עבור לתוכן

עזרה בהקמת רשת למספר דירות

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני זקוק להתייעצות בנוגע להקמת רשת אלחוטית למספר דירות. בקומה הספציפית קיים ארון תקשורת מרכזי בו ימוקם המודם ומהארון הנ"ל ישנו חיווט קווי לחמש דירות בנות 45 מ"ר שנמצאות בקומה. בדירות האלו אין צורך בחיבור פיזי להתקנים שונים אלא רק במתן חיבור אלחוטי לאינטרנט. אינני יודע עדיין אם התשתית שתסופק היא זו של בזק או של הוט, אך המהירות שתסופק היא הגבוהה ביותר שניתן יהיה לחבר לתשתית הבניין הקיימת (נניח שמדובר ב100 מגה בהוט).

בנוסף, חשוב לי שניתן יהיה לבצע חלוקת רוחב פס בין הדירות כך שכל דירה תקבל חמישית מרוחב הפס המוקצה לחיבור.

למיטב הבנתי, הדרך הטובה ביותר להקמת הרשת תהיה לקנות נתב לארון תקשורת, לחבר אליו מתג, כאשר למתג יתחברו בצורה קווית חמש נקודות גישה.

האם זו הדרך הטובה ביותר או שיש דרך עדיפה? בנוסף אשמח לנתבים שיתנו את האפשרות לבצע את תעדוף הרשת בצורה טובה ויעילה.

התקציב לכל הסיפור הזה הוא עד 2000 ש"ח.

תודה מראש.

נערך על-ידי WarMachine

פורסם

מודם שמחובר לנתב קווי תומך QOS וממתג פשוט כמו שאמרת יעשו את העבודה...

אתה יכול לחבר כמה דירות ישירות לנתב ואת השאר למתג.

בקשר לחלוקת רוחב פס, QOS אמור לעשות את העבודה- ככה שגם אם מישהו "יצטרך" הרבה פס בזמן שהאחרים לא, זה ידע לתעדף לו.

בקשר לחלוקה מדוייקת של חמישית לכל אחד, אני לא יודע..

פורסם

אתה צריך בקר עם חמישה נקודות גישה. הדרישות האלו לא יכולות להיות מממושות עם ציוד ביתי זול שכולם מכירים פה.

אין שום משמעות אם תשתית הWAN תהיה של בזק או הוט. זה לא מעניין אף אחד כי גם ככה אתה מתחבר ב Ethernet.

משהו כזה יכול להתאים:

http://www.ruckuswireless.com/products/zonedirector-controller/zonedirector-10001100

בשילוב עם:

http://www.ruckuswireless.com/products/zoneflex-indoor/zoneflex-r300

פורסם
אתה צריך בקר עם חמישה נקודות גישה. הדרישות האלו לא יכולות להיות מממושות עם ציוד ביתי זול שכולם מכירים פה.

אין שום משמעות אם תשתית הWAN תהיה של בזק או הוט. זה לא מעניין אף אחד כי גם ככה אתה מתחבר ב Ethernet.

משהו כזה יכול להתאים:

http://www.ruckuswireless.com/products/zonedirector-controller/zonedirector-10001100

בשילוב עם:

http://www.ruckuswireless.com/products/zoneflex-indoor/zoneflex-r300

למה למשל זה http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=12707&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap

לא ייעשה את העבודה?

פורסם

אה, הבנתי... אבל הוא צריך 5 נקודות גישה שונות, אחת לכל דירה... או שפספסתי כאן משהו?

פורסם

5 נקודות גישה וקונטרולר כדי להגדיר ולשלוט על כל נקודת גישה. איזה SSID תשדר כל אחת, על איזה ערוץ, הצפנה וכו'.

פורסם

ולאן הוא מחבר פיזית את כל הAP?

פורסם
  • מחבר

תודה על המענה המהיר והמקצועי.

multicore, ניתן להשיג את הציוד שהמלצת עליו בארץ? אם לא את זה ספציפי אז משהו דומה? אם כן, מה הטווח מחירים של ציוד זה?

עריכה: מבירור קצר ראיתי שמדובר כאן בדי הרבה כסף (יותר מ-2000$) כך שליישם את הפיתרון שהצעת זה בעייתי בטווח המחיר הזה

העניין הוא שסה״כ מדובר בדירות קטנות שיושכרו לסטודנטים על בסיס הכל כלול (שכירות, ארנונה, חשמל, מים, כבלים ואינטרנט). אני יודע שמבחינת אבטחה היא פשוט לא תהיה קיימת במידה ואני אבנה את הרשת בצורה פשוטה עם חמישה AP, מתג ונתב סבירים עם יכולת בסיסית של QoS. השאלה היא עד כמה זה קריטי כאן (גם מבחינה מוסרית :nixweiss:) ומה השוני בעלות.

עריכה: מבירור קצר ראיתי שמדובר כאן בדי הרבה כסף (יותר מ-2000$) כך שליישם את הפיתרון שהצעת זה בעייתי בטווח המחיר הזה

נערך על-ידי WarMachine

פורסם

QOS נותן עדיפות לא מגביל מהירות.

הגבלת מהירות זה בדרך כלל דברים שלא עובדים טוב כי לרוב לא משתמשים בהם בבתים וזה רק נראה טוב שזה קיים על הנייר. אני לפחות לא נתקלתי בנתב ביתי שעשה את זה כמו שצריך אבל גם לא נכנסתי לבדיקות מעמיקות. לפעמים גם לא כל כך יעיל. נגיד ו-4 דיירים ישתמשו במקרה הטוב ב-2.5 מגה ואחד ב-60. אם תגביל כל אחד ל-20 יש לך 17.5 מגה לא מנוצלים אצל כל אחד ואצל אחד אין מספיק.

עלות של 150-300 לנתב+150-300 לכל AP.

אם הכל כלול, תן להם מהירות מקסימלית ושיסתדרו ביניהם.

מה שאני הייתי עושה זה קונה 6 נתבים שתומכים בקושחה צד שלישי. מתקין על כולם DD-WRT ומגדיר 5 כנקודות גישה. הקושחה הזאת מאפשרת לך לראות ניצול של רוחב פס, ככה שאם יש תלונות תוכל לראות איזו כתובת IP מנצלת את כל רוחב הפס (הבעיה תהיה לגלות למי שייכת הכתובת). אפשר גם להגדיר גישה מבחוץ לכל הציודים.

נערך על-ידי Illectronic

פורסם

אתה מבקש לקבוע מדיניות מסויימת פר SSID, יכולת לשדר לטווח של אותה דירה, יכולת אימות של אותו דייר ויכולת של אגרגציה לחיבור WAN יחיד.

הדרישות שלך זה מה שמכוון לציוד הזה. אף אחד לא אמר שפתרונות כאלו יעלו שקל תשעים.

פורסם
תודה על המענה המהיר והמקצועי.

multicore, ניתן להשיג את הציוד שהמלצת עליו בארץ? אם לא את זה ספציפי אז משהו דומה? אם כן, מה הטווח מחירים של ציוד זה?

העניין הוא שסה״כ מדובר בדירות קטנות שיושכרו לסטודנטים על בסיס הכל כלול (שכירות, ארנונה, חשמל, מים, כבלים ואינטרנט). אני יודע שמבחינת אבטחה היא פשוט לא תהיה קיימת במידה ואני אבנה את הרשת בצורה פשוטה עם חמישה AP, מתג ונתב סבירים עם יכולת בסיסית של QoS. השאלה היא עד כמה זה קריטי כאן (גם מבחינה מוסרית :nixweiss:) ומה השוני בעלות.

אכן זהו ציוד יקר ולא במסגרת התקציב שלך...

לדעתי אתה צריך להשקיע בנתב ראשי איכותי שייתן מענה לעומס של 5 AP יחדיו וחיבור פוטנציאלי של עשרות משתמשים בו זמנית.

בנוסף תקפיד שהתשתית הקווית תבוצע בצורה מסודרת (פאנל בארון תקשורת ושקע בכל יחידת דיור).

במידה ויש לך את 2 הדברים הללו נשאר לחבר נתב סטנדרטי לכל דירה שיוגדר כ AP קווי ויהיה לך שקט מהמערכת.

פורסם
  • מחבר
אתה מבקש לקבוע מדיניות מסויימת פר SSID, יכולת לשדר לטווח של אותה דירה, יכולת אימות של אותו דייר ויכולת של אגרגציה לחיבור WAN יחיד.

הדרישות שלך זה מה שמכוון לציוד הזה. אף אחד לא אמר שפתרונות כאלו יעלו שקל תשעים.

כנראה לא הבנת אותי נכון. לא היה משנה לי שיהיה קיים SSID יחיד דרכו כל הדירות יתחברו, מה שמכוון לפיתרון הזול. אין לי רצון בהשקעה רבה אלא בפיתרון סף מספק. סה״כ הארת את עיניי באפשרויות הקיימות.

שאלה.

לכל הדירות תהיה כתובת IP חיצונית משותפת אחת?

ומה עם חלוקה מוצלחת של פורטים נכנסים בעת הצורך (באמצעות UPNP או רגיל)?

לכל הדירות תהיה כתובת ip חיצונית משותפת אחת. אנא פרט כוונתך בנוגע לחלוקת פורטים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים