עבור לתוכן

האם כדאי להחליף לפטופ?

Featured Replies

פורסם

הי

יש לי כיום לפטופ של DELL בן כ4 שנים.

אם אני זוכר נכון, הלפטופ הוא עם חומרת:

core i7 1st gen 720

8gb ram 1333

500 gb HDD sata

כיום הלפטופ מספק בקירוב את צרכי, אני עובד הרבה עם תוכנות גרפיות כגון פוטושופ ומכונות וירטואליות כבדות (שרתים, לינוקס, ווינדוס).

ההארדיסק מתחיל להזדקן - אני מקבל נתוני HEALTH של פחות מ50 אחוז בתוכנת HDD sentinal.

השאלה הגדולה היא - האם להחליף את ההארדיסק בלבד לפני שהוא מת (רצוי לSSD כדי לקבל קצת תוספת מהירות) או להחליף את המחשב כולו?

חשבתי על לפטופ בעל המפרט הזה בערך:

core i7 4th gen 4700

16gb ram 1600

240gb ssd sata3 + 240gb ssd mSata.

לפטופ בעל חומרה שכזו יתן לי ביצועים טובים משמעותית מהלפטופ הנוכחי? או שכדאי להשאר עם הלפטופ הנוכחי ולמשוך אותו יותר זמן עד שהוא מת סופית?

אמורה להכנס בקרוב טכנולוגיה חדשה שכדאי לחכות לה? (לדוג' DDR4, intel core 5th gen, צ'יפסטים חדשים ומסעירים ללוחות האם וכ"ו)

בעקרון יש לי תקציב של עד 2000 דולר, וברשת אפשר למצוא לפטופים עם חומרה דומה למה שהצעתי בסביבות ה1450-1500 דולר.

תודה.

נ.ב - מה ההבדלים מבחינת הביצועים בית i7 4500u לבין i7 4700MQ? הבנתי שה4500U מיועד לאולטרהבוקים היות שהוא חסכוני בצריכת הסוללה שלו, אבל כמה הוא עוצמתי מבחינת הביצועים?

פורסם

ה-4500U לא רק חסכוני ובתדר נמוך יותר, הוא גם רק כפול ליבה (הסיומת Q ב-4700MQ מסמל quad והוא מרובע ליבות).

בסופו של דבר זה תלוי בך. עד כמה אתה צריך יותר ביצועים ועד כמה אתה מוכן להשקיע כדי לקבל את זה

פורסם
  • מחבר

תודה. אשמח לתשובות גם על שאר השאלות.

פורסם

אם היה לי כסף ורצון עז להחליף - הייתי מחליף אם הייתי מוצא קונה לנוכחי ..

אחרת הייתי מעביר אותו מקצה שיפורים קטן - מחליף הארד-דיסק וכל רכיב חומרה אחר שהייתי יכול לשפר .

תפתח שרשור חדש (של קניית נייד), תענה על השאלון שבדביק . תחשוב האם אתה מעוניין להחליף .

פורסם
  • מחבר

השאלה היא האם אני ארגיש הבדל משמעותי בביצועים בין מחשב חדש לבין אותו המחשב עם הארדיסק חדש בלבד.

אם ההבדל מורגש - שווה לי לשלם על זה את הכסף.

אם זה מינימלי, אני אחליף רק את ההארדיסק.

עוד נקודה למחשבה: בלפטופ הנוכחי שלי אין מיקום להארדיסק משני (בmSata) ככה שאני אהיה חייב לקנות הארדיסק בודד של 500GB SSD. זה מן הסתם יעלה הרבה יותר, מה שמפחית את הכדאיות של השארות עם הלפטופ הנוכחי.

תודה.

פורסם

לפי דעתי תפתח עוד טופיק , תראה איזה לפטופ עומד בתקציב שלך , ומשם תתקדם .

פורסם
  • מחבר

דווקא מדויק. הDVD במחשב הזה הוא Slot loaded ולא tray loaded ככה שאי אפשר לפרק אותו מהמחשב.

פורסם
דווקא מדויק. הDVD במחשב הזה הוא Slot loaded ולא tray loaded ככה שאי אפשר לפרק אותו מהמחשב.

אם אני לא טועה יש לזה מתאמים ככה שלא תיהיה בעיה לחבר עוד SSD במקום הצורב.

אני לא בנאדם שמחליף כל כך מהר מחשבים ככה שאני לא הייתי מחליף מחשב במקומך, כי לפי מה שרשמת נשמע שיש לך עדיין מחשב טוב.

חוץ מזה, זה תלוי אם אתה מצליח להריץ מה שאתה רוצה באופן שאתה רוצה.

כמו שאתה אומר שזה מספק אותך בערך, אז תשאר עם מה שיש לך ותקנה SSD, מקסימום אתה מעביר אותו בעתיד למחשב החדש שתקנה.

פורסם

אם פותח הדיון היה רושם את הדגם של המחשב לא היו פה דיבורי סרק על אם אפשר להחליף בצורב או לא.

פורסם
  • מחבר

הדגם של הלפטופ הוא dell studio 1558.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים