עבור לתוכן

להיות שמאלני במדינת ישראל...

Featured Replies

פורסם

נראה לי שעניתי על עניין התח"צ והמימון לפני שהודעות, אז במקום לשלוח אותך לחפש את זה אומר שכבר אז ציינתי שתח"צ שם תצטרך להיות במימון כמעט מלא של הממשלה. כיוון שזה לא שאין שם מספיק אנשים שרוצים לנסוע בתח"צ אלא כי אין שם מספיק אנשים בכללי. אגב זו גם הסיבה שלישוב שלי אין תח"צ (והוא דווקא נמצא כולה 15 דקות מחיפה).

כאמור תח"צ זה עניין יקר ולכן לא קיים... וזה לא קשור לשום תרבות שהשתרשה שם.

• תגובות 1.2k
  • צפיות 297.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ראש הממשלה הבא ..

אתם צריכים לפרסם גילוי נאות , ש HWZone הוא שופר של "עוצמה" .

פורסם

מהפה שלך...

אפילו נתתי לך לייק

פורסם

מסכנים יש להם רק 30k לייקים

בטח חצי מזה זה מחשבונות פיקטיבים שויק פתח

החצי השני מפלסטינאים שהתבלבלו ושחשבו שהם נותנים לייק לאחמד

פורסם

סרקזם בצד, איפה לדעתך הוא טועה בדבריו בסרטון הזה?

פורסם

אני אענה, למרות שפנית אליו.

קודם כל אתחיל בכך שאומר שני התנגדתי ועודני מתנגד לשחרור מחבלים עם דם על הידיים בתמורה לחטופים. אני סבור שלאחר איזון היתרונות והחסרונות של פעולה כזו, זו עדיין טעות.

ובכל אופן, בן ארי עדיין טועה, גם אם אני מסכים עם המסקנה שלו. הוא מציג את הדברים באופן דמגוגי ומתעלם ממה שנוח לו להתעלם. 3 טעויות כאלה (2 מהותיות ואחת מינורית):

1. הוא טוען שאמר למשפחת שליט שצריך "לעשות הכול כדי להחזיר את גלעד". אבל הוא הרי לא באמת מוכן לעשות הכול - הוא לא מוכן לשחרר מחבלים. הוא פשוט משקר במצח נחושה וסותר את עצמו. היה עליו לומר: "אני מוכן לעשות הרבה כדי לשחרר את שליט, אפילו לצאת למלחמה, אבל יש קו אדום אותו איני מוכן לחצות - שחרור מחבלים".

2. בן ארי משלה את הציבור (ואולי גם את עצמו) אם הוא חושב שהמחבלים היו נכנעים ללחץ מלחמתי ישראלי "ומביאים את גלעד עד הבית שלו". הרי הימין עצמו טוען שמדובר ברוצחים נטולי מצפון, נטולי מוסר, שלא נשמעים לרציונלים של האדם המערבי. ואני עצמי מסכים עם הקביעה הזו. אבל בדיוק מכך נובע גם שלא משנה מה היית מעולל להם, הם לא היו נכנעים ושליט לא היה משוחרר. מבחינתם - כל המרבה להרוג בהם הרי זה משובח: גם לתעמולה בינ"ל, גם בגלל האמונה בשהידים, וגם כדי לשכנע פלסטינים רבים להצטרף לטרור נגד ישראל.

הדרך היחידה לשחרר אותו שלא במו"מ היא ע"י מידע מודיעיני. ולמרות הנגישות הגבוהה למודיעין בעזה, במשך 5 שנים לא הצליחו לברר איפה הוא. מלחמה לא הייתה משנה את המצב הזה. במקרה הטוב, אם במקרה היו מתקרבים למסתור שלו, השובים שלו היו רוצחים אותו.

ניסיון השכנוע של בן ארי כאילו היה אפשר להחזיר את שליט שלא באמצעות שחרור מחבלים הוא או איוולות או שקר גס, תלוי מה הוא חושב. אם זה היה אפשרי, זה היה קורה גם בלי מלחמה כוללת.

אם לא היו משחררים מחבלים, גלעד היה נשאר בשבי לעוד שנים רבות מאוד, או מוצא להורג בשלב מסוים. צריך להיות כן ולהודות בדברים האלה, ולא להשלות ולהונות כפי שבן ארי עושה.

3. עניין קטן נוסף: ישנה מצווה מוסרית ומצווה יהודית להשיב הביתה בנים ולפדות שבויים. בן ארי מתעלם מהמצווה הזה ולא מזכיר אותה בדבריו. הרושם הנוצר הוא שמבחינתו זו פשוט סיבה לשוש אלי קרב.

פורסם

כנראה לא שמעת על "אין פודין את השבויים יתר על כדי דמיהן", או שאתה משתמש ביהדות כשנוח לך.

פורסם

התייחסת לעניין המינורי במקום לשני המהותיים. כמה צפוי, ועם זאת - מאכזב.

פורסם
1. הוא טוען שאמר למשפחת שליט שצריך "לעשות הכול כדי להחזיר את גלעד". אבל הוא הרי לא באמת מוכן לעשות הכול - הוא לא מוכן לשחרר מחבלים. הוא פשוט משקר במצח נחושה וסותר את עצמו. היה עליו לומר: "אני מוכן לעשות הרבה כדי לשחרר את שליט, אפילו לצאת למלחמה, אבל יש קו אדום אותו איני מוכן לחצות - שחרור מחבלים".

אתה אמיתי?

נו, אם זה כל מה שהצלחת למצוא כדי "לסתור" את הטענה שלו, כנראה שהוא באמת צודק....

באותה צורה דמגוגית היית יכול לטעון על כל אחד אחר בעולם שהוא לא מוכן "לעשות הכל כדי להחזיר את גלעד", כי אם החמאס היה אומר למשל לביבי "אין בעיה, אנחנו נחזיר את גלעד, אבל בתמורה לזה שאתה תבוא במקומו" - הוא היה מסכים?

לא? מה, אז הוא לא מוכן לעשות הכל??????

דמגוג בשקל.

צריך לעשות הכל בשביל לחסל את האויב ולהחזיר את השבויים מבלי להיכנע לדרישותיהם של הטרוריסטים.

הכל != להיכנע לדרישות הטרוריסטים.

אגב לגבי סעיף 2 (על 3 כבר ענו לך), אתה חי בסרט אם אתה חושב שלא אכפת להם מחיי אדם.

אכפת להם מאוד, פשוט לא מהחיים של אלה שלא קשורים אליהם. אבל הם עצמם - לא רוצים למות.

אם היית חוטף את ראשי החמאס, מוציא להורג אחד מהם בשידור חי ומאיים שהשאר יקבלו טיפול דומה אלא אם החטופים יחזרו תוך 12 שעות - הם היו חוזרים באותו רגע.

ואתה יודע מה? גם אם לא, וגם אם הם היו עושים אותו דבר ורוצחים את החטופים בשידור חי - לפחות אלו יהיו החטופים האחרונים כי ההרתעה תחזור וה"כדאיות" של החטיפות תרד לאפס.

פורסם
התייחסת לעניין המינורי במקום לשני המהותיים. כמה צפוי, ועם זאת - מאכזב.

הטענה המקורית היתה עניין מינורי. הדמגוגיה שלך במקרה זה ממש איננה מינורית.

ואגב, בעצם אמרת פה שמבחינתך הדרך היחידה להחזיר אותו היתה להכנע לדרישות של המחבלים... אבל לא, אתה בכלל לא שמאלני. תמשיך לחיות בהכחשה.

פורסם

כן, אמרתי שאני מאמין שהדרך היחידה להחזיר אותו בנסיבות ההן הייתה ע"י שחרור מחבלים. ובאותה נשימה אמרתי שאני מתנגד לשחרור מחבלים כדי להחזיר חטופים. איך מפה אתה מסיק שאני שמאלני, אני באמת לא יודע. אולי שמאלני יחסית אליך, מה שנכון גם ל-99.9% מאזרחי המדינה. אגב, המצב הנוכחי שונה לדעתי, ופה אני חושב שלחץ על הפלסטינים כן יועיל. יש הבדל גדול בין עזה לאיו"ש מהרבה בחינות ביטחוניות.

אני ריאלי ולא חי באשליות כמו בן ארי (וכמוך), שחושב שאם היינו הורגים כמה ערבים, הם הם באים להתרפס בפנינו עם דגל לבן ביד אחת וגלעד שליט בשנייה. זאת אמירה מגוחכת שמראה שהוא לא מבין מול מי אנחנו עומדים.

פורסם

או שאולי יש הבדל בינינו בהבנתינו את המושג "כמה ערבים" בנוגע לזהותם ולכמותם.

ולגבי "אמרתי שאני מאמין שהדרך היחידה להחזיר אותו בנסיבות ההן הייתה ע"י שחרור מחבלים. ובאותה נשימה אמרתי שאני מתנגד לשחרור מחבלים כדי להחזיר חטופים. איך מפה אתה מסיק שאני שמאלני, אני באמת לא יודע" - לזה קוראים "תבוסתנות", ידידי: אמנם אמרת שאתה מתנגד לשחרור המחבלים, אבל אמרת באותה נשימה שאין דרך להשיג את מבוקשינו מבלי לתת לאוייב את מה שהוא רוצה.

פורסם

ממש לא תבוסתנות, אלא מציאותיות. גם מערכת הביטחון הגיעה למסקנה הזו, אגב. עובדה היא שבמקרה החטיפה הנוכחי אני בדעה שצריך להפעיל לחץ צבאי כבד מאוד באיו"ש. אם הייתי תבוסתן הייתי טוען גם עכשיו שהם ישוחררו רק במו"מ, לא?

המשיחיות היהירה שלכם אולי יפה ומושכת בתיאוריה, אבל במבחן המציאות היא כושלת. מלחמה כמו שאתם רוצים הייתה מביאה לכך שגלעד שליט היה נהרג. בין אם בטעות על ידינו ובין אם במכוון ע"י שוביו.

לכן, המטרה (קרי, שחרורו) לא הייתה מושגת באמצעי הזה.

פורסם

שחרורו של חטוף לעולם לא יכולה להיות המטרה היחידה של כל פעולה שהיא הקשורה לשחרורו (לרבות עסקה). גם שמירה על בטחון המדינה ושאר 8 מליוני אזרחיה צריכה לעמוד מול העיניים של מבצע העסקה, וגם שמירה על בטחונו של החטוף הפוטנציאלי הבא. את המטרה הראשונה לא תמיד ניתן להשיג בפעולה צבאית. את שתי המטרות האחרונות לעולם לא ניתן להשיג בעסקאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים