עבור לתוכן

רוצה להתקין מערכת ברכב | צריך ייעוץ ממבינים בעניין

Featured Replies

פורסם

היי,

רוצה להתקין מערכת, קניתי לאחרונה יד שנייה סט של:

1. 6 רמקולים (4 רמקולים 5.25" ו-2 6X9 בקופסת עץ מקורית) של חברת Rockford, סדרת PUNCH כלשהי.

2. מגבר דו-ערוצי מוציא 300W של Rockford.

3. קבל 1.2 FARAD

4. עוד מגבר של GOD AUDIO לסאב (ניתן כמתנה).

יש לי רכב שברולט אופטרה '05. אני רוצה להתקין את כל זה ברכב. בסופו של דבר, אני מחפש שיהיה צליל נקי ובאס שהוא "חד וחלק", אלא "מתמשך", שמעביר וירברציות ברכב למשך 2 שניות לפחות.

מה אני צריך לדעת, כגון:

1. כמה עולה התקנה (אין לי מספיק ידע כדי להתקין את כל זה לבד)

2. האם משהו חסר לי בחלקים שציינתי למעלה וכדומה...

3. אם יש עוד שאלות שאני צריך לשאול... :)

חשוב לציין, יש לי רדיו דיסק של חברת Dual דגם XDMA6415. אני לא יודע כמה הוא מוציא, אם יש לו מגבר פנימי וכדומה..

מודה לעוזרים מראש!

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

לא רוצה לבאס אותך או משהו אבל הרמקולים שקנית לא ממש מתאימים למשימה...

אם אתה רוצה אתה יכול לחבר שניים מהם לדלתות האחוריות, בתור רמקולים אחוריים ישירות מהרדיו-דיסק, סתם בשביל שיהיה נחמד יותר.

בשביל הסאונד האמיתי אתה צריך לקנות סט קומפוננט (לפחות 2WAY, וופר+טוויטר+קרוסאובר) עדיף בגודל וופר של לפחות 6.5", לחיבור דרך המגבר ולהתקנה בדלתות הקדמיות.

להתקין שם סתם רמקולים בסיסיים של 5.25" זה... מיותר. לא שונה בשום דבר מהמקוריים שהגיעו עם הרכב.

בשביל השלמת הסאונד אתה צריך לחבר את המגבר השני (כי אין לך מגבר 4 ערוצים) וזאת כבר מתחילה להיות התקנה כפולה ומסורבלת.. ואליו לחבר או סאב או את ה-6x9. כל אחד מהם יתן אופי סאונד קצת שונה, תנסה ותראה למה אתה מתחבר יותר באופן אישי.

סביר להניח שהרדיו דיסק יאלץ להתחלף למשהו נורמלי יותר אם אתה באמת שואף לאיכות סאונד יותר מבסיסית.

עלויות של התקנה לכל הסיפור הזה זה כמה מאות שקלים.

פורסם

ממליץ לך להתייעץ בפורום מתאים יותר כמו קארספורום.

מעבר לכך אני ממליץ לך לחשוב על סט קומפוננטיים מקדימה וסאב מאחור.

רמקולים אחוריים הורסים את הבמה, כשאתה יושב בהופעה הזמר עומד מולך וכך אתה אמור לשמוע ברכב.

רמקולים אחוריים 6x9 7x10 הם למתלהבים לא למביני עניין ולא לכאלו שיודעים מהיא איכות צליל.

אסור שרמקולים אחוריים ישתלטו על הסאונד, על זה אחראיים הרמקולים הקדמיים אמליץ על קומפוננטיים.

אפשר להתקין עוד זוג קומפוננטיים בדלתות האחוריות כפיצוי למי שיושב מאחור ולהחליש אותם לעומת הקדמיים.

יש כמה כללים שחייבים ליישם בהתקנת מערכת אבל אמרת שאתה לא מתקין לבד.

פורסם

הסיסמאות הקבועות :)

אף אחד לא אמר שה-6x9 האחוריים צריכים להשתלט על הסאונד, אפשר להשתמש בהם על תקן באסים בלבד (לחתוך אותם עם הקרוסאובר של המגבר או המערכת) והם נותנים תוצאה מעניינת מאוד. שונה מסאבוופר אבל במובנים מסויימים טובה יותר (עם כל הכבוד סאונד זה עניין של טעם).

באחוריים בדלתות אין סיבה ממשית להשקיע בקומפוננט. לגבי העוצמה, בוודאי שהם יהיו מוחלשים יותר ולא ישפיעו על היושבים מקדימה - הם לא יעברו דרך המגבר בכלל.

פורסם

לא סיסמאות ככה זה עובד וככה מתקינים.

באס של 6x9 זה מסריח לעומת סאב, יש לבחור כבר סאב כך שאין מה לחשוב על להפעיל אותם בכלל.

במידה ויש סאב, כדאי לבטל את הבאס של הקומפוננטיים ולהשאיר להם רק את גזרת הטרייבל והמיד.

באחוריים בדלתות אפשרי לשים קומפוננטיים זולים יותר כפיצוי.

פורסם

אין לו סאב.

כמו כן לבטל את הבאסים בקומפוננט זה מעפן רצח.

כמו כן #2 לשים קומפוננט בדלתות האחוריות זה לא יפצה על כלום, וזה סתם ביזבוז.

נערך על-ידי Milford Cubicle

פורסם

למה הייתי בטוח שהו רשם שיש לו סאב?

בכל אופן עמרי, אצלי ברכב הבאס של הקומפוננטטיים מבוטל כמעט לגמרי, חוץ מויברציות ודלת רועדת זה לא נותן יותר מדי, אם אתה רוצה לאפשר את הבאס

שלהם תצטרך חומר מונע ויברציות כמו דינמיט שמודבק על הפח של הדלתות, מונע ויברציות ואוטם את חלל הדלת כדי שהבאס והצליל ישמעו טוב יותר:

http://www.hometheater.co.il/article00780.%D7%91%D7%99%D7%93%D7%95%D7%93-%D7%95%D7%90%D7%99%D7%98%D7%95%D7%9D-%D7%90%D7%A7%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%99-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C.html

פורסם

נכון, באסים בבמה הקודמית דורשים התקנה כמו שצריך. הם גם דורשים רמקולים שאשכרה יודעים להוציא באס כמו שצריך מין הסתם...

אני רק אומר שלהכליל המלצה על ביטול הבאסים בקומפוננט הקדמיים זאת סיסמה סתמית שאין בה שום אמת.

כן צריך לבטל אותם אם הם גרועים ורק עושים נזק (ואז לקוות שהסאב יהיה מספיק טוב בשביל לפצות על זה), אבל מי אמר מראש שזה המצב? ברגע שהם קיימים כמו שצריך - הקיום שלהם בפירוש עדיף על פני ביטול שלהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים