עבור לתוכן

סיג-IT (סיגיט)

Featured Replies

פורסם

מישהו שמע על התפקיד בצבא סיג IT אני מתמיין לשם רוצה לדעת עם כדאי..

זה תפקיד שעושים יג על חשבון הצבא אחר כך עושים טירונות ואז כמה קורסים של תקשורת ודברים נוספים

אחר כך מייעדים לך מסלול.. (שיכול להיות תקשורת, תמיכה , אבטחת מידע.. וכל מה שקשור לIT בהתאם ליכולות והרצון)

זה מה שהבנתי בכל אופן

מישהו שמע יכול להרחיב קצת?

נערך על-ידי avicii962

פורסם

כן,

קודם כל אם אני לא טועה אתה תגיע בטוח לתפקיד של יומיות, אצל הרבה אנשים זה שיקול די גדול.

דבר שני, כמו שאמרת, עושים יג'(חותמים גם שנת ר' אני חושב), עוברים קורס קצר אחרי זה, ולאחר מכן מייעדים את הקורסיסטים לכל מיני תפקידי סיסטם(תקשורת, סטורג', וירטואליזציה..) .

אצלי ביחידה(8200) חלקם מגיעים לתפקידים טובים, חלקם פחות, כמו בכל קורס פחות או יותר..

אם אתה אוהב את התחום אז באופן כללי אני חושב שאם כבר לעשות יג' אז זה באמת סיגיט ולא הנדסאי או סיגמא..

אם יש לך אפשרות להתמיין לגאמא, אז גאמא שגב זה די אותו דבר רק שאתה חוסך שנה ומדלג על היג', בהצלחה !

פורסם
  • מחבר
כן,

קודם כל אם אני לא טועה אתה תגיע בטוח לתפקיד של יומיות, אצל הרבה אנשים זה שיקול די גדול.

דבר שני, כמו שאמרת, עושים יג'(חותמים גם שנת ר' אני חושב), עוברים קורס קצר אחרי זה, ולאחר מכן מייעדים את הקורסיסטים לכל מיני תפקידי סיסטם(תקשורת, סטורג', וירטואליזציה..) .

אצלי ביחידה(8200) חלקם מגיעים לתפקידים טובים, חלקם פחות, כמו בכל קורס פחות או יותר..

אם אתה אוהב את התחום אז באופן כללי אני חושב שאם כבר לעשות יג' אז זה באמת סיגיט ולא הנדסאי או סיגמא..

אם יש לך אפשרות להתמיין לגאמא, אז גאמא שגב זה די אותו דבר רק שאתה חוסך שנה ומדלג על היג', בהצלחה !

חייב יומיות? ):

אי אפשר נגיד לשרת בגלילות או בצפון או בדרום ולחזור חמשושים או אפילו שושים?

הרי בכל בסיס בארץ יש אנשי מודיעין..

זה גם תלוי איזה יומיות יומיות של לחזור הביתה ב8 זה שוחק (למשל לסיים בתל אביב ב6 אומר להגיע הביתה ב8, ואני מעדיף להישאר בבסיס כלשהו בשעה הזאת ולעסוק בספורט, תחביבים וכו')

ודרך אגב התמיינתי לגאמא נפלתי שלב שני.. ):

פורסם
חייב יומיות? ):

אי אפשר נגיד לשרת בגלילות או בצפון או בדרום ולחזור חמשושים או אפילו שושים?

לאנשים שגרים רחוק מהבסיס יש מגורים בבסיס.

פורסם

לא סביר בכלל שתשרת בבסיס סגור בצפון או בדרום.

אתה תשרת ככל הנראה בבסיס של יומיות, אבל כמו שאמרו מעלי, אם אתה גר רחוק יכול להיות שיתנו לך מגורים בבסיס.

פורסם
  • מחבר
לא סביר בכלל שתשרת בבסיס סגור בצפון או בדרום.

אתה תשרת ככל הנראה בבסיס של יומיות, אבל כמו שאמרו מעלי, אם אתה גר רחוק יכול להיות שיתנו לך מגורים בבסיס.

טוב אם זה מה שיש... באסה ): יומיות יכולות להיות שוחקות החזרה מתל אביב בערב באוטובוסים קשה ולחייל אין ממש כסף לדלק לרכב פרטי ):

לגבי התפקיד לעוד מישהי יש מידע מעניין..?

פורסם

תרשה לי להבין אותך - אתה מעדיף להישאר בבסיס מאשר לחזור הביתה? לאיפה שאתה יודע שיש מקלחת נקיה מיטה חמה וארוחה נורמאלית?

נו טוב - אני הייתי לוחם שיצא פעם ב-3 שבועות הביתה וגם זה בדוחק - אני כנראה לא מבין משהו...

פורסם

יש אנשים שאוהבים רעיון של בסיס סגור. אין ספק שזה הרבה יותר חברתי מאשר לחזור הביתה כל יום, במיוחד אם כולם צריכים להישאר בבסיס.

פורסם

לי אישית הייתה אפשרות לעשות יומיות או לטחון(אמנם כג'ובניק, הבדל ענק מקרבי שאתה יושב רוב היום במזגן מול המחשב) 11-3 במשך שנה ולאחר מכן שבת ל3.

לא מצטער לרגע שבחרתי בבסיס סגור, האנשים פשוט עושים את השירות. מה שכן, כמעט תמיד התפקידים המקצועיים שיתנו לך נקודת פתיחה טובה באזרחות אלה תפקידים בבסיסים פתוחים(גלילות, קריה וכו).

נערך על-ידי Or4more

פורסם
  • מחבר
לי אישית הייתה אפשרות לעשות יומיות או לטחון(אמנם כג'ובניק, הבדל ענק מקרבי שאתה יושב רוב היום במזגן מול המחשב) 11-3 במשך שנה ולאחר מכן שבת ל3.

לא מצטער לרגע שבחרתי בבסיס סגור, האנשים פשוט עושים את השירות. מה שכן, כמעט תמיד התפקידים המקצועיים שיתנו לך נקודת פתיחה טובה באזרחות אלה תפקידים בבסיסים פתוחים(גלילות, קריה וכו).

באופן כללי מה שאני מבין זה שבקריה ובגלילות התפקידים הכי טובים, ואם אבקש בסיס סגור סיכוי טוב שאתקע באיזה חור בתפקיד לא משו נגיד שעיקרו תחזוק חדר שרתים קטן (או אפילו ארון חח) באיזה בסיס קרבי.. הבנתי נכון?

אני מעדיף סגור מאותם סיבות כמוך גם חברה, הרי בבסיס פתוח החברה בבסיס שלך הם אפשר לומר חברים פחות טובים רוב הסיכויים.. זה כמו עבודה רגילה פחות צבא הולך ב8 חוזר ב6.

2. פיתוח עצמאות קצת יאללה לשחרר מהבית אפילו שעוד כמה שנים במקסימום עשור זה יקרה פעם נוספת (חתונה/חברה/שותפים)

3. אני די חושב שמגיעים עייפים מאוד הביתה ובאמת אין ניצול של מה שאתה כביכול נהנה ממנו ביומיות וזה הבית.. כאילו מגיע ב7 הביתה ונזרק לישון..

יש לי שאלה אפשר נגיד להיות בגלילות שזה קצת רחוק מהבית (הרצליה- ראשון לציון.. לא רציני) ובימים מסויימים לבקש לישון בבסיס?

פורסם

בגלילות אין יותר מדי מקומות לישון ביחס לכמות החיילים, זה בסיס פתוח וענק. לא נותנים מיטה לחיילים שלא צריכים אותה (כאלה שגרים רחוק, וראשל"צ זה ממש ממש לא רחוק). השאלה היא למה לעזאזל תרצה לעשות את זה לעצמך במקום לישון בבית? יש הבדל ענק בין לישון בבסיס סגור ולישון בבסיס פתוח.

(הבנאדם היחיד שהכרתי שרצה לעשות את זה היא מישהי שלא הסתדרה עם ההורים שלה ולא רצתה לישון בבית כל לילה).

פורסם

בתור אחד שבמהלך השירות שלו עשה גם יומיות וגם סגור (ועוד היומיות קרוב לבית), אני יכול להגיד שלסגור יש את היתרונות שלו, בייחוד לכאלה שהם קצת גברים ולא נגעלים מקצת לכלוך. החברה, האין לחץ בית (למעט חמישי), הזמן לעשות כושר/ספורט/תחביב בערב ולהרגיש שאתה דופק את המערכת כי זה על חשבון צה"ל עושים את האווירה, כמו כן העובדה שאתה סופר את השירות שלך בשבועות במקום בימים ממש גורמת לכך שהשירות יעבור מהר.

אני עשיתי תפקיד בסגנון (תשתיות IT) בצבא (בפיקוד צפון, ובחברה ביטחונית גדולה, חיל ירוק ולא מודיעין), ולא אפרט בדיוק מה עשיתי חוץ מהעובדה שמרבית הדברים המקבילים באזרחות קטנים בסדר הגודל שלהם. בסיס סגור הוא נדיר בתפקידי מודיעין למעט מוצבים של 8200 (שהם לא הלהיט לאנשי IT מבחינת אתגר טכנולוגי). לצערי אני לא מכיר בדיוק את הקורס הזה הספציפי אבל לרוב קורסים שמצריכים הכשרה חיצונית של י"ג הם בעייתים לעומת קורסים פנימיים של הצבא.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר
בתור אחד שבמהלך השירות שלו עשה גם יומיות וגם סגור (ועוד היומיות קרוב לבית), אני יכול להגיד שלסגור יש את היתרונות שלו, בייחוד לכאלה שהם קצת גברים ולא נגעלים מקצת לכלוך. החברה, האין לחץ בית (למעט חמישי), הזמן לעשות כושר/ספורט/תחביב בערב ולהרגיש שאתה דופק את המערכת כי זה על חשבון צה"ל עושים את האווירה, כמו כן העובדה שאתה סופר את השירות שלך בשבועות במקום בימים ממש גורמת לכך שהשירות יעבור מהר.

אני עשיתי תפקיד בסגנון (תשתיות IT) בצבא (בפיקוד צפון, ובחברה ביטחונית גדולה, חיל ירוק ולא מודיעין), ולא אפרט בדיוק מה עשיתי חוץ מהעובדה שמרבית הדברים המקבילים באזרחות קטנים בסדר הגודל שלהם. בסיס סגור הוא נדיר בתפקידי מודיעין למעט מוצבים של 8200 (שהם לא הלהיט לאנשי IT מבחינת אתגר טכנולוגי). לצערי אני לא מכיר בדיוק את הקורס הזה הספציפי אבל לרוב קורסים שמצריכים הכשרה חיצונית של י"ג הם בעייתים לעומת קורסים פנימיים של הצבא.

תודה עזרת . לגבי המשפט האחרון

"

אני לא מכיר בדיוק את הקורס הזה הספציפי אבל לרוב קורסים שמצריכים הכשרה חיצונית של י"ג הם בעייתים לעומת קורסים פנימיים של הצבא."

לא הבנתי מדוע בעיתיים?

דבר שני לגבי יומיות, אם יוצאים יומיות סביר להניח שזה שעות סבירות.. (כזה עד 6) לא? ( ידוע שיש חריגים)

פורסם

אם אתה רוצה להתעסק בסיסטם לך על זה בלי שאלה בכלל.

אם אתה רוצה ללכת על תחום התוכנה לך על קורס תכנות ולא על זה.

אני אומר מניסיון, לא שם אבל הייתי מאוד קרוב להיות שם. אבל מה אני אגיד לצבא שיקולים משל עצמו ולדעתי הפסיד :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים