עבור לתוכן

הסבר על צ'יפסטים

Featured Replies

פורסם

אני לא כל כך מבין את ההבדלים בין לוחות אם מבחינת הצ'יפסט.

אני רואה יש מסוג Z97 ויש גם X97 ועוד סוגים אחרים אז מה שאני רוצה להבין זה מה ההבדל ומה נחשב להכי חדש ומתקדם

פורסם

Z97 הוא לוח שמיועד למעבדים בעלי סיומת K שמכפלתם פתוחה בשביל OC

לוחות עם H זה לוחות למעבדים ללא מכפלה פתוחה.

פורסם
  • מחבר

אז לוחות Z97 מיועדים לOC זה מה שהבנתי נכון? והם נחשבים להכי חדשים? כי בדקתי לוחות אם של חברות שונות ויש כאלה עם Z97 ויש גם Z87 וגם X79

אם אפשר להסביר לי מה ההבדלים?

פורסם

צ'יפסט, או ערכת שבבים, היא סה"כ שבב שמספק יציאות מסויימות בלוח האם. ערכת השבבים אחראית על ממשקי האחסון SATA, על ממשקי PCIE X1 ועל USB.

אין קשר ישיר בין ערכת השבבים להמהרה, שכן אין שימוש בה בעת ביצוע המהרה. אמנם, צריך לברר באופן ספציפי איזה לוחות אם תומכים בהמהרה.

כיום בתושבת LGA1150 של אינטל ישנן כמה וכמה ערכות שבבים שהנפוצות הן:

H81

B85

H87

Z87

H97

Z97

הן מדורגות כאן מהפשוטה ביותר לזאת שכוללת הרבה הכי אפשרויות ליציאות בלוח אם. תפקידן של יצרניות לוחות האם לברור ולבחור באילו יציאות להשתמש וכך לדרג את מעמד לוח האם בסדרה. יכולים להיות 3-4 לוחות אם בעלי ערכת שבבים מסויימת שהפילוח בניהם יהיה בכמות היציאות למשל. זאת, בנוסף לריבי לוח מעגל-מודפס איכותיים יותר דוגמת מייצבי מתח וסלילים אלקטרוניים.

X79 זאת ערכת שבבים יחסית מויישנת ששייכת לתושבת LGA2011 של אינטל, זאת תושבת אקסטרים שתומכת במעבדים בעלי 4 ו-6 ליבות. אמנם המעבדים עצמם חזקים למדי, אך ערכת השבבים נחשבת לישנה ולא כוללת הרבה יציאות חדשות, ישנן יציאות חדשות שהיא כלל לא כוללת כמו SATA Express למשל וגם מיציאות נפוצות דוגמת SATA3 שניתן למצוא 6 מהן בלוחות אם בעלי H97 Z97 Z87 H87, ניתן למצוא רק 2 ב-X79, כל שלמשתמש הבייתי היא יורדת מהפרק.

החוק הבסיסי הפשוט בבחירת לוח אם הוא לענות על השאלה - מה אני צריך מבחינת יציאות וכמה מרווח אני רוצה להשאיר לתוספות בעתיד. לרוב המוחלט של משתמשי המחשב כיום לוחות אם בטווח של 280-350 שקלים יספיקו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר.

ואם נגיד אני גיימר שרוצה לוח אם רציני במה אני צריך להתחשב כשאני בוחר לוח אם ומה הכי יתאים לי?

פורסם
החוק הבסיסי הפשוט בבחירת לוח אם הוא לענות על השאלה - מה אני צריך מבחינת יציאות וכמה מרווח אני רוצה להשאיר לתוספות בעתיד. לרוב המוחלט של משתמשי המחשב כיום לוחות אם בטווח של 280-350 שקלים יספיקו.

תצמד ל^זה^

נניח ואתה גיימר ולצורך העניין אתה יודע שתשתמש רק ב 8GB זיכרון ראם ורק בקשיח אחד של 2TB , אז אין סיבה מיוחדת לקנות לוח עם 4 חריצי זיכרון ו10 יציאות SATA כי הן סתם יהיו ליופי ואתה משלם על ה"יופי" הזה אבל בעצם לא משתמש בו.

פורסם
  • מחבר
תצמד ל^זה^

נניח ואתה גיימר ולצורך העניין אתה יודע שתשתמש רק ב 8GB זיכרון ראם ורק בקשיח אחד של 2TB , אז אין סיבה מיוחדת לקנות לוח עם 4 חריצי זיכרון ו10 יציאות SATA כי הן סתם יהיו ליופי ואתה משלם על ה"יופי" הזה אבל בעצם לא משתמש בו.

אני שידרגתי את החומרה לפני כשנה ואני מאוד מבסוט ממה שיש (לצורך העניין יש לי 8GB ראם ושני הראד דיסקים של 500 MB כל אחד וזה מספיק לגמרי)

פשוט בזמן האחרון אני מתעניין יותר בחומרה וראיתי גם באתר פירסומים על לוחות אם חדשים אז רציתי להבין יותר בנושא.

מה שכן בהמשך אני אתכוון לשדרג עוד וכמובן להוסיף עוד ראם ולהחליף מעבד ולוח אם (כששידרגתי לא כל כך הבנתי מה אני עושה וסמכתי נטו על המוכר באייבורי) אבל בינתיים מה שיש מספיק לי

נערך על-ידי PuppEDogg

פורסם

זה באמת מאוד פשוט.

אתה צריך לראות צ'יפסט בתור מכלול של רכיבים, כאשר כל דגם מגיע עם פרט רכיבים שונה. לכל צ'יפסט של דיאגרמה שמסבירה מה הוא מכיל.

בנוסף לזה, כל יצרן לוח אם מוסיף עוד רכיבים לפי מדרגות של "יוקרה" או כיוונים של מוצרים שהם יותר מכווני OC או חיסכון במשאבים.

אין צ'פסט "יותר טוב". יש צ'פסט שמגיע לענות על צרכים מסויימים.

אני ממליץ לך בחום לא לסמך על מוחרי בחנויות מחשבים. בטח לא בנעיים עצומות.

הרבה פעמים האינטרס שלהם יהי לא למצוא את הפתרון הכי טוב בשבילך, אלא למכור את מה שהכי משתשלם לחנות.

תנצל את ההזדמנות שכל המידע זמין לך ברשת ותעשה מחקר עצמי.

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי בזמנו לא עשיתי בדיקה לפני והלכתי "על עיוור" ותאמת הכל בסדר ואני מבסוט ממה שהמוכר הציע לי למרות שאם הייתי יודע לפני ובודק טוב הייתי הולך על לוח אם ומעבד חזקים יותר.

מאז אבל התחלתי כן להתעניין ולבדוק לפני וכל שאר הציוד שהשלמתי (כרטיס מסך וכל הציוד ההיקפי) היה אחרי בדיקה רצינית באינטרנט והתיעצויות בפורומים.

פורסם

לא אמרתי שמשהו אמור להיות לא בסדר. אחרי שאתה מבין יותר טוב את הצרכים שלך אז אתה גם מבין מה באמת מתאים לך.

פורסם
  • מחבר

עכשיו יש לי שאלה כזו

יש לי מעבד של אינטל I5-3470 3.20GHZ תושבת 1155 ולוח אם של גיגבייט Z77-DS3H, יש לי סיבה לשדרג את זה בזמן הקרוב שנה שנתיים או שזה בסדר מבחינת גיימינג רציני. המחשב הקודם שלי לא היה בשמיים והחזיק לי 4 שנים בערך אני פשוט עכשיו יותר לוחץ עליו מבחינת משחקים.

ועוד משהו בנוסף ל3.20GHZ של המעבד רשום גם 3.60GHZ מה זה אומר מה מהם זה המהירות שלו?

פורסם

אני כבר לא בטוח לאיזה רמה של הסברים לרדת איתך...

אתה מבין איך חומרת מחשבים עובדת ואיך לחשב צרכים וניצול חומרה?

פורסם
עכשיו יש לי שאלה כזו

יש לי מעבד של אינטל I5-3470 3.20GHZ תושבת 1155 ולוח אם של גיגבייט Z77-DS3H, יש לי סיבה לשדרג את זה בזמן הקרוב שנה שנתיים או שזה בסדר מבחינת גיימינג רציני. המחשב הקודם שלי לא היה בשמיים והחזיק לי 4 שנים בערך אני פשוט עכשיו יותר לוחץ עליו מבחינת משחקים.

אל תדאג, בשנה שנתיים ואפילו יותר הקרובות זה יהיה מעולה למשחקים וזה לא יהיה מה שיגביל אותך

ועוד משהו בנוסף ל3.20GHZ של המעבד רשום גם 3.60GHZ מה זה אומר מה מהם זה המהירות שלו?

כשתצטרך מהמעבד הוא ייתן לך 3.6GHZ

פורסם
  • מחבר
אני כבר לא בטוח לאיזה רמה של הסברים לרדת איתך...

אתה מבין איך חומרת מחשבים עובדת ואיך לחשב צרכים וניצול חומרה?

אני מבין פחות או יותר מה אתה מנסה להסביר לי אבל שאלתי שאלה פשוטה והבחור פה מעליי ענה לי עליה.

אם בכל זאת יש לך איזה מדריך או הסבר איך לחשב ניצול חומרה אני אשמח

וכמו שכבר רשמתי פה מבחינת צרכים מהמחשב אני משתמש בו בעיקר לגיימינג כבד, מצטער אם השאלות חופרות או טיפשיות אבל אני לא כזה מבין גדול בזה.

פורסם
עכשיו יש לי שאלה כזו

כמו ש-multicore רשם המוכרים אוהבים לדחוף לאנשים דברים יקרים שהם לא צריכים.

למשל, יכולת לקחת לוח זול יותר שהיה נותן לך את אותם הביצועים במשחקים.

בקשר למהירות המעבד או התדר בו הוא עובד, יש תדר בסיס ויש טורבו, הטורבו הוא מין אוברקלוק(המהרה) אוטומטי של אינטל בשעת מאמץ.

נערך על-ידי idanmal

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים