עבור לתוכן

collision domain Broadcast Domain

Featured Replies

פורסם

שלום אני לומד כרגע דרך CBT NUGGETS CCNA והוא הסביר על collision domain Broadcast Domain

ולא כ"כ הבנתי אותו,

מה זה collision domain מה הכוונה?

ומה זה broadcast domain למה הכוונה ?

פורסם

אזור התנגשות הוא אזור שבו קיים פוטנציאל של התנגשות של 2 פריימים.

אם נסתכל לדוגמא על האב, הוא כולו אזור התנגשות 1 גדול. כלומר כל המחשבים שיחוברו אליו יהיו משוייכים לאזור התנגשות אחד, אם לדוגמא 2 מחשבים ישלחו פריים בו זמנית תקרה התנגשות. כאן נכנסים לתמונה המנגנונים csma ca/cd.

עם השנים התפתח הציוד והגיע הברידג׳ שהוא בעצם מחלק אזור התנגשות ל2.

ואז הגיע הסוויץ, שכל פורט בסוויץ הוא אזור התנגשות מעצמו, הוא גם נקרא multi port bridge. חשוב לזכור שהאב הוא בשכבה 1 וסוויץ וברידג׳ פועלים בשכבה 2.

ברודקאסט היא הודעה שאם שולחים אותה היא מגיעה לכל מחשב בברודקאסט דומיין. כלומר עד הנתב(מן הסתם). דוגמא להודעה כזו היא arp , צריך לדעת שהכתובות של הודעת ברודקאסט היא הip האחרון בסגמנט, ובשכבה 2 fffffffffff.

תקרא באינטרנט על הנושאים בפירוט, מה ששאלת הוא די פשוט. מה יקרה שתגיע לvpn או לfr??

פורסם
  • מחבר

תראה vlans הבנתי דווקא טוב וגם vpn,

fr אין לי מושג מה זה עוד לא הגעתי לזה אבל תראה יש דברים שאני קולט טוב ויש דברים שהם לא ברורים לי,

כאשר למדתי mcitp/mcsa הלך לי מצויין והכל היה ברור,

פה הדברים קצת יותר מסובכים עבורי, ובתכלס אני רוצה ללמוד אבטחת מידע, ואני כרגע לומד קורס של csi - cyber security intelligence והקדם דרישות לקורס הזה היה ccna ולא למדתי את זה אז עכשיו אני מנסה להשלים את זה לבד דרך cbt nuggets אני חושב שאחרי שאני יסיים את הקורס של האבטחת מידע אני יעשה בנוסף קורס של ccna במכללה ויראה שוב את ה cbt nuggets במגביל לקורס כדי שכל הקשור לתקשורת ישב לי טוב,

פורסם

MCSA ו-CCNA הם תחומים שונים לגמרי.

אם משהו עדיין לא ברור, פשוט תשאל.

פורסם

Sereyna, אתה גם מתרגל תוך כדי?

זאת אומרת, רק לקרוא את החומר לא יעזור, וחייבים לתרגל על ציוד / אמולטורים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים