עבור לתוכן

דרוש מפרט ב-3000 ש"ח לעריכה גרפית ועבודה משרדית, ללא מסך

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אבא שלי רוצה להחליף את המחשב השולחני שלו בבית. כל הפרטים בשאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי?

3000 ש"ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנצל את כל התקציב.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

ניתן לחרוג בעוד 500 ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

בעיקר עבודה משרדית ועריכה גרפית. כמובן שרצוי שיחזיק גם תכני HD, אבל אני מניח שזה לא פער כיום.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

כרום ביומיום, עם הרבה טאבים פתוחים (לא רוצה שה-RAM יגביל פה, אז הייתי מעדיף 8GB). פוטושופ לעיתים קרובות.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

לא מיועד לגיימינג, אבל אם זה משנה, הרזולוציה הטבעית של המסך היא 1920x1200.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

צריך מקלדת ועכבר, עדיף חוטיים. משהו יחסית פשוט ונוח. הוא מעדיף מאוד דגמים של מיקרוסופט.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

לא צריך את הרכיבים הבאים (אני אעביר את כולם מהמחשב הקודם):

מסך, רמקולים, כונן אופטי, HDD.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

4.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

ממש לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

ללא מערכת הפעלה / אופיס.

אם הרכבה עולה כסף, אז ללא. אני יכול להרכיב לבד.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

מעדיף לקנות ב-KSP.

אזור המגורים הוא הקריות.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

בשבוע הקרוב.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

אני אעביר HDD מהמחשב הקודם. אבל נדרש לכלול SSD של לפחות 120GB למערכת ההפעלה.

כאמור, לדעתי כדאי 8GB של RAM.

לי אישית יש ניסיון מאוד טוב עם לוחות אם של Gigabyte, אז אני ממש מעדיף לבחור לוח שלהם.

הייתי מעדיף מארז מרווח ונוח לעבודה (Mid Tower), משהו אלגנטי ולא מפלצתי, לא צריך עם חלון כי בכל מקרה לא יראו אותו.

חשוב שיהיה USB3.0 נגיש (בקדמת המארז).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא בזמן הקרוב...

תודה!

פורסם

האם אפשרי להרכיב בחנות אחרת או שאתה נעול על KSP?

חוץ מפוטושופ, אילו עוד תוכנות יהיו בשימוש?

פורסם
  • מחבר

לא נעול על KSP, אפשר גם מחנות אחרת מומלצת.

חוץ מפוטושופ אין שום דבר מיוחד. כרום, אופיס וכו'...

פורסם

האם העריכות בפוטושופ יהיו בסיסיות של תמונות וכדומה או שהן יותר נוטות למקצועיות עם רזולוציות גבוהות?

פורסם
  • מחבר

תמונות, אבל לא של סמארטפון אלא יותר לכיוון המקצועיות. הוא מצלם הרבה עם מצלמות רציניות ברזולוציות גבוהות.

פורסם

מעבד:

[..] INTEL 4670 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.4Ghz - BOX ₪1074

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-B85M-HD3 - זמין במלאי ₪376

זיכרון:

[..] KINGSTON 8GB DDR3 1600 CL11 ₪358

מארז:

[..] ANTEC ONE (FRONT USB3) w/o PSU ₪217

מקלדת:

[..] MICROSOFT COMFORT CURVE KEYBOARD 3000 ₪80

עכבר:

[..] MICROSOFT WHEEL MOUSE OPTICAL - BLACK - USB/PS2 - זמין במלאי ₪77

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 520W - BULK ₪298

דיסק קשיח:

[..] CRUCIAL SSD M500 SATA3 2.5" 240GB 7mm + ADAPTER - לרוכשי מחשב חדש! ₪585

הרכבת מחשב:

[..] קניית מוצרים ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪3065

* שמתי SSD של 240G כי גם ה-120 נוטה להיסתם עם הזמן.

פורסם

הערות למטה:

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601464707 - Intel - i5-4570 Quad core CPU - LGA1150 - 3.2 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600...

כמות: - 1 - 841/824

לוחות אם - Intel LGA1150

GA-H81M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi...

כמות: - 1 - 279/273

זכרונות - DDR3 - לנייח

AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series...

כמות: - 1 - 336/329

כרטיסי מסך - nVidia PCIe

426018336-3095 - Gainward - Geforce GTX750 GPU - 1GB GDDR5 128 bit memory - PCI-Express 3.0 interface - 2 Slot fan cooler - DVI,...

כמות: - 1 - 542/531

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA

MZ-7TE120BW - Samsung - 120GB Samsung 840 EVO - 2.5 inch - SATA3 6GB - 7mm - 540/410 MB/s Retail...

כמות: - 1 - 411/403

מארזי מחשב - ATX מארז

Antec-One - Antec - Antec-One Mid-Tower case - 2 120mm fans included - 3 120mm more fans optional - Three 5.25 inch driv...

כמות: - 1 - 224/220

ספקי כח - ATX

RA-450 - FSP - RAIDER 450 - RAIDER Series, 80 PLUS Silver certified, it comes with the +12V single rail and SATA ar...

כמות: - 1 - 246/241

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...

כמות: - 1 - 125/122

מקלדות - עכבר ומקלדת חוטיים

5MH-00005 - Microsoft - Microsoft Wired Desktop 400 for Business - Keyboard and Mouse - USB - Black...

כמות: - 1 - 83/81

3087.00 / 3025

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=2401

הערות:

כללתי מעבד חזק i5 שיתאים גם לעריכות כבדות יותר, כמות של 8 גיגה זיכרון כדי שתספיק לך גם לעריכות וגם לכמות גדולה של טאבים פתוחים, SSD מהיר ומומלץ עם ביצועים טובים ניתן לשקול נפח כפול בתוספת של כ300 שקלים (לשיקולך), לוח אם מעולה ומפוצ'ר הכולל אקסטרה חיבורים ויציאות (אפילו יציאה אופטית), כרטיס מסך מעולה לעריכה גם לרזולוציות גבוהות, תוכל לראות את חוזק הכרטיס פה, מארז נחמד הכולל USB 3 בקדמתו, ספק מעולה בתקן סילבר(גובל בארץ לגולד) ובעל 5 שנות אחריות, קירור מעבד שקט ויעיל גם במאמץ ובמיוחד במאמץ בקיץ הישראלי, מקלדת ועכבר

פשוטים וחוטיים של מיקרוסופט.

אגב הכרטיס הזה הוא הצצה לארכיטקטורה החדשה של NVIDIA וצורך רק כ-60 וואט במאמץ, הוא כולל 1 גיגה זיכרון שמבדיקה לפני כתיבת שורות אלו עם YairZ שבדק בעריכה לזוג תמונות RAW, ביחד עם זוג תמונות סטנדרטיות ברזולוציה של 40-70 מגה פיקסל, כמות הזיכרון שנצרכה היא באיזור 650 מגה כך שזיכרון גרפי של 1 גיגה שכולל הכרטיס יספיק.

פורסם

ותר על כרטיס המסך, תחסוך את הכסף ותקנה אותו רק במידת הצורך.

פורסם

^

+1 לגבי כרטיס המסך. אין טעם לקנות מראש - רק אם יהיה צורך ממשי.

אישית אני ממליץ להשקיע על המקלדת/עכבר כי בסוף הם מהווים אחוז לא מבוטל מחוויית השימוש במחשב.

פורסם

אני לא יודע עד כמה HD4600 תתמודד בצורה טובה (או יותר נכון חלקה) עם חלק מהאפקטים שמנוע המרקורי מציע וכן עריכת תמונות ברזולוציות גבוהות. עדיף שתהיה ליבה חזקה יותר ועם גישה לזכרון ראם ייעודי מהיר יותר, ולא של המערכת. הבעיה היחידה של GTX750 זה רוחב הפס של הזכרון שהוא רק 128 ביט, אך בטווח המחירים כמדומני אין כרטיס עם רוחב פס גבוה יותר שכולל גם ליבה חזקה וחסכונית כמו זו. אם קונים מחשב, אז לקנות אותו כמו שצריך במידה והתקציב מאפשר ולא מדובר על זריקת כסף וודאית, כי במקרה הזה היא לא. באותה מידה אפשר גם להגיד שיקנה כונן SSD בעתיד או שיקח עכשיו מעבד i3 ולא i5.

לגבי הציוד ההקפי - בהחלט מומלץ לרכוש מה שנוח, אבל לפי העדפה אישית ולא המלצות מאחרים. לי למשל מקלדת כמו ה-curve ו-wave מאוד לא נוחות.

פורסם
אני לא יודע עד כמה HD4600 תתמודד בצורה טובה (או יותר נכון חלקה) עם חלק מהאפקטים שמנוע המרקורי מציע וכן עריכת תמונות ברזולוציות גבוהות.

ולכן כדאי לבדוק. SSD ידוע בוודאות שיעזור - גם לחווית שימוש כללית במחשב (טעינת תוכנות) וגם בגישה לדיסק (עם קבצים גדולים יחסית)

פורסם

לי אישית כרגע אין איך לבדוק, אני מתבסס על דברים שמצאתי בעבר ברשת בכל מני פורומים ואתרים כמו studio1productions ו-pugetsystems.

אני לא חושב שהבנת את הדוגמא שלי כמו שצריך - כמובן שיהיה הבדל עם SSD ובסופו של דבר גם עם i5, אך אם אתה בא יותר בכיוון של חסכון פה, אין סיבה לחסוך רק על כרטיס המסך כי הוא לדעתך לא יתן תוספת ביצועים משמעותית - את זה גם אתה לא יודע בוודאות. מבחינתי, שימוש נרחב ומעבר לממוצע בפוטושופ + עריכת תמונות ברזולוציות גבוהות + מקום בתקציב = הכנסה של כרטיס מסך נפרד (ברוב המקרים כמובן).

פורסם
  • מחבר

אכן, כל עוד זה נכנס בתקציב, זה נראה כמו שדרוג טוב.

תודה רבה לארבעתכם! עזרתם לי מאוד. :)

פורסם

לגבי פוטושופ - לא יודע לומר לך בוודאות.

* SSD הוא ביקש ולקנות אחד מאוחר יותר דורש פירמוט והתקנה מחדש ומייתר את ה-.HDD של מערכת ההפעלה. אתה מכיר את דעתי בעניין.

* לקנות I3 או I5 מעט חלש יותר (כמו במפרט שלך) זה גם לא הגיוני כי אי אפשר לשדרג - רק להחליף וזה באמת לזרוק כסף לפח.

אני בעד לקנות ללא כרטיס מסך ורק אם הביצועים לא יספקו להוסיף אחד אחרי בירור מה בדיוק צוואר הבקבוק בפועל במערכת ומה יפתור אותו.

כך יוצא שחוסכים בכל רכיבי המפרט כדי לפנות תקציב לרכיב שלא בטוח צריך, קל מאוד להוסיף ועוד פחות בטוח שיפתור את צוואר הבקבוק לשימוש בפועל של הרוכש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים