עבור לתוכן

צריך המלצה לראוטר משני לקומה התחתונה בבית והסבר חיבור

Featured Replies

פורסם

הפריסה הנוכחית היא בתשתית של הוט מהירות 100 מגה, עם מודם של הוט וראוטר פרטי שלי tplink 1043nd.

הראוטר הקיים נמצא בחדר שינה בקומה עליונה בבית שתי קומות.

הייתי רוצה למקם את הראוטר המשני בקומה תחתונה בארון חשמל לשתי מטרות:

1. הגדלת הטווח האלחוטי בקומה תחתונה.
  2. חיבור ה-DVR של מערך מצלמות אבטחה שאנחנו עומדים להרכיב מסביב לבית.

חיבור ה-DVR יהיה קווי. ממש אין דרישות מיוחדות מהראוטר! שטווח הקליטה יהיה כמה שיותר גדול, אולי אפילו שיגיע לחצר, במגבלות התקציב.

הבית אגב הוא 200 מ"ר (כל קומה 100 מ"ר), עם חצר מסביב הבית. הראוטר יהיה בארון חשמל, פינתי בכניסה לבית.

המחשבה הייתה לקנות את אותו הראוטר, TP-Link TL-WR1043ND, שעולה היום 300 שקלים.

מצד שני, נתקלתי גם בראוטר TP-Link TLWR841N, שעולה שליש מהמחיר הזה!

מה אתם אומרים?

שני הראוטרים אגב יהיו מחוברים דרך כבל רשת ארוך שאני אסליק מחדר השינה שלי (הראוטר הראשי שם) ועד לארון חשמל (לראוטר המשני). אפשר להסתפק בדגם הזול יותר?

תודה מראש :)

פורסם

אם אתה מחבר את שני הראוטרים בכבל רשת אתה יכול להשתמש בכל ראוטר שתמצא לנכון. מיקום הראוטר הנוסף בתוך ארון התקשורת יכול להפריע ליכולת האלחוטית שלו. בנוסף, קח בחשבון שה-SWITCH המובנה בנתבים הזולים תומך רק ב-100M ולא ב-1G כמו ה-1043 ושכל אנטנה נוספת מוסיפה ליכולת האלחוטית של הנתב.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה :-).

הקומה התחתונה היא סה"כ 100 מ"ר של כמעט שטח פתוח ללא קירות (חוץ מהממד), והראוטר יהיה פחות או יותר באמצע, אז לא מחייב קליטה חזקה במיוחד לדעתי, כי התנאים די אופטימליים.

מה שכן, הלכתי על העצה שלך, ואת הראוטר אני אמקם באמצע הקומה התחתונה ולא בארון תקשורת, כדי שבאמת לא תהיה הגבלה כלשהי בקליטה האלחוטית.

אחרי שאני מחבר את שני הראוטרים אחד לשני עם כבל רשת, צריך להגדיר משהו בראוטר החדש (או הישן)? או סה"כ לקנפג אותו בדיוק כמו שעשיתי לראוטר הראשון, בהתאם לתשתית שלי וסוג החיבור?

פורסם

הקומה התחתונה היא סה"כ 100 מ"ר של כמעט שטח פתוח ללא קירות (חוץ מהממד), והראוטר יהיה פחות או יותר באמצע, אז לא מחייב קליטה חזקה במיוחד לדעתי, כי התנאים די אופטימליים.

מה שכן, הלכתי על העצה שלך, ואת הראוטר אני אמקם באמצע הקומה התחתונה ולא בארון תקשורת, כדי שבאמת לא תהיה הגבלה כלשהי בקליטה האלחוטית.

אחרי שאני מחבר את שני הראוטרים אחד לשני עם כבל רשת, צריך להגדיר משהו בראוטר החדש (או הישן)? או סה"כ לקנפג אותו בדיוק כמו שעשיתי לראוטר הראשון, בהתאם לתשתית שלי וסוג החיבור?

צריך לבצע מספר דברים:

1. לשנות את כתובת ה LAN של הנתב שתהיה מתואמת לנתב הראשי אך לא זהה.

2. לבטל DHCP.

3. להגדיר את ה WIFI.

את ההזנה לנתב המשני מחברים לאחת מכניסות ה LAN.

פורסם

פעל לפי הפרק האחרון של המדריך הזה. יש שם הסבר מפורט.

http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, המדריך מאוד מפורט.

אם יהיו בעיות אחרי רכישה וחיבור של הנתב החדש אחזור לכאן עם שאלות :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים