עבור לתוכן

מה יכול לגרום תקיעה במחשב כל שעה וחצי?

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב גיימינג (מאז) 2008 או 2007, המפרט עבר שינוי קטן בספק הכוח (החלפת ספק כוח בהרבה יותר טוב).

אני עם ווינדוס 7, 64 ביט.

אני עם 8800GT עובד מעולה, יש כמעט כל שעה וחצי תקיעה ל4-3 דקות ואז חוזר להיות נורמלי, ושוב חוזרת התקיעה שעה וחצי אחרי זה, אצלי יש דיסק קשיח של WD 250AAKS (250GB), וכנראה נמצא בו בעיית הCRC, אני מנסה להוריד עם טורנטים ולא מצליח לי (בדיקת יתירות מחזורית\מעגלית=CRC), כל פעם שהתקיעה קורית לי, הסאונד מנגן ותקוע (עוצר ומנגן,עוצר ומנגן, עוצר ומנגן)

אני חושב שזה הדיסק קשיח כנראה שדיסק הקשיח נפגם, קצב וביצועי הכתיבה והקריאה כנראה ירדו כמובן עם הזמן (7-6 שנים).

האם יש סיכוי לתקן את הדיסק קשיח או שכבר כדאי לגבות ולקנות דיסק קשיח חדש אחר?

אני משחק במשחקים שהדרישות שלהם לא כאלה גבוהות, דווקא אפילו המינימום של המשחק זה GEFORCE MX440...

פורסם

תבדוק את תקינותו של הדיסק עם תוכנה מאתר היצרן, זאת לא בדיקה אפסולוטית אבל כדאי לנסות.

פורסם

משהו חונק לפרקים את המעבד.

מה התקנת/עדכנת לאחרונה לפני שזה התחיל ?

פורסם

נשמע שזה יכול להיות הקשיח. אם אתה רוצה להמשיך לעבור עם הקשיח הפגום ולבדוק אם זה בגללו, תעשה ניסוי...

תעתיק את המשחק שלך לתיקיה אחרת (בדגש על להעתיק), אל תעשה איחוי.

מה שיקרה, המחשב שלך עלול להתקע כמו שאתה מכיר, כי הקשיח ניגש לסקטור פגום - אם הוא לא נתקע, התקיעה לא בגלל הסקטורים הפגומים.

אם זה הצליח בכל זאת, תנסה להפעיל את המשחק, תראה אם זה עזר.

פורסם

אתה מקבל מסך כחול או הודעה מסוימת בזמן התקיעה? אם כן, אתה יכול להסתכל בלוג אחר כך.

הייתי גם מנטר טמפרטורות, יכול יכול שהמעבד או ה-GPU הגיעו לטמפרטורה גבוהה מדי. למרות שלפי התיאור שלך עושה רושם שזה קשור ל-HDD.

פורסם

אני מצטרף לדיון:

יש לי הארד דיסק ששוכב בבית כי יש לו סקטור אחד פגום (160GB 2.5inch). איך אני גורם למחשב להתעלם מהסקטור הזה? אני יכול להשמיש מחשב נייד בעזרת ההארד דיסק אבל הוא גורם לאיטיות במחשב. יש מצב להורות לדיסק להתעלם מסקטור X?

אני מניח שיש דרך דרך הווינדוס, אבל ההארד דיסק ריק ואני רוצה להתקין עליו ווינדוס

פורסם

תריץ עליו בדיקה עם תיקון שגיאות מחלונות.

פורסם

אין אפשרות ריאלית לתקן כוננים קשיחים פגומים, מה גם שזה חסר טעם בטח בכונן ישן כמו זה.

תעשה מה שהציעו לך ואם אתה מגלה שזאת אכן בעיה בכונן (מאוד סביר לדעתי) אז פשוט תקנה חדש שיהיה גם גדול יותר וגם מהיר יותר.

פורסם

לחבר אותו לנייח שלי ולעשות בדיקת שגיאות לדיסק?

- - - תגובה אוחדה: - - -

זה לא כ"כ חסר טעם. יש לי מחשב נייד ששוכב בבית Compac עם מעבד סלרון ו2 ג'יגה ראם. המחשב עובד ויכול לשמש את האחים של למשחקים בדרך או לסרטים. תכל'ס, מה רע בו? עובד והכל הוא לא i3 אבל הוא כן עובד.

אני יכול להשמיש אותו ולתת להם להנות ממנו. להשקיע בו 300 ש"ח אני לא ישקיע אבל אם אוכל למה לא

פורסם
לחבר אותו לנייח שלי ולעשות בדיקת שגיאות לדיסק?

- - - תגובה אוחדה: - - -

נכון מאד. ובדוק בתוצאות כמה סקטורים דפוקים היו עליו.

בדיקת תוצאות ב"מציג האירועים"

פורסם

זה לא כ"כ חסר טעם. יש לי מחשב נייד ששוכב בבית Compac עם מעבד סלרון ו2 ג'יגה ראם. המחשב עובד ויכול לשמש את האחים של למשחקים בדרך או לסרטים. תכל'ס, מה רע בו? עובד והכל הוא לא i3 אבל הוא כן עובד.

אני יכול להשמיש אותו ולתת להם להנות ממנו. להשקיע בו 300 ש"ח אני לא ישקיע אבל אם אוכל למה לא

זה נחמד שהשתלטת לפותח הדיון על הדיון, אבל התשובה שלי היתה בשבילו...

פורסם

לפתוח דיון חדש?

פורסם

בטח, בוא נפתח דיון ונדבר על מחשבים ישנים. :)

פורסם
  • מחבר
תריץ עליו בדיקה עם תיקון שגיאות מחלונות.

איך עושים?

פורסם

קליק ימין על הכונן - כלים - ושם ז נמצא. בחר בתיקון שגיאות כשתישאל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים