עבור לתוכן

חייב את עזרתכם! ניתן למצוא מסך 16x10 כיום?+ומה לקנות? LCD או LED?

Featured Replies

פורסם

היי!

לצערי הרב, אחד ממסכי ה Samsung 2243BW שלי שבק חיים היום.

אני משתמש ב- 2 מוניטורים לעריכת וידאו ותמונות ב Lightroom. אני משחק גם במשחקים כמו Battlefield 4 וכו'.

הרבה זמן עבר מאז שרכשתי את אותם מוניטורים, ולכן אני מעודכן פחות בטכנולוגיה הנוכחית שלהם. כל מה שאני יכול לומר זה:

1. אני מעדיף את ה 16x10 Aspect Ratio. זה בטח יותר טוב לגלישה באתרים ולעבודה בכלל, כשיש לך יותר מקום Vertically.

2. אני מעדיף את העמימות של מסכי ה LCD ואת רנדור הצבעים שלהם, מאשר הבהירות המטורפת , והסאטורציה הלא טבעית של צבעים, שמסכי ה LED מייצרים. [מסכי LED גם מייצרים תמונה 'קרה'\כחולה יותר- כך שזה יכול להטעות אותי בתיקוני הצבעים שאני עושה לתמונות...

3. מבחינת תקציב- אני אמור לרכוש שני מסכים, אז מאוד הייתי מעדיף להישאר בתקציב של עד 1000 שקל למסך.

>>האם יש דגם של מסך שיוכל להתאים לי לפי דרישות אלו?

>>האם יש בכלל מסכי LCD לרכישה כיום? או שכולם LED? אפילו לא משנה לי שיהיה מסך TN ולא IPS, רק שהצבעים יהיו טבעיים יותר ולא כאלו Saturated כמו במסכי LED. זוויות הצפיה לא כאלו קריטיות..

>>וזה שאני רוצה לשמור על יחס 16x10 במסך= האם זה מחייב אותי, בעצם, לרכוש מסך שהוא 1920x1200? כי כל אלו שהם 1920x1080 -הם 16:9.

אני מאוד מקווה שזה לא יגרום לי לקרטע במשחקים כמו BF4, כשהכ.מסך שלי GTX660 - התרגל לסחוב 1650x1050 ועכשיו כנראה רזולוציה גבוהה יותר.

אשמח מאוד לשמוע את עצתכם, ובמיוחד אם זו עצה שבאה מניסיון אישי עם המסך :)

תודה רבה!

פורסם

שתם שתדע שאין דבר כזה מסך LED. ( יש אבל הם משמשים בעיקר לשלטי חוצות).

גם ה"מסך LED" הוא LCD רק שבמקום נורות פלורוסנט קרות משתמשים בLED לתאורה. זה הכל.

פורסם

ניתן למצוא LCD

יד שניה 21 אינש

ביחס 3:4

פורסם
  • מחבר
שתם שתדע שאין דבר כזה מסך LED. ( יש אבל הם משמשים בעיקר לשלטי חוצות).

גם ה"מסך LED" הוא LCD רק שבמקום נורות פלורוסנט קרות משתמשים בLED לתאורה. זה הכל.

אני מודע לכך שאלו הם עדיין מסכי LCD, רק שהם LED BACKLIT, כלומר מוארים ע"י LED. רק שאין מספיק מקום בכותרת לרשום את זה. ו...אני בטוח שאחרים הבינו כבר למה אני מתכוון :)

הקטע הוא, שעדיין, מסכי LED שכאלה הם בוהקים\בהירים מידי [=בטח מעייף ת'עיניים], הם מציגים צבעים פחות טבעיים [יותר מידי saturated...ירוק ייראה כמו ירוק זוהר לעומת מסך LCD רגיל]. הדבר היחידי הטוב במסכי LED זה אורך החיים שלהם, שאמור להיות ארוך יותר משל LCD רגיל עם קטודות.

יש מישהו שיכול להמליץ לי על דגם שעשוי להתאים לדרישותיי?

פורסם
Dell U2412M. יש לי אותו וגם דגם דל אחר ישן יותר (פלורוסנט) והצבעים של זה (לד) נראים הרבה יותר טוב, המסך כלל לא מעייף את העיניים ובנוסף גם צורך פחות חשמל, אז לא הייתי אומר שהדבר הטוב היחידי בלד זה אורך החיים.

נערך על-ידי ABL

פורסם

מצטרף, מסך נהדר!

פורסם
  • מחבר
מצטרף, מסך נהדר!

תודה לשניכם על ההמלצה!

חייב רק לשאול:

1. כמובן שמסכי DELL הם מעולים! רק שמעתי שהנציגות שלהם בארץ היא נוראית מבחינת מתן אחריות למסכים שלהם. זה אומר שצריך להילחם בשביל לקבל אחריות, ממה שקראתי.

בנוסף, שמעתי על כל מיני מסכי DELL שיש להם REVISIONS טובים, וכאלה בעייתים, עם זליגות אור וכאלה. זה כנראה קורה במסכי ה IPS הזולים שלהם..

2. מה מבחינת GHOSTING?

הבנתי שספציפית המסך שהמלצתם עליו הוא מאוד איטי. שזה בעייתי למשחקים ולצפיה בסרטים [בטח גם לעריכת וידאו].

אולי אני צריך ללכת, למרות הכל, על מסך TN שיהיה מהיר יותר?

פורסם

1. האחריות מתבצעת בחנות שקנית הם מתעסקים עם הנציגות אז אם החנות טובה אז אין בעיה. גם אף פעם לא שמעתי על בעיתיות עם הנציגות. יש שמועות על הריויזיות האלו אבל לדוגמא אני קניתי מסך שהריווזיה נחשבת בעיתית ואין שום בעיה במסך. בנוסף בחנות אמרו לי שאם יש בעיה כלשהי בשבוע שבועיים הרשונים הם יחליפו את המסך לחדש.

2. הוא ממש לא איטי (9.4ms). תבדוק אפילו בtftcentral.

אני בכלל לא מבין איך אתה שוקל מסך TN?? ורוצה להשקיע סכום כזה נמוך במסך כשאתה עורך וידאו ותמונות. אם כבר אתה צריך להסתכל על ה-U2413 שמציע הרבה יותר צבעים ונועד לעבודה גרפית.

נערך על-ידי ABL

פורסם

1. כמובן שמסכי DELL הם מעולים! רק שמעתי שהנציגות שלהם בארץ היא נוראית מבחינת מתן אחריות למסכים שלהם. זה אומר שצריך להילחם בשביל לקבל אחריות, ממה שקראתי.

לרוב זה לא נכון.
בנוסף, שמעתי על כל מיני מסכי DELL שיש להם REVISIONS טובים, וכאלה בעייתים, עם זליגות אור וכאלה. זה כנראה קורה במסכי ה IPS הזולים שלהם..
מדברים על זה הרבה אבל מבינים מעט. יש בעיות מסוימות, כמו בכל מסך, אבל הן לא קשורות לrevision, כי לאף אחד מחוץ לDELL אין מושג מה באמת ההבדל בין revisions (כי DELL לא מפרסמים את זה). יש רק אנשים שחושבים שהם יודעים.

כמו כן, ככל שהמסך יותר פופולרי, כן באופן טבעי ידברו עליו יותר ובפרט על הבעיות שלו.

הבנתי שספציפית המסך שהמלצתם עליו הוא מאוד איטי. שזה בעייתי למשחקים ולצפיה בסרטים [בטח גם לעריכת וידאו]. אולי אני צריך ללכת, למרות הכל, על מסך TN שיהיה מהיר יותר?
כל מה שהבנת בהקשר הזה לא נכון. זה מה שאפשר להבין מאתרי ביקורת חובבניים ואנשים שקוראים אתרי ביקורות חובבניים. :)
1. האחריות מתבצעת בחנות שקנית הם מתעסקים עם הנציגות אז אם החנות טובה אז אין בעיה.
זה גם לא נכון. חוץ מהשבועיים הראשונים שרוב החנויות יקחו את עניין האחריות על עצמן, החנות לא תתעסק איתך בכלל ותשלח אותך לנציגות. וגם אין שום סיבה לפעול אחרת. שירות DELL יביא לך מסך חלופי עד הבית. למה בכלל לבזבז זמן ולהתעסק עם החנות?
פורסם
  • מחבר

@ABL - תודה על תגובתך :)

1. באיזו חנות רכשת את המסך? בוא נגיד שאני אשתדל לא לרכוש את המסכים שלי ב KSP, כי זו חנות שתנפנף אותך שניה אחרי שקנית. חסרות חנויות הוגנות, ובגלל זה אני גם מתכוון לנסות לבדוק את המסכים בחנות [לאחר שאשלם], בשביל לראות במקום אם יש בעיות.

חשבתי שמסכי IPS הם 8ms זמן תגובה בסטנדרט, לא? כמעט 10ms מרגיש כבר מוגזם. אנסה לבדוק את מסך ה U2413 שהצעת.

2. מדוע אני שוקל מסך TN? רק בגלל שאני צריך לקנות שניים כאלה :) אחרת, אם הייתי צריך רק לרכוש מסך אחד- הייתי הולך על היקרים יותר.

נשאר לי מסך אחד תקין של SAMSUNG, אבל למרות שהוא תקין- אני צריך להעיף אותו כי זה מעאפן לעבוד עם שני מסכים שונים. אצטרך לרכוש שניים

חדשים. לכן, חשבתי שאולי ישתלם יותר לרכוש מסכי TN ולרכוש להם מכשיר לכיול צבעים...

בכל מקרה, שקלתי גם לקחת מסכי TN בגלל המהירות שלהם, בגלל שבעריכת וידאו מהירה-זה בא לידי ביטוי. כשערכתי וידאו עם קאטים מאוד מהירים על מסך IPS- ראיתי את התמונה "נקרעת" וזה היה ממש מעצבן. בגלל זה אני מרגיש שיש התפשרות גדולה גם ברכישת מסך IPS, ולכן אני צריך למצוא את נקודת האמצע..האיזון, בה המסך יתאים לכל צרכיי. אולי יש מסכי TN איכותיים יותר? אולי יש מסכי IPS מהירים יותר?

בגלל זה אני שואל פה אתכם :)

- - - תגובה אוחדה: - - -

@QTTP- תודה על התייחסותך :)

1. אז מה? אתה אומר ש 9.4ms זמן תגובה - זה לא איטי? אין Ghosting והכל ייראה טוב? כולל סרטים וגיימינג? נשמע לי שצריך לשאוף ל 8ms, ואני קורא לא מביקורות דווקא, אלא מתגובות של אנשים שברשותם המסך עצמו. אני קורא תגובות של חבר'ה לסרטוני Review ביוטיוב. תגובות ב Newegg וכו'...

2. לרכוש ישירות מ DELL?

בדר"כ דווקא אצל הסוכן עצמו- המחיר יוצא גבוה יותר מבחנות רגילה. לא בדקתי ת'נושא הספציפי לגבי DELL, לא יודע גם איפה הם יושבים, אבל העלת נקודה מעניינת ששווה לבדוק :)

>>בקיצור, אני מאוד מכבד ת'המלצות של אנשים פה. אני רק מסתייג ושואל שאלות בגלל שיכול להיות שמסך שמתאים וממומלץ ע"י בנאדם אחד, פחות יתאים לי.

>> בנוסף, אני מניח שלא אקבל המלצות על SAMSUNG וחברות אחרות, אלא רק על DELL. כנראה יש סיבה טובה לכך. אני פשוט מחבב את SAMSUNG כי המסך שלהם שירת אותי שנים רבות מ- 2009 ככה, בלי פיקסל שרוף אחד. לכן אני מחבב אותם.

פורסם
ובגלל זה אני גם מתכוון לנסות לבדוק את המסכים בחנות [לאחר שאשלם], בשביל לראות במקום אם יש בעיות.
זה בזבוז זמן. בלחץ זמן ובתנאי התאורה של החנות ממילא רוב הסיכוי שלא תשים לב לבעיות מסוימות שאולי בתנאים ביתיים יפריעו לך. בכל מקרה בעיות חמורות - יחליפו לך את המסך גם אם תביא אותו למחרת וגם אם בעוד שבוע. עם בעיות פחות חמורות ממילא יפנו אותך לDELL לשיקול שלהם (מנסיון, הם לרוב מחליפים מסך לכל לקוח שמתעקש שיש לו בעיה שמפריעה לו).
חשבתי שמסכי IPS הם 8ms זמן תגובה בסטנדרט, לא? כמעט 10ms מרגיש כבר מוגזם.
זה מרגיש לך מוגזם כיא אתה לא מבין שאין שום הבדל מעשי בין שני המספרים, ובכל מקרה המספרים הרשומים לרוב לא מדויקים בכלל.
בכל מקרה, שקלתי גם לקחת מסכי TN בגלל המהירות שלהם, בגלל שבעריכת וידאו מהירה-זה בא לידי ביטוי. כשערכתי וידאו עם קאטים מאוד מהירים על מסך IPS- ראיתי את התמונה "נקרעת" וזה היה ממש מעצבן.
זה לא בא לידי ביטוי בכלל. "תמונה נקרעת", אם אני מבין על מה אתה מדבר, לא קשורה בכלל לghosting.
1. אז מה? אתה אומר ש 9.4ms זמן תגובה - זה לא איטי? אין Ghosting והכל ייראה טוב? כולל סרטים וגיימינג? נשמע לי שצריך לשאוף ל 8ms, ואני קורא לא מביקורות דווקא, אלא מתגובות של אנשים שברשותם המסך עצמו. אני קורא תגובות של חבר'ה לסרטוני Review ביוטיוב. תגובות ב Newegg וכו'...
מה שאני אומר הוא שאין אף לא אדם אחד בעולם שמסוגל להבחין בין זמן תגובה של 8MS לזמן תגובה של 10MS, וזאת עובדה, ואני מוכן להתערב על זה. מה שכן יש זה הרבה חבר'ה שחושבים שיש הבדל או שצריך להיות הבדל ולכן הם "מרגישים" שיש הבדל (שכנוע עצמי / אפקט פלצבו). ולרוב אלה החבר'ה שכותבים ביקורות בNewegg ומעלים סרטונים לYoutube.
לרכוש ישירות מ DELL?
לא. איך הבנת את זה? לרכוש ממי שאתה רוצה - זה לא משנה בכלל. השירות בכל מקרה ישירות מול DELL.

נערך על-ידי QttP

פורסם

1. אייבורי. זמן תגובה לא משנה אלא לאג (במשחקים). למה שלא תקרא קצת על הנושא?

2. TN נוראי לעריכה גרפית משום שהצבעים לא מדוייקים אין שום תירוץ שתביא שיצדיק קנייה של מסך כזה. הבעיה שתיארת נקראת Tearing וזה קורה שקצב רענון המסך לא מסונכרן עם כרטיס המסך והיא לא קשורה למסך TN או IPS. אפשר לנטרל אותה עם הגדרות בתוכנה.

פורסם

רוב הסיכויים שכל הבעיה שם היא קבל קטן. בוא ננסה לתקן אותו

מה התקלה של המסך ? (נדלק ? לד power עושה פלאשים ? ....)

פורסם
  • מחבר

טוב, אז אני רואה שהאופציות שלי די מצטמצמות ל- U2412M של DELL.

שזה לא בהכרח משהו גרוע. פחות אופציות, פחות התלבטויות. יש גם ת'מסך הזה שאולי יכול להתחרות, אבל זה מסך 16X9: U2312HM

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=801778

יהיה מגניב לראות ת'מסך בתצוגה, אבל זה בטח כמו לחפש מחט בערימת שחת. אין הרבה חנויות שמציגות מסכים, והסיכוי שדווקא ה U2412M יהיה בתצוגה- הוא נמוך...

>> מה אתם אומרים לגבי ביצועים עם כרטיס המסך שלי? GTX660? זה יספיק בכדי לשחק BF4 לדוגמא, ברזולוציה של 1920X1200?!

- - - תגובה אוחדה: - - -

רוב הסיכויים שכל הבעיה שם היא קבל קטן. בוא ננסה לתקן אותו

מה התקלה של המסך ? (נדלק ? לד power עושה פלאשים ? ....)

מה שקרה למסך SAMSUNG שלי זה שהוא התחיל לרצד, לעשות Flickering בדיוק לכמה שניות ואז פשוט נכבה! זו פעם ראשונה שזה קרה לו. הוא לא גמגם לרגע, אבל בשניה שהפליקרינג הזה התחיל- המסך נכבה.

נורית החיווי הכחולה שלו [שמראה שהוא דולק] כן מתפקדת, וכשאני סוגר את המסך לכמה שניות ואז מדליק שוב- אז המסך כולו דולק ל-2 שניות, בבהירות נמוכה, ואז נכבה. אני משוכנע שזה בר תיקון, אבל לא יודע איפה מתקנים כזה דבר, וגם אם זה בכלל משתלם.

חוצמזה, תמיד הרגשתי שאני בחסרון כשיש לי מסך שהוא נמוך מ 1920X1080. במיוחד בקטע של עריכת וידאו, ואפילו בצפיה ב VIMEO ו יוטיוב ב CHROME- אני מרגיש שיש Jagged edges בצפיה, כאילו ה browser מנסה לנגן סרטי Full HD על מסך שהוא נמוך מזה- ולכן כל ה Aspect Ratio נדפק. זה יכול גם להיות בעיה ב Chrome עצמו אבל :)

פורסם

בBF4 הכרטיס יחזיק לא רע. בהגדרות בינוניות הוא ירוץ חלק, בגבוהות לא כל כך באולטרה בכלל לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים