עבור לתוכן

קניית מלחם, להסתפק בחיקוי?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים יקרים וחג שמח.

לפני שאתם צועקים - אני יודע שזה נטחן המון בפורום, זאת שאלה קצת אחרת. :cheesy:

אני מעוניין במלחם לעבודות מזדמנות כמה פעמים בשנה. כרגע זה יסתכם בהחלפת קבלים ותיקונים קטנים אחרים.

אולי כשאסיים ללמוד (הנדסת חשמל) זה יהפוך לקצת יותר מזה.

בכל אופן, לפני שבועיים תיקנתי את הלוח אם ע"י החלפת קבלים עם מלחם מעאפן לחלוטין, וזה היה סיוט. לדעתי ההלחמה גם לא תחזיק יותר מדי.

אני רוצה שיהיה לי בבית משהו נורמלי. אני רודף אחרי העניין הזה כבר חודש.

הספקתי להבין בזמן הזה אילו קבלים לקנות, ושהמלחם שיתן תמורה הכי טובה לכסף יהיה Hakko.

לצערי המחירים בארץ שערעורייתים, לכן ניסיתי לחפש ב-eBay או DX מלחמים מקוריים.

אז ככה:

הבנתי שדגם Hakko 936 אמור לתת לי את כל מה שאני מחפש במלחם. גם הראשים שלו זולים וזמינים.

במאמץ להימנע מזיופים חיפשתי הרבה והגעתי להרבה תמונות שמשוות מבחינה חיצונית ואת הלוח הפנימי של מלחם אמיתי ומזוייף מדגם 936. בנוסף מצאתי מכירה באיביי בסך 280 שקל, וכששאלתי את המוכר אם הכל Hakko מקורי, הוא טוען שכן.

אך ממה שקראתי, הייצור של הדגם הזה הופסק בסוף 2010 והסיכויים שאני אקבל מכשיר חדש ומקורי של Hakko הם נמוכים מאוד.

מיותר לציין שאני לא מעוניין לקנות מלחם ב-300 שקל ולגלות שהוא זיוף.

השאלות שלי הן:

1. האם לסמוך על המוכר שזהו Hakko מקורי? האם יכול להיות ש-4 שנים אחרי, עדיין יימכרו יחידות מקוריות וחדשות?

2. האם מישהו קנה Hakko 936 מקורי לאחרונה, ויכול לתת לי הכוונה למקום קנייה? (ראיתי בארץ באיזור ה-500 שקל - זה כמעט פי 2 מהאינטרנט ולא רלוונטי).

3. האם ניתן להסתפק בחיקויים של Hakko כמו AOYUE או ATTEN ולעשות איתם עבודות של החלפת קבלים? שואל את מי שיש לו חיקוי והוא עבד איתו.

תודה ! :xyxthumbs:

נערך על-ידי nizansm

פורסם

הפסיקו לייצר את ה936 ואכן כניראה שמה שתמצא באינטרנט הוא חיקוי, ואין לך באמת דרך להבטיח עד שתקבל אותו.

יש הרבה חיקויים שלו בכל מיני איכיות ייצור, קשה לדעת על מה אתה נופל. אתה יכול לקרוא הרבה באינטרנט גם על החיקויים שלו, רובם דווקה ניראים סבירים לפי מה שבדקתי.

אני גם שוקל לקנות תחנת הלחמה מזוייפת כזאת ולדעתי אם המלחם יופעל פעם ב, ולא יפעל 8 שעות ביום 5 ימים בשבוע אז לפי דעתי אין בעיה ללכת על חיקוי (תבדוק איזה לאיזה חיקוי יש איכות בניה הכי טובה). יכול להיות שתצטרך לבצע בו כמה שינויים כמו הוספת פיוז, או שינוי מיקום הפיוז ככה שיוחבר לפאזה ולא לניוטרל וכו'.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,

אתמול אחרי הפוסט צפיתי בזה:

תחנת הלחמה ב-16 דולר.

למרות שהוידאו מאוד מעניין, בקצרה אספר לך, אם אין לך כוח לצפות:

הרע - האיכות הפנימית ירודה מאוד. בנוסף המלחם לא הכי בטיחותי מבחינת הארקה.

הטוב - הוא הצליח להתיך איזה משהו יחסית רציני (בטמפ' גבוהה הרבה יותר מזאת שהוא השתמש ב- Hakko 926 הישן שלו), הראשים של 936 מתאימים כמעט טוב.

כמו שאתה רואה זה די מסכם את החיקויים - הסיכוי שזה יתן לך מה שאתה צריך הוא יחסית גבוה (במאמץ הרבה יותר גבוה של התחנה).

הסיכוי שהוא לא יחזיק יותר משלוש ארבע שנים (אולי אפילו פחות? אין לי מושג האמת) הוא גם גבוה.

התחלתי לפזול לכיוון Hakko FX-888D.

בארה"ב הוא נמכר בסביבות 91-95$. יש לי ממיר מתח חיצוני בבית שאני יכול להשתמש בו.

בנוסף מצאתי איזה וידאו ואיזה כמה חברה שהחליפו את הטרנספורמר הפנימי במשהו שמתאים ל-230V - וזה עובד להם.

http://www.eevblog.com/forum/projects/hakko-230v-conversion/ , http://www.eevblog.com/forum/chat/230v-transformer-for-110v-hakko-fx-888/

אולי אפשר למצוא משהו בסביבות ה-400 שקל באיביי, הבנתי שהזיופים לא תפסו את התחנה הזאת כל כך.

מה אתה חושב?

נערך על-ידי nizansm

פורסם

למה בחרת לרכוש תחנת הלחמה ולא מלחם פשוט ואיכותיי תוצרת HAKKO או WELLER ?

בקשר לאיכות ההלחמה זה כבר ניסיון מצטבר של שנים.

נערך על-ידי מרק10

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון לידית לבד? מה עם בקרת טמפ'?

למה לא להוסיף עוד 100-200 שקל וללכת על משהו שישרת אותי הרבה יותר טוב ונוח?

פורסם

קודם כול יש מלחמים (ידית) עם בקרת טמפ' תוצרת WELLER לדוגמא:

WS81

CPTW61

בכול מקרה אני מציע לקפוץ לייבואן של HAKKO בשדרות הר-ציון בת"א ולבדוק איתם פיזית אולי במקרה נשאר לו במלאי תחנות עבודה מקורית מדגם 936.

הם מוכרים גם זיופים של HAKKO לכן תנסה לבדוק איתם אם קיים במלאי זיוף טוב.

בכול מקרה אני לא ממליץ לך לרכוש את הזיופים של HAKKO מכיוון שאני מאלה שדוגלים בלרכוש פעם אחת מלחם איכותיי ולא איזה זבל סיני.

לי יש HAKKO 936 כבר 10 שנים ועדיין עובדת ללא שום תקלה.

פורסם
  • מחבר

CPTW61 - מצאתי באתר אחד ב-500 שקל. זה מחיר גבוה רק לידית בלי הנוחות של התחנה.

גם בטח הביצועים בהתאם?

ולגבי ה-10 שנים: זה בדיוק העניין - הלוואי שהייתי יכול לרכוש HAKKO 936 עכשיו.

המחיר שלו לא היה גבוה כמו בזמן ששוחרר, והיה מחזיק שנים.

זה מה שאני מכוון אליו.

לקנות דרך היבואן בארץ זה לשלם פי 2 ואני לא מעוניין בזה.

למישהו יש ניסיון עם החיקויים שהזכרתי?

AOYUE או ATTEN ?

פורסם

אם זה המצב, תקנה מלחם פשוט ב-20 ש"ח שיהיה עד שתקנה אחד נורמלי.

חבל על ה +200 ש"ח שתשלם על החיקויים אם בכל מקרה אתה מתכוון לקנות בעתיד מלחם איכותי.

פורסם

כמו שאתה מבין, ככמות התגובות, כמות הדעות.

אני בדעה שכלי צריך לקנות לכל החיים, וצריך שיהיה כלי טוב. לכן יש לי תחנת הלחמה של Hakko ותחנת שאיבה של Hakko.

with that being said, לדעתי זה בזבוז כסף ל-99% מהאנשים. אם אתה הולך להלחים פעם בהרבה זמן, חבל לרכוש יותר מזה. גם אני בהתחלה השתמשתי במלחם בסיסי שעלה לי 70 שקל והיה יחסית חלש. כשהשתמשתי בו אחת לכמה זמן זה היה בסדר - כשרציתי להשתדרג כי ראיתי שזה בשימוש רב - שדרגתי.

עד היום יש לי כלים שהם לא בדיוק "brand name" - יש לי מברגה של וולף, אבל אני מרוצה ממנה מאוד - במיוחד ביחס למחיר ששילמתי עבורה. רוב האנשים לא יבדילו בין Hakko לבין זיוף סביר שלהם, פשוט כי שתי האופציות יעמדו בכל הדרישות.

חלק מהתחנות האלה דווקא לא רעות בכלל ממה שידוע לי, זה שהן זיוף לא אומר אוטומטית שהכל שם זבל. תמצא את הדגם הזול ביותר שמקבל ביקורות חיוביות וכנראה שהוא יחזיק לך כמה שנים טובות.

אני זוכר ש-DX טענו שה-FX888 שהם מוכרים היא מקורית. אין לי שמץ אם זה נכון, אבל אני מניח שאפשר למצוא לזה תשובה ברחבי הרשת.

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף מלחם עם ווסת טמפ' נורמלי בנפרד מהידית, בסופו של דבר כשדוחפים הכל בידית זה אומר שאני מוותר על משהו. או על ויסות טמפ' או על איכות חימום וכו'.

אנטולי,

עושה רושם שאתה קצת מבין יותר על מה אני מדבר.

אני גם בדעה שצריך לקנות כל החיים.

האמת שחשבתי על זה קצת ואני חושב שמה שמפריע לי לקנות בהר ציון זה להרגיש שאני מפסיד. אמיתי. להרגיש שהנה מכרו לי משהו במחיר פי 2 כי אני גר במדינת ישראל.

אם זה היה נאמר 100 שקל יותר מהמחיר בשאר העולם לא היתה לי בעיה. אפילו אומר לך שאם המחיר היה 1000 שקל ובכל העולם 900 - פשוט כי אלו המחירים - גם אז הייתי קונה.

המלחם ב-20 שקל שיש לי לא נתן לי לעשות הלחמה נורמלית של הקבלים בלוח. הראש שלו כבר גמור, לך תמצא ראשים אחרים, אני לא בטוח שהטמפ' שהוא מגיע אליה מספיקה, והוא לא נוח לעבודה. אין סיכוי שאשאר איתו גם בשביל 3 עבודות הלחמה בשנה.

וכמו שאמרתי, אני משער לעצמי שככל שאתקדם יותר בתואר, אשתמש במלחם הרבה יותר (יש כל מיני פרויקטים מגניבים ב eevblog).

מהסיבות שאמרת - אני לא שולל את ה- Clones האלה של האקו. גם המלחם ההוא שנתתי קישור לסקירה שלו למעלה עושה רושם שהוא באמת יצליח לתת לי מה שאני צריך.

חוץ מהפן הבטיחותי והאפשרות שהמכשיר יהרס אחרי שנה שנתיים.

לגבי 888D - גם עכשיו אין תשובה חד משמעית אם זה היה דגם מקורי או לא. אלה שקיבלו פתחו אותו ואמרו שהוא נראה להם מקורי. בינתיים DX כבר לא מחדשים את המלאי שלו כמה חודשים טובים.

אני מתלבט אם לקנות את ה- 888D ב92 דולר באמאזון ולעשות משלוח לארץ דרך BUY2USA, או אם להזמין ישירות מאיביי דרך "מפיץ מורשה" ובשני המקרים להשתמש בממיר מתח שיש לי פה, או להחליף לו שנאי פנימי, או להסתכן על איזה מוכר ב- AliExpress שאומר שזה מקורי.

יש אפשרויות אחרות? או שכיסיתי הכל? :rolleye0018:

פורסם

א. אני קניתי את המלחם שלי בארץ (בהר-ציון גם כן), לפעמים יש להם מבצעים שיכולים להגיע למחירים שבהם זה כבר לא בהכרח כדאי להזמין מחול. אני מסכים שבדר"כ זה לא המקרה.

ב. בתור מהנדס חשמל, אני יכול להגיד לך שאין שום קשר בין התואר שלך לבין מלחם. כל הדברים שאני עושה אינם קשורים ללימודים. בפרוייקט הגמר שלי תכננתי כמה מעגלים ששלחנו לייצור ב-fab. כשקיבלתי חזרה את השבבים שתכננתי מה-fab תכננתי בורד שבעזרתו עשיתי את ההדגמות של המעגלים ואת הלוח הזה הלחמתי. אנשים מסביבי היו בשוק שבתור מהנדס חשמל אני יודע מזה מלחם, ובטח ובטח שאני יודע להשתמש בו. כל מה שאני מנסה לומר הוא שאין שום תלות בין הלימודים לבין המלחם שאתה צריך. תחשוב כבר מהיום מה אתה מתכנן לעשות עם המלחם הזה, סביר להניח שהלימודים לא ישנו לך יותר מדיי.

ג. אני מבין למה מלחם בסיסי לא מספיק לך, אך יש גם כאלה שהם סבירים. אני מניח שזה לא המצב במקרה שלך, אז בהחלט אין סיבה שמונעת ממך להתקדם.

ד. פן בטיחותי ואמינות הם הדברים הכי חשובים בכלי שאתה קונה לפרק זמן ממושך. הביצועים של כל מכשיר ממוצע ומעלה יספיקו לך לשנים קדימה. לעיתים יוצא לי לעבוד עם התחנות RF למיניהן (שמתחממות תוך שניות כמו metcal לדוגמא), בבית אני משתמש ב-FX951 שהיא מצויינת גם כן - אני מלחים איתה גם דברים גדולים מאוד תוך כמה שניות והטמפ' בקושי נופלת לפני שהוא מתאושש ומתייצב. עם כל זה, יכלתי לחיות יפה גם עם משהו פשוט יותר כמו ה-936. מה שאי אפשר לחיות איתו הוא מכשיר שמתקלקל כשאתה הכי צריך אותו, או מכשיר שמסכן את החיים שלך. לכן אני מציע להתמקד דווקא בזה כשאתה מחפש תחנת הלחמה. כל מכשיר של 50W ומעלה יעשה 99.99% מהדברים שתצטרך בלי יותר מדיי בעיות.

ה. לגבי השנאי, הבעיה היא שהם עובדים על 60Hz ובארץ אנחנו ב-50Hz, זה אומר שאתה צריך שנאי גדול יותר וקשה לי להאמין ש-Hakko שמו שם את השנאי המתאים לזה. אני בספק שזה יפריע בתחנת הלחמה שבה רוב הזמן עובדים בחלק קטן יחסית מההספק המקסימלי ולכן סביר להניח שהשנאי לא יתחמם יותר מדיי, אך אני הייתי מוודא בגוגל מה אנשים שכבר עשו זאת מדווחים.

ו. שוב אני אומר שלדעתי הרבה מהזיופים האלה יכולים להיות בסדר. אני כבר לא זוכר מה מהם נורמאלי, אבל בעבר היו כמה שקיבלו פידבק מאוד חיובי - במחירים יחסית נמוכים. לדעתי זה שווה בדיקה.

פורסם
  • מחבר

כמו להסתכל בעתיד שלי :P

אז אם אני מבין נכון את ההמלצות שלך, ללכת על חיקוי עם ביקורות טובות במחיר מינימלי עד שיהיה מבצע או מחיר טוב על Hakko עם מתח ישראלי?

פורסם

לא לגמרי. ההמלצה שלי היא שתסתכל קצת קדימה ותחשוב על מה כמות העבודה שתעשה עם המכשיר זה ותחליט כמה כסף זה שווה מבחינתך.

אם זה שווה מבחינתך סכום מועט כי לא תשתמש בו יותר מדיי, אז אחד החיקויים עם הביקורות הטובות הוא אופציה מתאימה. אם אתה רואה את עצמך עובר מהר מאוד לשימוש כבד יותר, אז תקנה מכשיר רציני ומקורי של Hakko (איפה שתבחר, בארץ או בחול, לא באמת משנה - לגבי הבדל המתחים רק תוודא בגוגל שאנשים שעשו את זה לא חווים בעיות). זו דעתי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה. בינתיים לא רואה את עצמי מלחים בכמויות. אלך על אחד החיקויים.

מישהו שמשתמש באחד החיקויים יכול להמליץ עליו מנסיון אישי?

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מעדכן אם למישהו אכפת.

החלטתי להזמין HAKKO FX-888D דרך taobao (המקביל של איביי בסין) ולשלוח לארץ עם סוכן taobao.

המוכר ב-taobao מתעקש לבדוק את המקוריות של המוצר כשהקונה מקבל דרך סוכנות HAKKO בהונג קונג. לכן החלטתי לקנות ממנו.

המחיר של המוצר - 440 יואן שזה 72 דולר.

להוסיף שילוח פנימי בסין לסוכן 4.13 דולר, ו3.84 דולר עמלה לסוכן (זה הכי זול שמצאתי שסוכנים לוקחים).

החבילה הגיעה לסוכן, הוא צילם תמונות עם המספר הסריאלי של התחנה, התקשרתי להונג קונג למשרדים של האקו ואישרו לי שזה מקורי.

כרגע החבילה בדרך לארץ. המשלוח הוא לא אקספרס (לא רוצה את העמלות ההזויות שלהם) ועלה 58.25 דולר.

סהכ אחרי עמלת ויזה (או פייפל - אפשר לבחור) יוצא 143$.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים