עבור לתוכן

שוויץ אמרה לא לשכר המינימום הגבוה בעולם

Featured Replies

• תגובות 63
  • צפיות 16.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

77% בעלי עסקים בשוויץ ?

מענין מה יהיה עם ההצעה להעלות את שכר מינמום בישראל ל 30 לשעה .

מענין איזה אפקט יהיה לכלכלת ישראל ואיך זה ישפיע על יוקר המחיה .

פורסם

זה לא ששכר המינימום ממש נמוך בשוייץ...

פורסם

שכר המינימום הלא רשמי בישראל עומד על 30 ש"ח לשעה.

פורסם

נראה לי משתלם לעבוד בשוויץ בתור מנקה כלים איזה כמה שנים בזמן שחיים בצמצום לחסוך ולבוא עם האוצר לארץ

שכר המינימום הלא רשמי בישראל עומד על 30 ש"ח לשעה.

תגיד את זה למעסיק שלי למה אצלי זה מינימום מינימום

פורסם

בשוויץ אין שכר מינימום.

בישראל העלאת שכר המינימום ל-30 ש"ח יפגע קשה מאוד במעמד הביניים.

פורסם

לעלות שכר מינימום רק מזיקה במקומות כמו ישראל

הבעיה זה לא שכר המינימום ,הבעיה זה יוקר המחיה יחסית לשכר

ברגע שמעלים את שכר המינימום ,המחירים מתחילים לעלות ,ואז מה עשינו ?

פורסם

אוי נו. המערכת הכלכלית מושפעת מאין סוף גורמים. כל בן אדם ששמע על כמה מושגים מקורס בסיסי בכלכלה או מהעיתונות הכלכלית בטוח שיש לו את היכולת לנבא בדיוק מה יקרה כתוצאה מכל דבר. אז לא, אין לכם. גם לפרופ' לכלכלה אין.

להעלאות שכר מינימום בישראל יש פוטנציאל לצמצום פערים ויש גם פונציאל לפגיעה. מאיפה הגעתם למסקנה שההסתברות לפגיעה יותר גדולה, אין לי מושג. (כאילו, יש לי - אתם סתם ממציאים)

לב-27, לא הבנתי למה התכוונת בזה. אם כבר שכר המינימום הלא רשמי בישראל נמוך מ 23 שקלים לשעה. יש עובדים שלא מקבלים גם את המינימום שמגיע להם.

לגבי שוויץ, אני לא מבין מה העניין הגדול מהדבר הזה. בסדר, הצביעו נגד. ו?

אין לזה שום השלכה, שום משמעות, שום כלום. זה לא מעניין. שיהיה להם לבריאות.

פורסם

בקשר ליכולת הניבוי של פרופסורים לכלכלה, זה לא נכון שהם לא יכולים לנבא. יש תחזיות לפי מספר הפרופסורים, סטטיסטית, הם צודקים מפעם לפעם. אבל אם תשווה ליכולת ניבוי של נהגי מונית אני לא בטוח שתגיע לתוצאה יותר טובה.

פורסם

30 שח שכר מינימום לא רשמי? אה מה?

פורסם
בקשר ליכולת הניבוי של פרופסורים לכלכלה, זה לא נכון שהם לא יכולים לנבא. יש תחזיות לפי מספר הפרופסורים, סטטיסטית, הם צודקים מפעם לפעם. אבל אם תשווה ליכולת ניבוי של נהגי מונית אני לא בטוח שתגיע לתוצאה יותר טובה.

כן. זו הנקודה.

פורסם

העלאת המינימום ללא ספק תגרום להעלאת מחירים. זה די יתקזז עם המשכורת החדשה של מרוויחי המינימום - מי שיפגעו הם אלה שמרוויחים קצת יותר.

פורסם

mmemorex, אני לא יודע מה קורה עכשיו בשוק ההייטק אך למיטב הבנתי משכורת התחלתית של עשר + הטבות לבעל תואר איננה דבר שבשמיים..

כולי תקווה שאגיע למשכורת הנל בתחום שלי תוך חמש - שבע שנים (אינני בהייטק)

- - - תגובה אוחדה: - - -

גיל, העלאת מינימום תעלה מחירים אך לדעתי לא באופן פרופרציונאלי כלומר, עני מרוד יהיה קצת פחות עני. המפסידים העיקריים יהיו מעמד הביניים התחתון והמרכזי ואלו שמרווחים קצת יותר מ-30 שקל לשעה (כמוני למשל)

פורסם

דרך שינויים מוניטריים (למשל כמה אני מרוויח לעומת כמה הדברים עולים) לרוב אין פיתרון, כמו שאמרו לפני.

אם יעלו את שכר המינימום, ליותר אנשים יהיה כסף לקנות יותר דברים (מכוניות, בילויים, מוצרים, שירותים וכו'), הביקושים יעלו ובתורם יעלו גם המחירים שוב והמעגל יחזור על עצמו.

שינוי אמיתי כמו זה שכולנו רוצים לראות מגיע דרך שינוי מדיניות, למשל עידוד פתיחת עסקים קטנים על ידי מתן הלוואות בהחלט יצמצם את הפערים החברתיים אך הבנקים נמנעים מלתת להם הלוואות מכיוון שזה פחות רווחי מאשר לתת הלוואות לקניית נדלן. במקרה של חדלות פרעון, עסק קטן ייסגר ולא יהיה שווה כלום לבנק. אם זה נדלן, הבנק מקבל את השטח/מבנה.

כסף הוא רק כלי ונדמה ששכחו את זה במרדף אחרי הכסף.

פורסם
בשוויץ אין שכר מינימום.

אין חוק שכר מינימום. יש הסכמי עבודה גלובאליים שקובעים שכר מינימום. אותה תוצאה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים