עבור לתוכן

דרוש מפרט ב-3000 ש"ח לעריכה גרפית ועבודה משרדית, ללא מסך

Featured Replies

פורסם

שוב - אף אחד לא מתווכח בנוגע לכונן ה-SSD ולמעבד.

אתה לא יכול לוודא פה איטיות, אין ממה דרך לבדוק את זה. הדרך היחידה היא לחבר כרטיס מסך ולראות אם יש שינוי. למה שהוא יחיה עם אי-וודאות על היום הראשון כשהוא קונה את המחשב? במקרה שלו, כרטיס מסך כן יתן תוספת ביצועים לדעתי והסברתי למה. הדבר היחידי שאני מסתייג לגביו זה העובדה שהכרטיס כולל רוחב-פס נמוך לזכרון - משהו שיכול להגביל. זאת הסיבה ש-GTX560 שנמכר עד לא מזמן במספר חנויות במחיר חיסול היה כה משתלם - גם מבוסס ליבת פרמי שטובה הרבה יותר מקפלר בתחום הנ"ל, וגם כלל רוחב פס של 256 ביט. את הכרטיס עדיין מוכרים היום ויש אותו באחלה מחיר פה - http://www.link-master.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=1481

רק כמובן זה דורש קניה בחנות אחרת ווידוא כמה שנות אחריות יש לו (כמדומני לפורסה בד"כ יש שנתיים), אז אם בכללי יש אפשרות ללכת על הכרטיס הזה - אמליץ ליו יותר מאשר GTX750 (כן, הוא צורך הרבה יותר, אבל הנקודה פה זה הביצועים ולא צריכת החשמל).

מי שלא צריך כרטיס מסך נפרד, זה בד"כ אנשים שלא מתעסקים בזה באופן כבד או על רזולוציות גבוהות והרבה שכבות ואפקטים. אלו אנשים שלא תהיה להם סיבה אפילו לקחת מעבד i5. למען הסר ספק, אני משתמש די כבד, והמעבד שלי אחרי אוברקלוק (מפרט בצד) נושק למעבדי i3 מודרניים ולמעט פיקים פה ושם לא ראיתי אותו עובר את ה-60% עומס. לעומת זאת, אני מאוד שמח שאותם כמה מאות מגה בעבודה השוטפת בתוכנה נמצאים בזכרון הגראפי ולא בזכרון הראשי של המערכת, שגם ככה התוכנה בדיפולט לוקחת ממנו איזה 2-3 ג'יגה בתור סיפתח - ואני יודע, כי עד לא מזמן עבדתי על 4 ג'יגה ראם בלבד.

פורסם

אין שום סתירה - אפשר לקנות בלי ורק אם לא יספקו אותו הביצועים, להוסיף כרטיס מסך.

אנחנו רק מנחשים מה השימוש בפועל ומנחשים שכדאי לו וכשאתה אומר "שימוש כבד" ו"רזולוציות גבוהות" זה לא בהכרח מה שהוא מתכוון באותן מילים עצמן.

אישית - הייתי מוסיף רק אם היה לי צורך ממשי. לא מראש.

במיוחד בתחום כרטיסי המסך שתמיד מאוד דינאמי וכל הזמן מתקדם - לרוב לא משתלם לקנות כדי "שיהיה" אלא רק כשצריך.

מקבלים תמורה טובה יותר לכסף.

פורסם

אני לא מנחש שכדאי שיהיה לו, אני אומר מה אני הייתי עושה במקומו כאחד שעובד עם זה מספר שנים, בהתאם למידע שהוא סיפק לי. אם שימוש כבד ורזולוציות גבוהות זה לא בהכרח למה שהוא התכוון (או אנחנו חושבים), אז מה אתה רוצה שנעשה? נמליץ על המינימום בתקווה שאנחנו צודקים? הנה, אני לא עובד עכשיו עם SSD והביצועים מספיקים לי בהחלט. למה לא להמליץ לו לעשות אותו הדבר גם כן עם הכונן? אם בפועל השימוש הוא קל יותר, למה לא לתת i3? בשנים הקרובות זה לא אמור לגביל אותו בכלל. הסברתי כבר למה במקרה הזה "להוסיף אם יהיה צורך" בעייתי פה - הוא לא ידע מאיפה מגיע צוואר הבקבוק בכלל עד אשר יחבר כרטיס ויבדוק. אפשר בכיף לחסוך פה 1000~ ש"ח ועדיין לקבל מפרט בובהל'ה לשימושים. אנחנו שמנו מעבד i5 למרווח נשימה עתידי (אם השימושים לא יהיו בסיסיים כפי שצויין פה), אנחנו שמנו כונן SSD להאצה כללית של המערכת וספציפית לתוכנה, ואני גם המלצתי על כרטיס מסך נפרד לקבלת ביצועים חלקים הרבה יותר בשימוש "כבד" יותר. לא יהיה שימוש כבד שפי שצויין בפועל? אין גם צורך ב-SSD ולא ב-i5.

פורסם

לגבי ה-SSD אתה מכיר את דעתי. לשימושים האלה זה די מיותר אלא אם לא לחוצים בכסף וזה לא גורם לפשרות במפרט.

כנ"ל לגבי I5 מול I3 כי למיטב זכרוני (תקן אותי אם אני טועה) פוטושופ לא ממש מנצלת ריבוי-נימים באופן מיטבי.

אז אני מסכים גם עם הקביעה שלך לגבי המפרט המוזל....

הסיבה היחידה ששמתי אותם בכל זאת זה כי לא היתה בקשה לחסוך ככל האפשר ואלו רכיבים שיותר בעייתי להוסיף בהמשך.

בקיצור - השיקולים ברורים, עכשיו הוא צריך להחליט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים