עבור לתוכן

שדרוג מחשב ישן AbitP35

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי מחשב ישן שמשמש לצורך גלישה ואני מעוניין לשדרג אותו. מותקן בו הלוח הנ"ל ויש לי כמה שאלות

לפי ה-Spec הזה

http://www.cnet.com/products/abit-ip35-motherboard-atx-lga775-socket-p35/specs/

הזכרון שמותקן בו הוא למיטב זכרוני הוא RDRAM (סוג שנכחד מהעולם) אולם לפי המפרט יש בו מקום רק ל-DDR2 SDRAM.

יכול להיות שזה אותו ה-SLOT או שאני טועה ויש לי DDR2 SDRAM. בכל מקרה האם ניתן להשיג היום את הזכרון DDR2 SDRAM

לגבי הוספה של זיכרון אני פשוט מכניס וזהו? צריך לקנפג משהו בביוס

לגבי ההארד דיסק, רשום במפרט ATA-300 - connector(s): 6 x 7pin Serial ATA - 6 , זה SATA1?

האם ניתן לחבר לזה הארד דיסקים שתומכים ב-SATA2? הייתי רוצה לשדרג את ההארד דיסק והשאלה אם מה שמוכרים היום בחנויות יתאים לחיבור שיש לי.

אני מעוניין בהארד דיסק הזול ביותר ובזכרון 4GB הזול ביותר שאפשר.

המטרה של החלפת ההרד דיסק זה לשים משהו חדש כי ההארדיסק הזה בן 8 שנים בערך

תודה

נערך על-ידי ykg

פורסם

זה DDR2 רגיל. אם אתה זוכר אחרת, הזכרון שלך מטעה אותך.

SATA-300 זה SATA2.

לא ברור למה אתה רוצה לשדרג והאם יש הצדקה.

פורסם
  • מחבר

האם פיזית הם נראים שונים מRDRAM? איך אוכל לדעת בוודאות איזה זיכרון זה?

ואם מותקן לי DDR2 באמת, אני יכול לקנות עוד 4 GB ולשלב עם ה2 הקיימים שיש לי? (לדעתי יושבים לי 2 סטיקים של ג'יגה שם).

לגבי ההארד דיסק, הארד דיסק מכני פשוט של WD יתאים ל-SATA2 שלי? כלומר אין בעיה לקנות ולהוסיף?

אני רוצה לשדרג כי מה שאמרתי ביחד זה 500-600 שקלים. למחשב הזה יש מארז נח\יפה כרטיס מסך סביר (אומנם יש אבל RADEON דיי טוב) והוא עובד טוב יחסית.

מחשב אינטרנט חדש יעלה לי 1200-1500 ממה שבדקתי.

פורסם

אם לא טעית לגבי הלוח - אין מה לבדוק. כל DDR2 (עדיף במהירות 800 ומעלה) וכל כונן SATA2 יתאים.

פורסם

לא בטוח שכל זיכרון DDR2 יהיה תואם לזיכרון הקיים - בלי קשר לתזמונים והתדר, יש את נושא מספר השבבים בכל צד (ובפרט - האם הזיכרון הוא חד-צדדי או דו-צדדי) ואולי גם את נושא ה Density. זאת הסיבה שבד"כ ממליצים לחפש זיכרון זהה לזיכרון הקיים (בכדי למנוע מצד של אי-תאימות). כמו כן יש לוודא שהלוח מסוגל לעבוד עם הזיכרון שנבחר, בפרט אם נעשה שימוש בכל ארבעת חריצי ההרחבה (צריך לבדוק בחוברת של הלוח, שכבר לא ניתנת להורדה מהאתר של ABIT).

נערך על-ידי smalul

פורסם

תבדוק את הדגם המדוייק של הלוח לפני שדרוג זכרון, בדרך כלל רשום על הלוח עצמו, בעניין דיסק, אם אתה מעוניין ביד שניה, יש לי

Samsung 500GB HD502HJ,

היה משמש כדיסק מערכת הפעלה בHTPC, ככה שהוא לא שומש בצורה כבדה, הוא SATA2

פורסם
  • מחבר
לא בטוח שכל זיכרון DDR2 יהיה תואם לזיכרון הקיים - בלי קשר לתזמונים והתדר, יש את נושא מספר השבבים בכל צד (ובפרט - האם הזיכרון הוא חד-צדדי או דו-צדדי) ואולי גם את נושא ה Density. זאת הסיבה שבד"כ ממליצים לחפש זיכרון זהה לזיכרון הקיים (בכדי למנוע מצד של אי-תאימות). כמו כן יש לוודא שהלוח מסוגל לעבור עם הזיכרון שנבחר, בפרט אם נעשה שימוש בכל ארבעת חריצי ההרחבה (צריך לבדוק בחוברת של הלוח, שכבר לא ניתנת להורדה מהאתר של ABIT).

הבנתי שיש עניין של Channel כל Slot שייך ל-Channel אחר. כעקרון יש לי 2 סטיקים של ג'יגה כרגע, אם אפשר הייתי מעוניין להוסיף עוד 2 סטיקים של 2GB.

אם אני בטעות קונה 800 מגה הרץ כשהזכרון שלי כשהלוח אם שלי הוא 667 מגה הרץ. צפויות בעיות אם אני משתמש רק בזכרון החדש?

ואם אני משלב את הקיים (שכנראה 667) עם החדש?

פורסם

לרוב אין בעיות. זכרונות אוטומטית יודעים להוריד תדר ולעבוד בתדר הנמוך יותר.

בעיות התאימות האפשריות ששsmalul מציין נובעות, כאמור, מתכונות אחרות, וגם הלוח יכול להיות יותר או פחות בררן. לרוב אין בעיות, אך במקרים נדירים ייתכן שתהיינה ואין דרך להיות 100% בטוח בלי לבדוק.

פורסם
  • מחבר

איך ניתן לדעת בדיוק מה התדר של הזיכרון שיש לי? זה יהיה רשום עליו? (קצת סיפור לפרק את המחשב הזה בגלל איך שהוא מוצב).

גם ללוח יש כמה דגמים יש ABIT P35 PRO יש רגיל.

זה מופיע ב-BIOS? התדר של הזכרונות הקיימים?

פורסם

עזוב שטויות. קנה זכרון DDR2 כלשהו, התדרים יסתדרו מעצמם (בהנחה ואתה לא עושה OC... ), כל הארדיסק סאטה יתאים לך...

נ.ב

אביט זה חתיכת וינטאג'...

פורסם
זה מופיע ב-BIOS? התדר של הזכרונות הקיימים?
לפעמים כן, ולפעמים זה מופיע גם במסך הפתיחה, וגם תוכנה כמו CPUZ יכולה להראות לך את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים