עבור לתוכן

מפרט לגיימינג ב6000

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Watch dogs , Battlefield , Assassin's creed

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? Microsoft Windows 7 Ultimate 64 Bit

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. TMS

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מיד לאחר בחירת המפרט

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כרטיסי מסך הוספת כוננים קשיחים לא משהו רציני

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: העדפה לכרטיס מסך של Nvidia, אבל מעוניין לשמוע גם על כרטיסים של ati

פורסם

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

1 - CM8064601464303 - Intel - i7-4770 Quad core CPU - LGA1150 - 3.4 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600...

1362/1335

לוחות אם - Intel LGA1150

1 - H87M-Pro4 - ASRock - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel H87 chipset - Dual channel DDR3 1600 MHz mem...

401/393

זכרונות - DDR3 - לנייח

1 - AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series...

312/306

זכרונות - DDR3 - לנייח

1 - AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series...

312/306

כרטיסי מסך - nVidia PCIe

1 - GV-N780GHZ-3GD - Gigabyte - Geforce GTX780 GPU - 3GB GDDR5 384 bit memory - PCI-Express 3.0 interface - Dual DVI, HDMI, DisplayP...

2609/2557

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

1 - ST2000DX001 - Seagate - 2TB Desktop SSHD - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - 8GB NAND MLC...

590/578

מארזי מחשב - מארז עם ספק

1 - P100-550W - Antec - P100 Advanced Super Mid Tower 550W - 2x USB3.0 and 2 x USB2.0 ports - 2x 5.25 inch tool-less drive ...

631/618

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

1 - UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...

125/122

מערכות הפעלה - Windows 8

1 - FQC-06944 - Microsoft - Windows8.1 Pro 64Bit Hebrew with DVD - OEM...

663/650

7005 / 6865

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

המחיר אינו כולל משלוח

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=2186

עדיף לך windows 8

אתה בטוח שאתה צריך גרסת pro?

אין הבדל ביצועים בין הגרסאות רק תכונות נוספות שרלוונטיות לשוק העסקי

פורסם

^

1. אין לו צורך במעבד i7 או בכמות כזו של זיכרון.

2. כל המפרט הזה ושמת לו קשיח ירוק בודד עליו תשב מערכת ההפעלה? בדרך כלל קשיחים ירוקים הם איטיים יותר.

3. לא כללת כונן SSD, מחשב בשנת 2014 עם תקציב כזה וללא SSD זה פשוט פול גז בניוטרל לדעתי.

4. כרטיס המסך יקר ולא משתלם.

5. הלוח נחמד אבל למה את גרסת ה-M אם המארז תומך בלוחות סטנדרטיים?

6. לא שהספק הזה לא בסדר(המקביל לסדרת ה-ECO של סיסוניק) אבל הייתי שם על מערכת כזו ספק איכותי יותר או עם מעט יותר כמות וואטים למרווח בטחון גדול יותר.

פותח הדיון, הנה מפרט אפשרי, כתבתי הערות למטה:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪890

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪135

לוח אם:

Gigabyte GA-H87-HD3 for 1150 - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪389

מארז:

באנדל - NZXT Phantom 410 Black + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪729

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪310

כרטיס מסך:

MSI R9 290 4G DDR5 Gaming PCI-E HDMI DP - מבצע

כמות: 1 - מחיר: ₪1890

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 250GB SATA3 2.5 inch - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪765

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪415

תוכנות:

Windows 8.1 Premium English 64bit - בקניית מחשב בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪345

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5868

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5751 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/y8zhflj3

הערות:

1. כרטיס מקביל של NVIDIA בדמות GTX780 יעלה עוד כ-350 שקלים.

2. אין סיבה לקחת חלונות 7 ועוד אולטימייט למחשב ביתי, שלא כמו בעבר חלונות 8.1 הגרסה הבסיסית תומכת עד 128 גיגה זיכרון, מנצלת

טוב יותר משאבים, יציבה ועם תוסף פשוט תוכל לגרום לה להראות בדיוק כמו חלונות 7, כך שלא תרגיש בהבדל.

3. כללתי מארז וספק בבאנדל, מארז עם זרימת אוויר מעולה וספק אחלה.

4. חלק מהמחירים הם עדיין במסגרת מבצע לחג פסח וכדאי לנצל את ההזדמנות.

5. אם אין לך רצון בהקלטת משחקים או בפיזיקס אז כרטיס כמו שכללתי של AMD הוא אופציה מעולה ומשתלמת.

פורסם

מסכים איתך לגבי הספק כוח והזיכרון תמיד אפשר להוסף עוד זיכרון

אתה חוסך לו במקומות הלא נכונים בכרטיס מסך ובמעבד

משחקים כן מנצלים HT אולי כרגע לא רואים את זה במעבדים 4 ליבות אבל לדעתי הבן אדם לא קונה את המחשב לעוד שנה שנתיים אלה ירצה שהוא יחזיק כמה שיותר זמן במיוחד המעבד

אם נוסיף לזה את העובדה שהשוק מתחיל להבין איך לעבוד עם ריבוי ליבות וזה מוטמע בסביבות הפיתוח של הקונסולות החדשות אז באמת שאין סיבה לא לקחת מעבד I7

http://www.techbuyersguru.com/CPUgaming.php

http://www.overclock.net/t/1433904/comparison-of-windows-7-vs-windows-8-8-1-ht-enabled-vs-disabled-on-battlefield-4

כללתי דיסק קשיח עם רכיב NAND בשביל טעינה מהירה יותר של תוכנות ומערכת הפעלה

SSD תמיד אפשר להוסף ובזול (מהווה שדרוג ולא החלפה) החלפת כרטיס מסך או מעבד יעלה הרבה יותר

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601464303 - Intel - i7-4770 Quad core CPU - LGA1150 - 3.4 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600...

כמות: - 1 - 1362/1335

לוחות אם - Intel LGA1150

GA-H87M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel H87 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 M...

כמות: - 1 - 420/412

זכרונות - DDR3 - לנייח

AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series...

כמות: - 1 - 312/306

כרטיסי מסך - nVidia PCIe

GV-N780TD5-3GD-B - Gigabyte - GeForce GTX780 Ti GPU - 3GB 384 bit GDDR5 memory - Dual DVI, HDMI, DisplayPort video outputs - PCI E...

כמות: - 1 - 3148/3085

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

ST2000DX001 - Seagate - 2TB Desktop SSHD - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - 8GB NAND MLC...

כמות: - 1 - 590/578

מארזי מחשב - מארז עם ספק

P100-650W - Antec - P100 Advanced Super Mid Tower 650W - 2x USB3.0 and 2 x USB2.0 ports - 2x 5.25 inch tool-less drive ...

כמות: - 1 - 699/685

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...

כמות: - 1 - 125/122

מערכות הפעלה - Windows 8

WN7-00410 - Microsoft - Windows8 64Bit Hebrew with DVD - OEM...

כמות: - 1 - 349/342

7005.00 / 6865

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=2188

פורסם

@MeUser

1. אתה חורג לא רק מהתקציב אלא גם מהתקציב + החריגה (סה"כ 6500 ש"ח).

2. למה אתה מתעקש על הלוח H87M-HD3? ה H87-HD3 משתלם יותר.

3. אדם שקונה מחשב ב-6000 או 6500 ש"ח חייב לקבל אותו עם כונן SSD. לדעתי, כל מחשב היום, מלבד המחשבים התקציביים ביותר, צריכים להימכר עם כונן SSD - מדובר פה בשיפור משמעותי בזמן הטעינה של מערכת ההפעלה והתוכנות.

4. כרטיס המסך R9 290 קרוב בביצועיו ל GTX 780 Ti, אבל עולה הרבה פחות, דבר שהופך אותו לכרטיס מסך הרבה יותר משתלם.

5. מעבד Core i7 הוא עדיין מעבד בעל 4 ליבות פיזיות. נכון שיש לו HT ולכן הוא מציג 8 ליבות לוגיות, אבל אם ניקח יישום שיודע לנצל ריבוי ליבות ולהשתמש ב 100% מכל ליבה, הרי שלא ממש תקבל יתרון בשימוש במעבד Core i7 לעומת שימוש במעבד Core i5, שכן חייבת להיות תקורה כלשהי בהחלפת הנימים (או אפילו היישומים) בכל ליבה פיזית (אם 2 יישומים רצים ב-2 ליבות לוגיות שונות ב 100%, אבל שייכים לאותה ליבה פיזית, ההחלפה בינהם באותה ליבה לוקחת זמן ולכן תקבל תוצאות פחות טובות). אהה, כן - מעבד Core i5 עולה פחות ממעבד Core i7, אז זו גם סיבה להעדיף אותו, במיוחד כאשר השימוש הוא למשחקים.

6. שים לב שהוא ביקש מפרט מ TMS (למרות שאני מבין את הבחירה שלך בפלונטר).

פורסם

+1 ובמיוחד לעניין עם ה-SSD.

פורסם
מסכים איתך לגבי הספק כוח והזיכרון תמיד אפשר להוסף עוד זיכרון

אכן זיכרון אפשר להוסיף למרות ש-8 גיגה הם מעל ומעבר לגיימינג.

האידיאל הוא לקנות כרטיס מסך חזק ומשתלם לאותה תקופה ולשדרג כל שנתיים, לא לקנות את הכרטיס החזק ביותר בדור הנוכחי ובמיוחד לא אחד כמו

שכללת עם קירור סטוק.

משחקים כן מנצלים HT אולי כרגע לא רואים את זה במעבדים 4 ליבות אבל לדעתי הבן אדם לא קונה את המחשב לעוד שנה שנתיים אלה ירצה שהוא יחזיק כמה שיותר זמן במיוחד המעבד

אם נוסיף לזה את העובדה שהשוק מתחיל להבין איך לעבוד עם ריבוי ליבות וזה מוטמע בסביבות הפיתוח של הקונסולות החדשות אז באמת שאין סיבה לא לקחת מעבד I7

דווקא חסכתי במקומות הנכונים:

הוא לא צריך את תוספת ה-HT שברוב המשחקים אינה נתמכת וגם אם כן, עדיין מעבד i5 מספיק חזק לגיימינג ועולה הרבה הרבה פחות.

מה הקשר?

כללתי דיסק קשיח עם רכיב NAND בשביל טעינה מהירה יותר של תוכנות ומערכת הפעלה

דיסק קשיח עם רכיב NAND בשביל טעינה מהירה יותר,בנפח 2 טרה, עולה רק 590 ועושה את העבודה של SSD? לא נראה לי.

SSD תמיד אפשר להוסף ובזול (מהווה שדרוג ולא החלפה) החלפת כרטיס מסך או מעבד יעלה הרבה יותר

אז זהו שהחשיבה שלך לא נכונה, יש כרגע SSD במחיר מבצע ואחד כזה שבאמת יאיץ את מערכת ההפעלה, עלייתה וטעינה מהירה יותר

של תוכנות ומשחקים. עדיף לקנות כרגע ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה מאשר לעשות עבודה פעמיים כאשר ירכוש אותו בעתיד.

כמו שרשמתי, לקנות היום מחשב ללא כונן SSD ועוד מחשב כזה, זה כמעט כמו לנסוע עם למבורגיני באיילון.

אני חושש שאנשים שמרכיבים מפרטים מנופחים ללא כונן SSD אינם מבינים את תוספת הביצועים העצומה שהוא מעניק.

להעלות מערכת הפעלה בכמה שניות ולהיות מוכן לעבודה לעומת קשיח שיעשה זאת בכדקה וחצי זה שיפור ענק, זמני טעינה של תוכנות משתפרים פלאים,

טעינת מפה ב-BF4 לוקחת לי כ20 שניות בעוד שחבר למשחק נכנס אחרי כדקה וחצי, בזמן הזה הספקתי לקחת מסוק, לנחות ולכבוש עמדה, להרוג שני חיילים,

אני שואל את החבר איפה אתה? הוא מזכיר לי שאין לו SSD )-:

פורסם

טעינת מפה ב-BF4 לוקחת לי כ20 שניות בעוד שחבר למשחק נכנס אחרי כדקה וחצי, בזמן הזה הספקתי לקחת מסוק, לנחות ולכבוש עמדה, להרוג שני חיילים,

אני שואל את החבר איפה אתה? הוא מזכיר לי שאין לו SSD )-:

LOL

פורסם

אנחנו צוחקים על זה במיק, הוא אומר יש לי DDS לא SSD.

פורסם

התבססתי על המפרט של Idanaml והקטנתי את המחשב למימדי MINI ITX:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪890

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪135

לוח אם:

Gigabyte Z87N-WiFi Mini-ITX LGA1150

כמות: 1 - מחיר: ₪667

מארז:

Fractal Design Node 304 Mini ITX Case

כמות: 1 - מחיר: ₪467

ספק כוח:

Seasonic M12II-620 620W Active PFC Modular 80+ Bronze

כמות: 1 - מחיר: ₪413

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪310

כרטיס מסך:

MSI R9 290 4G DDR5 Gaming PCI-E HDMI DP - מבצע

כמות: 1 - מחיר: ₪1890

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪415

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 250GB SATA3 2.5 inch - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪765

תוכנות:

Windows 8.1 Premium English 64bit - בקניית מחשב בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪345

המהרת מערכת מחשב:

אני מעוניין בהמהרת המעבד

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪6297

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 6172 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/dapnfyzv

אני יודע שלא הייתה דרישה מיוחדת לכך אבל אני חושב שזה גם אופציה ששווה לשקול.

שים לב שהלוח הוא משוג Z87 ולכן ניתן לשדרג את המעבד ל4670K ולבצע אוברקלוק, בזמן שאתה לא חורג מסכום החריגה המירבי (6500 ש"ח)

פורסם

האידיאל הוא לקנות כרטיס מסך חזק ומשתלם לאותה תקופה ולשדרג כל שנתיים, לא לקנות את הכרטיס החזק ביותר בדור הנוכחי ובמיוחד לא אחד כמו

שכללת עם קירור סטוק.

-טוב ויפה אם זה מה שעושים. אבל זה לא המצב שאנשים קונים מחשב הם קונים אותו לתקופת זמן ממושכת לא מחליפים כרטיס מסך כל שנתיים.

דווקא חסכתי במקומות הנכונים:

הוא לא צריך את תוספת ה-HT שברוב המשחקים אינה נתמכת וגם אם כן, עדיין מעבד i5 מספיק חזק לגיימינג ועולה הרבה הרבה פחות.

-הוא לא צריך תוספת HT עכשיו. אתה יכול להבטיח שבעתיד לא יצטרך? כמו שרשמתי מקודם אנשים לא מחליפים מחשב כל 3 שנים נוסיף לזה את הקונסולות החדשות ואת העובדה ש HT כן תורמת לביצועים במשחקים כמו שהראתי בקישור שהבאתי עם מעבד I3

אם נוסיף לזה את העובדה שהשוק מתחיל להבין איך לעבוד עם ריבוי ליבות וזה מוטמע בסביבות הפיתוח של הקונסולות החדשות אז באמת שאין סיבה לא לקחת מעבד I7 ?????

מה הקשר?

-הקשר הוא שרוב המשחקים לא מפותחים בלעדית עבור המחשב אלה "מומרים" מהקונסולות.

שהמפתחים יפתחו משחק ל PC שבקונסולות יש להם גישה ל 6 ליבות הם אז טכנולוגית HT כן תבאו לידי ביטוי.

ההמרות לא יעלות והמגמה היא כן להשתמש בריבוי ליבות תבדוק את BF4 והשימוש שלו במעבד עם HT

דיסק קשיח עם רכיב NAND בשביל טעינה מהירה יותר,בנפח 2 טרה, עולה רק 590 ועושה את העבודה של SSD? לא נראה לי.

-לא נראה לך כי זה לא מה שרשמתי.

רשמתי שרכיב הNAND תורם לזמני טעינה נמוכים של תוכנות ומערכת הפעלה.

אז זהו שהחשיבה שלך לא נכונה, יש כרגע SSD במחיר מבצע ואחד כזה שבאמת יאיץ את מערכת ההפעלה, עלייתה וטעינה מהירה יותר

של תוכנות ומשחקים. עדיף לקנות כרגע ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה מאשר לעשות עבודה פעמיים כאשר ירכוש אותו בעתיד.

כמו שרשמתי, לקנות היום מחשב ללא כונן SSD ועוד מחשב כזה, זה כמעט כמו לנסוע עם למבורגיני באיילון.

אני חושש שאנשים שמרכיבים מפרטים מנופחים ללא כונן SSD אינם מבינים את תוספת הביצועים העצומה שהוא מעניק.

-1. יש כלים שעושים את ההעברה בין דיסק קשיח ל SSD למאוד פשוטים לפעמים זה מגיעה עם דיסק SSD אבל יש גם כלים חינמיים

2. SSD אכן תורם לביצועים מהירים אבל זה לא צריך לבאו על חשבון המעבד והכרטיס מסך הרי הוא קונה מחשב לגימינג.

3. מחירי ה SSD יורדים כמו שרשמתי מקודם הרבה יותר זול להוסיף SSD מאשר שדרוג כרטיס מסך או מעבד.

פורסם

@אור כהן

למה החלטת ללכת על מערכת mini-ITX? אני לא רואה בקשה מפותח הדיון למארז קטן.

בנוסף, הלוח שבחרת הוא דיי יקר יחסית ללוחות גדולים יותר והוא מתאים להמהרה (מבוסס על ערכת השבבים Z87), דבר שאינו אפשרי גם ככה (המעבד הוא לא בעל סיומת K) ובדרישות כתוב שאין תכנון להמהרה. אם הסיבה לבחירה בלוח הזה היא כרטיס הרשת האלחוטי, אז אפשר לפתור את זה ע"י קניית כרטיס כזה בחיבור USB ב 40-50 ש"ח.

אגב, למרות שהמארז מיועד ללוחות בגודל mini-ITX, הוא באופן מפתיע דיי גדול (לפי האתר הרשמי של המארז), אולם לא הייתי לוקח אותו כי הוא קטן ואני לא בטוח עד כמה זה טוב לקחת מארז קטן למחשב שמיועד לייצר הרבה חום (המחשב מיועד למשחקים), ובנוסף ההערה הבאה שמצויינת שם קצת מפריעה לי:

Graphics cards longer than 170 mm will conflict with PSUs longer than 160mm
פורסם

נורא מעניין למה אלה שיש להם מערכות סופר יקרות של CrossFire ו s2011 עם 16 גיגה זיכרון ממליצים בתוקף על i5 די חלש עם 8 גיגה זיכרון וכרטיס מסך שנוי במחלוקת... משהו פה לא הגיוני.

פורסם

אני יודע שלא הייתה דרישה מיוחדת לכך אבל אני חושב שזה גם אופציה ששווה לשקול.

שים לב שהלוח הוא משוג Z87 ולכן ניתן לשדרג את המעבד ל4670K ולבצע אוברקלוק, בזמן שאתה לא חורג מסכום החריגה המירבי (6500 ש"ח)

המפרט לא מאוזן ולמה שמישהו ירצה לשדרג מעבד? או בעצם למה הוא צריך לשדרג מעבד מתישהו?

מעבר לכך אוברקלוק הוא בגדר התעסקות ותחביב, הוא לא תורם לביצועים מורגשים במשחקים.

MeUser אין הצדקה לשני הדברים, כרטיס מסך כמו GTX780TI ומעבד i7 הם ביזבוז כסף, במיוחד כאשר מגיעים על חשבון דברים חיוניים כמו SSD ובמיוחד כאשר אתה חורג בכ-800 שקלים מהתקציב.

אתה מודע לכך שעל מסך 60 הרץ עם vsync מופעל ה-GTX780TI הוא פשוט ביזבוז, הוא מתאים לרזולוציות גבוהות

יותר ולא לכאלו שאינן מנצלות את הכח שלו.

נורא מעניין למה אלה שיש להם מערכות סופר יקרות של CrossFire ו s2011 עם 16 גיגה זיכרון ממליצים בתוקף על i5 די חלש עם 8 גיגה זיכרון וכרטיס מסך שנוי במחלוקת... משהו פה לא הגיוני.

מאיפה להתחיל?

המערכת שלי במקור התחילה עם מעבד i5 3570K ולוח בעל ערכת השבבים Z77, קניתי את המחשב אפילו ללא כרטיס מסך, אחרי כחודשיים כשהתאפשר לי קניתי כרטיס מסך, לאחר כמה חודשים קניתי עוד כרטיס(טעות), במקביל החלפתי ספק כח מ-M12 520 של סיסוניק לספק שיש לי כיום.

לאחר מכן גיליתי שהמעבד שלי נחנק במשחק BF3 כתוצאה מהסנכרון בין שני הכרטיסים שעובדים בקרוספייר וגורמים לצריכת מעבד מוגברת וגורמים למעבד להיות תמיד על 100 אחוזי ניצול, מה שיצר צוואר בקבוק.

חיפשתי מעבד i7 עם אקסטרה כוח כדי לבטל את צוואר הבקבוק, מעבד בדמות 3770K התאים לי אך לא מצאתי.

במקרה חבר מכר את הלוח שלו בעל ערכת השבבים X79 וראיתי מודעה ביד 2 שמישהו מוכר מעבד 4930K יד שניה במחיר אטרקטיבי.

פניתי לבחור ולהפתעתי הוא היה מוכן לקחת חלקים שיש ברשותי, יצא לי להוסיף לו רק כ-800 שקלים ומצאתי את עצמי עם מעבד אקסטרים.

זכיתי בדרך פה באתר בשתי תחרויות, האחת העניקה לי לוח אם שגם תרם לשדרוג המערכת והשני הוא קירור המים שיש ברשותי.

בקיצור על ידי מכירה וקניה של חומרה יד שניה אפשר להשתדרג ולהתקדם.

פורסם

מה שאותי מעניין זה איך פספסת את העובדה שעידן משחק על שלושה מסכים (ב-FHD כל אחד).

אם לפותח הדיון היה מערך כזה, ההמלצה הייתה מן הסתם שונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים