עבור לתוכן

בחירת לוח אם בעקבות ערכת השבבים

Featured Replies

פורסם

אני קונה מחשב חדש לאחותי הקטנה שיתבסס על i5 4440

ואני תוהה איזו ערכת שבבים אני באמת צריך , המחשב תכלס לצרכים בסיסיים וקצת משחקים , ברור לי שבחירת הלוח אם או הציפסט לא באמת משפיע על החלטות אלו,אבל בגלל שזה מחשב לאחותי הקטנה אני לא בטוח מה כדאי h81 או b85?

אני באמת צריך כל מני פיצרים שבאים בb85 או שלהסתפק בפשוט יותר?

זה גם שאלה כלכלית כי יש הבדל בכל מני מקומות שאפילו לפעמים בין 50-100 שקל

פורסם
  • מחבר

יש באמת הבדל בגרסאות הpcie 2.0 לבין 3.0? כי יש שאומרים שלא.

ואם יש לי gtx 650 זה סבבה עם הpcie 2.0?

כמו שאמרתי אני לא חושב שאני זקוק לעוד כניסות כגון usb 3 ונראלי אסתפק ב2 של sata 3 אני לא חושב שהיא תצטרך יותר.

אני רק רוצה שהמחשב יעבוד לה טוב ויחזיק לפחות 3-4 שנים ללא בעיות

אני לא חושב שאני צריך שדרוג עתידיכלשהו לכן יש משמעות בשביל אחותי הקטנה לעוד יציאות sata 3?

שתיים לא יספיקו לשימוש בסיסי שיכול להיות שהמחשב ינצל רק יציאה אחת כזו אם לא את שתיהן?

נערך על-ידי yaniv_appX

פורסם

נתחיל מזה שיותר משתלם לקחת מעבד Core i5-4570 מאשר Core i5-4440.

אם המחשב מיועד לעבודה בסיסית ולקצת משחקים אפשר בכלל לקחת את ה Core i3-4130.

מבחינת לוח האם - כיום הלוחות המשתלמים הם ה H81M-HD3, ה H87-HD3 ואחריו כנראה ה H87-D3H, כולם של Gigabyte.

השיקולים בבחירת לוח האם הם:

א. הזיכרון - כמה זיכרון יותקן ובכמה מודולים? האם יש צורך באפשרות להרחיב את הזיכרון בעתיד? יש לוחות עם 2 חריצי הרחבה לזיכרון ויש כאלו עם 4 חריצי הרחבה.

ב. מספר חיבורי ה SATA הדרוש - אם יש לך יותר מ-4 התקנים, אז לוחות המבוססים על ערכת השבבים H81 כנראה לא יתאימו לך.

ג. גודל הלוח הנדרש - לא כל לוח מתאים לכל מארז ולכן יש צורך להתאים את הלוח למארז מבחינה פיזית.

ד. האם יש צורך במערך כרטיסי מסך (SLI או CrossFire)? אם כן, כנראה יהיה עדיף לקנות בכלל לוח בעל ערכת השבבים Z87.

ה. מספר חיבורי ה USB הנדרש - בכמה יציאות USB בפאנל האחורי יש צורך? כמה מהן צריכות להיות מסוג USB 3? האם למארז יש חיבור USB 3 קדמי?

ו. מספר חיבורי הקול - יש לוחות שבהם יש 3 יציאות לחיבור רמקולים/אוזניות (בד"כ אחת היא למיקרופון), יש כאלו עם 5 יציאות ויש כאלו עם 6 יציאות. בנוסף יש לוחות עם יציאה אופטית לקול ויש כאלו שלא.

ז. יציאות גרפיות - חשוב במיוחד כאשר לא יותקן כרטיס מסך חיצוני. יש לוחות בעלי חיבור VGA אנלוגי (ומיושן) בלבד ויש לוחות שמציעים גם VGA, גם DVI, גם HDMI וגם DisplayPort (בד"כ הלוח מאפשר חיבור במקביל של עד 2 או 3 מסכים לכל היותר). זה מאד תלוי בכמה מסכים יחוברו למחשב.

ח. האם יש צורך בהמהרה (overclock)? אם כן - צריך לוח המבוסס על ערכת השבבים Z87.

פורסם
  • מחבר
נתחיל מזה שיותר משתלם לקחת מעבד Core i5-4570 מאשר Core i5-4440.

אם המחשב מיועד לעבודה בסיסית ולקצת משחקים אפשר בכלל לקחת את ה Core i3-4130.

מבחינת לוח האם - כיום הלוחות המשתלמים הם ה H81M-HD3, ה H87-HD3 ואחריו כנראה ה H87-D3H, כולם של Gigabyte.

השיקולים בבחירת לוח האם הם:

א. הזיכרון - כמה זיכרון יותקן ובכמה מודולים? האם יש צורך באפשרות להרחיב את הזיכרון בעתיד? יש לוחות עם 2 חריצי הרחבה לזיכרון ויש כאלו עם 4 חריצי הרחבה.

ב. מספר חיבורי ה SATA הדרוש - אם יש לך יותר מ-4 התקנים, אז לוחות המבוססים על ערכת השבבים H81 כנראה לא יתאימו לך.

ג. גודל הלוח הנדרש - לא כל לוח מתאים לכל מארז ולכן יש צורך להתאים את הלוח למארז מבחינה פיזית.

ד. האם יש צורך במערך כרטיסי מסך (SLI או CrossFire)? אם כן, כנראה יהיה עדיף לקנות בכלל לוח בעל ערכת השבבים Z87.

ה. מספר חיבורי ה USB הנדרש - בכמה יציאות USB בפאנל האחורי יש צורך? כמה מהן צריכות להיות מסוג USB 3? האם למארז יש חיבור USB 3 קדמי?

ו. מספר חיבורי הקול - יש לוחות שבהם יש 3 יציאות לחיבור רמקולים/אוזניות (בד"כ אחת היא למיקרופון), יש כאלו עם 5 יציאות ויש כאלו עם 6 יציאות. בנוסף יש לוחות עם יציאה אופטית לקול ויש כאלו שלא.

ז. יציאות גרפיות - חשוב במיוחד כאשר לא יותקן כרטיס מסך חיצוני. יש לוחות בעלי חיבור VGA אנלוגי (ומיושן) בלבד ויש לוחות שמציעים גם VGA, גם DVI, גם HDMI וגם DisplayPort (בד"כ הלוח מאפשר חיבור במקביל של עד 2 או 3 מסכים לכל היותר). זה מאד תלוי בכמה מסכים יחוברו למחשב.

ח. האם יש צורך בהמהרה (overclock)? אם כן - צריך לוח המבוסס על ערכת השבבים Z87.

א. יותקנו שתי כרטיסים 2x4gb

ב.בנתיים יש רק התקן אחד ובעתיד אולי עוד אחד

ד.אין צורך במערך יהיה רק כרטיס אחד

ה.יש צורך בכמה שיותר חיבורי usb בפאנל האחורי ולא משנה כמה usb 3

Usb 3 תתומך אחורנית ב2?

ו.כנראה שצריך את הסטנדרט של 3 יציאות אחותי הקטנה משתמשת במערכת של 2.1 ואין צורך ביציאות נוספות

ז. יש כרטיס חיצוני

פורסם

א. אם כבר יש לך את הזיכרון (2 מודולים), אז שים לב שאם תיקח לוח בעל 2 חריצי הרחבה לזיכרון הדבר יגביל אותך באפשרות השידרוג בעתיד (אתה תצטרך להחליף מודול זיכרון קיים בכדי להוסיף עוד זיכרון). אם אין לך את הזיכרון - קנה מודול אחד של 8GB במקום. אם לא מתוכנן שידרוג של הזיכרון בעתיד, אין בעיה לקחת לוח בעל 2 חריצי הרחבה לזיכרון בלבד. בלוחות בעלי ערכת השבבים H81 יש רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון (ערכת השבבים עצמה תומכת בחריץ הרחבה אחד לכל ערוץ).

ב. מבחינת מספר התקני ה SATA - כל לוח יתאים לך.

ד. סביר להניח שלא תראה הבדלים בין PCI-E 2.0 ל PCI-E 3.0 (שנתמך ע"י כל ערכות בשבבים מלבד ה H81), ולכן גם לוח המבוסס על ה H81 יתאים לך.

ה. בלוח H81M-HD3 יש לך 6 יציאות USB בפאנל האחורי, כמו גם ברוב הלוחות, אולם בלוח הזה 4 מתוכן הן USB 3.0. יש לוחות עם יותר חיבורי USB, אבל הם עולים יותר.

USB 3.0 תומך אחורה ב USB 2.0.

ו. אם מספר יציאות הסאונד לא חשוב, אז כל לוח יתאים לך.

ז. מכיוון שאתה משתמש בכרטיס מסך נפרד, זה לא משנה איזה יציאות גרפיות יש על הלוח. לכן כל לוח יתאים לך.

לאור כל הנ"ל, אי אפשר ממש לטעות אם תיקח את ה H81M-HD3 של Gigabyte. אם תשים לב, זה הלוח הכי מומלץ פה בפורום.

פורסם

אם המחשב עדיין לא נקנה, אני אמליץ לך לפתוח דיון מסודר בפורום מפרטי מחשב ולענות שם על השאלון.

נוכל להרכיב לך מפרט בהתאם לדרישות ולתקציב וכנראה גם לחסוך לך כסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים