עבור לתוכן

פיראטיות ברשת

Featured Replies

פורסם

אוקי אולי לא הגדרתי את זה נכון.

מי שיש לו הרבה! יהיה מוכן להוציא גם בלי קשר לפיראטיות.

ככל שיש לאדם יותר, כך הוא יהיה מוכן להוציא יותר ולהתקמצן פחות.

תארו לעצמכם שהיתה פלטפורמה נוחה לתיגמול בו אנשים שולחים דולר ע"י לחיצה ספונטנית כשהם מרוצים ממשהו.

עם פלטפורמה כזאת רוב האנשים בעולם, כולל הפיראטים הכבדים ביותר, היו מתגמלים יותר.

הבעיה היא לא הפיראטים.

היא הדרך בה התעשיה עובדת.

התעשיה מציבה שתי אפשרויות קיצוניות, ללא דרך אמצעית.

יחסי משתמש/מפתח צריכים להיות כביש דו כיווני.

התעשיה רגילה לעבוד ככביש חד כיווני בו הם מחליטים איך ומה, ומתייחסים לצרכנים כאל משאב בו צריך להשתמש.

הפיראטיות מאפשרת למשתמשים להחליט בעצמם מי ראוי ומי לא.

את מי להעניש ואת מי לצ'פר.

אם מפתחים היו יוצרים מאפשרים לפיראטים לתגמל בחופשיות ובמידתיות הראויה מבחינתם!, הרבה יותר פיראטים היו מתגמלים חזרה.

תראה לי מפתח אחד שעושה סקר שביעות רצון בו המשתמשים יכולים להביע את דעתם על האספקטים השונים של המוצר מרגע השקתו.

להבדיל אלף אלפי הבדלות, לך תראה כמה מפתחים מוציאים מוצרים לא גמורים, וגוררים את המשתמשים תהליך ארוך מיגע ומתסכל שבסופו המשתמשים אינם יכולים לקחת חזרה את הכסף אותו נתנו מראש, ולומר "לא!, הגזמתם. להבא תלמדו לקח ותעשו את העבודה כראוי".

מודלים כלכליים חד כיוונים שמראש מכתיבים "הכל או כלום".

הפיראטיות היא חופש מוחלט.

תחת החופש המוחלט ישנם מגוון רחב של דעות שיקולים סיבות והרגלים.

ורק שם! יכולים להתפתח כוחות המעודדים אלטרנטיבות חדשות.

• תגובות 119
  • צפיות 15.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
ומשלמים על כך בחדירה לפרטיות

אחת התוצאות הבלתי צפויות של הפיראטיות

זה אחד מהשיקולים של שימוש בתוכנה מסחרית שעושה רווח מפרסום.

כמו שהמון משתמשים בג'ימייל כי הוא חינמי ועונה על הצרכים, בתמורה למידע שאנחנו מוסרים לגוגל ומי שלא מרוצה מהמודל הזה תמיד יכול להקים לו שרת דואר עצמאי או לעשות שימוש בשירותים של חברה בתשלום שלא "מרגלת" אחרייך.

הרעיון הוא שלא צריך להילחם בפיראטיות, אלא לדעת איך לתעל אותה לכיוונים הנכונים.

אני בטוח שאם וינדוס היה בחינם ובתמורה מיקרוסופט היו מוסיפים פרסומות כמות העותקים הפיראטיים היתה יורדת לאחוזים בודדים ואפילו לאפס.

פורסם

במקרה של אפליקציות אנדרואיד , אני מוכן לסבול פרסומות כשהן לא חודרניות מדי ,אבל כשהן מוגזמות , אז אני מעדיף להשתמש בתוכנה אחרת או להוריד את התוכנה פרוצה.

ויש תוכנות שאין להן גרסה בתשלום או בתשלום סביר לשימושיות של התוכנה.

פורסם

טעות

פורסם
אוקי אולי לא הגדרתי את זה נכון.

מי שיש לו הרבה! יהיה מוכן להוציא גם בלי קשר לפיראטיות.

ככל שיש לאדם יותר, כך הוא יהיה מוכן להוציא יותר ולהתקמצן פחות.

תארו לעצמכם שהיתה פלטפורמה נוחה לתיגמול בו אנשים שולחים דולר ע"י לחיצה ספונטנית כשהם מרוצים ממשהו.

עם פלטפורמה כזאת רוב האנשים בעולם, כולל הפיראטים הכבדים ביותר, היו מתגמלים יותר.

הבעיה היא לא הפיראטים.

היא הדרך בה התעשיה עובדת.

התעשיה מציבה שתי אפשרויות קיצוניות, ללא דרך אמצעית.

יחסי משתמש/מפתח צריכים להיות כביש דו כיווני.

התעשיה רגילה לעבוד ככביש חד כיווני בו הם מחליטים איך ומה, ומתייחסים לצרכנים כאל משאב בו צריך להשתמש.

הפיראטיות מאפשרת למשתמשים להחליט בעצמם מי ראוי ומי לא.

את מי להעניש ואת מי לצ'פר.

אם מפתחים היו יוצרים מאפשרים לפיראטים לתגמל בחופשיות ובמידתיות הראויה מבחינתם!, הרבה יותר פיראטים היו מתגמלים חזרה.

תראה לי מפתח אחד שעושה סקר שביעות רצון בו המשתמשים יכולים להביע את דעתם על האספקטים השונים של המוצר מרגע השקתו.

להבדיל אלף אלפי הבדלות, לך תראה כמה מפתחים מוציאים מוצרים לא גמורים, וגוררים את המשתמשים תהליך ארוך מיגע ומתסכל שבסופו המשתמשים אינם יכולים לקחת חזרה את הכסף אותו נתנו מראש, ולומר "לא!, הגזמתם. להבא תלמדו לקח ותעשו את העבודה כראוי".

מודלים כלכליים חד כיוונים שמראש מכתיבים "הכל או כלום".

הפיראטיות היא חופש מוחלט.

תחת החופש המוחלט ישנם מגוון רחב של דעות שיקולים סיבות והרגלים.

ורק שם! יכולים להתפתח כוחות המעודדים אלטרנטיבות חדשות.

אני מכיר יותר מדי אנשים שיש להם והרבה ועדיין מחפשים לדפוק את המערכת ולהוריד פירטי בין גם אם המוצר עולה דולר והם סופר מרוצים ממנו. רוב האנשים הם עלוקות ותורמים בדיוק אפס מאופס לסביבה שלהם וזו הסיבה שאפילו ענקי קוד פתוח כדוגמת לארי וול, גווידו ולינוס מסכימים על כך שיש צורך בשוק תוכנה מסחרי ואכיפת חוקי קניין רוחני וזכויות יוצרים, העניין הוא האיזון בין הדברים.

פורסם

מס על האינטרנט זה פתרון הכי הגיוני לעשות

כמה אגרות פר גיגה והכל חופשי או מערכת לייקים שתנהל את החלוקה של הכסף ליוצרים

פורסם

ומי מפעיל את המערכת הזאת?

פורסם

אין לי מושג מישהו מבחוץ? ממשלה אולי ?

פורסם

אין שום היגיון בזה. זה רעיון שמתאים יותר לחבר כנסת שרוצה לסדר לחברים בזיר"ה עוד הכנסה.

פורסם

מה לעשות דמוקרטיה... יש תופעות לוואי שבאות איתה אין פתרון אבסולטי

פורסם
מס על האינטרנט זה פתרון הכי הגיוני לעשות

כמה אגרות פר גיגה והכל חופשי או מערכת לייקים שתנהל את החלוקה של הכסף ליוצרים

בטח שמעת על הבלאגן שיש באקו"ם...לא נראה לי שהרעיון הזה יתפוס אי פעם

פורסם
  • מחבר

שום רעיון לא יתפוס אם זה לא יהיה גלובלי .

למעשה אם רק ארה"ב תחוקק חקיקה בנושא כבר בערך 40 אחוז מהרשת יהיה מכוסה תחת ההנהגה שלה ואחריה כנראה יגררו רוב המדינות .

http://www.mako.co.il/nexter-internet/Article-1d048a9b291f431006.htm

פורסם

ואתה באמת מביא את הניסיון הנורא ההוא של לוביסטים משומנים שפעלו בשם תאגידים תאבי בצע למרר למיליארדי אנשים את החיים בשביל להגדיל את הרווח של אותם תאגידים כדוגמה לחקיקה חיובית בנושא?

פורסם
  • מחבר

ניסו גם באיחוד האירופי להעביר חקיקה דומה

http://www.haaretz.co.il/captain/net/1.1748609

והיא נדחתה על הסף .

בגלל הטענה שזכויות האזרח עלולות להיפגע

אני באופן אישי חושב שיש לעשות סוף לפיראטיות כליל

ואני מקווה שימצא הניסוח המתאים וההולם . ויעבור גם באיחוד האירופי וגם בארה"ב .

פורסם

לעצור את הפיראטיות יותר חשוב מהזכות לפרטיות ונטרליות הרשת? איזה כיף שאין דברים חשובים יותר להלחם בשבילהם בעולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים