עבור לתוכן

פיראטיות ברשת

Featured Replies

פורסם

"אילוצי תקציב". אפשר לחשוב שאנשים מורידים רק פוטושופ ווינדוז ולא מסרסרים במפתחות humble bundle ואפליקציות אנדרויד בדולר.

• תגובות 119
  • צפיות 15.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אם אכן היוצרים יתנו מחירים גבוהים לכל התכנים אז באמת החשש הגדול שלכם עלול להתקיים

ואז באמת מצידי שתמשיך הפירטיות להתקיים

אבל לי נראה שעם ביטול הפירטיות וכאשר לכולם לא תיהיה ברירה אלא לקנות

אז תהיה תחרות גדולה מאוד בשוק ואיתה ירידת מחירים גדולה .

פורסם

אני רואה בזה קרקע פוריה לצמיחה תרבותית

אז אתה עיוור.

כנראה שאתה לא מסוגל להכיל את המציאות.

כמה אירוני שאתה מנסה לשלוט במציאות אותה אתה לא מסוגל להכיל, בזמן שהפיראטיות מנסה לשנות את המציאות אליה אתה חותר.

רואים שבחיים שלך לא יצרת משהו בעל ערך

רואים שאין לך מושג על ההשלכות החברתיות והתרבותיות על מציאות בה אין פיראטיות.

הדרך להגן יוצרים קטנים אינה בחיסול הפיראטיות.

דבר זה יוביל דווקא להתחזקות החברות הגדולות ולפגיעה ביוצרים הקטנים.

פורסם
אז אתה עיוור.

כנראה שאתה לא מסוגל להכיל את המציאות.

כמה אירוני שאתה מנסה לשלוט במציאות אותה אתה לא מסוגל להכיל, בזמן שהפיראטיות מנסה לשנות את המציאות אליה אתה חותר.

רואים שאין לך מושג על ההשלכות החברתיות והתרבותיות על מציאות בה אין פיראטיות.

הדרך להגן יוצרים קטנים אינה בחיסול הפיראטיות.

דבר זה יוביל דווקא להתחזקות החברות הגדולות ולפגיעה ביוצרים הקטנים.

ההשלכות החברתיות והתרבותיות יהיו טובות לכולם

בלי הפיראטיות המחירים ירדו יוצרים קטנים ובתי תוכנה קטנים יוכלו להתקיים ולהרוויח בכבוד היום אלה שמשלמים הם ה"פראיירים" שממנים את כל התוכנות סרטים סדרות הפיראטים פשוט רוכבים על הגב שלהם ועל הגב של היוצרים.

אם נהנתה מתכונה סרט או סדרה תקנה אותה ככה אתה מראה ליוצרים את ההערכה שלך ומאפשר להם ליצור גם בעתיד גם אם מדובר בחברות גדולות.

פורסם

איך מה שאתה אומר מתיישב עם העובדה שענקיות כמו גוגל, מייקרוסופט ואמאזון רק הולכות ומתחזקות והופכות למפיצות המרכזיות של כל דבר בערך, תוך ספיגת כל דבר ששווה משהו לתוכן?

פורסם
בלי הפיראטיות המחירים ירדו
למה?
יוצרים קטנים ובתי תוכנה קטנים יוכלו להתקיים ולהרוויח בכבוד
אתה בטוח שהפיראטיות היא הדבר היחיד שמונע מהם כיום להתקיים בכבוד?
אם נהנתה מתכונה סרט או סדרה תקנה אותה ככה אתה מראה ליוצרים את ההערכה שלך ומאפשר להם ליצור גם בעתיד גם אם מדובר בחברות גדולות.
מסכים בהחלט. וזה בהחלט מה שאומרים אנשים רבים שמרגישים שיש לתגמל את היוצרים.

רק שלא לזה מתכוונים הארגונים הגדולים שנלחמים בפיראטיות. הם נלחמים למען מציאות שבה קודם כל תשלם (הם יקבעו כמה ומתי), ואז תהנה או לא תהנה - לא משנה. ואם ברצונך להנות פעמיים - תשלם פעמיים. ואם במקרה אין את היצירה שאתה רוצה למכירה בצורה שאתה רוצה - אז פשוט לא תקבל אותה ותחיה עם זה.

ואם במקרה נהרס לך המחשב / הטלפון ואיבדת את כל התכנים - אז אולי יסכימו לתת לך הנחה כלשהי כשתקנה אותם מחדש. ואם לא נהנית אבל אחיך נהנה מאוד ואתה רוצה להעביר לו את התוכן? אי-אפשר, שאחיך ישלם להם שוב. ואם אתה פשוט רוצה למכור את מה שקנית יד-שנייה? חס ושלום - אסור. צריך שכולם יקנו עותקים חדשים רק מהם.

וכו', וכו', וכו'.

פורסם

למה?

-בסיס לקוחות גדול יותר ושוק חופשי. חברות מסחריות שואפות למקסם את הרווחים

המטרה שלהם שהתוכן יהיה נגיש לכל ראה לדוגמה את עולם הטכנולוגיה

אתה בטוח שהפיראטיות היא הדבר היחיד שמונע מהם כיום להתקיים בכבוד?

-לא, אך היא מהווה מכשול גדול. או שהמפתח מוצא מודל חינמי לצד פרסומות רישוי לעסקים או שהוא נאלץ למכור את הזכויות לאחת החברות הגדולות

הוא לא יישאר רעב או מחוסר עבודה אבל אנחנו כצרכנים מפסידים

רק שלא לזה מתכוונים הארגונים הגדולים שנלחמים בפיראטיות. הם נלחמים למען מציאות שבה קודם כל תשלם (הם יקבעו כמה ומתי), ואז תהנה או לא תהנה - לא משנה. ואם ברצונך להנות פעמיים - תשלם פעמיים. ואם במקרה אין את היצירה שאתה רוצה למכירה בצורה שאתה רוצה - אז פשוט לא תקבל אותה ותחיה עם זה.

-אז אל תשלם להם, שיפשטו את הרגל חברות אחרות יקומו שיציעו את התכנים בצורה נוחה. איזה הצדקה יש בלגנוב מהם?

פורסם
-בסיס לקוחות גדול יותר ושוק חופשי. חברות מסחריות שואפות למקסם את הרווחים
איך בדיוק הורדת מחירים עוזרת למקסם את הרווחים? זה עוזר רק אם כמות הלקוחות החדשים שיתווספו בגלל הורדת המחירים תהיה הרבה יותר משמעותית מאובדן הרווח מהלקוחות הקיימים. זוהי כלל לא נוסחה פשוטה. ובכל מקרה, להוריד מחירים כדי למשוך יותר לקוחות הם יכולים לבצע כבר היום, בלי שום קשר לפיראטיות. לטעון שדווקא חיסול הפיראטיות הוא זה שיגרום בסבירות גבוהה לירידת מחירים הוא לא יותר מהימור שבסבירות גבוהה דווקא יילך הפוך.
המטרה שלהם שהתוכן יהיה נגיש לכל ראה לדוגמה את עולם הטכנולוגיה
לא ממש הבנתי את המשפט שלך (מה זה "עולם הטכנולוגיה"?), אבל אני חולק על זה שזו המטרה שלהם. המטרה שלהם היא לעשות כמה שיותר כסף. אם התוכן נגיש או לא - לא אכפת להם.
לא, אך היא מהווה מכשול גדול. או שהמפתח מוצא מודל חינמי לצד פרסומות רישוי לעסקים או שהוא נאלץ למכור את הזכויות לאחת החברות הגדולות

הוא לא יישאר רעב או מחוסר עבודה אבל אנחנו כצרכנים מפסידים

או שהוא פשוט ינסה למכור כמה שיותר ויסתמך על שזה שנכון שעל כל אחד שקונה עשרה "גונבים", אבל עדיין מספיק קונים כדי שהוא ירוויח. יש כאלה שזה מצליח להם לא רע.
אז אל תשלם להם, שיפשטו את הרגל חברות אחרות יקומו שיציעו את התכנים בצורה נוחה. איזה הצדקה יש בלגנוב מהם?
אני מנסה למקסם את הרווחים שלי, כמו שהם מנסים למקסם את שלהם.
פורסם

איך בדיוק הורדת מחירים עוזרת למקסם את הרווחים? זה עוזר רק אם כמות הלקוחות החדשים שיתווספו בגלל הורדת המחירים תהיה הרבה יותר משמעותית מאובדן הרווח מהלקוחות הקיימים. זוהי כלל לא נוסחה פשוטה. ובכל מקרה, להוריד מחירים כדי למשוך יותר לקוחות הם יכולים לבצע כבר היום, בלי שום קשר לפיראטיות. לטעון שדווקא חיסול הפיראטיות הוא זה שיגרום בסבירות גבוהה לירידת מחירים הוא לא יותר מהימור שבסבירות גבוהה דווקא יילך הפוך.

-מקסום רווחים לא אומר שהחברה תרוויח יותר אלה שהחברה תרוויח את המקסימום האפשרי ממצב אפשרי

אם החברה מציעה מוצר ל 20% מהלקוחות הפוטנציאלים היא מפסידה כסף מכוון שחברות אחרות יציעו לשאר 80% ועל ידי כך יגדלו ויכרסמו ב 20% ויעקפו אותה כך שהמטרה היא להציעה את המוצר לכמה שיותר אנשים

לא ממש הבנתי את המשפט שלך (מה זה "עולם הטכנולוגיה"?), אבל אני חולק על זה שזו המטרה שלהם. המטרה שלהם היא לעשות כמה שיותר כסף. אם התוכן נגיש או לא - לא אכפת להם.

-הדרך לעשות יותר כסף היא להציעה את המוצר לכמה שיותר אנשים

תראה את הסמארטפונים, מסכי מחשב, חלקי מחשב כך גם בעולם התוכנה ראה לדוגמה את שוק תוכנות האבטחה אחסון בענן

או שהוא פשוט ינסה למכור כמה שיותר ויסתמך על שזה שנכון שעל כל אחד שקונה עשרה "גונבים", אבל עדיין מספיק קונים כדי שהוא ירוויח. יש כאלה שזה מצליח להם לא רע.

-כן זה לא אומר שזה דבר טוב או מוסרי

אני מנסה למקסם את הרווחים שלי, כמו שהם מנסים למקסם את שלהם.

-אבל הם אלו שיצרו את המוצר המוצר הוא שלהם

זה כמו שספקית האינטרנט תמקסם את הרווח שלה על ידי שתכריח אותך לשלם אבל תיתן לך גישה לאינטרנט למשך שעה בכל יום

מה שאתה אומר הוא אנרכיה מצב שבו אין חוק מצב שבו כל אחד גונב כפי יכולתו

בדיוק כמו שאתה מצפה לקבל תמורה עבור ההשקעה שלך (גישה לאינטרנט) יצרני התוכן מצפים לקבל תמורה עבור ההשקעה שלהם

פורסם

קשה לך לצטט כמו בן-אדם? או לא לצטט בכלל? אני צריך לקרוא את התגובה של עצמי שוב כדי להבין איפה היא נגמרת ודבריך מתחילים?

מרגיש לי כאילו אתה משווה תפוחים לתפוזים. עדיין לא ברורה לי הנוסחה ששכנעה אותך שאם ביום בהיר אחד תיעלם הפיראטיות כליל מן העולם, אז איכשהו הרצון של החברות למקסם רווחים (לא משנה לפי איזו הגדרה) יביא לירידת מחירים.

מה שאתה אומר הוא אנרכיה מצב שבו אין חוק מצב שבו כל אחד גונב כפי יכולתו
עמדתי היא שבכל הנוגע לתכנים דיגיטליים המצב הזה עדיף על המצב ההפוך.
פורסם
צודק, להפיק משחק במיליוני דולרים ועוד לדרוש כסף על זה זו באמת חוצפה.

זה לא מה שאמרתי.

זה כמו שתלך לקולנוע , תשלם מחיר מלא , אבל אז אחרי שנגמר הסרט , אתה מגלה שזה היה רק 1/4 מהסרט , ועכשיו אתה צריך לשלם עוד פעם בשביל לצפות ב1/4 הבא , וכך הלאה.

זה בדיוק מה שעושים היום בתעשיית המשחקים , לפחות ככה זה בחלק מהחברות.

פורסם

הורדת תוכן מהאינטרנט לא שווה לגניבת מוצר , מכיוון שאין לבעלים של התוכן הפסד ישיר מההורדה , אלא רק הפסד של רווח פוטנציאלי , אבל אנשים בכל מקרה לא היו קונים לפחות 95 אחוז ממה שהם מורידים.

פורסם

פיראטיות ברשת הדרך היחידה להלחם לא להכנס לאתר כאלו , ובשביל מה צריך אינטרנט של 100MB בבית עם לא להוריד דברים מהר ?

פורסם

ואם אתה כן מרוצה מהמשחק אז אתה כן תשלם?

פורסם
ואם אתה כן מרוצה מהמשחק אז אתה כן תשלם?

yep

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים