עבור לתוכן

פיראטיות ברשת

Featured Replies

פורסם

אז תוריד פיראטית באיכות FLAC.

ITUNES ואפל מיועדת לאנשים שנותנים שיקבעו בשבילם מה הם צריכים.

זה מי שאתה רוצה להיות? בבקשה.

• תגובות 119
  • צפיות 15.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הייתי צריך להתקין עכשיו אייטונס רק בשביל לשמוע את זה (אין שמיעה ברשת לאייטונס?).

https://itunes.apple.com/album/it-must-be-done-from-americans/id869138535?i=869138546&v0=9990&ign-mpt=uo%3D1

לא מצאתי בשום מקום אחר.

פעם ראשונה שאני משתמש בתוכנה. נותנת רק פרייביו. איזה דפקט. :cwm8:

פורסם

אוי לא! אפל קובעת לנו מה אנחנו צריכים!

פתטיים.

פורסם

ישנם אנשים שמתנגדים לכלא התוכנתי של אפל באופן עקרוני, וזו זכותם. בדיוק כמו שזכותך לאהוב את האופן בו אפל מתנהלת.

אז תפסיק להתנהג כמו פאנבוי זב חוטם של אייפון ותבין שלא כולם חושבים כמוך.

פורסם

אפל זאת חברה שהופכת את הלקוחות שלה לכבשים

פורסם
זה נמשך כבר הרבה מאוד זמן ופלא שלא נמצא עדיין פתרון גלובלי לפתור את המצב הלא בריא הזה לאמנים וליוצרי התכנים
אני חושב שהאקסיומה שלך כאילו המצב לא בריא היא שגויה. אני חושב שהמצב מאוד בריא. יש סטטוס-קוו מסוים, שבו לכל הצדדים יש מידה מסוימת של חופש ושליטה, אף אחד לא כופה מודל עסקי מסוים על אף אחד אחר. מי שרוצה לקנות כחוק, יכול. מי שמעדיף להוריד/לשכפל פירטית, גם יכול, וכל עוד הוא עושה זאת בצורה חכמה ולא מוגזמת, גם לא ייסתבך. נראה שהיוצרים ממשיכים ליצור ולהרוויח - אין עדות לשום תופעה של יוצרים שלא שורדים או יצירתיות שנעלמת בגלל הפירטיות.

מצד שני, כל עוד יש לפירטיות תווית של משהו לא מוסרי / לא לגיטימי, זה מונע מעניינים לצאת משליטה ולהביא למצב שאף אחד בכלל לא יקנה שום דבר.

מי שצועק הכי הרבה כנגד הפירטיות ונלחם את המלחמה הכי גדולה בה (RIAA,MPAA) הם בכלל לא היוצרים, אלא המתווכים, שבוכים על אבדן עמלת התיווך שלהם. והם בוכים לא כי הם קורסים או לא גומרים את החודש, אלא כי הם מגלגלים 'רק' משהו כמו 100 מיליארד בשנה ורוצים לגלגל 200 מיליארד.

קשה לי לראות למה צריך 'לתקן' את המצב הקיים באמצעות מתן כוח רב יותר לתאגידים החזקים מאוד ממילא האלה, או לחילופין יצירת גופי תיווך נוספים שיגזרו קופונים על חשבון היוצרים והצרכנים בלי למעשה לתרום דבר.

אם אני שם את מיטב כספי בשביל להקים ספריית מוזיקה אני רוצה שזה יהיה LOSSLESS . זה דוגמא לקמצנות שמרחיקה לקוחות וגורמת רק להפסדים .
איזה מצחיק אתה. פתחת פה דיון ממש כמו אביר שנלחם על זכויות היוצרים, שילמת שני שקלים ופתאום הפכת לאדון העולם שכולם חייבים לו משהו. אתה רוצה LOSSLESS? תקנה דיסק. 99% מהעולם רוצה MP3 כי זה משהו שהם יכולים לנגן בכל מקום, בכל נגן.

רגע, דיסק עולה יותר מידי? אז בעצם מה שאתה אומר הוא שאתה רוצה להיות 'ילד טוב' ולשלם וחס וחלילה לא 'לגנוב'. אלא רק שאתה תקבע כמה המוצר צריך לעלות ומה הוא צריך להכיל, וכמה כל אחד צריך להרוויח, שבשום אופן לא יהפכו המוכרים ל'תאבי בצע'. זה לא נראה קצת עקום בעיניך?

פתטיים.
אומר האיש שהאווטר שלו הוא בדיחת קרש של ילדים מפגרים. :)
פורסם
אין עדות לשום תופעה של יוצרים שלא שורדים

יש הרבה מאד יוצרים, גם די מוכשרים, שלא שורדים. פשוט רוב היוצרים שכולם מכירים הם אלה שכבר "שרדו" ובעצם לא צריכים למכור אפילו דיסק אחד כדי להתקיים בכבוד. היוצרים הקטנים/בינוניים צריכים להתמודד עם אתגרים לא קלים, והרבה נאלצים למצוא במקביל עבודה אחרת כדי להתקיים ממנה - או לנטוש את התחום לגמרי.

זה כמובן לא אומר שהפיראטיות היא חלק מהגורם למצב זה, ודעתי האישית היא שלא (ולהיפך), אבל בהחלט יהיה מי שיטען שכן, וקשה להוכיח באמת את הטענות לכאן או לכאן - במיוחד כשהטוענים משני הצדדים הם בעלי אינטרס ברור.

אומר האיש שהאווטר שלו הוא בדיחת קרש של ילדים מפגרים. :)

והאווטר שלך הוא ציור של מישהו שהיה משועמם מספיק כדי ללבוש אוזני עטלף על הראש. והאווטר שלי הוא סמל של סדרה שמיועדת לילדים בני שנתיים. מה זה אומר עלינו?

להרבה אנשים די חכמים בפורום יש אווטר שלא בהכרח מכבד את בעליו. בחירת האווטר לא אומרת ממש כלום על זה שבחר אותו, ולשפוט מישהו בגלל האווטר שלו זה לדעתי ברמה הרבה יותר נמוכה מסתם "אד הומינם", משהו בערך באיזור של לקלל את אמא שלו.

פורסם

פיראטיות ברשת מאפשרת לאנשים שגרים במדינה שבה אין אפשרות נוחה לצפות בתכנים , להוריד אותם למחשב שלהם.

יס והוט לא רלוונטים , בגלל הדרך שבה הם מתנהלים.

פורסם

אין אפשרות לחסום את הפיראטיות מבלי לפגע פגיעה אנושה בניטרליות האינטרנט

בסופו של דבר מדובר על עניין מוסרי של כל אחד מפני עצמו

לדעתי פיראטיות זאות גנבה

איזה מן מוסר זה לקחת עבודה של חברה ולהוריד אותה באופן לא חוקי? אותה התוכנה נוצרה על ידי מישהו ולאותו הבן או או חברה יש את כל הזכות

לשווק אותה ולתמחר אותה בדרך שנראית להם. לא יכולה להתקיים תעשיה או במבט יותר רחב חברה אנושית בראיה שבה לא מכבדים את זכויות הפרט

היום חברות רבות משקיעות הון תעופות למלחמה בפיראטיות החל מתביעות מיותרות שלא ישנו כלום ועד לתוכנות להגנה מפני העתקה שנפרצות תוך חודש, במקרה הטוב

כסף מיותר שנזרק לפח, שעות עבודה של אנשים מוכשרים שהיו יכולים ליצור משהוא אחר, מועיל יותר.

מה שנקרא broken window fallacy

פורסם
יש הרבה מאד יוצרים, גם די מוכשרים, שלא שורדים. פשוט רוב היוצרים שכולם מכירים הם אלה שכבר "שרדו" ובעצם לא צריכים למכור אפילו דיסק אחד כדי להתקיים בכבוד...זה כמובן לא אומר שהפיראטיות היא חלק מהגורם למצב זה, ודעתי האישית היא שלא (ולהיפך)
בדיוק. בעניין הזה דעתי כדעתך. להוכיח את הטענות אולי אי-אפשר, אבל במבחן הסבירות די ברור איזו טענה חזקה יותר. כאמור, לא טענתי שאין אף לא יוצר כושל אחד שהיה יכול להצליח לולא פירטיות (למעשה אני מכיר לפחות אחד כזה :(), אלא רק שאין תופעה כזו. הרוב, כמו שאתה אומר, נופלים עוד לפני ששמעו עליהם מספיק כדי שיצירותיהם יופצו בצורה פירטית המונית.

מה שאולי אפשר לטעון הוא שיוצרים קטנים/בינוניים נפגעים מפירטיות אבל לאו דווקא פירטיות של תכניהם. נגיד אני אוהב מוזיקה מזרחית, אבל לא בא לי לשלם מחיר מלא על דיסק של אייל גולן, אז אני פשוט "גונב" אותו. ובינתיים יש מוזיקאי מזרחי זוטר, משה בן-שבת, שהדיסק שלו לא נמכר גם ב20 שקלים, ובגלל זה הוא לא מצליח. ואולי, אולי, אם לא הייתה פירטיות, אנשים שלא רוצים לשלם 60 שקלים על הדיסק של אייל, היו מחפשים קצת יותר, קונים את הדיסק של משה ב20 שקלים, ומשה היה מצליח. תסריט כזה בהחלט מתקבל על הדעת, אם כי גם פה אני לא סבור שמדובר בתופעה המונית מספיק. ועם כל הסימפטיה למשה בן-שבת, אני בספק רב שבמבט כולל על החברה יש להעדיף את טובתו ואת הסיכוי המשופר שלו להצליח כיוצר מאשר את טובתם של האזרחים שהפירטיות מאפשרת להם לשלם פחות על המוזיקה שלהם.

והאווטר שלך הוא ציור של מישהו שהיה משועמם מספיק כדי ללבוש אוזני עטלף על הראש. והאווטר שלי הוא סמל של סדרה שמיועדת לילדים בני שנתיים. מה זה אומר עלינו?
שום דבר. אבל לו היינו מסתובבים ואומרים לאחרים בפורום שהם פתטיים וצריכים להתבגר ובו בזמן מציגים באווטר שלנו משהו שהוא שיא האינפנטיליות, זה היה אירוני משהו, אתה לא חושב? ולא, עצם השימוש בתכנים שמיועדים לילדים קטנים הוא לא אינפנטילי בפני עצמו. :)

ואתה כנראה ממש לא מכיר את הסיפור של באטמן אם אתה חושב שהוא לבש אוזני עטלף "כי היה משועמם". אבל ניתן לך ליהנות מהספק ונניח שאמרת את זה רק כדי להעביר נקודה. :P

להרבה אנשים די חכמים בפורום יש אווטר שלא בהכרח מכבד את בעליו. בחירת האווטר לא אומרת ממש כלום על זה שבחר אותו, ולשפוט מישהו בגלל האווטר שלו זה לדעתי ברמה הרבה יותר נמוכה מסתם "אד הומינם", משהו בערך באיזור של לקלל את אמא שלו.
בכלל לא מסכים. מה זאת אומרת בחירת האווטר לא אומרת דבר על מי שבחר אותו? אז על מי היא אומרת ומה? או שהוא פשוט התעורר יום אחד, עשה אנ-דנ-דינו וקיבל תמונה אקראית? במינימום זה אומר שבמובן מסוים הוא, או לפחות חוש ההומור שלו, נתקע אי-שם בילדות, ולפעמים זה גם אומר שאין לו טעם.

זה לא אומר שהוא לא יכול להיות אדם אינטילגנטי ששווה לנהל איתו דיון. בהחלט יש כמה אנשים כאן שאני שמח להתדיין איתם, אבל האווטר שלהם הוא כל-כך בטעם רע ומעצבן, שזה קצת מקשה. הפתרון שאני נוקט הוא פשוט ביותר - חוסם את האווטר עם Adblock וממשיך הלאה. חתימות כבר מזמן הפסקתי להציג בפורום.

במקרה הזה, כמו שאמרתי, לא הצלחתי להתאפק כי האירוניה הכתה בי חזק. :)

פורסם

אנשים פשוט אוהבים לשנוא את אפל, ואי אפשר לשנות את דעתם.

בשבילי אייטיונס עובדת מצוין, גם כשאין מכשיר של אפל.

מחירים הוגנים לשירים ולהשכרה של סרטים.

פורסם
  • מחבר

איזה מצחיק אתה. פתחת פה דיון ממש כמו אביר שנלחם על זכויות היוצרים, שילמת שני שקלים ופתאום הפכת לאדון העולם שכולם חייבים לו משהו. אתה רוצה LOSSLESS? תקנה דיסק. 99% מהעולם רוצה MP3 כי זה משהו שהם יכולים לנגן בכל מקום, בכל נגן.

רגע, דיסק עולה יותר מידי? אז בעצם מה שאתה אומר הוא שאתה רוצה להיות 'ילד טוב' ולשלם וחס וחלילה לא 'לגנוב'. אלא רק שאתה תקבע כמה המוצר צריך לעלות ומה הוא צריך להכיל, וכמה כל אחד צריך להרוויח, שבשום אופן לא יהפכו המוכרים ל'תאבי בצע'. זה לא נראה קצת עקום בעיניך?

. :)

תשתדל לחשוב בהיגיון ולא להיות ציני . אני שילמתי 2 שח בגלל טעות מוזרה ונדירה שכנראה לא תחזור .

המחירים לשיר בודד הוא 2.9 ולאלבום הוא 30 ש"ח לפעמים יותר יקר מזה .

אם ארצה לעשות סיפריה מכובדת של מוזיקה אני אצטרך לשלם בסדר גודל של כמה אלפים ש"ח.|

למה שאעשה את זה אצל אפל אם אני לא מקבל LOSSLESS ? שיחפשו פראירים אחרים .

וכמו שזה דחה אותי זה דחה עוד אלפי אלפי חובבי מוזיקה רציניים .

דוגמא לקמצנות שמקצצת דווקא ברווחים .

פורסם

אני סבור שאין פה אלמנט של קמצנות כלל. זה לא שזה עולה להם יותר. אני מניח שזה פשוט עניין של פנייה למכנה המשותף הנמוך ביותר.

פורסם
  • מחבר

תראה לקנות דיסקים זה מייגע .

להוריד אלבום הרבה יותר נוח .

ויש הרבה חובבי מוזיקה שבשבילם LOSSY זה תועבה ודבר של בל יעבור .

אפל לא מספקת את זה כרגע . מה הם השיקולים לכך ?

לא קראה נכון את השוק ? קשה לי מאוד להאמין בטח קיבלה אלפי פניות לשים LOSSLESS

יכול להיות משיקולים של איחסון או משיקולים של משאבי רשת ? קשה לי להאמין , לחברה כמו אפל יש יכולות כלכליות בשביל זה .

כנראה עינין של זכויות יוצרים ושיקולים מסחריים כאלה ואחרים .

פורסם
לא טענתי שאין אף לא יוצר כושל אחד שהיה יכול להצליח לולא פירטיות (למעשה אני מכיר לפחות אחד כזה :(), אלא רק שאין תופעה כזו.
אז בעצם לא אמרת כלום, כי לפי הנ"ל לא יכולה להיות תופעה כזו.

היוצרים הקטנים נכשלים גם ככה על ימין ועל שמאל, אז גם אם מספר היוצרים הכושלים יגדל בגלל הפיראטיות, לא תהיה דרך להוכיח זאת, וה"תופעה" תיבלע בסטטיסטיקה הכוללת. והיוצרים הגדולים מצד שני, לא באמת צריכים את מכירות הדיסקים. ברגע שהפכת למפורסם מספיק, עיקר ההכנסות הן ממקורות אחרים (הופעות, תמלוגים וכו'), וגם אם מכירות הדיסקים יפסקו לגמרי, הם כמעט ולא ירגישו את זה מבחינה כלכלית. לכן, לעולם לא תראה אמן ידוע "מתרושש" בגלל פיראטיות, לא משנה מה היקפה.

ואתה כנראה ממש לא מכיר את הסיפור של באטמן אם אתה חושב שהוא לבש אוזני עטלף "כי היה משועמם". אבל ניתן לך ליהנות מהספק ונניח שאמרת את זה רק כדי להעביר נקודה. :P

אני מכיר בהחלט את הסיפור של באטמן, וממש לא חושב שהוא משועמם - מה שלא מגביר את ההערכה שלי אליו. אם כבר, כמה שאני יודע עליו יותר, ככה אני יותר חושב שהוא מסכן, ומרחם עליו. אדם עם טראומת ילדות וחוש צדק מפותח מדי, שמשמש שוב ושוב כקורבן להתעללות של חבורת חולי נפש שמכירים את החולשות שלו, מנצלים אותן ונהנים מכל רגע שהוא סובל. ככה לפחות אני רואה את זה. אבל זה לא נוגע לעניין הנידון - כמו שהבנת, בסך הכל ניסיתי להעביר נקודה.

בכלל לא מסכים. מה זאת אומרת בחירת האווטר לא אומרת דבר על מי שבחר אותו? אז על מי היא אומרת ומה? או שהוא פשוט התעורר יום אחד, עשה אנ-דנ-דינו וקיבל תמונה אקראית? במינימום זה אומר שבמובן מסוים הוא, או לפחות חוש ההומור שלו, נתקע אי-שם בילדות, ולפעמים זה גם אומר שאין לו טעם.
אתה לא יכול להגיע למסקנות כאלה בלי לדעת את הנסיבות של אותו אדם, ואת הסיבה שהובילה לבחירה. וכן, לדעתי בהחלט יש כאלה שעשו בחירה אקראית (בערך) מתוך אוסף האווטרים שהפורום מציע. כמו כן, אתה בד"כ גם לא יודע לפני כמה שנים ובאיזה גיל נעשתה הבחירה (ויש כאלה שלא יחליפו גם אווטר אינפנטילי למרות שהתבגרו מאז, אם בגלל ההרגל או כדי לשמור על הזיהוי).

כפי שאני אישית רואה זאת, המטרה העיקרית לשימוש באווטר בכלל, היא לצורך זיהוי ויזואלי של המשתמש. כשבחרתי את האווטר שלי, הקריטריונים העיקריים היו שיהיה קל לזיהוי, וייחודי ככל האפשר. (את הנסיבות אני לא זוכר, אבל כנראה שהילדים שלי ראו פרק של אותה סדרה באותו הזמן, או משהו).

אין קשר של ממש בין מה שהאווטר הזה מייצג לבין הטעם האישי שלי, ועוד פחות מזה לרמת האינטלגנציה.

ובנוגע לאווטר המסויים שאתה משמיץ, אני מסכים שמדובר בבדיחה לא מוצלחת מדי, ובטעם רע. אבל בין טעם רע לבין "שיא האינפנטיליות" (או אפילו אינפנטיליות בכלל) המרחק גדול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים