עבור לתוכן

מטען יחסית חדש התפוצץ

Featured Replies

פורסם

גם אני קניתי מטען ב-ebay.

החזיק 35 שניות והתפוצץ.

דרך אגב - זה לא יכול לגרום נזק לטלפון?

זה הדבר שהכי מפחיד אותי.

• תגובות 33
  • צפיות 8.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל כך קצר?

יש לך תמונה של המטען?

(לא בהכרח השרוף ספציפית, אבל של הסוג הזה, שנדע איך הוא נראה)

פורסם

אם יש קצר בפנים, מה שבהחלט יכול לקרות, אז כן, בטח.

היה גם מקרה אחד של סיני שבא לנתק את הטלפון שלו מהספק, והתחשמל ומת..

פורסם

מזל שאני לא סיני...

פורסם

דרך אגב

כשקונים באיביי, קשה באמת לדעת מה איכות הספק שתקבלו.

יש חנות באינטרנט שמוכרת דברים שהם דווקא טובים.

הם ממוקדים במיקרובקרים ואלקטרוניקה, אבל גם יש שם ספקי כוח, במגוון מתחים וזרמים.

הם דיי דואגים להחזיק דברים שהם בדקו,

ולהיצמד ליצרן מסוים שהם רואים שהוא טוב, ולא להחליף כל יומיים לפי מי שנותן את המחיר הכי זול לאותו רגע.

אז נראה לי שזו יכולה להיות פשרה חכמה בין לקנות ספק במחיר מופקע(שמי יודע אם הוא בכלל מקורי באמת),

לבין לקנות את הכי זול שיש(שמי יודע מה הוא שווה).

הנה רשימת הספקים שיש להם:

http://imall.iteadstudio.com/power/power-adaptor.html?limit=25

(הספקים עם הפלאג האירופאי, הם בסוף דווקא)

שימו לב שהמשלוח מהחנות הזו הוא 4$.

(דואר רשום, מגיע בקופסאת קרטון, ולא במעטפה)

לכן כדאי לראות אם יש שם עוד דברים שמעניינים אותכם, ולקבץ הכל למשלוח אחד.

פורסם

מעניין, זה מזכיר לי משהו.

האם יש חברות עם "שם" בהקשר של ספקים?

כלומר לא לקנות אנונימי,

אבל גם לא לקנות משהו שהוא שם שם של יצרן טלפונים("Samsung", "LG", וכו'),

אלא פשוט חברה שמתמחה בספקי כוח.. ומוכרת עם השם של עצמה..

(וניתן לקנות ממנה באינטרנט)

פורסם

צחוק בצד - אבל רגע של רצינות

לא משאירים מטען ללא השגחה (בדיוק כמו שלא משאירים כירה דולקת ללא השגחה) - אישית אני גם משתדל לנתק את השנאים של המודם\נתב - ראיתי במו עיני מודם טלפון של הוט שמעלה עשן וזורק ניצוצות. כנל גם מטענים קטנים של סלולארים - טעות נפוצה זה להשאיר אותם מחוברים וללכת לישון - זה ברמה של סכנת נפשות.

ובניגוד למה שנאמר כאן - זה שהמטען ישרף זה בקטנה - זה שהמכשיר ישרף זה גם בקטנה. זה שהחדר ישרף והבית או חלילה בן בית - זה נורא וכדאי לצמצם לכל האפשר את האפשרות לכך.

אז לכן:

1. לרכוש משהו אמין וטוב - גם אם הדבר עולה עוד כמה גרושים

2. לא להשאיר מכשירים חשמליים הנוטים להישרף מחוברים וללא השגחה.

3. להתנהג בחוכמה ולא בפזיזות אם דבר כזה קורה - בקור רוח - להוריד את הממסר בארון החשמל - להתגונן נגד האש - אם יש מטפה מתאים להשתמש בו ואם לאו עם מגבת - לנסות להמנע בשימוש במים בשריפה חשמלית כי זה יכול לעשות יותר נזק.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

קורה שמטען מתפוצץ ומקפיץ את החשמל - וזה יכול לקרות גם במטען איכותי. היום מנסים לייצר אותם קטנים, והמרחק בין רכיבים שיש עליהם 240V / 340V פשוט קטן מידי כדיי להבטיח שלא יקרה שם משהוא

במקרה של מטען איכותי לא יצא כלום מתוך המארז שלו החוצה - אין מצב שהמארז ייפתח, יעוף החוצה ניצוץ ויפגע בבגדים זרוקים בחדר. המטען פשוט יפסיק לעבוד. ולא אמור לקרות שהוא יוציא מכת מתח מה USB באותו רגע שבו הוא נשרף

במקרה של מטען לא איכותי המארז שלו יכול להיפתח (חלק מהם מודבקים בצורה כל כך חלשה שהם מתפרקים מהלחץ של הגזים כשרכיב אלקטרוני בפנים מתפוצץ), או שהמטען יכול להישרף תוך כמה שניות או דקות ולמעשה לבעור (ולהמיס את הפלסטיק של עצמו) וכדומה במקום שהכול יקרה מיידית והחשמל יקפוץ, או להוציא 240V מה USB ....

יש הרבה סימנים חיצוניים שעליהם ניתן לתפוס מטען מזוייף. אם אני לא בטוח בקשר למטען אני פותח אותו ובודק איך נראה מה שיש בפנים, לפניי שאני מחבר אותו לחשמל

במטענים לא איכותיים יש הרבה בעיות כו אין פיוז, אין רווח מספיק בין מוליכים (ולפעמים בין המוליכים של חלק ה 240V וחלק ה 5V - הם כמעט נוגעים אלה באלה, בתנאים המתאימים יש פריצה ומגיעים 240V ל USB - וזה היה מה שחישמל את המשתמש הסיני שאמרתם) וכן הלאה

ועוד משהוא בקשר לכיבוי אש של חשמל על ידיי מים :

המתח 240V הוא מתח דיי נמוך. ניתן לכבות דברים בוערים שעדיין נמצאים תחת 240V על ידיי מים, וזה בהחלט מכבה את האש, ולא מעיף אותכם 2 מטר בפיצוץ כמו שרואים בסרטים. מה שכן, לא לגעת בדברים שנרטבו כי אז באמת ניתן להתחשמל מהם

אש היא תמיד סכנה הרבה יותר גבוהה מחשמל

פורסם

אתה באמת חושב שזה "מקורי"? יש מלא כתבות והשוואות שאתה יכול לבדוק בעצמך אם אתה שואל זאת בתמימות גמורה. חפש "fake samsung charger"

אני לא הייתי מסכן מכשיר במאות-אלפי שקלים וחוסך במטען זול שיכול בקלות לגרום לנזק.

תזמין את מה שאני קניתי.

פורסם

ניתן לחפש סימנים לכך שהם לא אמיתיים (כל מיני דברים קטנים שלא נראים איכותיים) וניתן לפתוח ולראות כמו מה הם נראים מבפנים. תצתרך לפתוח בלי נזק ולסגור מחדש כמו שצריך (בדרך כלל אם דבק)

ואני חושב שבית וחיים הם שיקול יותר משמעותי ממכשיר באלפיי שקלים

פורסם

אני מפחד שבעלי חנויות שאתה רגיל לקנות אצלהם מטענים מקורים יתפתו להרויח עוד כמה גרושים ויתחילו למכור את החרא הזול שמגיע מסין.

פורסם
  • מחבר

מייק, אני כבר חושב שזה מה שבעלי החנויות עושים גם היום, אני לא סומך על החנויות שימכרו לי כביכול מטען "מקורי" אך זה לא וגם חושש מeBay ככה שאין לי מושג איפה לקנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים