עבור לתוכן

בעיות משונות בעברית בתוכנות עריכת HTML

Featured Replies

פורסם

לאחר זמן רב מאוד שבו לא התעסקתי עם בניית אתרים ( :-X ) רציתי בימים האחרונים לבנות כמה עמודים חובבנים ופשוטים לתמונות וכו'.

הוצאתי את הFront page express מהבוידם (כמה טוב ששמרתי אותו על דיסק כי אחרי האקספלור 4 או 5 העלימו אותו) ונתקלתי בתופעה שכאשר כותבים טקסט מסויים ואחר כך מנסים להחזיר את הסמן לאמצע שלו הכתיבה\מחיקה שתעשה תיהיה inverted ותעשה בדיוק בצד השני של השורה (נגיד כתבתי "אבגדהו", שמתי את הסמן על הב' וכתבתי ת' אז היא תכתב אז הה') . לא זכרתי את הבעיה הזאת מהתקופה שהרצתי את התוכנה על ה98SE אז תיארתי שהתוכנה קצת דפוקה בגלל שהיא מיושנת ולכן הורדתי את הדמו של הDreamwever האחרון וגם שם נתקלתי באותה בעיה למרות שכל ההגדרות encoding כביכול מוגדרות.

האם אלו בעיות שתמיד היו או שיש פיתרון לזה?

פורסם

שכאשר כותבים טקסט מסויים ואחר כך מנסים להחזיר את הסמן לאמצע שלו הכתיבה\מחיקה שתעשה תיהיה inverted ותעשה בדיוק בצד השני של השורה (נגיד כתבתי "אבגדהו", שמתי את הסמן על הב' וכתבתי ת' אז היא תכתב אז הה')

אני לא בטוח שהבנתי מה בדיוק לא מסתדר לך, אבל אני לא רואה שום בעיה למחוק או להוסיף טקסט ב-Composer (בונה האתרים של מוזילה שמופיע כשלוחצים Ctrl+4).

הקפדת להוסיף dir="rtl"? בתגית הרלוונטית? אם לא, אז טבעי שיהיו לך בעיות עם עברית.

Prog.

פורסם
  • מחבר

אני אפרט יותר: (אמצעי עזר: תמונה)

שורה ראשונה, אני כותב רצף תווים בעברית

שורה שניה, אני שם את הסמן ומתחיל לכתוב רצף 'ז' אבל הם מופיעים כפי שהם מופיעים בשורה השלישית.

כל התהליך הזה קורה גם בתוכנת עריכה וגם מתבטא בעמוד בסופו של דבר.

פורסם

אני הבנתי אותך וגם לי זה קורה עם תוכנה אחרת (cute html) אני חושב שזה קיים מאז ומתמיד

זה בגלל שאין תמיכה בעיברית. אין קשר לתדית ושית DIR בגלל שעל מה שהו מדבר זה בתוכנה עצמה ולא בדפדפן אז...

אני גם לא יודע איך פותרים את זה אני רק יודע שבפרונט פייג 2003 אין את הבעייה הזו אגב ממש תוכנה טובה!!!

אז .....

אני יודע שלא ממש עזרתי לך אבל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים