עבור לתוכן

איך לשדרג את המחשב הנוכחי שלי בשביל מפרט של משחק מסויים

Featured Replies

פורסם

המפרט שלי:

מעבד i3-2120

קירור alpine 11 gt rev2

לוח אם asrock h71m-dgs

זכרון G.skill ddr3 4gb 1333mhz

כונן קשיח segata 500gb 16mb sata 3

ספק כוח zumax 500w

כרטיס מסך אני מניח שזה שבא עם המעבד

והדרישות של המשחק הם:

win xp/7/8

proccesor: 2.2 ghz supporting sse2

ram: 2gb for win 7

geforce 6800 with 256 mb ram

המשחק אינו רץ חלק אצלי במחשב אחרי שפירמטתי אותו כבר רציתי לשאול אולי אם יש אפשרות לשדרג חלק כלשהו במחשב וזה ירוץ יותר נקי וחלק אם למישהו יש המלצה

פורסם

טוב, בהנחה שמדובר בדרישות המומלצות/האופטמליות למשחק ולא בדרישות המינימליות, נשמע כאילו מדובר במשחק יחסית ישן בלי דרישות ל"מחשב חזק". בלי לדעת בדיוק באיזה משחק מדובר, אני אדבר באופן כללי:

בהנחה שהמשחק לא מנצל ריבוי ליבות, המעבד שלך כנראה חזק מספיק.

יש לך מספיק זיכרון (יש לך 4GB והדרישה היא ל 2GB).

אם המשחק משתמש הרבה בדיסק הקשיח (הרבה "טעינות"), אז אתה תרוויח מקניית כונן SSD.

מבחינת הדרישה לכרטיס מסך - הליבה הגרפית המובנית במעבד שלך היא HD 2000, שלפי הטבלה הזו, היא חלשה יותר מ GeForce 6800. סביר להניח שאתה תרוויח מהוספת כרטיס מסך. אם אתה רוצה כרטיס מסך זול משתלם, יש את ה GTX 560 הזה ב-460 ש"ח.

באופן כללי, ובפרט אם אתה מתכוון להוסיף כרטיס מסך, שים לב לספק הכח שלך - מדובר בספק כח שהוא כנראה גנרי, דבר שהוא בעייתי. לכן אם אתה קונה כרטיס מסך כדאי לשקול (בחום) גם קניית ספק כח חדש ואיכותי של חברה מוכרת.

פורסם
  • מחבר

מה שחשבתי צריך כרטיס אז אם אקנה כרטיס איזה ספק לקנות במקום?

פורסם

קודם כל - יש עוד כרטיס מסך משתלם - ה HD 5670 הזה, שהוא יותר זול, שגם הוא יותר חזק מהליבה הגרפית המובנית במעבד שלך, אבל מצד שני הוא גם יותר חלש מה GTX 560 שהצעתי קודם. בעוד כמה שקלים יש את ה HD 6670 הזה, שדיי שקול לו בביצועים (שים לב שיש עליו רק שנתיים אחריות). אז דבר ראשון שאתה צריך לבדוק הוא עד כמה הביצועים שלך ישתפרו אם תקנה את ה HD 5670 או את ה HD 6670 לעומת ה GTX 560 היותר יקר (תבדוק באינטרנט את הביצועים של המשחק שלך עם כרטיסי מסך שונים).

בקשר לספק הכח - סביר להניח שספק כח של 500W של חברה איכותית כמו Seasonic, FSP או Antec יהיה יותר ממספיק עבורך. עכשו יש עוד כמה שיקולים - באיזה כרטיס מסך יעשה שימוש במחשב? האם אתה מעוניין בספק כח שקט? האם ספק הכח הזה יעבור למחשב הבא או האם מתוכנן שידרוג של כרטיס המסך בעתיד לכרטיס יותר חזק? מה התקציב?

סתם שתהיה לך נקודת ייחוס - ה Seasonic PSU S12II-520W הוא אחד מספקי הכח המומלצים ביותר כיום (כאמור - ספק של 520W, כאשר אתה משתמש בליבה הגרפית המובנית במעבד או בכרטיס מסך יחסית חלש, יהיה מוגזם), ואפשר למצוא אותו בפחות מ-300 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

שדרוג אחד וזהו מחשב ישן בעתיד שדרוג מחשב אז עדיף כרטיס מסך הזול והספק שהצעת?

פורסם

לא כל כך הבנתי את מה שכתבת, ובכל מקרה לא ענית על השאלות שלי משתי ההודעות הקודמות.

אם אתה רוצה את המינימום שבמינימום ואת הזול ביותר, קח את זה:

ספק כוח:

FSP 400W 60HCN 120mm Fan A.PFC Satax3 PCI-E, 78-80% Efficiency Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪156

כרטיס מסך:

Sapphire 5670 1GB GDDR5 HDMI

כמות: 1 - מחיר: ₪273

סה"כ: ₪429

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 421 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/bmcwv49u

הערות:

1. ספק כח של 400W אמור להספיק לך במקרה שאתה לוקח את כרטיס המסך הנ"ל (65W למעבד, 60-80W לכרטיס המסך, מה שמותיר כ-250W לשאר המערכת שזה דיי והותר).

2. מבחינת ביצועים, ה GTX 560 יהיה חזק הרבה יותר מה HD 5670, אבל הוא גם עולה יותר וגם יידרוש ספק כח חזק יותר.

3. בפועל לא ענית כמעט על שום דבר ששאלתי - מה התקציב, איך המשחק מנצל את המעבד, האם הדרישות שרשמת הן הדרישות המינימום למשחק או המפרט המומלץ, עד כמה חשובה רמת השקט, האם נעשה שימוש רק בדיסק הקשיח במהלך המשחק וכד'. יכול להיות שתקנה את ספק הכח וכרטיס המסך הנ"ל ובסוף יסתבר שתקבל שיפור מינימלי בביצועים. אני אומר לך את זה עכשו בכדי שלא תתאכזב אם לא תראה את השיפור בביצועים לו ציפית.

מצד שני, אם אתה רוצה את השילוב המשתלם ביותר מבחינת ביצועים ואיכות ביחס להשקעה, אתה יכול לקחת את זה:

כרטיסי מסך - nVidia PCIe

NC-G560102E52AG - FORSA - NVIDIA GeForce GTX560 1GB DDR5 - PCIe x16 2.0 - 810 MHz GPU Clock Speed...

כמות: - 1 - 460/451

ספקי כח - ATX

S12II-520 - Seasonic - 520W - 80Plus Bronze certified - Over Voltage, Over Power, Short Circuit Protection - 120mm ball bea...

כמות: - 1 - 291/285

751.00 / 736

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=1985

שים לב שההפרש בין שתי ההצעות הנ"ל הוא כ-320 ש"ח, שזה סכום משמעותי. בהפרש כזה אתה יכול להוסיף כונן SSD למחשב (כמו זה), שיאיץ את זמן טעינת מערכת ההפעלה והתוכנות. שוב - לא הגדרת תקציב, כך שמאד קשה לדעת מה בדיוק להציע, ולכן הצעתי לך את המינימום והמקסימום שלדעתי יתאימו לך (כמובן שיש "רמות ביניים" שהן שילוב של ספקים אחרים והכרטיס השלישי שהזכרתי - ה HD 6670, אבל אני לא אפרט אותן כאן).

פורסם
  • מחבר

אני אסביר לך המחשב של דוד שלי וזה הפרטים שהוא שלח לי הוא לא משחק הרבה במשחקי מחשב רק בזה בערך ולא נראלי רוצה להוציא עכשיו הרבה אלה סתם לשדרג את המחשב שלו שיתאים למשחק חבל להשקיע המון מניח שהוא מעדיף שקט וכד וזה רק על הדיסק הקשיח

פורסם

מה שם המשחק?

פורסם
  • מחבר

World of tanks

פורסם

הדרישות המומלצות הן i5 ביחד עם כרטיס ברמה של GTX660. מה שכן, אני מניח שממילא אין צורך להריץ אותו על הגדרות מקסימאליות עם כל הפילטרים על FPS גבוה במיוחד. אם אתה מעוניין לחסוך, GTX560 שהוצע לך כאן יתן אחלה מענה. בנוגע לספק הכח - הספק שלך הוא של Topower והוא חצי ג'נרי (נוטה לכיוון הג'נרי). לפי הנתונים היבשים הוא אמור להריץ את הכרטיס שלך בלי בעיות, אבל בגלל שהוא ג'נרי, אין הדבר בטוח, לכן זה הסיכון שלך. הספק שהציעו לך (סיסוניק) איכותי, אך יש זולים ממנו בכמה עשרות שקלים - אבל אני אומר שאם כבר לקנות ספק טוב, קנה משהו איכותי ולא "איכותי טיפה יותר" ממש שיש לך.

פורסם

סוף סוף נחשף שם המשחק... כבר הייתי בטוח שמדובר באיזה משחק סודי שלא רצית שנדע עליו.

טוב, לפי העמוד הזה, הדרישות שרשמת הן הדרישות המינימליות למשחק. הדרישות האופטימליות/המומלצות הן:

Operating system: Windows XP / Vista / 7 / 8 - 64-bit

Processor: Intel Core i5-3330

RAM: 4 GB

Video card: GeForce GTX660 (2GB) / Radeon HD 7850 2GB, DirectX 9.0c

Sound: Compatible with DirectX9.0c

Hard drive space: 30 GB

Internet Speed: 1024 Kbps or higher (for voice chat)

אני אחזק את דבריו של YairZ ואוסיף שלפי הדרישות המומלצות האלו גם ה GTX 560 לא מספיק (ה GTX 660 יותר חזק ממנו), ובנוסף מומלץ מעבד Core i5 (דבר שאולי מעיד על כך שהמשחק מנצל ריבוי ליבות, אני לא יודע בוודאות - מעולם לא שיחקתי במשחק הזה), כלומר ה Core i3 הקיים אולי יהיה קצת חלש מדיי עבורו. מצד שני, ובדיוק כמו ש YairZ כתב - סביר להניח שהמטרה היא לא לשחק במשחק הזה בהגדרות הגבוהות ביותר, אלא ברמה סבירה, ולכן אפשר להסתפק בכרטיס מסך כמו ה GTX 560 (בשלב הזה אפשר כבר לשלול את ה HD 5670 וה HD 6670, שכן הביצועים שהם ייספקו לא יתקרבו לרמה המומלצת). זה אומר שאם אתה לוקח את ה GTX 560, אתה תצטרך ספק כח איכותי יותר (לפי האתר הרשמי, ה GTX 560 דורש 150W לכל היותר), שכן לא בטוח שהספק הקיים יספיק. בקיצור - ההצעה של ה GTX 560 וספק כח מדגם S12II-520 של Seasonic היא כנראה הפתרון המשתלם ביותר עבורך.

הערה - שים לב שבעוד שאת כרטיס המסך הזה (ה GTX 560) כנראה לא ניתן למצוא במחיר זול יותר חוץ מאשר באתר של פלונטר, את ספק הכח דווקא כן - ב TMS ניתן למצוא אותו ב 287 ש"ח. לכן כדאי שתבדוק במספר חנויות מהיכן הכי משתלם לך לקנות את הספק.

פורסם
  • מחבר

סבבה אז לקנות את ה 560 והספק של seasonic ממש תודה חברה עזרתם לי המון!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים