עבור לתוכן

מפרט שבניתי, אשמח אם מישהו יוכל לתת לי חוות דעת עליו :)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

טוב, נראה לי שזה המפרט הסופי שאני אלך עליו. אם למישהו יש הערות/הארות חשובות אשמח לשמוע.

פורסם

המפרט עצמו בסדר גמור, אני פחות אוהב את המחירים, אתה אשכרה יכול לחסוך כאן מאות שקלים.

הנה דוגמא נוספת - http://www.tms.co.il/preview/spec/ydwjuh9z

במקרה הזה יש לך משלוח חינם (UPS) ואיסוף חינם במקרה של תקלה כמדומני. בחנויות אחרות יש גם מחירים דומים מאוד, חבל לשלם יותר כי זה "קרוב אליך", עם כל השירותים שיש כיום לרוב האנשים זה כבר לא פקטור בכלל.

פורסם

מפרט משתלם כולל SSD:

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601482519 - Intel - Intel Pentium G3220 Dual core CPU - LGA1150 - 3 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Gra...

כמות: - 1 - 250/245

לוחות אם - Intel LGA1150

GA-H81M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi...

כמות: - 1 - 276/270

זכרונות - DDR3 - לנייח

AM2U16BC4P2-2 - ADATA - 4GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series...

כמות: - 1 - 156/153

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA

CT120M500SSD1 - Crucial - 120GB M500 Series - SATA3 6Gbps 2.5 inch Internal SSD - 500 MBps Read / 130 MBps Write...

כמות: - 1 - 327/320

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

ST1000DM003 - Seagate - 1TB - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 series - (ST1000DM001)...

כמות: - 1 - 273/268

מארזי מחשב - מארז עם ספק

CI-5SS7-A400 - Cougar - Cougar Spike - 400W Antec BP-400PX - mATX...

כמות: - 1 - 254/249

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-AP111-GBB01 - Arctic - Alpine 11 Rev 2 cooler for intel socket LGA775,1156 - Ultra quiet 92mm PWM fan with low noise impel...

כמות: - 1 - 68/67

DVD צורבים תקליטורים ו - פנימי SATA DVD צורב

SH-S224DB - Samsung - SAMSUNG DVD-RW Burner - Up to 24X write speed - SATA interface - Black...

כמות: - 1 - 81/79

1685.00 / 1651

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=1923

אם אתה לא מעוניין ב-SSD הנה מפרט ללא:

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=1924

פורסם

בקשר לכונן ה SSD - כמו שכתבתי קודם, כמעט ותמיד מומלץ לקחת אחד. אם המחשב מיועד אך ורק לגלישה באינטרנט הרי שמבחינת השימוש השוטף אתה לא תרגיש הבדל בינו לבין כונן מכני. כן תרגיש הבדל בזמן עליית מערכת ההפעלה ופתיחת תוכנות, אבל באופן יחסי מבחינת זמנים (זמן טעינת מערכת ההפעלה וזמן טעינת התוכנות לעומת סה"כ הזמן שהמחשב יעבוד) ההשפעה של כונן ה SSD תהיה קטנה. אני אישית הייתי לוקח כונן SSD, אבל אתה ביקשת לחסוך ולכן הצעתי לא לקחת כונן SSD.

בקשר לזיכרון - אני לא חושב שכדאי לקחת רק 4GB אלא 8GB מכמה סיבות:

א. בלוח המוצע יש רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון, דבר שיגביל את אפשרות השידרוג של הזיכרון בעתיד (עד 12GB בהנחה שבחריץ הזיכרון הפנוי תוסיף בעתיד מודול של 8GB).

ב. כתבת שהמחשב מיועד ל"גלישה בצורה כבדה". מבחינתי זה אומר דפדפן אחד (או יותר) עם הרבה תגיות/טאבים פתוחים, ושהדפדפן לא ייסגר במשך כל היום (כל היום הוא יהיה פתוח). אם אני מסתכל אצלי כרגע, רק ה Firefox לבדו לוקח לי כ-500MB וגם זה רק עם כמה טאבים פתוחים. במקרה שלך הדפדפן יכול להשתמש בהרבה יותר זיכרון.

ג. יש לך "מרווח נשימה" בתקציב - ביקשת מחשב בתקציב של 2500 ש"ח ורוב המפרטים פה לא עוברים את ה-2000 ש"ח.

מבחינת הדיסק הקשיח - דיסק קשיח של 1TB הוא בחירה מצויינת. הסברתי קודם למה הצעתי דיסק של 2TB (יותר משתלם ונכנס בתקציב), אבל אם אין לך צורך ב 2TB ואתה רוצה לחסוך, אז דיסק בנפח של 1TB הוא המומלץ.

פורסם
אבל אתה ביקשת לחסוך ולכן הצעתי לא לקחת כונן SSD.

מצד אחד אתה מתייחס לעובדה שהוא ביקש לחסוך, מצד שני אתה מציע לו דיסק 2 טרה כי הוא נכנס בתקציב. לרוב המוחלט של האנשים גם חצי טרה יהיה מעל ומעבר (גלוי נאות - אני עם אחד כזה), הסיבה שהוא לא מומלץ היא גם בגלל הפרש המחירים הכמעט אפסי בינו לבין הטרה, וגם בגלל הפרש הביצועים ביניהם. SSD לא יתן שיפור רק בשל מהירות קריאה וכתיבה מהירה יותר, אלא גם מהירות גישה (או מספר פעולות בשניה - IOPS). המערכת תמיד משתמשת בכונן לכן השיפור יהיה גם בשימוש השוטף.

בקשר לזיכרון - אני לא חושב שכדאי לקחת רק 4GB אלא 8GB מכמה סיבות:

א. למה שהוא יצטרך 8 ג'יגה איי פעם? אם הוא יסב את המחשב שלו לתחומים אחרים כמו גיימינג או עריכה, ממילא יהיה לו צוואר בקבוק משאר החומרה.

ב. הדפדפן שלי כרגע פתוח כמעט חצי יום עם 19 טאבים שונים, לוקח 650~ מגה (פיירפוקס). אם הוא משאיר 40 טאבים פתוחים, אז הבעיה היא אצלו ולא אצל המחשב.

ג. מעולה - אם אפשר לחסוך, למה לא? כמובן שתוספת של 4 ג'יגה ראם, כונן 2 טרה ואפילו מעבד i3 יהפכו את המחשב שלו ל"עדכני" יותר, אך לא ברמה שהוא ירגיש זאת בשימוש השוטף.

נערך על-ידי YairZ

פורסם

1. אני מעדיף תמיד להציע דיסק קשיח של 2TB מאשר של 1TB פשוט כי תמיד עדיף שיהיה יותר מאשר יהיה חסר. בנוסף, בהפרש בין דיסקים קשיחים כאלו (שעומד על כ-130 ש"ח) אי אפשר להכניס שיפור ממשי למפרט. אני מבין מדוע יש אנשים שיראו בכך ביזבוז, אבל מהניסיון שלי (יש לי שני דיסקים של 500GB ואני מרגיש שחסר לי מקום), אני חושב שיהיה עדיף לקחת 2TB אלא אם כן התקציב הוא ממש קריטי. שוב - זאת דעתי האישית, ואני מקבל את זה שיש כאלו שלא יסכימו איתה.

2. נכון, כונן ה SSD ישפר גם את הגישה לדיסק הקשיח (בנוסף לזמן טעינת התוכנות ומערכת ההפעלה), אבל במקרה הספציפי הזה אני רואה דברים קצת אחרת - המחשב הזה מיועד לגלישה באינטרנט נטו. גם אם מהירות החיבור שלו היא 100Mbps, מה שאומר קצב העברה של 12.5MB/s, הדיסק הקשיח לא אמור להיות הרכיב שייאט את המערכת, שכן גם אם קצב ההעברה של הדיסק הקשיח יהיה 80MB/s, החיבור לאינטרנט עדיין יהיה איטי יותר. שוב - מאד מומלץ לקחת כונן SSD, ואם הוא לא היה מבקש לחסוך לא הייתי בכלל שוקל לא להציע כונן SSD, אבל חיסכון של כ-350-450 ש"ח, שהם בסביבות ה-15% מהתקציב הכולל (שהוא 2500 ש"ח) נראה לי כמשהו שכדאי להציע לפותח הדיון. שוב - אני אישית הייתי לוקח כונן SSD בלי שום ספק.

3. בקשר לזיכרון - אני מסכים ש 4GB כנראה יספיקו לו. כרגע/נכון להיום, אבל:

א. כבר עכשו אפשר לראות איך גם אצלי וגם אצלך הדפדפן אוכל את הזיכרון, ואפשר לשער שבעתיד הדפדפן ייקח אפילו יותר זיכרון, דבר שיוביל לאיטיות ו"תקיעות" (כאן דווקא ראוי לציין שבמקרה כזה כונן SSD יעזור מכיוון שנעשה שימוש בזיכרון וירטואלי שנמצא על הדיסק הקשיח), ובסופו של דבר הוא ייצטרך להוסיף זיכרון.

ב. תמיד צריך לחשוב שהמשתמש יעשה את כל הטעויות האפשריות, ובפרט את אלו שאף אחד לא חשב עליהן. אני לא חושב שאפשר לבוא אליו בטענות על כך שהוא עובד עם 40-50 טאבים פתוחים - הוא במפורש ביקש מחשב ל"גלישה בצורה כבדה", כלומר הוא מצפה שגם במצב כזה המחשב לא ייתקע (שים לב שהוא כתב "לנסות לחסוך אבל לא על חשבון ביצועים ואמינות").

ג. ההפרש בין 4GB ל 8GB בפלונטר היא כ-150 ש"ח (שהם 6% מהתקציב). לדעתי הוא ייצטרך 8GB זיכרון בשלב מסויים גם לגלישה באינטרנט, גם אם לא בשנה-שנתיים הקרובות, ולכן לדעתי זו השקעה משתלמת כבר עכשו (להבדיל, כונן SSD הוא לא משהו מחוייב המציאות, אלא רכיב "מטעמי נוחות", שאפשר להסתדר גם בלעדיו).

ד. קח גם בחשבון שאם הוא ירצה לשדרג את הזיכרון בעוד שנתיים, יכול להיות שתהיה לו בעיה למצוא זיכרון DDR3 או שהוא (כנראה) יהיה יקר יותר.

שוב (ושוב) - כל האמור לעיל הוא דעתי האישית בלבד. יש אנשים המחזיקים בדעות שונות ומסיבות טובות. הדעה של YairZ שונה משלי והוא הביא לכך טיעונים טובים. על פותח הדיון לשקול בעצמו את כל הטענות ולהחליט מה טוב לו - האם הוא צריך כונן SSD או לא והאם הוא צריך 4GB או 8GB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים