עבור לתוכן

דעתכם על מפרט מחשב, לעבודה על פרימיאר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. אני הולך להתחיל לעבוד על פרימיאר, עבודה עם קבצים שחלקם גדולים מאוד (4GB ויותר).

בניתי מפרט בעזרת מפרט שניתן בפורום http://hwzone.co.il/community/threads/543412-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98-%D7%9C%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%95%D7%99%D7%93%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%AA%D7%9C%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%9E%D7%93-%D7%A2%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91-%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99#.U1lR2vl_saL ל-zeevgrim.

זה המפרט שלי לא הכנסתי בו פריטים שכבר יש לי ואין צורך בהם (ציוד הקפי, כונן קשיח וכונן דיסקים). המחיר גמיש ואני יכול להוסיף כמה מאות שקלים, במידה שזה משפר את הביצועים.

מבקש את חוות דעתכם במיוחד בנקודות הבאות: איזה קירור יהיה מומלץ למערכת כדי שהיא תהיה שקטה יותר. האם אצטרך גם קירור למעבד וגם למארז. האם ספק כח של 550 כמו זה שבחרתי יספיק. ולסיום למרות שחיפשתי הרבה, לא הצלחתי למצוא דיון בהקשר לפרימיאר, איזה כרטיס מסך.הכי מתאים לו.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7 4930K 3.4Ghz BOX LGA2011

כמות: 1 - מחיר: ₪2787

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪190

לוח אם:

Gigabyte GA-X79-UP4 Socket 2011

כמות: 1 - מחיר: ₪1094

מארז:

באנדל - Fractal Arc Midi R2 Window + Seasonic 550W-RT Gold - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪800

זיכרון:

Hynix 16gb 2X8GB DDR3 1600Mhz - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 3 - מחיר: ₪610

כרטיס מסך:

MSI GTX780 3G DDR5 GAMING Twin Frozr - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪2250

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 256G Sata3 840 PRO Series

כמות: 1 - מחיר: ₪1083

רמקולים:

LOGITECH Z323 2.1 Speakers

כמות: 1 - מחיר: ₪241

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪815

אל-פסק:

IPPON BACK OFFICE 600VA

כמות: 1 - מחיר: ₪250

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪11340

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 11114 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/d1l5k2af

תודה רבה לכולם

שלום

פורסם

כדאי שתענה על השאלון:

quote_icon1.png

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

פורסם
  • מחבר

תשובות לשאלון

1. מה התקציב המקסימאלי? 11K.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך בפרטים לא נחוצים מצוין.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K

2. מה שימושי המחשב? עבודה על פרימיאר

א) תוכנות עיקריות ספציפיות. אדובי פרימיאר ואדובי אנקור CS6, שימוש תדיר לצורך פרנסה

ב) המחשב לא מיועד לגיימינג. גודל המסך המיועד הוא 23 או 24 אינצ'.

3. האם יש צורך בציוד הקפי? כן מקלדת ועכבר אלחוטיים ורמקולים איכותיים לצורך שמיעת הסאונד של הוידאו שהוא לא תמיד איכותי.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בצורב. ובכונן קשיח רגיל, יש צורך בכונן קשיח SSD למערכת ההפעלה.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 רצוי שיהיה שקט ככל האפשר.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה? אשמח להמלצה גם בעניין האוברקלוק.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, רצוי שהמחשב יורכב בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אין העדפה לחנות ספציפית.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים הקרובים, מיד כשאצליח לגבש את המפרט הרצוי בעזרתכם.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? אשמח להמלצה בעניין קירור המארז בכלל וכן אודות כרטיס המסך.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לפי הידוע כרגע, לא.

שוב תודה ושבוע טוב

פורסם

מעבד:

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

לוח אם:

מארז:

באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪825

זיכרון:

כמות: 1 - מחיר: ₪610

כרטיס מסך:

Gigabyte Geforce GTX770 WINDFORCE X3 OC 2GB RETAIL - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪1440

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 250GB SATA3 2.5 inch - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪765

סה"כ: ₪7711

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 7557 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/w8a9csde

נכון שלפרימר יש שימוש ברטיס הגראפי והיא יודעת לנצל אותו אבל מדובר במספר מוגבל מאוד של אפקטים וגם לא מדובר בשיפור ששווה השקעה כזאת ברטיס מסך GTX770 יהיה מעל ומעבר.

SSD איכותי של 250GB

קירור חזק שיתאים לך גם לאוברקלוק אם תרצה בעתיד.

מארז שקט מאוד וספק חזק ואיכותי.

פורסם
  • מחבר

תודה. עזרת לי מאוד

פורסם

אני אתחיל ואציין שאני לא מכיר את Adobe Premiere (ועריכת וידאו בכלל) ואני לא יודע אם התוכנה מרוויחה יותר ממעבד חזק יותר, מריבוי ליבות או מכמות זיכרון גדולה (אני מניח שלעריכת וידאו כולם חשובים). אני מציע לחפש באינטרנט מבחני ביצועים של התוכנה בגירסה בה אתה משתמש ולראות את ההשפעה של המעבד וכמות הזיכרון על הביצועים. ניתן כמובן להמתין למישהו שמבין יותר בתחום שיענה כאן. בדומה - אני לא יכול להגיד אם כרטיס המסך שהוצע הוא טוב לשימושים האלו (אני יודע שכרטיסי המסך של Nvidia מומלצים יותר לתחום הזה בגלל התמיכה ב CUDA) או שבכלל עדיף כרטיס מסך מקצועי (כמו ה Quadro).

מה שאני כן יכול להגידו הוא שבמפרט ש sunj נתן יש לוח בעל 8 חריצי הרחבה לזיכרון ותמיכה בעד 64GB אבל ההצעה כוללת רק 16GB זיכרון ב-2 מודולים, דבר שכלל לא מנצל את הלוח מהבחינה הזו, שכן כמעט בכל לוח פשוט היום ניתן להתקין 16GB זיכרון. אני הייתי שוקל לקחת 32GB זיכרון או אפילו 64GB ב-8 מודולים, בפרט אם לכמות הזיכרון יש השפעה גדולה על ביצועי התוכנות בהן יעשה שימוש, שכן המחשב מיועד לעבודה וזמן שווה כסף... בנוסף, מכיוון שהמחשב מיועד לצרכי עבודה, אני הייתי שוקל לקחת מספר דיסקים קשיחים ולעבוד במערך Raid 1 או אפילו Raid 5 בכדי שיהיה גיבוי למידע (אין לעבוד במערך של Raid 0). חוץ מזה מדובר במפרט מאד חזק ואיכותי.

@sunj

שכחת להכניס את ההרכבה חינם למפרט (ב TMS יש לציין זאת במפורש).

פורסם

הסיבה שהכנסתי 16GB זכרון הוא שחוץ מפותח הדיון אף אחד כאן לא יכול לדעת כמה הוא צריך. 16GB נחשב כבר מספיק זכרון לעריכה כבדה, במידה והוא צריך עוד הוא פתוח לשדרוג עד 64 בלי בעיה.

וכמו שsmalul הציע אתה יכול לבצע RAID לצורך גיבוי הקבצים(דורש מינימום 2 הרדיסקים)

כאן יש מאמר נחמד לגבי GPU Acceleration בפרימירhttp://www.pugetsystems.com/labs/articles/Adobe-Premiere-Pro-CC-Professional-GPU-Acceleration-502/

הסיבה היחידה שתרצה לקחת כרטיס חזק יותר זה עם עבודה ברזולציות 4K + עבודה עם אפקטים ספציפים שתומכים באופציה הזאת.

פורסם

raid הוא לא פתרון לגיבוי

לא יודע למה כל כך הרבה אנשים נופלים בזה

פורסם

Raid הוא לא חלופה לגיבוי מסודר - זה ברור. אבל במקרה הזה, כאשר ההשקעה הכספית יחסית גבוהה (11-12 אלף ש"ח) וכאשר המחשב מיועד לפרנסה, מומלץ שהוא ינצל את היכולת של הלוח לעבוד ב RAID 1 או אפילו RAID 5 בכדי להוסיף רמת גיבוי נוספת בהשקעה כספית קטנה יחסית (שני דיסקים קשיחים של 1TB בעלות של פחות מ-600 ש"ח או שני דיסקים קשיחים של 2TB בעלות של כ-800 ש"ח שעובדים ב RAID 1 רק יוסיפו לשקט הנפשי שלו).

פורסם

העניין פה הוא לא הגיבוי אלא המהירות שיכול להעניק לו מערך רייד לכונן בו נשמרים הקבצים.

בקשר למפרט:

המפרט נראה אחלה, הייתי ממליץ להוסיף כבר עכשיו עוד שני סטיקים של 8 גיגה, כך שבסך הכל יהיו לפותח הדיון 32 ב4 סטיקים וערוץ הזיכרון הריבועי ינוצל.

כרטיס המסך בסדר גם, יכול להיות ש-GTX780 או אפילו GTX770 עם נפח זיכרון של 4 גיגה יהיו עדיפים, תלוי בפרוייקטים של פותח הדיון.

http://www.studio1productions.com/Articles/PremiereCS5.htm

פורסם
  • מחבר

אני אלך כנראה על רייד 0 (יש לי גיבוי אחר). ו-4 סטיקים של 8 - ס"ה 32 גיגה (64 נראה לי מיותר).

לגבי ה-Samsung SSD, האם הפרו שעולה 1083₪ (תוספת של 320) ישפר את הביצועים משמעותית?

פורסם

לא, לא תשים לב להבדל, גם ככה עם התוכנה של סמסונג והפעלת פונקצית הראפיד תוכל ממש להתקרב לביצועים של הפרו.

פורסם

הייתי שוקל לקחת את ה-770 בגרסת ה-4GB

פורסם

נכון ש RAID 0 ייתן לך "דיסק" גדול יותר (בנפח סכום הדיסקים הקשיחים) ויציג שיפור בביצועים בכתיבה (הדבר נובע מכך שחצי מהמידע נכתב לדיסק אחד וחצי לדיסק הקשיח שני), אבל שיהיה לך ברור - אם אחד משני הדיסקים הקשיחים קורס, כל המידע שיש על שניהם "יילך לאיבוד". זה סיכון שאני לא מציע לך לקחת, במיוחד לא כאשר מדובר על מחשב שמיועד לפרנסה.

רק שיהיה ברור - ב RAID 1 אתה תקבל דיסק שהוא בגודל הדיסק הקשיח הקטן מבין ההשניים, ביצועי כתיבה של דיסק קשיח רגיל ואולי יהיה קצת שיפור במהירות הקריאה, אבל במקרה של קריסה של אחד הדיסקים הקשיחים אתה לא מאבד שום מידע. בנוסף, אם אתה מתכוון לשמור את הקבצים עליהם אתה עובד בפרוייקט הנוכחי בכונן ה SSD, אני לא בטוח שהשיפור בביצועים שמערך RAID 0 ייתן לך בכלל יורגש.

פורסם

יכול להיות ש-GTX780 או אפילו GTX770 עם נפח זיכרון של 4 גיגה יהיו עדיפים, תלוי בפרוייקטים של פותח הדיון.

:xyxthumbs:

פותח הדיון, הנה מפרט עם השינויים שהוצעו(לשיקולך):

מעבד:

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

לוח אם:

מארז:

באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪825

זיכרון:

כמות: 2 - מחיר: ₪610

כרטיס מסך:

MSI GTX770 4G DDR5 Twin Frozr - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪1799

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 250GB SATA3 2.5 inch - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪765

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪8680

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 8507 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/e931cuq2

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים