עבור לתוכן

איזה שנאי להתאים לכלי עבודה שיובא מחול?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים.

לא בטוח שזה המקום לפרסם אבל ננסה.

אני מחפש שנאי שיתאים לכלי עבודה שיובא מחול.

המכשיר 120V/60Hz כמו כן רשום עליו 11.8 אמפר.

[ATTACH]5635[/ATTACH]

פורסם

לא נתת פירוט על המכשיר. אבל אם הוא מכיל מנוע AC זה כנראה לא יהיה כל-כך משתלם

פורסם

כמו שנאמר מעלי, זה לא הולך להיות משתלם. תצטרך שנאי של כ2000VA, וזה משהו גדול וכבד ועולה כ900~1000₪.

פורסם
  • מחבר

אני כבר לא ליד הכלי, אבל זה ממש כזה כלי:

http://bimg2.mlstatic.com/maquina-para-pintar-wagner-9195-airless-pintura-bfn_MLM-F-3066441769_082012.jpg

לחמי יש עסק של תיקון שיפוץ ומכירת כלי עבודה, הכלי Airless מוערך בערך בשווי של כ-5K יד שניה.

הוא מכיר אנשים ויכול אולי להשיג כזה בזול יותר, השאלה כמה גדול וכבד זה, מישהו יכול לתת קישור לדוגמא?

כמה וואט צריך להיות המכשיר?

עדכון: קראתי ש2000VA אני מכפיל בערך ב-0.8 זה יוצא כ-1600 וואט, הגיוני?

האם שנאי כזה יכול להספיק של 1500W:

http://www.amperel.co.il/products/167844

או שאני חייב יותר כמו זה של 2000W:

http://www.amperel.co.il/products/167845

נערך על-ידי idanmal

פורסם

הכלי הזה אמור לקחת 120*11.8 = 1416VA כשהוא עובד על 60Hz

בארץ אתה תקבל 50Hz, גם אחריי שנאי. כשמפעילים מנוע של 60Hz על 50Hz הוא מתחמם יותר ועובד ביעילות נמוכה יותר. במקרה הזה ההספק המדומה יעלה מ 1416VA למשהוא כמו 1700VA בגלל ההבדל ב Hz, כלומר כבר תצתרך בשבילו שנאי 2000VA ועדיין הוא יתאמץ יותר מידי

- אם אתה מפעיל אותו לזמנים קצרים בלבד ואם הפסקות ארוכות, יכול להיות שהוא יוכל להתמודד אם העומס יתר הזה, אבל זה מסתכם ב "יכול להיות" - אם המנוע מספיק להתחמם לטמפ' שבהן מתחיל לקרות נזק, אחריי תקופה המנוע יישרף

- אם אתה רוצה להפעיל אותו במצב שבו הוא לא מתאמץ יותר מידי, למרות ה 50Hz, תצתרך להוריד את המתח נמוך יותר. ההספק המדומה יחזור פחות אות יותר לערך המקורי לכן שנאי 1500VA יספיק (אם הוא לא עובד קבוע, אם כן, עדיין רצוי 2000VA), אבל הכוח של המנוע יירד בהתאמה (ויהיה חלש יותר ממה שהוא אמור להיות על 120V 60Hz). המתח שצריך כדיי לקבל את המצב הזה על 50Hz הוא כ 100V

אם אתה בוחר באפשרות השניה, במקרה 100V זה המתח שיש ביפן, כך שיכול להיות שקיים שנאי סטנדרטי למתח הזה - אבל עדיין כנראה יותר נדיר ויותר יקר. אם אין, תצתך שנאי מייצור מיוחד (הרבה יותר יקר) או לבנות קומבינה משנאי 120V 1500VA + שנאי 24V 300VA, ממנה תוכל לקבל 120-24 = 96V

פורסם
  • מחבר

מצטער אבל לא ממש הבנתי את התשובה שלך, מה עדיף לעשות ואיך להוריד את המתח.

חמי קנה את המכשיר ממישהו בזול, הוא רוצה להשמיש אותו ולמכור, מה צריך לקנות כדי שהקונה שהוא מוכר לו את המכשיר לא יחזור עקב מנוע שרוף אחרי חודש.

מין הסתם את הכלי הזה יקנה איזה איש מקצוע שישתמש בו הרבה.

האם אחד משני הממירים שקישרתי אליהם יעשה את העבודה?

נערך על-ידי idanmal

פורסם

זהו שלא ממש ניתן להשתמש כמו שצריך במנוע 60Hz על 50Hz

- אם אתה נותן לו את המתח שאמור להיות ו 50Hz, הוא יקח יותר חשמל, יתחמם משמעותית יותר ואם זה לא הפעלות קצרות אם זמן להתקרר ביניהן וכו' יש סיכוי דיי גבוה שהוא יישרף

- אם אתה נותן לו מתח נמוך יותר כדיי להוריד את צריכת החשמל בחזרה לערך הנכון, אתה מוריד את הכוח של המנוע. האם הוא יתמודד אם העבודה שהוא צריך לעשות למרות הכוח הנמוך יותר ?

מתוך מה שהבאת 1500VA לא מספיק (השנאי יתחמם יותר מידי), 2000VA יספיק אבל יפעיל את המכונה במצב עומס יתר

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך, יש לך המלצה איפה אפשר לרכוש אחד שיוריד את המתח?

פורסם

אין לי שמץ. תנסה לשאול במקומות של חשמל לתעשייה או יצרני שנאים

במקרה של הורדת כוח של המנוע, המנוע יוכל לעבוד בלי עומס יתר, אבל עולה שאלה אחרת : האם הוא יתמודד ? למשל, אם המכונה הזאת היא מדחס, האם המנוע בכלל יצליח להגיע ללחץ שצריך אם המתח הנמוך יותר, ולא ייעצר בשלב מסויים כי אין לו מספיק כוח. מנוע שנעצר מתחיל להתחמם ומשמעותית, ויכול להיהרס מזה

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם חמי עכשיו, יש מישהו שהוא מכיר שמתעסק עם שנאים וגם מייבא לארץ, מחר הוא ידבר איתו לגבי שנאי.

תודה להיום על העזרה וההסברים.

פורסם

יבוא שנאים הוא לא עסק משתלם גם, בגלל המשקל הרב. המשלוח עלול לעלות הרבה.

אתה יכול לשאול אצל יצרן שנאים בארץ כמה יעלה לך. יש לי נסיון טוב עם גרשון קליין בקריות.

הוא גם עוסק בליפוף מנועים, אז יש מצב לפתרון גם מהצד הזה. אבל כאן אתה כבר צריך איש מקצוע שיפרק את המנוע וזה.

נערך על-ידי ZiggyMan

פורסם
  • מחבר

חמי יפרק אותו, הוא מפרק מנועים כאלו כמו חמאה, הוא משפץ ומתקן כלי עבודה ומכיר מלפפים.

דיברתי איתו עכשיו והוא מכיר את גרשון קליין(העסק של חמי בקריות), אגב למה צריך לפרק את המנוע?

פורסם

זה בגלל המבנה של מנוע AC.

השליטה על המהירות של מנוע AC מתבצעת על ידי שינוי של התדר.

המנוע שלך בנוי לעבוד בתדר 60Hz, בזמן שהחשמל בארץ הוא בתדר 50Hz.

לכן, כדי שהמנוע יעבוד בצורה אופטימלית (ולא על ידי משחק עם שנאים וכו'..) יתכן שעדיף ללפף את המנוע מחדש. או אולי בכלל להחליף אותו לאחד תואם שבנוי לעבוד בתדר 50Hz

פורסם

זה לא רק קטע של ללפף מחדש. ב 50 Hz עובר יותר זמן במשך כל חצי מחזור של ה AC, מה שאומר שהליבה של המנוע אמורה לספוג כמות גדולה יותר של אנרגיה מגנטית. בשביל אותו הספק, מנוע של 50 Hz אמור להכיל יותר ברזל ממנוע של 60 Hz

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים