עבור לתוכן

ציוד VDSL של בזק כAP

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי לשאול האם הראוטרים שמקבלים היום מבזק לVDSL תומכים בAP?

כרגע אני משתמש ב2 ראוטרים מבזק (siemens sl2-141).

במידה ואשדרג לVDSL הראוטר שאחבר יוכל להשתמש באחד הסימנסים כAP? או שאוכל להשתמש בציוד החדש רק כמודם ולחבר אותו לסימנס שישמש כראוטר וחיבור לAP?

תודה.

פורסם

אם החיבור הוא קווי לא צריכה להיות בעיה.

פורסם
  • מחבר

הכוונה לחבר מודם VDSL של בזק לסימנס שישדר אלחוטית, וסימנס נוסף שיהיה כAP

פורסם

במידה והנתבים מחוברים ביניהם באמצעות כבל רשת לא תהיה בעיה.

פורסם
  • מחבר

אוקי ניסיתי להגדיר את זה ולא הצלחתי.. אוכל לקבל קצת עזרה?

קיבלתי מבזק D Link 6850U וניסיתי להגדיר אותו כBRIDGE ולחבר אותו קווית לסימנס שברשותי.

משום מה זה לא הצליח.. אולי פיספסתי שלב? משהו לא נכון?

פורסם

תבצע את החיבור וההגדרה על פי הפרק האחרון של המדריך הזה -- http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

ה-6850U נשאר כמודם/נתב - את השינוי מבצעים רק בסימנס.

פורסם
  • מחבר
תבצע את החיבור וההגדרה על פי הפרק האחרון של המדריך הזה -- http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

ה-6850U נשאר כמודם/נתב - את השינוי מבצעים רק בסימנס.

רק כדי להבין נכון:

מה שאני עושה זה משאיר את ה6850U כמודם/נתב ויוצר AP מהסימנס שמחובר אליו קווית.

עד עכשיו היה סימנס כמודם/נתב ועוד סימנס כAP שמחובר אליו אלחוטית.

מה שאצור יהיה בעצם משהו כזה:

2fygmzmkz0yn.jpg

קו רציף חיבור חוטי

מקווקו - אלחוטי.

הבנתי נכון?

במצב שתיארתי למעלה לאילו מהנק' אפשר יהיה להתחבר קווית ואלחוטית לכל אחד מהנתבים או רק לסימנסים?

פורסם
  • מחבר

טוב,

הצלחתי לסדר את הרשת כמו בתרשים למעלה.

כמה שאלות:

1. כשאני מתחבר ל6850U אלחוטית אני מקבל מהירות רשת של 62-72Mbps למרות שהגדרתי שישדר בקצב יותר גבוה, גם כשאני מתחבר על הטלפון 30 ס"מ מהנתב זאת המהירות שאני מקבל.

2. במחשב אחד אני מצליח לקבל אלחוטית 35-36 שזה סבבה ובמחשב אחר אני מקבל 15-20. שני המחשבים בערך באותו מרחק. יכול להיות שזה עיניין של הכרטיס רשת שקולט? (בשני המקרים הקליטה מספיק טובה).

3.הAP האלחוטי (סימנס 2) נותן מהירות גלישה של 4Mbps (מתוך 40), יש דרך לשפר את זה?

פורסם

לא ניתן להסיק מסקנות מבדיקת מהירות בצורה אלחוטית, תתחיל מהבדיקה הבסיסית, תתחבר לכל ה AP עם כבל רשת ותבדוק את המהירות שלו.

לאחר שתבדוק שהחיבור הקווי בסדר תעבור לאלחוטי ותבדוק למה יש בעיות.

פורסם
  • מחבר
לא ניתן להסיק מסקנות מבדיקת מהירות בצורה אלחוטית, תתחיל מהבדיקה הבסיסית, תתחבר לכל ה AP עם כבל רשת ותבדוק את המהירות שלו.

לאחר שתבדוק שהחיבור הקווי בסדר תעבור לאלחוטי ותבדוק למה יש בעיות.

התשובה שלך רלוונטית לגבי סעיף 3.

מה יש לעשות עם סעיף 1 ו2?

כשאני מחובר חוטית ל6850U אני מקבל מהירות מעולה, גם כשאני מחובר חוטית לסימנס 1. סימנס 2 עוד לא בדקתי.

אבל למה גם ממרחק 0 אני מקבל רק 72Mbps מהירות רשת כשהוא משדר בn?

פורסם

1. תנסה להחליף ערוץ בנתב הראשי ואולי תקבל מהירות מעט יותר גבוהה מ 72MB, לא בטוח שיעזור.

2. בחיבור אלחוטי במהירויות כאלו כאשר אתה קצת מתרחק מהנתב המהירות יורדת משמעותית.

3. ה AP שלך הם בתקן G והמקסימום שתוכל לקבל מהם בחיבור אלחוטי זה 20MB-25MB, תנסה להחליף ערוצי שידור במידה והמהירות נמוכה מדי, ייתכן שהנתבים האלו לא לגמרי תקינים וזאת הסיבה שקיבלת רק 4MB.

לסיכום

צריך לבדוק תחילה בחיבור קווי את המהירות גלישה, במהירויות האלו במידה ורוצים לקבל את כל רוחב הפס לאורך זמן ובצורה יציבה אין עדיין תחליף לחיבור קווי באמצעות כבל רשת. מיותר לציין שלגלישה רגילה אין למהירויות האלה שום יתרון.

מידע מורחב על פתרונות רשת אלחוטית ניתן למצוא בכתבה הבאה:

http://www.smartnetworks.co.il/#!wifi/cva3

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים