עבור לתוכן

מפרט שבניתי, אשמח אם מישהו יוכל לתת לי חוות דעת עליו :)

Featured Replies

פורסם

התקציב עד 2500, מחשב ביתי לצרכים משרדיים, חשוב לי שיהיה אמין מאוד , ושיציג ביצועים טובים. (גלישה מרובה, אופיס וכו')

5347ac7271758.jpg

פורסם

המפרט בסדר, אך עדיין אפשר להוזיל אותו בלי לפגוע בצורה משמעותית בביצועים:

לוח-אם: לקחת H81-HD3

מעבד: לקחת G3220 (ודרך אגב, המעבד שבחרת לא מתאים ללוח האם - סוקטים שונים)

דבר נוסף, יש חנויות יותר זולות מאייבורי, אם אתה מוכן לקנות במקום אחר.

פורסם
  • מחבר

תודה, אשמח לקבל המלצות על חנויות אמינות באיזור רחובות. ולהלן השאלון:

. מה התקציב המקסימאלי? 2500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל לא על חשבון ביצועים ואמינות.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). גלישה בצורה כבדה.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן, אשמח לסט מקלדת ועכבר אלחוטיים נוחים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתכנן.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת המחשב בחנות, ללא מערכת הפעלה.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. רחובות והסביבה.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בקרוב.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). עדיפות לUSB 3.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

פורסם

Logo.jpg

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים

499 ₪ - * מבצע * - Intel Dual Core i3 4130 3.4Ghz S1150

370 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-B85M-D3H S1150

329 ₪ - * מבצע חג * - 8GB Patriot DDR3 1600Mhz + HEATSINK

329 ₪ - * מבצע * - SSD Kingston 120G Sata3 V300

279 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty

340 ₪ - * מבצע * - Zalman ZM-T3 (USB3) + FSP 500W BUNDLE

90 ₪ - LG DVD-RW X24 GH24NS90

120 ₪ - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

89 ₪ - * מבצע חג * - Microsoft Wireless Desktop 800

מחיר סופי: 2445 ₪ למזומן

2493 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

בגלל שהתקציב אפשר, שמתי i3 ולא פנטיום, ולוח מעט יותר איכותי.

אפשר לחסוך כ-300 ש"ח בלקיחת מעבד חלש יותר כמו ה-G3220 ולוח פחות איכותי כמו D2V.

המפרט הזה מכיל כונן SSD של 120GB בנוסף ל-HDD של 1TB, מה שיאפשר לעבודה זריזה במיוחד.

להתקין את ווינדוס על ה-SSD. מומלץ 8 או 8.1 כדי לנצל את פיצ'ר ה-fast boot.

נערך על-ידי Ymac

פורסם
  • מחבר

תודה, בכל מקרה אעדיף מפרט בחנות באיזור רחובות, ראשון לציון גג.

עדיפות לבניית המפרט מIVORY (יתכן ותהיה לי שם גם הנחה מסוימת).

פורסם

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601482519 - Intel - Intel Pentium G3220 Dual core CPU - LGA1150 - 3 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Gra...

כמות: - 1 - 250/245

לוחות אם - Intel LGA1150

GA-H81M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi...

כמות: - 1 - 276/270

זכרונות - DDR3 - לנייח

KVR16N11-8 - Kingston - 8GB DDR3 1600MHz - CL-11...

כמות: - 1 - 310/304

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

ST2000DM001 - Seagate - 2TB - 3.5 inch -SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 - (ST2000DM001)...

כמות: - 1 - 405/397

מארזי מחשב - מארז עם ספק

Three-Hundred-Two-A550 - Antec - Three Hundred Two - 550w - With Antec VP-550P...

כמות: - 1 - 440/431

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-AP111-GBB01 - Arctic - Alpine 11 Rev 2 cooler for intel socket LGA775,1156 - Ultra quiet 92mm PWM fan with low noise impel...

כמות: - 1 - 68/67

DVD צורבים תקליטורים ו - פנימי SATA DVD צורב

SH-S224DB - Samsung - SAMSUNG DVD-RW Burner - Up to 24X write speed - SATA interface - Black...

כמות: - 1 - 81/79

1830.00 / 1793

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=1916

הערות:

1. לדרישות שלך (עבודה משרדית) אתה לא צריך מעבד חזק במיוחד, ולכן ה G3220 יספיק.

2. הכנסתי למפרט דיסק קשיח של 2TB, אבל אם אתה רוצה, אפשר לקחת דיסק של 1TB במקום בכדי לחסוך כסף. בחרתי דיסק של 2TB משתי סיבות: א. מבחינת העלות ל GB דיסק של 2TB יותר משתלם. ב. יש דיי הרבה מרווח בתקציב.

3. לא הכנסתי כונן SSD למפרט, שכן כונן כזה לא ממש ישפר את השימוש שלך במחשב, למעט עליית מערכת ההפעלה. אם אתה רוצה, בכל זאת כונן SSD, מומלץ לקנות את ה Samsung 840 EVO בנפח 120GB.

4. הצעתי לך כאן באנדל (שילוב/חבילה) של מארז וספק כח. המארז הזה (Antec Three-Hundred-Two) הוא טוב ואיכותי, אבל אני לא בטוח לחלוטין שהוא מתאים לרמת שקט 6. ספק הכח (Antec VP-550P) הוא ספק דיי טוב ואיכותי, ואני דיי בטוח שיש כאלו שיגידו שהוא אפילו מוגזם מדיי למערכת הזו. אפשר לשים מארז יותר שקט, כמו ה P100 (יש גם באנדלים עבורו בחנות הנ"ל) או מארז מסידרת ה Define של Fractal Design, אבל הדבר כמובן יעלה את המחיר.

5. לא הכנסתי מקלדת ועכבר אלחוטיים - אני ממליץ לך להתייעץ בפורום ציוד הקפי בנושא הזה בכדי לבחור את מה שהכי מתאים לך. אני אישית הייתי הולך על הסט המינימליסטי ביותר, כמו ה MK220 של Logitech שעולה בסביבות ה-100 ש"ח, אבל לך אולי יתאים משהו אחר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

כמה דגשים ושאלות ברשותכם.

ראשית, בנוגע למעבד , לא יהיה כדאי להוסיף קצת וכבר ללכת על ה i 3 ? אני מפעיל המון דברים בו זמנית וחשוב לי שהמחשב יתקתק, יש לי מחשב נייד עם הi 3 והוא עובד יופי.

בנוגע לספק כוח, כמה וואט לדעתכם פחות או יותר אני צריך? והאם יש חברה מומלצת ?

בנוגע ללוח אם , אני מעוניין בלוח אם מתוצרת GIGABYTE (יש לי ניסיון מאוד חיובי איתם) , שכולל יציאת HDMI.

איזו חברה אמינה יותר בקטגוריה של דיסקים קשיחים? ווסטרן דיגיטל או סיגיט? מספיק לי דיסק קשיח ברמה של 500 GB או מקסימום 1TB , אני לא צריך יותר מזה.

אם התקן SSD לא משפר ביצועים, אז אני חושב שעדיף לחסוך אותו ?

במארז, ארצה יציאה קדמית של USB 3.

ועוד משהו קטן, אעדיף בניית מפרט דרך IVORY (פשוט כי יש לי שם הנחה מסוימת ואנשים שאני מכיר) , תודה !

- - - תגובה אוחדה: - - -

איך המפרט הזה דרך אגב? מישהו יכול לתת חוות דעת עליו?

נערך על-ידי DTS

פורסם

אתה משלם יותר מדי על הזיכרון.

כונן 500GB מאוד לא משתלם (ב-30 ש"ח יותר יש 1TB)

קח את המפרט שנתתי לך, הם עושים משלוחים לכל הארץ.

פורסם

1. הרכבתי מפרט כמעט זהה באייבורי (אותו מעבד, רק שאצלם המעבד הוא בגירסת ה BOX, זיכרון של G.Skill בתדר של 1333MHz, אותו מארז ואותו ספק כח, אך אצלם אין "באנדל" וכונן אופטי של Asus, כי הוא הכי זול) והסכום שהתקבל הוא 2315 ש"ח, כך שאם אתה לא מקבל הנחה של 20% לפחות באייבורי המפרט הספציפי הזה לא משתלם. מכיוון שהאתר שלהם לא ממש נוח לשימוש (לא מצאתי ממשק להרכבת מחשב) קצת קשה לנסות להרכיב מחשב מרכיבים אחרים תוך התחשבות בתקציב,

2. בקשר למעבד - אתה כמובן יכול לקנות מעבד Core i3 אם תרצה, אבל אתה רשמת שהשימוש העיקרי שלך במחשב הוא גלישה באינטרנט, דבר שדורש יותר זיכרון מאשר כח עיבוד (אלא אם כן אתה מפעיל במקביל הרבה אתרים עם flash וכד'), ולכן מעבד G3220 מתאים לדרישות שלך. התוספת במחיר ל Core i3-4130 היא כ 250-300 ש"ח. לשיקולך.

3. הלוח המוצע (GA-H81M-HD3) הוא כנראה הלוח הכי משתלם של Gigabyte, ויש לו יציאה גרפית אחת מכל סוג - VGA, DVI, HDMI ו DisplayPort.

4. מבחינת נפח הדיסק הקשיח - מאד לא משתלם לקנות דיסק של 500GB היום (פשוט תחשב את יחס העלות של GB עבור דיסק כזה). ההפרש בין דיסק של 500GB ו 1TB הוא דיי קטן (כמה עשרות שקלים לכל היותר), כך שמומלץ לקחת דיסק קשיח של 1TB לפחות.

5. מבחינת יצרן הדיסק הקשיח - גם Seagate וגם Western Digital הן חברות טובות ואמינות. קח את הדיסק הקשיח בנפח הרצוי הזול יותר שיש בחנות, אך רק תוודא שהוא עובד ב 7200rpm (או במקרה של WD - שהוא מסדרת Blue). כמובן שרצוי להתחשב גם במשך האחריות שהחנות ממה אתה קונה מציעה על הדיסק הקשיח.

6. באופן כללי בימינו כמעט תמיד מומלץ לקנות כונן SSD. במקרה שלך, כאשר המחשב מיועד לגלישה באינטרנט בלבד, כונן SSD לא ממש יעזור מכיוון שאין הרבה טעינה של מידע מהדיסק הקשיח. כמו שכתבתי, כונן כזה כן ישפר את זמן הטעינה של מערכת ההפעלה, אבל בגלל שזה כל מה שהוא יעשה עבורך ובגלל שביקשת לחסוך, לא הכנסתי כונן כזה. אם אתה בכל זאת רוצה, אפשר להוסיף כונן SSD. אם הכונן של Samsung יקר מדיי עבורך, יש את כונן ה SSD מדגם C300-120 של KingSpec, שהוא יותר זול בכ-100 ש"ח.

6. במארז שהצעתי יש 2 חיבורי USB 3.0 קדמיים.

פורסם

דעתי:

- לא מסכים עם עניין ה-SSD. הוא כן משפיע בצורה די רצינית על כל מה שמותקן עליו - גם אופיס ודפדפן. כונן קשיח הוא הצוואר הבקבוק ה"דיפולטי" בכל מערכת כיום, לכן אם אתה רוצה יותר ביצועים עדיף להשקיע את הכסף עליו.

- לא ממש רואה סיבה לקחת 8 ג'יגה זיכרון (אלא אם כן אתה מריץ פה עשרות לשוניות, אז במקרה הזה גם המעבד יקרטע).

- איזה מעבד i3 יש לך במחשב הנייד? כי לרוב המעבדים הללו חלשים מהפנטיום G המומלץ פה.

- גם כונן 3 טרה משתלם יותר מה-2, זאת לא סיבה לקחת אותו. לדעתי הכונן האופטימאלי עבורך הוא הטרה, שכן הוא עולה טיפונת יותר מהחצי והוא גם מהיר ממנו מבחינת ביצועי קריאה וכתיבה.

- אין סיבה להנעל על שום דגם פה, כל חנות והחומרה המשתלמת שיש בה.

הנה דוגמא למפרט מאייבורי שהייתי ממליץ עליו - http://screencast.com/t/bBGjF7di

הנה דוגמא למפרט מפלונטר שהייתי ממליץ עליו - http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=1920

שני מפרטים עם חומרה המומלצת שיש בכל חנות. בכללי אפשר לקחת ספק כח איכותי או יותר 8 ג'יגה ראם או מעבד i3, אך אני ממש בספק אם זה כדאי במקרה הזה.

נערך על-ידי YairZ

פורסם
  • מחבר

תודה, בנייד יש לי מעבד מסוג:

• Intel Core i3-3227U processor
    1.90GHz, 3MB Cache

מבחינת זיכרון- יש לי ניסיון לא טוב עם קינגסטונים , לעומת זאת ניסיון טוב מאוד עם CORSAIR. יש למישהו חברה מומלצת לדעתו? בנוסף האם אין הבדל רציני בין 4GB ל8GB בזיכרון לדעתכם ?

ד"א, פה ניתן להרכיב מחשב דרך אייבורי.

http://www.ivory.co.il/build_computer.php

תודה לעוזרים !

נערך על-ידי DTS

פורסם

i3-3227U לרוב חלש בעשרות אחוזים מ-G3220, לכן אם הוא מספק אותך, G3220 יהיה מעל ומעבר.

לגבי זכרון הראם - בפועל יש מספר חברות בודדות שמייצרות את שבבי הזכרון, לכן החברה פה היא פחות פקטור. כך או כך, בערך באותו המחיר יש לך זכרונות זהים מחברות שונות. וכן, עבור שימושים כלליים אתה לא תגיע ל-4 ג'יגה זיכרון (עד לפני מספר שבועות היה לי 4 ג'יגה ואני עוד גיימר ומעצב גראפי), מקסימום בעתיד תוסיף עוד סטיק כש/אם תצטרך.

פורסם
  • מחבר

תודה, אם כך אני אסכם:

1. אני חושב שאני אקח באמת את ה G3220.

2. זיכרון - אני אקח סטיק של 4GB ובמידת הצורך באמת אוכל להוסיף (זאת לא צריכה להיות בעיה? )

3. דיסק קשיח של 1TB של סיג'ט (יש להם 3 שנות אחריות).

4. לוח אם של גי'גה בייט -GA-H81M-HD3

ההתלבטות היחידה שלי שנותרה, היא לגבי כונן SSD, כונן כזה הוא בין 300-450 שקל (סמסונג אבו שהוזכר פה לדוג' כמומלץ) , השאלה שלי כמה השפעה תהיה לו על ביצועים במחיר הזה , ואם לא עדיף לי במחיר כזה לשפר את אחד הפרמטרים של זיכרון/מעבד? או לחלופין פשוט לחסוך את הכסף הזה...

במחשב הנייד שלי, יש 6 ג'גה זיכרון , מעבד כמו שציינתי Intel Core i3-3227U ודיסק קשיח רגיל של 500 ג'גה , וסך הכל אני מאוד מרוצה מהביצועים שלו.

אז מה דעתכם ? לחסוך את הכסף? בכל זאת להוסיף SSD? או להשקיע את הכסף במעבד/זיכרון או משהו אחר שלדעתכם יתרום לביצועים?

תודה!

[h=1][/h]

פורסם

כונן SSD אמור לשפר לך את זמני טעינת מערכת ההפעלה וכל תוכנה שתתקין עליו, כולל ביצועים כלליים. בכללי, אתה מן הסתם יכול לוותר עליו, עדיין תקבל אחלה של ביצועים - אם אתה מרוצה מביצועי הנייד שלך, פה אתה תהיה עוד יותר מרוצה. אני לא רואה ממש סיבה להשקיע את הכסף הזה על חומרה אחרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים