עבור לתוכן

נתב למהירות אלחוטית גבוהה - ללא מגבלת תקציב

Featured Replies

פורסם

אני מחפש נתב עם דרישה אחת פשוטה - מהירות בפועל של כ-100 מגהביט לשנייה ממרחק של 10 מטר ושזה יתבצע בתקן n.

כלומר, לא משנה אם הנתב יודע לתמוך גם בתקן ac, רק שישיג את המהירות הזו בתקן n.

ראיתי ביקורות סותרות בחו"ל בנוגע ל-EA6900, בחלקן הוא בהחלט עומד בתנאים האלו. הבעיה היא שביקורות המשתמשים שלו לא משהו, ובארץ אין בכלל התייחסות אליו ולא ברור עד כמה הביקורות בכלל רלוונטיות למה שנמכר כאן.

האם אין מנוס, להזמין מחו"ל ולקוות שהמכס לא יעצור לי את החבילה וימנע כניסה שלה? או האם יש נתב בארץ שיעמוד בדרישה הזו?

כאמור, אין מגבלת תקציב.

פורסם

המרחק שאתה ציין אינו נותן את כל התמונה - האם יש קוי אווירי פנוי בין המחשב לנתב? האם יש מכשולים? ואם כן אילו? ניתן להגיע למהירות של מעל 100M באלחוט אבל אבל לא מבטיח לך שזה יהיה רציף לאורך זמן. מציע לך לעיין בסקירות של הנתבים באתר שנמצא בחתימה שלי.

פורסם
  • מחבר

תודה,

עברתי כבר בהתחלה על כל הסקירות אצלך. לא מצאתי משהו שנראה מתאים, מה גם שאין הסברים למרחקים של המיקומים השונים אז קשה להשוות.

בכל אופן, הכי קריטי זה למחשב שנמצא כ-10 מטר מהנתב, מאחורי קיר בלוקים וקיר גבס אבל יש כיוון דרך דלת פתוחה.

אני שוקל ברצינות להזמין מחול את הWRT 1900AC. אם הייתי משוכנע שהוא יתן לי מעל מאה בתנאים האלו בתקן n (לפי סקירות בבתים אמריקאים הוא עושה את זה בקלות), כבר הייתי מזמין.

פורסם

בתים אמריקאים = עץ.

בתים ישראלים = בעייתי לאלחוט.

פורסם
תודה,

עברתי כבר בהתחלה על כל הסקירות אצלך. לא מצאתי משהו שנראה מתאים, מה גם שאין הסברים למרחקים של המיקומים השונים אז קשה להשוות.

בכל אופן, הכי קריטי זה למחשב שנמצא כ-10 מטר מהנתב, מאחורי קיר בלוקים וקיר גבס אבל יש כיוון דרך דלת פתוחה.

אני שוקל ברצינות להזמין מחול את הWRT 1900AC. אם הייתי משוכנע שהוא יתן לי מעל מאה בתנאים האלו בתקן n (לפי סקירות בבתים אמריקאים הוא עושה את זה בקלות), כבר הייתי מזמין.

אם תקרא את הסקירות שלי בעיון, תראה שיש שם LINK עם הסבר מדוייק איפה נמצאת כל נקודה בבדיקות, מה המרחק מהראוטר וכמה מכשולים יש בדרך. אם אתה מחליט ליבא בדואר את הנתב, עדיף שתיתן לי את ה-250$ כי גם ככה אתה הולך לאבד אותם - המכס לא יכניס את הנתב לארץ. ומעבר לכך, קח בחשבון שבתים בארה"ב בנויים לגמרי אחרת מאשר בישראל ולכן התוצאות שאתה רואה שם ממש לא מובטחות כאן.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה,

אצלי המקרה דומה למה שיש אצלך, כשהמחשב המדובר נמצא איפה שאצלך יש ריבוע שחור במרכז הדירה (טלוויזיה?) והנתב בדיוק באותו מיקום עם אותו מבנה רק שהחדר בו הוא נמצא אינו ממ״ד אלא חדר רגיל לחלוטין.

האם להערכתך נמכר בארץ איזושהו נתב איתו אוכל לקבל מהירות אלחוטית מעל 100 מגה-ביט (או לפחות מאוד קרוב לזה) בתנאים האלו?

פורסם

מרחק של 10 מטר באלחוטי נחשב לרחוק, בטח כאשר ישנם קירות בדרך.

הדרישה שלך לקבלת 100MB בכזה מרחק בשטח בנוי היא כמעט בלתי אפשרית, בטח לא באופן יציב.

הפתרון האמיתי והטוב ביותר לדרישה הזו הוא העברת כבל רשת למקום הבעייתי וחיבור נתב נוסף שיוגדר כ AP.

פורסם

מה עם האופציה של כבל רשת בין המחשב לנתב?

כי זו האופציה הכי אמינה והכי זולה לחיבור איכותי ורציף.

אופציה נוספת זה מתאם רשת על חשמל (בתנאי ששתי הנקודות יושבות על אותה פאזה), כי המתאמים של היום מגיעים גם לחיבור תיאורתי של 500 מגה בניהם כך שהדרישה שלך ל100 מגה יציב נראית סבירה בהחלט.

בכל הקשור ללינק אלחוטי זה ניסוי ותעיה כי כל בית בנוי טיפה באופן שונה וגם לראוטרים של השכנים יש השפעה כך שגם אם תקנה את הראוטר הטוב בעולם עדיין אף אחד לא יכול להבטיח לך הצלחה מלאה.

פורסם

אני זוכר שפעם חיברתי את הטלויזיה דרך נתב שהגדרתי כAP וקיבלתי משהו כמו 30-40 מגה בסלון . היום זה מחובר דרך החשמל ואנחנו כבר לא משתמשים בזה כי יש מחשב מחובר לטלויזיה והוא חכם יותר מטלויזיה חכמה . בדקתי מרחוק כמה אני מקבל עליו (סגור בתוך ארון במצב סגור ) וקיבלתי איזה 15-16 מגה . מדובר בתקן N עם נתב 1043 עם תוכנה של ddwrt .

בכל מקרה לפי דעתי השאלה היא לא המהירות אלה מה אתה רוצה לעשות איתה . כי אם אתה מקבל מהירות שלמספיקה לאפליקציות שאתה משתמש בהן אז אתה לא צריך יותר מזה .

כמו שהזכירו פה שבארץ הבניין חוסמת קרינה קצת יותר טוב מבתי הנייר בארה"ב ( אתם אומרים עץ אבל בפועל רוב הבנייה הפנימית זה נייר) . בארץ יש כל מני סוגים של קירות בטון ובמקרה הרע יש לך רשת בפנים שבכלל חוסמת את רוב הקרינה האלקטרומגנטית . ככל שיש יותר קירות הקליטה יותר גרועה . אני חושב שאני מקבל איזה 5-8mbps בחדר שינה וזה טוב כי לפני ששדרגתי ל1043 בקושי קלטתי שם וזה רק בנקודה מסוימת בחדר. היום אין ממש בעיה. החדר שינה המדובר נמצא במרחק של 4 קירות פנימיים אבל הנתב מול מסדרון שמוביל אליו .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים