עבור לתוכן

מחשב שולחני i5 לעומת NUC i5

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחליף את המחשב הקיים של ההורים שלי היות והוא כבר לא סוחב את השימושים היומיומים בעיקר אינטרנט על סביבת וינדוס 7...

לא יודע אם זה כבר עייפות החומר או זה שיש לו 2GB זיכרון (או 4GB לא זוכר).

המחשב עצמו הוא duel core כל שהוא מלפני 5 שנים.

בגדול אני מחפש מחשב שיחזיק להם מעמד לפחות עוד 5 שנים ושיעבוד מהר.

חשבתי על i5 במפרט מוכן מראש של ivory (מתחיל ב 1850) ולשדרג ל 8GB זיכרון + כונן 1 טרה (לא חובה) + ספק כוח חזק יותר.

לאחר מכן נזכרתי שאינטל שחררה את הדור החדש של ה NUC ויש להם גם i5.

ב KSP ה NUC i5 4250U נמכר ב 1895 ש"ח ועל זה צריך להוסיף זכרונות + דיסק קשיח של מחשב נייד

עכשיו לשאלה:

האם מחשב NUC i5 לשימושים ביתיים של אינטרנט בעיקר ולעיתים רחוקות עריכת וידאו ותמונות (פוטושופ, לייטרום, Gopro) יספיק? או שבמחיר של כמעט 2500 (לאחר תוספות לNUC) כדי לקחת מחשב שולחני רגיל?

האם יש חנויות נוספות שמוכרות את ה NUC במחיר זול יותר (אני לא מצאתי)?

מה שמושך אותי ב NUC זה בעיקר הגודל שאפשר לדחוף אותו על שולחן העבודה בלי כל הבלאגן של מחשב שולחני...

אשמח לייעוץ.

תודה!

פורסם

המלצה ראשונה שלי: שדרג את הזיכרון ראם לארבע ג'יגה בתור התחלה.

אם אפשר ליותר עדיף. הסיבה היא שקודם כל יש לך מחשב עובד. תוסיף לו ראם וכן כונן SSD

מניסיון שלי זה משדרג כל מחשב בצורה מטורפת. חבל לרכוש מחשב חדש. כמו"כ תנסה לעשות OC

לסיכום:

1) תוסיף זיכרון ראם (לפחות 4 ג'יגה)

2) תוסיף כונן SSD

3) תעשה OC למעבד במידת האפשר

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

הזיכרון של המחשב הוא לא DDR3 והוא לא תומך בעוד 4 גיגה נוספים.

כרגע יש לי או 2X2GB או 2X1GB ואם אני רוצה לשדרג ל 8GB אני צריך לקנות זיכרונות שכבר לא נפוצים מה שיוצא לא משתלם.

מעבר לכך כונן SSD בשלב הזה מאוד יקר (גם לחדש אני מתכנן לקנות HDD) ולא מספיק נפח עבורי.

עד כמה ה NUC חלש לעומת השולחני?

פורסם
  • מחבר

כן באמת משמעותי...

מבחינת גודל ה NUC מנצח בגדול עכשיו זה נראה שאלה של עלות מול תועלת - בעלות השולחני מנצח עכשיו צריך לחשוב אם התועלת שאפיק מפינת עבודה מסודרת מפצה על המחיר היותר גבוה + כוח עבודה חלש יותר...

פורסם

יש לי מחשב dual core עם 2GB זיכרון שרץ יופי.

הרכיב שמתעייף הוא הקשיח המכני - תחליף אותו (תריץ לו בדיקה עם HDTUNE בשביל לראות נפילות בביצועים) ותקבל מחשב זריז יותר.

עם SSD קטן (נראה כאילו נפח לא קריטי) הוא בכלל יעוף.

פורסם
  • מחבר

כרגע המחשב בכלל לא עולה... חוטף מסך כחול לאחר הטעינה של הוינדוס ומבצע ריסטרט... ככל הנראה זה קרה לאחר עדכון BIOS...

דיי תקוע...

פורסם

אם המחשב הנוכחי מספק אותך עדיין, אפשר לבדוק מה בדיוק הבעיה שלו ולהעריך את הנזק (במידה ואכן יהיה כזה). אתה יכול לפנות לפורום תמיכה טכנית.

אם אתה עדיין רוצה/תרצה מחשב חדש, אתה תצטרך להנעל על עצמך איזה אתה רוצה. מחשב קטן כמו נוק של אינטל או בריקס של ג'יגבייט בהחלט יספיקו לך לשימושים כלליים, אבל מולטיטסקינג ו/או עריכות כבדים ומרווח נשימה עתידי מבחינת ביצועים הם לא יתנו.

פורסם
  • מחבר

תודה!

להחליף מחשב אני נעול, עכשיו באמת צריך להיסגר על עצמי האם מחשב קטן מחיר יחסית גבוה מרווח תמרון נמוך, מול מחשב גדול מחיר סביר מרווח תמרון גדול.

תודה!

פורסם
  • מחבר

קניתי NUC i5

זיכרון: 8GB של GSKILL 1333

דיסק קשיח: 500GB 7200 Hitachi

סה"כ: 2600 כולל מחבר DVI-HDMI + USB HUB POWERED

לא זול אבל הגודל שלו אחחח הגודל שלו תענוג!

תודה לעוזרים!

פורסם

תתחדש.

באתי להציע לך ללכת על שולחני רגיל בתקן itx זעיר שבהחלט חוסך לא מעט מקום. נראה שמאוחר מידי, תתחדש בכל אופן

פורסם

תתחדש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים