עבור לתוכן

מפרט עד 1500 מחשב נייח שימוש משרדי-מאייבורי

Featured Replies

פורסם

אתה קולט את האבסורד? הוצע לך מפרט עם אותם ביצועים בחנות אחרת ב350 שקלים פחות, באייבורי רק על הלוח אתה משלם סתם 100 שקלים יותר.

• תגובות 30
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

נכון

אבל מהחנות שם זה 45 שקל משלוח

ואז אם יש תיקון קטן זה עולה דלק לסוע ולחזור

לשלוח גם עולה כסף....

אז צריך לחשוב בגדול על טווח רחב

smalul

אני מודה לך מאוד על העזרה באמת....

אני אכן רוצה לקנות באייבורי או KSP או כל חנות שיש לי חנות בפ"ת....כדי שיוכלו למסור לי את המחשב שם ואוכל ללכת לתקן אותו שם(באייבורי אני יודע שיש להם מעבדה בפ"ת...)

שוב.

המטרה של המחשב זה אופיס אינטרנט ,דברים פשוטים...

אם צריך אני יכול להגדיל תקציבל 1700-1800- אולי גג גג 2000

המטרה שהמחשב ישאר לאיזה 3-4-5 שנים לפחות

אז אם תאמר לי תגדיל לסכומים הנ"ל-אפשרי

כן חשוב שיהיה 2 יציאות USB מקדימה שיהיה נוח.

אשמח אם תמליץ לי אחרי עידכון התקציב ואחרי שהבהרתי את הדברים הנ"ל על המחשב המתאים עבורי

רב תודות חבר

פורסם

1. נתתי לך מפרט למחשב סביר, אם כי במחירים לא הכי משתלמים, מאייבורי. הדבר היחיד שהייתי עושה זה להחליף את קירור הסטוק של המעבד בקירור טוב יותר, אבל בקשר לכל שאר הרכיבים - הצעתי לך רכיבים איכותיים וזולים, שלדעתי לא שווה לקחת רכיבים זולים יותר מהם, כי אז כבר הרכיבים פשוט פחות איכותיים (בחרתי לך את הרכיבים הכי זולים שהם גם איכותיים מספיק עבורך מאייבורי - כל מה שעולה פחות הוא כנראה גם פחות איכותי).

2. אף אחד לא יכול להבטיח לך שהמחשב יחזיק מעמד מבחינה תוכנתית 3-4-5 שנים. זה הכל תלוי במה שאתה עושה איתו. הנה, אני לדוגמא משתמש באותו מחשב כבר 7 שנים, כאשר עם הזמן היו החלפות של חומרה שהתקלקלה (כרטיס מסך, דיסק קשיח, ספק כח) או שידרוגים (הוספת זיכרון, החלפת מעבד לאחד טוב יותר שהגיע לידי), והוא עדיין מספיק לי.

3. ב KSP אין לוחות מספיק טובים שהם גם זולים עבורך, ולכן זה קצת בעייתי להרכיב לך מפרט אצלם.

4. אני לא יודע אילו חנויות יש בפתח תקווה. אתה ביקשת מפרט מאייבורי ונתתי לך מפרט מאייבורי, למרות שבחנויות אחרות אותו מפרט יעלה לך פחות.

5. ברוב המוחלט של הלוחות וברוב המארזים יש לך תמיכה ביציאות USB 2.0 קדמיות (במארזים - בד"כ זה או USB 2.0 או USB 3.0, אבל יש מארזים שתומכים בשני הסוגים במקביל). ברוב המקרים מדובר על שתי יציאות USB במארז. כאשר מדובר על USB 3.0, שהוא תקן מהיר יותר, הסיפור הוא אחר - לא כל הלוחות מאפשרים חיבור יציאות כאלו למארז (ה H81M-HD3 דווקא כן) ולא בכל המארזים יש בכלל יציאות USB 3.0 קדמיות, כך שאם אתה מעוניין בחיבור USB 3.0 קידמי במארז, אז אתה צריך גם לוח מתאים וגם מארז מתאים, וזה מה שאני הצעתי לך.

6. מה בדיוק אתה מקווה להשיג ע"י הגדלת התקציב? אם אתה רוצה שהמחשב יחזיק מעמד עוד כמה שנים - ראה נקודה 2. אם אתה חושב על משהו אחר (למשל כונן SSD) - תציין זאת בבקשה.

פורסם
  • מחבר
1. נתתי לך מפרט למחשב סביר, אם כי במחירים לא הכי משתלמים, מאייבורי. הדבר היחיד שהייתי עושה זה להחליף את קירור הסטוק של המעבד בקירור טוב יותר, אבל בקשר לכל שאר הרכיבים - הצעתי לך רכיבים איכותיים וזולים, שלדעתי לא שווה לקחת רכיבים זולים יותר מהם, כי אז כבר הרכיבים פשוט פחות איכותיים (בחרתי לך את הרכיבים הכי זולים שהם גם איכותיים מספיק עבורך מאייבורי - כל מה שעולה פחות הוא כנראה גם פחות איכותי).

2. אף אחד לא יכול להבטיח לך שהמחשב יחזיק מעמד מבחינה תוכנתית 3-4-5 שנים. זה הכל תלוי במה שאתה עושה איתו. הנה, אני לדוגמא משתמש באותו מחשב כבר 7 שנים, כאשר עם הזמן היו החלפות של חומרה שהתקלקלה (כרטיס מסך, דיסק קשיח, ספק כח) או שידרוגים (הוספת זיכרון, החלפת מעבד לאחד טוב יותר שהגיע לידי), והוא עדיין מספיק לי.

3. ב KSP אין לוחות מספיק טובים שהם גם זולים עבורך, ולכן זה קצת בעייתי להרכיב לך מפרט אצלם.

4. אני לא יודע אילו חנויות יש בפתח תקווה. אתה ביקשת מפרט מאייבורי ונתתי לך מפרט מאייבורי, למרות שבחנויות אחרות אותו מפרט יעלה לך פחות.

5. ברוב המוחלט של הלוחות וברוב המארזים יש לך תמיכה ביציאות USB 2.0 קדמיות (במארזים - בד"כ זה או USB 2.0 או USB 3.0, אבל יש מארזים שתומכים בשני הסוגים במקביל). ברוב המקרים מדובר על שתי יציאות USB במארז. כאשר מדובר על USB 3.0, שהוא תקן מהיר יותר, הסיפור הוא אחר - לא כל הלוחות מאפשרים חיבור יציאות כאלו למארז (ה H81M-HD3 דווקא כן) ולא בכל המארזים יש בכלל יציאות USB 3.0 קדמיות, כך שאם אתה מעוניין בחיבור USB 3.0 קידמי במארז, אז אתה צריך גם לוח מתאים וגם מארז מתאים, וזה מה שאני הצעתי לך.

6. מה בדיוק אתה מקווה להשיג ע"י הגדלת התקציב? אם אתה רוצה שהמחשב יחזיק מעמד עוד כמה שנים - ראה נקודה 2. אם אתה חושב על משהו אחר (למשל כונן SSD) - תציין זאת בבקשה.

קודםכל תודה

מה שאני רוצה שיהיה זה לא שתתחייב שהמחשב יעבוד 8 שנים

אלא שתתן לי לדעתך מחשב סביר-טוב לצרכים שלי שהחומרה וכו' תיהיה איכותית ברמה של לא זבל

משהו שיעבוד טוב ויהיה אמין,

http://hwzone.co.il/community/threads/545313-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98-%D7%A2%D7%93-1500-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%97-%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9-%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93%D7%99-%D7%9E%D7%90%D7%99%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%99?p=4896210&viewfull=1#post4896210

זה הכי טוב עבורי?

אם אוסיף עוד 200 שקל ל 1800-1900 יש חלק שתוכל לשדרג לי שיהיה משמעותי?

סתם לדוגמא רכיב X הוא רכיב בעייתי שיש יותר סיכוי שאחרי 3 שנים הוא הולך תוסיף עוד 200 שקל תקבל רכיב Y איכותי בהרבה

זה מה שאני צריך

מחשב לצרכים משרדיים במחיר נגיד של 1800-1900 אבל שיהיה טוב,לא צריך כונן אופטי,

לא זבל,

תודה על הכל!!!

פורסם

בקשר למארז - אפשר לקחת מארז אחר, כמו ה Antec One שהוא גדול יותר פיזית ומתאים גם ללוחות ATX גדולים יותר. גם במארז זה יש יציאות USB 3.0 קדמיות. האם זה שידרוג הכרחי - לא במיוחד, שכן ה Silverstone Precision PS08B יתאים לך והוא גם קטן יותר פיזית. אני לא יודע אם יש הבדל מבחינת רמת השקט, אבל צריך לזכור שאתה גם ככה לוקח חומרה דיי חלשה, כך שזו לא צריכה להיות בעיה.

בקשר לספק הכח - שמתי לב עכשו שבאותו מחיר יש שני ספקים של Seasonic בעלי אחריות של 3 שנים (ה SS-400BT וה SS400ET), בעוד שלספק הכח שאני הצעתי (ה Antec VP-500P 500W) יש רק שנתיים אחריות. נכון, מדובר בספקים בעלי הספק נמוך יותר, אבל זה לא משנה - 400W יספיקו למערכת שלך בכל מקרה. ה SS-400ET של Seasonic נראה מעט חדש יותר, אז מבין שניהם הייתי בוחר בו. מצד שני ל Antec VP-500P 500W, למרות שיש לו רק שנתיים אחריות, נראה שהוא בעל יעילות גבוהה יותר ובעל יותר הגנות. לאור מה שכתבת, אני הייתי משנה ל SS-400ET, שכן יש עליו 3 שנות אחריות, שכן אתה רוצה מחשב שיחזיק מעמד כמה שיותר זמן (כמובן לא מובטח שספק הכח יחזיק מעמד 3 שנים, אבל לפחות תהיה לך אחריות לתקופה ארוכה יותר).

בקשר ללוח האם - הוא יקר מאד באייבורי, אבל לא הייתי מחליף אותו בלוח אחר.

בקשר למעבד - אין מה לשנות כאן, ה G3220 הוא המעבד בשבילך. כאמור, חבל שאין לאייבורי גירסת tray.

בקשר לקירור למעבד - למרות שאתה מקבל קירור סטוק עם המעבד, אני הייתי לוקח קירור יעיל ושקט יותר, כמו ה Arctic Cooling Alpine 11 Rev2 בתוספת של 45 ש"ח.

בקשר לדיסק הקשיח - לא הייתי משנה, אלא אם כן אתה רוצה/צריך דיסק קשיח גדול יותר.

בקשר לזיכרון - גם כאן לא הייתי משנה. מה שכן, אפשר לקחת 8GB זיכרון במקום 4GB (בתוספת של 215 ש"ח לפחות), אבל אתה לא תצטרך את זה לעבודה משרדית נכון להיום. מה יהיה בעתיד - אני לא יודע.

תוספות אחרות - אפשר לקחת כונן SSD, שיגרום למערכת ההפעלה והתוכנות לעלות מהר יותר, אבל כאן מדובר בתוספת של כ 300-400 ש"ח. זה לא קריטי בכלל עבור השימושים שלך, אבל אם התקציב היה קצת יותר גדול הייתי לוקח אחד כזה (זה ייתן לך הרגשה של מחשב חדש ומהיר).

אף אחד לא יכול להבטיח לך שרכיב כלשהו יחזיק לך מעמד 3 שנים או יותר. לדוגמא - אתמול קניתי ספק כח איכותי ביותר של Seasonic, אבל כשחיברתי אותו למחשב הוא עבד דקה אחת ומת. בחנות היו מופתעים מאד לראות ספק כח של Seasonic שלא עובד, אבל זה רק מוכיח לך שפשוט אי אפשר לדעת כמה זמן כל רכיב יחזיק מעמד.

בקיצור, השינויים הם בגוף הקירור למעבד, בספק הכח (ללא שינוי בתקציב, פשוט הצעתי ספק כח בעל אחריות ארוכה יותר) ואם תרצה - תוכל לקחת זיכרון גדול יותר של 8GB.

שוב - הצעתי לך רכיבים שהם איכותיים ומחברות מוכרות, ויחסית לתקציב שלך הם יותר מבסדר, ובטוח יותר טובים ממה שהציעו במחשבים המורכבים שקישרת אליהם. שוב אני אציין שניתן לקנות מחשב דומה/זהה בפחות כסף בחנות אחרת, אבל זה כבר שיקול שלך.

פורסם
  • מחבר

אני מודה לך מאוד מאוד על כל התגובות והזמן שמוקדש

אכן אי אפשר להבטיח כלום...

קראתי בעיון את התגובה האחרונה שלך

SSD חושב שלא כדאי לעניות דעתי

8 גיגה כנ"ל, לא חושב שצריך

אז המעבד מה שאמרת

הספק

SS-400ET של Seasonic זה פחות צריכה שזה יספיק לי והוא טיפה יותר חדש ושנה אחריות, אז הוא יהיה טוב

לוח אמ אמרנו H81M-HD3 של Gigabyte

קירור למעבד ב 45 שקל זה יהיה שקט?

דיסק קשיח לדעתי אפילו 500 יספיק אבל מה שנתת אחלה

מארז אמרת Silverstone Precision PS08B ? כמובן שאני מעדיף קטן ושקט

תוכל אם כך לסכם לי בבקשה (סליחה על החוצפה) בIVORY מה לקנות כמו שסיכמת לעייל? בהרכבת מחשב?

ולסיכום,זהו מחשב שיהיה זריז וטוב לצרכים שלי?

או שאני קונה כאן בעצם זבל שכל יום שהוא פועל זה נס?

פורסם

1. בפורום הזה לא ממליצים על "זבל". גם אם מישהו טועה ומציע משהו פחות איכותי, סביר להניח שמשתמש אחר יעיר על כך.

2. אתה רוצה מפרט ב 1500-2000 ש"ח. בסכום הזה לעולם לא תצליח לקבל מחשב שקט לחלוטין, שכן לצורך כך תצטרך להשקיע את רוב התקציב במארז שקט מבודד רעשים, ספק כח שקט במיוחד וקירור שקט למעבד, וגם אז לא תצליח להגיע לשקט מוחלט שכן בסופו של דבר מדובר במערכת עם חלקים מכניים שנעים ותמיד יהיה רעש כלשהו.

3. מחשב "זריז וטוב" זה משהו יחסי - לשימושים משרדיים המחשב שהצעתי מספיק, מה גם שאתה מוגבל מאד בתקציב שלך, כך שאין ממש מקום למשחק. אם אתה רוצה להרגיש שהמחשב שלך "זריז", אולי כדאי שתשקול קניית כונן SSD - זמני הטעינה של תוכנות שמותקנות עליו, ובפרט מערכת ההפעלה, הם הרבה יותר קצרים לעומת כונן מכני רגיל (דיסק קשיח). לצרכים משרדיים מעבד מהיר/חזק יותר לא ממש יעזור וכנראה גם לא יותר זיכרון.

4. ההספק הנצרך בפועל תלוי בחומרה שלך ולא בספק הכח. הערך שמצויין על הספק הוא ההספק המקסימלי שהספק יכול לתת לחומרה. אם החומרה שלך צורכת 200W בסה"כ, זה לא משנה אם יש לך ספק של 400W או 1000W - הספק ימשוך את אותו ההספק מרשת החשמל (טוב, כמעט - זה תלוי ביעילות של הספק, אבל היום רוב הספקים הם בעלי יעילות של 80% לפחות, כך שזה בערך אותו הדבר).

5. לא משתלם לקנות דיסק קשיח של 500GB היום, בפרט כאשר בתוספת של כמה שקלים בודדים אפשר לקבל נפח כפול.

לסיכום:

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=width: 15%, align: center]תמונה[/TD]

[TD=width: 45%, align: right]תיאור[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]סך הכל[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]1389714315w15Xo.jpg[/TD]

[TD=align: right]מארז מחשב Silverstone Precision PS08B

מארז Silverstone דגם SST-PS08B-USB3 כולל מאוורר 12 ס"מ

מק"ט: SLP08B[/TD]

[TD=align: center][/TD]

[TD=align: center]194 ₪[/TD]

[TD=align: center]194 ₪[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]1389611198b98Np.jpg[/TD]

[TD=align: right]ספק כח Seasonic SS-400ET 400W

ספק כח Seasonic סדרת SS-400ET הספק 400W כולל Active PFC

מק"ט: SEA400ET[/TD]

[TD=align: center]235 ₪[/TD]

[TD=align: center]235 ₪[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]1391349841i41No.jpg[/TD]

[TD=align: right]לוח אם Gigabyte GA-H81M-HD3

לוח אם Gigabyte דגם GA-H81M-HD3 צ'יפסט H81 תושבת 1150

מק"ט: GAH81MHD3[/TD]

[TD=align: center]360 ₪[/TD]

[TD=align: center]360 ₪[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]1390510362i62IC.jpg[/TD]

[TD=align: right]Intel Dual Core Pentium® G3220 Box

מעבד Intel Dual Core Pentium® G3220 Haswell 3.0GHz Box כולל מאוורר

מק"ט: G3220B[/TD]

[TD=align: center]330 ₪[/TD]

[TD=align: center]330 ₪[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]1327659091i91XC.jpg[/TD]

[TD=align: right]מאוורר למעבד Arctic Cooling Alpine 11 Rev2

מאוורר למעבד Arctic Cooling דגם Alpine 11 Rev2 תאימות למעבדי Intel

מק"ט: ACA11R2[/TD]

[TD=align: center]45 ₪[/TD]

[TD=align: center]45 ₪[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]1363531395e95Us.jpg[/TD]

[TD=align: right]דיסק קשיח Seagate Barracuda 1TB ST1000DM003

Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB SATA3 / SATA2

מק"ט: HD1TS3G643Y[/TD]

[TD=align: center]284 ₪[/TD]

[TD=align: center]284 ₪[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]1395231867k67Dn.jpg[/TD]

[TD=align: right]זכרון Crucial 4GB DDR3 1600MHz CT51264BA160B

זכרון Crucial 4GB DDR3 1600MHz דגם CT51264BA160B

מק"ט: CR4GDDR31600[/TD]

[TD=align: center]195 ₪[/TD]

[TD=align: center]195 ₪[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 6][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #C7C3C4, colspan: 6][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 6][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TABLE=width: 200]

[TR]

[TD=align: right]סיכום ביניים:[/TD]

[TD]1,643 ₪[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #C7C3C4, colspan: 2][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: right]סה"כ לתשלום:[/TD]

[TD=align: left]1643 ₪[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

מוצע לך כאן מארז נחמד עם יציאות USB 3.0 קדמיות ושהוא לא אטום מקדימה, לוח מעולה עם כל החיבורים המודרניים (כולל כל סוגי היציאות הגרפיות) ועם תמיכה בחיבור ב USB 3.0 למארז ועוד 6 יציאות USB בפאנל האחורי, ספק כח סביר של חברה איכותית עם 3 שנות אחריות, מעבד מודרני שמתאים לשימושים משרדיים, קירור טוב יותר ושקט יותר למעבד, דיסק קשיח גדול ואיכותי בנפח 1TB של חברת Seagate ו-4GB זיכרון שמספיקים לשימושים משרדיים.

כאמור, הקישור להרכבת מחשב באייבורי הוא:

http://www.ivory.co.il/build_computer.php

אם אתה קונה דרך האינטרנט תוודא שמסומן "הרכבת מחשב במרכז ההרכבות כולל בדיקה מקיפה מלאה ללא תשלום נוסף". כמו כן, כפי שכבר ציינתי, כתוב במפורש "למפרט הסופי ולחלק מהמוצרים תיתכן הנחה נוספת. לקבלת מחיר סופי יש לפנות לסניפים", מה שאומר אתה כנראה יכול להוריד את המחיר עוד קצת - פשוט תדבר עם המוכר בסניף (אם אתה לא קונה דרך האינטרנט).

אגב, אתה אמור לקבל עם המחשב הזה גם קירור סטוק של אינטל (כי אתה קונה קירור אחר). אין לך ממש מה לעשות איתו ולכן תבדוק האם אתה יכול לקבל הנחה כלשהי תמורתו.

פורסם
  • מחבר

אז לדבריך ב 1600 שקל זה המחשב עבורי?

אם אומר לך להשקיע עוד 200-300 שקל, מה תמליץ לי לשפר / לשנות?

SSD זה 260 שקל ל 60 גיגה,זה בנוסף לזיכרון שלי? על זה יושבים המערכת הפעלה וכו'? לא חושב ששווה

ו..מהמחשב כאן ב 1200

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11588

מה יצא לי יותר טוב משם?

המעבד והזיכרון אותו הדבר, אין לי כאן צורב

קיבלתי ספק יותר טוב ,לוח אם משמעותית יותר טוב וקירור יותר טוב ומארז יותר טוב?

ממה שפעם רשמתי זה היה המפרט של המחשב הקודם שלי

מעבד:

2 processors running - Intel® Core2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz

2.34 GHz Performance Rated at 4.55 GHz

RAM:

2.0 GB

כרטיס מסך:

NVIDIA GeForce 8600 GT (GeForce 8600 GT)

Video Card Features - - 1.0 GB

Video Card 3D Acceleration: - Yes

Video HW Transform & Lighting: - Yes

Vertex Shader Ver.: - 3.0

Pixel Shader Ver.: - 3.0

DVD

TSSTcorp CDDVDW SH-S203D

אין לי עוד פרטים,יהיה טוב בהרבה?

פורסם

קודם כל ב 1500-2000 ש"ח אתה יכול לקנות מחשב יותר טוב או את המחשב הזה בפחות מחנות אחרת כמו TMS או פלונטר. אני חייב שתהיה מודע לזה, וברור לי שאתה רוצה לקנות חנות פיזית שקרובה אליך לבית ולכן אתה מעדיף את אייבורי, אבל צריך לציין את זה שוב. אם תחליט שאתה רוצה לקנות מחנות אחרת, בבקשה תרשום את זה בכדי שיהיה אפשר להציע לך גם מפרטים אחרים.

דבר שני, לא משתלם לקנות כונן SSD שהוא בעל בנפח הקטן מ 120GB. כונן SSD מתפקד בדיוק כמו דיסק קשיח רגיל, רק שבניגוד לדיסק קשיח לא מדובר בהתקן מכני אלא בהתקן אלקטרוני לחלוטין, דבר שהופך אותו למהיר הרבה יותר. מכיוון שהמחירים של כוננים כאלו עדיין יקרים (בחישוב יחס המחיר ל GB לעומת דיסקים קשיחים רגילים/מכניים), מה שקורה הוא שרוב האנשים קונים כונן כזה בנפח 120GB או 250GB, מתקינים עליו את מערכת ההפעלה ואת התוכנות העיקריות בהן הם משתמשים (אופיס, משחקים או מה שלא יהיה) במטרה שהן תיטענה מהר יותר. בנוסף הם קונים גם דיסק קשיח מכני רגיל לצורך שמירת שאר הקבצים (תמונות, סרטים, מוזיקה, תוכנות שלא נעשה בהן שימוש תדיר).

כמו שכתבתי - כונן SSD הוא תוספת רצויה לכל מחשב חדש, אבל לצרכים שלך הוא פחות קריטי (אז ייקח יותר זמן עד שמערכת ההפעלה והתוכנות שלך ייטענו - זה לא הכי נורא) ובנוסף אתה מוגבל גם מבחינה תקציבית. אם אתה רוצה כונן SSD בכל זאת, הכונן המתאים לך (מבחינת התקציב והביצועים) הוא כנראה ה M500 של Crucial (קישור) שעולה באייבורי 365 ש"ח (ניתן לקנות אותו בפחות בחנויות אחרות)..

בקשר למחשב ב-1200 ש"ח, שכבר קישרת אליו בעמוד הראשון של הדיון הזה כבר כתבתי לך מה דעתי, אבל הנה היא שוב:

בכל ארבעת המחשבים שקישרת אליהם:

ספק כח - ספק הכח הוא פחות איכותי. אני הייתי מוסיף עוד 30 ש"ח בכדי לקחת את הספק של FSP.

דיסק קשיח - הדיסק הקשיח הוא דיסק קטן (יחסית לסטנדרט היום) של 500GB, שזה מאד לא משתלם. אני הייתי מוסיף עוד 60 ש"ח לדיסק קשיח בנפח 1TB של WD (הם לא מציעים דיסק קשיח בנפח 1TB של Seagate).

מארז - אני לא בטוח לגבי האיכות שלו ואני לא יודע אם יש לו יציאות USB 3.0.

...

לוח אם - כאן הלוח הוא H81M-E, שגם הוא של Asus, ויש שיפור לעומת הלוח מהדור הקודם (ה H61M-E), אבל עדיין - יש לו 2 יציאות גרפיות - ה VGA האנלוגית וה DVI הדיגיטלית, אבל אין יציאת HDMI או DisplayPort, בפאנל האחורי יש 4 חיבורי USB 2.0 ועוד 2 חיבורי USB 3.0 (סה"כ 6 חיבורי USB בפאנל האחורי), כאשר אי אפשר לחבר USB 3.0 למארז.

במפרט שהצעתי יש מארז יותר טוב עם חיבורי USB 3.0 קדמיים, לוח אם הרבה יותר טוב, ספק כח יותר טוב ודיסק קשיח יותר גדול.

אם נסתכל על המחשב הישן ביחס למחשב שהצעתי:

א. במחשב הקיים יש רק 2GB זיכרון, וזה לא מספיק היום.

ב. כרטיס המסך 8600GT דיי שקול לליבה הגרפית המובנית במעבד, כך שלא תהיה ירידה בביצועים (זה לא ממש משנה, כי המחשב לא מיועד למשחקים).

ג. מבחינת המעבד - ה G3220 קצת יותר חזק מה E6550 ומתחמם פחות. אתה תרגיש בשיפור כלשהו במהירות העיבוד.

ד. במפרט שהצעתי אין כונן אופטי, כי רשמת במפורש שאתה לא רוצה כונן אופטי. אתה יכול להעביר את הכונן האופטי מהמחשב הקודם אם תרצה.

אגב, האם המחשב הזה עדיין ברשותך והאם הוא תקין? אם הוא תקין אולי יהיה עדיף לך פשוט לשדרגו ע"י הוספת עוד 2GB זיכרון וכונן SSD במקום לקנות מחשב חדש.

פורסם
  • מחבר

המחשב הקודם נשרפו לו הנתיכים על הכרטיס מסך והלוח אם

די שבור ואבוד

לעניות דעתי אכן עדיף להזמין מאייבורי שכן זה חנות בפ"ת

משמע אאסוף את המחשב בחינם(דלק)

אם יש תיקון זה חינם לקחת ולמסור ...קיצור הנוחות שווה לי את זה

אם זה ההמלצה האחרונה שלך מבחינת הכל וחוץ מSSD שראינו שלא כדאי...אין עוד משהו לשדרג בטווח של 200 שקל ככה שישפר משמעותית את המחשב?

ספק יותר טוב? לוח אם יותר טוב?אולי מעבד טיפה יותר חזק שיזוז יותר מהר ויותר איכותי? אולי כן 8 גיגה?

תודה על הכל

פורסם

ב-200 ש"ח מאייבורי אתה יכול אולי לקחת זיכרון בנפח 8GB, אבל אתה לא צריך את זה כרגע (אולי בעתיד) כונן SSD לא ניתן לקחת במחיר הזה, את הלוח אין טעם להחליף בדגם יקר יותר ומעבד Core i3 יוסיף למפרט יותר מ-200 ש"ח.

שים לב ל TMS - תקרא את מדיניות שליחת המחשבים שלהם:

http://www.tms.co.il/p/4

בדגש על זה:

מחשב חדש אשר הגיע לבית הלקוח ונמצא תקלה ואו בעיה שלא אובחנה במעבדות החברה לפני מועד אספקת המחשב בטווח של שבוע מקבלת המחשב, זכאי הלקוח להתקשר לחברה ולבקש איסוף של שליח מביתו למעבדה, טיפול בתקלה והחזרת המחשב לביתו ללא כל עלות מצידו.

מחשבים לאחר שבוע, שנמצאים בתקופת האחריות, זכאים גם הם לשירות זהה, זאת לאחר שנעשה נסיון טלפוני לסייע לתקלה ולא נמצא פיתרון ובמידה והתקלה ככל הנראה נובעת ברכיב חומרה אשר תחת אחריות.

זה אומר שאין לך מה לדאוג - כל עוד המחשב באחריות ויש בעיית חומרה יבוא שליח אליך הביתה, ייקח את המחשב וגם יחזיר אותו אליך הביתה בחינם ואתה אפילו לא צריך לשלם על הדלק...

בנוסף TMS יותר זולים. הנה אותו מפרט בדיוק (למעט היצרן של הזיכרון) ביותר מ-200 ש"ח פחות:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Dual-Core G3220 3.0Ghz 3MB LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪244

קירור למעבד:

Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2

כמות: 1 - מחיר: ₪55

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

Silverstone Precision PS08 USB3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪194

ספק כוח:

SeaSonic ET 400W 30A @ 12V Bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪214

זיכרון:

Hynix Original 4GB DDR3 1600 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪180

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪284

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪1410

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1382 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/tacvrumw

וזה בלי לקחת באנדל של מארז וספק שכנראה יחסוך לך עוד כמה שקלים. אם תיקח את ההפרש מהמחשב באייבורי, תוסיף את החיסכון של הבאנדל של המארז והספק וגם את ה-200 ש"ח הנוספים שאתה מוכן להשקיע, יהיה לך מספיק כסף להוסיף גם כונן SSD בנפח 120GB, וכנראה אפילו את ה Samsung 840 EVO.

שים לב גם שבתוספת של 139 ש"ח אתה יכול לקחת 8GB במקום 4GB, כאשר באייבורי זה יעלה לך בסביבות ה-200 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה שוב

אכן חיסכון...אבל כל משלוח לכל כיוון זה 3 ימים עסקים ועוד אם מגלים שזה לא במסגרת האחריות מחייבים על המשלוח'

הרכבת המחשב אמרו לי 7 ימי עסקים ועוד 3 משלוח....

התקשרתי לאייבורי אמרתי להם שיש לי הצעה אחרת ב 1410 ואחרי המתנה וכו' הורידו לי ל 1430 המחשב תוך 5 ימי עסקים...

תודה שוב על הכל

פורסם

הציעו לך את המפרט המדוייק שהצעתי ב-1430 ש"ח באייבורי (G3220, H81M-HD3, Alpine 11 Rev B, 4GB, Silverstone Precision PS08B, Seasonic SS-400ET, Seagate 1TB)? יפה, כבר חסכת הרבה כסף.

מדבריך משתמע שכבר הזמנת את המחשב, אבל להתייחסות עתידית - אם היית מוכן לקנות מחנות אחרת, כמו TMS, הדבר היה מאפשר בחירה של חומרה אחרת, שכן חנויות שונות מחזיקות מלאי שונה ועובדות עם יבואנים שונים (לא כל חנות מוכרת את אותם הרכיבים), אבל במקרה שלך זה לא משנה - קיבלת חומרה דיי טובה, בפרט בהתחשב בתקציב של 1500 ש"ח.

תתחדש.

פורסם
  • מחבר
הציעו לך את המפרט המדוייק שהצעתי ב-1430 ש"ח באייבורי (G3220, H81M-HD3, Alpine 11 Rev B, 4GB, Silverstone Precision PS08B, Seasonic SS-400ET, Seagate 1TB)? יפה, כבר חסכת הרבה כסף.

מדבריך משתמע שכבר הזמנת את המחשב, אבל להתייחסות עתידית - אם היית מוכן לקנות מחנות אחרת, כמו TMS, הדבר היה מאפשר בחירה של חומרה אחרת, שכן חנויות שונות מחזיקות מלאי שונה ועובדות עם יבואנים שונים (לא כל חנות מוכרת את אותם הרכיבים), אבל במקרה שלך זה לא משנה - קיבלת חומרה דיי טובה, בפרט בהתחשב בתקציב של 1500 ש"ח.

תתחדש.

הזמנתי,

החנות נשמעת סבבה אבל אתה יודע לתקן 3 ימי עסקים לכל כיוון זה זמן, באייבורי שאתה מול נציג פיזית לייד הבית הכי קל לזרז אותם

אז לסיכום המחשב שלי יהיה טוב?

תודה רבה

פורסם

בסכום הזה אני בספק אם היית מצליח להוציא מפרט טוב יותר לשימושים משרדיים, לפחות לא בהתחשב ברכיבים הנמכרים באייבורי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים