עבור לתוכן

עזרה בבניית מחשב לעיבוד תמונה (בעזרת תוכנת lightroom

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

עבר זמן רב מאז שנאלצתי להרכיב מחשב על כן אבקש את עזרת המבינים והמעודכנים בדבר.

הדרישות שלי הינם עיבוד צילומים ותמונות (קבצי RAW) באמצעות תוכנת לייטרום או מקסימום פוטושופ.

המחשב נועד לעיבוד התמונות כתחביב ולא עיבוד מקצועי .

בניתי מפרט מסוים עד למיטב הבנתי והייתי שמח לקבל הערות והארות בנושא המפרט :

http://www.tms.co.il/preview/spec/7crvz6u1

תודה לעוזרים :xyxthumbs:

אוהד

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 +-

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית של תמונות - כתחביב

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). lightroom

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך מחשב

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7-8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

תודה רבה

פורסם

טוב, אני לא ממש מבין בעיבוד תמונה ולכן אני לא אציע מפרט (אני לא יודע מה אתה בדיוק צריך בעיקר מבחינת כרטיס מסך, מעבד ונפח זיכרון), אבל יש לי כמה הערות בנוגע למפרט שבנית:

1. לקחת מעבד מהדור הקודם (סוקט 1155). עדיף לך לקחת מעבד מהדור הנוכחי, ולו רק בגלל שבלוחות עבורם הטכנולוגיה קצת יותר מתקדמת (תלוי בלוח, אבל בד"כ יש יותר חיבורי USB 3.0 וכד'), ובנוסף המחיר של מעבד ולוח כאלו לא יהיה יקר יותר.

2. לקחת מעבד שאינו מתאים להמהרה ביחד עם לוח שמיועד להמהרה. חבל על הכסף.

3. לדעתי עדיף לקחת קירור אחר למעבד, כמו ה Freezer i11, במיוחד לאור העובדה שמדובר במעבד Core i7.

4. אין טעם לקנות היום זיכרון עם תיזמונים נמוכים ועם גופי קירור (אני לא מדבר על הנפח - 16GB זה בסדר). כל זיכרון בנפח 16GB (בשני מודולים של 8GB) יתאים לך.

5. כונן ה SSD המומלץ וכנראה הטוב ביותר כיום הוא ה Samsung 840 EVO, שעולה פחות מ-50 ש"ח יותר.

6. אני לא יודע אם אתה צריך כרטיס מסך נפרד לתוכנות העריכה שלך, אבל אם אני לא טועה פעם דובר על כך שהצבעים שרואים בפוטושופ עם הליבה הגרפית המובנית הם קצת שונים מהצבעים שרואים עם כרטיס מסך נפרד.

אני לא יודע איזה כרטיס מסך יתאים לך (nVIDIA או AMD, נפח הזיכרון הדרוש, עוצמת הליבה) או אם בכלל כרטיס מסך נפרד בכלל ישנה משהו עבור השימושים שלך. זאת הסיבה שבגללה אני לא מציע לך מפרט, שכן יכול להיות שאתה צריך להסתפק בליבה הגרפית המובנית, או שאתה תצטרך כרטיס מסך ב-1500 ש"ח, דבר שדיי משפיע על בחירת שאר הרכיבים (התקציב מוגבל בסופו של דבר).

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על התגובה.

בעניין כרטיס המסך , הבנתי שאם אני לא מתעסק עם 3d חבל על הכסף.

אשמח לשמוע את דעתך על מעבד, לוח אם וזיכרון. לוח האם שבחרתי נעשה מתוך מחשבה על הטיב , איני מתכוון לבצע המהרה .

בנושא הssd אחליף להצעתך תודה.

פורסם

כמו שכתבתי - אני לא יודע אם כרטיס מסך נפרד יעזור לך או לא. אבל אם אתה כן קונה כרטיס מסך נפרד, אולי כדאי שתשקול מארז גדול יותר.

טוב, הנה מפרט דומה למפרט שאתה בחרת מאותה החנות (מעבד Core i7, זיכרון בנפח 16GB, דיסק קשיח של 1TB, כונן SSD בנפח 120GB, אותו מסך ואותו כונן אופטי), כאשר ההבדל הוא במארז, בספק הכח, בקירור למעבד וכמובן - במעבד ובלוח עצמו (לקחתי מעבד ולוח מהדור הנוכחי):

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7-4790 LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1444

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪135

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

באנדל - Define Mini + Seasonic 550W RT 80+GOLD - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪699

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪319

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪284

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪418

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪95

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪855

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4807

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4711 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/rxh5d9kf

הערות:

1. המארז המוצע שקט יותר, והוא נבחר בכדי להגיע לרמת השקט שדרשת.

2. אם אתה לוקח כרטיס מסך נפרד, אולי כדאי שתשקול גם מארז גדול יותר.

3. בלוח שהצעתי יש רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון שניהם תפוסים (יש 2 מודולים של 8GB כל אחד), דבר שדיי מונע ממך להרחיב את הזיכרון בעתיד (למרות ש 16GB אמורים להספיק לשנים הבאות). אם אתה רוצה בכל זאת לוח בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון בכדי לשמור על אפשרות שדרוג, אתה כנראה תצטרך לוח בגודל ATX, והדבר בהכרח יגרור צורך במארז גדול יותר (המארז שהצעתי לא מתאים ללוחות בגודל ATX). במקרה כזה בכדי לשמור על רמת השקט הנדרשת, אתה כנראה תצטרך באנדל כזה או כזה של ספק כח ומארז, אבל בכל מקרה הדבר יוסיף כמה מאות שקלים למחיר.

4. כאמור, אני לא יודע אם אתה צריך מעבד כזה או שאתה יכול להסתפק באחד חלש יותר (כמו ה Core i5), וכן אני לא בטוח שאתה צריך 16GB (אולי תוכל להסתפק ב 8GB). המפרט שהוצע פשוט מתבסס על המפרט שלך (וזאת מתוך הנחה שאתה יודע שאתה צריך מעבד כזה וכמות זיכרון כזו). אני מציע שתמתין לתגובות של אנשים שמבינים יותר בתחום עיבוד התמונה בכדי שהם יוכלו לכוון אותך בצורה טובה יותר).

עריכה

הנה הצעת מחיר לאותו מפרט רק מפלונטר (יצא 8 ש"ח פחות):

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=2775

פורסם
  • מחבר

תדוה רבה על העזרה...בהחלט אמתין גם לשמוע ממי שיותר מתעסק בתחום עיבוד התמונות.

פורסם

שימוש חובבי לא אומר לי שום דבר - מצד אחד בפועל יכול להיות כבד כמו שימוש מקצועי ומצד שני יכול להיות גם ברמה של פה ושם אפקטים, קרופ וגמרנו.

תפרט יותר לגבי כובד השימוש כמו כמה קבצים אתה הולך לטעון בו-זמנית, מה גודל ורזולוציות הקבצים, מה בכללי אתה הולך לעשות איתם וכדומה.

פורסם
  • מחבר

שימוש לא כבד , תמונה שתיים במקביל לא מעבר.

גדלי הקבצים בערך 10-12 מגה עם רזולוציה של 3000x4000 .

השימוש העיקרי הינו לעיבוד תמונה בלייטרום והשימוש הרגיל של אינטרנט, יישומי office, צפייה בסרטים לא באיכותיות גבוהות במיוחד, ללא עריכת וידאו .

המחשבה שהמחשב ירוץ מהר ןיספק ל4-5 שנים הקרובות לצרכים אלו

תודה

פורסם

כלומר קבצי RAW של 12~ מגה-פיקסל, עריכה פשוט? אתה יכול לקחת מעבד i5 עם 8 ג'יגה ראם, לוח-אם בעל 2 חריצי זכרון בלבד וללא כרטיס מסך.

מצד שני, אם אתה רוצה שהמחשב ימשוך ליותר זמן ו/או אתה מתכנן לעבוד על קבצים כבדים יותר בצורה מקצועית יותר, יהיה עדיף אפילו לחרוג ולקחת מפרט מבוסס מעבד i7, כרטיס כגון GTX750 2GB/HD7850, לוח מבוסס H87 ו-16 ג'יגה ראם. לכן זה שיקול שלך - תגיד לי מה אתה רוצה ונרכיב לך מפרט מתאים.

פורסם
  • מחבר

היי יאיר,

בכמה אתה מעריך שתהיה החריגה ?ֿ

בגדול לא נראה לי שזה יהפוך למשהו מקצועי אך אשמח לשמוע הצעה בנושא.

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים