עבור לתוכן

מה נסגר עם מרוצי הסוסים?

Featured Replies

פורסם

זה משנה בהתחשב בכך שבשיטה שהיא מעבר למיסים בלבד, זה אמור להיות יותר כסף. אני מניח שאפשר ליצור מס חברות גדול יותר על בתי קזינו, נניח, ואז לאזן את זה.

הימורים, מבחינתי, הם לא צורך בסיסי של בן אדם. יש הבדל בין תחבורה ואוכל לבין הימורים.

ה. אני מקווה לצפות בזה מחר.

אתה צריך להבין משהו - אני לא "בעד" מפעל הפיס. באופן כללי, רוב המלכרים והעמותות נועדו בשביל להעשיר את העומד בראשן תוך כדי קבלת פטורים שונים ומשונים מהמדינה. אני פשוט לא חושב שזה חייב להיות קשור לזה שצריכים להיות בעד הקמת בתי קזינו בישראל. יש גם את האפשרות של לא זה ולא זה.

פורסם

כבר אמרתי לא פעם שצריך לפתוח קזינו בנגב בבעלות המדינה כשכל ההכנסות יועברו למטרות חברתיות.

המון הכנסה למדינה (גם מתיירות), המון מקומות עבודה חדשים, פיתוח הנגב והקמת ערים מסביב, בנייה רוויה ומה לא.

פורסם

לדעתי אתה טועה, גיל. בשביל שקזינו ימשוך תיירים, הוא צריך לעמוד בתקנות המקובלות בעולם, מה שאומר House Edge מוגבל למדי (כ5% בלבד! תשווה את זה לכ45% אצל מפעל הפיס, אם סופרים את האחוז מההימורים שלא הולך לזכיות). נכון, בפועל בתי קזינו מרוויחים הרבה יותר כי רוב המהמרים לא יפרשו לאחר ההפסד הראשון, אבל עדיין מדובר באחוז נמוך בהרבה - כ25% לפי מה שיצא לי לקרוא (לא כולל, כמובן, כל השירותים שמסביב). כמו כל עסק, על מנת שהוא ירוויח הוא צריך להיות מנוהל בצורה יעילה ומתופעל ע"י עובדים שיודעים מה הם עושים. מתי לאחרונה יצא לך לראות משהו כזה בניהול ממשלתי, ועוד בישראל? חיש מהר המקום יתמלא במקורבים לצלחת שמקבלים משכורות עתק ללא כל כשרון לעבודתם, ואם בדרך נס כלשהי הקזינו עדיין יהיה רווחי, תהיה בטוח שהרוב המוחלט של ההכנסות יגיעו לכיסם של "חברי הועד"... וקיבלת עוד מונופול בחסות המדינה שמשרת אך ורק את "האנשים הנכונים".

פורסם
אני פשוט לא חושב שזה חייב להיות קשור לזה שצריכים להיות בעד הקמת בתי קזינו בישראל. יש גם את האפשרות של לא זה ולא זה.

נו, זה מה שאני טוען מההתחלה: זה או שחור או לבן, או שמותר להמר איפה שרוצים או שמחליטים שזה דבר רע מיסודו וסוגרים את כל הלוטו-טוטו.

פורסם
  • מחבר

לסיכום:

במפעל הפיס שימנו איזה ח"כ שיעביר חוק שמאשר הימורים על מירוצי סוסים, בתור אופנה חדשה בתחום ההימורים בישראל. זאת כדי להביא מהמרים חדשים ולהוציא יותר כסף מהקיימים.

זה הכל?

פורסם

כן.

פורסם
  • מחבר

קצת מאכזב. לא הייתי צריך לצפות ליותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים