להגן על החלשים. על המדינה (לדעתי) לדאוג לכך שבן אדם שעובד, יתפרנס בכבוד כלשהו - זה גם עניין של עקרון. על המדינה (לדעתי) לדאוג לכך שלא יווצרו פה "מעמדות" (מונח שלטעמי משתמשים בו יותר מדי בזמן האחרון).

אני הולך ברחוב ורואה אנשים נוסעים במכוניות פאר. אני רואה אנשים גרים בבתים מפוארים בצורה קיצונית. בריכות. מרצדסים. מאיפה לעזאזל לאנשים יש כסף לזה בכלל? אנשים יכולים לעבוד בעבודה מכובדת בשכר בעשירון 8,9 ועדיין בקושי לגרד איזה דירה סבירה עם מכונית סבירה. אז איך אדם שמרוויח 4,300 שקל בחודש יכול להתקיים בכלל?

לא יעזור, תפיסת העולם שלי היא שהמצב הזה לא סביר.

פורסם
  • מחבר
נו, אז שיבטלו את שכר המינימום בכלל. לא צריך להגן על חלשים. (כמובן שלכם בעיה לשלוח אנשים להרוויח שכר עלוב) די, הטענה הזו כל פעם עולה וכל פעם השוק מביס אותה.

.

שכר המינימום לא מגן על החלשים.

שכר המינימום פוגע בחלשים מכוון שהוא מצמצם את אפשרות התעסוקה (החלשים נפגעים כי המהנדס ממילא מקבל יותר משכר המינימום) ומעלה את יוקר המחיה (שוב החלשים נפגעים כי מעמד הביניים יכול "לספוג" את העלות)

בבחינה היסטורית שכר המינימום תמיד שימש לפגעה בחלשים:

בדרום אפריקה היה שכר מינימום כי למנועה מהשחורים אפשרות העסקה

במקור גם בארצות הברית ועדי עובדים תמחו את שכר המינימום כדי להגן על עצמם מפני תחרות עם העובדים השחורים

גם בארץ זה אותו הדבר:

שכר מינימום גבוהה ימנע מאנשים צעירים ממעמד נמוך למצאו עבודה, אנשים שהם משכילים או מוכשרים לא צריכים את השכר המינימום

פורסם

^ מאיפה הביאו את הטרול הזה. שכר המינימום נועד להגן על אנשים ואולי הוא לא עושה זאת טוב אך הוא עושה זאת. אחרת יכולת להגיע לעבודה ולקבל על זה עשר שח לשעה. תתפלא, אבל יש אנשים שיעבדו בכל משכורות אם בגלל שהם צריכים את הנסיון או אם בגלל שהם רעבים לאוכל

פורסם
  • מחבר

^שכר המינימום לא מגן על אנשים חלשים

פורסם

שכר המינימום לא מונע מאף אחד למצוא עבודה. הוא מפריע ממעסיקים למצוא עבדים.

מנקים, סבלים, סדרנים וכו' וכו' תמיד יצטרכו. ישלמו להם את השכר המינימום, כי זה מה יש (או שיעברו על החוק וזה לא קשור כבר).

פורסם

שכר מינימום גם יוצר קרטל. כאילו כל המעסיקים של המשרות הזוטרות קבעו תעריף אחיד.

הנה רעיון: בוא נקבע שכר מינימום גבוה יותר רק לעובדי קבלן. מה דעתך?

פורסם

ואז למה שמישהו שלא מועסק כ"עובד קבלן" ירוויח פחות מזה? מה גם שלהתחיל לעשות את ההפרדה המוחלטת בין "שירות" לבין "עובד קבלן" זה בלתי אפשרי.

איזה קרטל הוא יוצר? נו באמת. מה זה "כאילו"? הם לא. מה זה משנה שיש את אותו השכר בכמה משרות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים