עבור לתוכן

התקנת Xubuntu על dok (ולא דרך)

Featured Replies

פורסם

היי, רציתי לדעת אם יש אפשרות להתקין Xubuntu (או כל הפצה אחרת, אני מניח שזה אותו עקרון) על דיסק און קי.

כל מה שאני מצליח לעשות זה להתקין עליו את ההתקנה.. (כלומר LiveCD/Install).

לא ניסיתי, אבל אולי אפשר פשוט לבחור בהתקנה להתקין על איזה כונן שרוצים?

ויהיה הבדל בכלל מLiveCD?

פורסם
  • מחבר

אני אצטרך קצת הסבר נראה לי..

פורסם
  • מחבר

כל מה שמצאתי בנושא זה שהוא פירמט ל2 מחיצות..

פורסם

ניסית לעשות את זה כבר? באיזה בעיות ואתגרים נתקלת?

פורסם
כל מה שמצאתי בנושא זה שהוא פירמט ל2 מחיצות..

אתה לא ממש קורא טוב. תשקיע.

מה עם זה - "הורדתי התקנה עדכנית של ARCH ולפי ההוראות התקנתי עליו ובדקתי על המחשב שלי שאכן ניתן לבצע ממנו בוט." (זה מתייחס למדית ההתקנה)

ומה עם זה - "בארץ' כל מה שצריך זה לפנות לוויקי, לחפש את הנושא המתאים (במקרה זה המדריך למתקין המתחיל) ולעבוד לפיו." ? (וכאן כבר מדובר על עצם ההתקנה).

בעקרון DOK הוא דיסק מבחינת לינוקס. אין כל הבדל בינו לבין דיסק רגיל. יש בעייה מסוימת בכך שלא מובטח שהוא ישב תמיד באותו מקום, וגם לזה התייחסתי.

אבל, אם לא בא לך לקרוא, אני באמת לא חושב שהתקנת לינוקס על DOK (ובטח לא ARCH) היא בשבילך.

נערך על-ידי ben-zone

פורסם
  • מחבר

סיבכתם אותי קצת?

לא הבנתי מה אני אמור לעשות.

הידע שלי בנושא מסתכם בלהתקין תמונה של לינוקס על דיסק און קי בעזרת תוכנה כלשהי.

לא כל כך הצלחתי למצוא משהו באינטרנט כי כל מה שאני מוצא זה להתקין לינוקס דרך, פשוט דרך תוכנה.

פורסם

התקנתי ארצ' על דיסק USB כמו שאתה רוצה. ההתקנה היתה דיי סטנדרטית, בקובץ ה fstab וקובץ ההגדרות של ה boot loader הגדרתי את כל המחיצות דרך UUID כך שהמערכת תוכל למצוא את המחיצות שלה על כל מחשב

מערכות לינוקס אחרות - תנסה להתקין מ CD לדיסק USB התקנה רגילה כמו שהיית מתקין לדיסק קשיח ותבדוק מה קורה. אתה יכול לנתק את הדיסק הקשיח בתוך המחשב כשאתה משחק אם זה כדיי להבטיח שה boot loader יותקן לדיסק USB ולא תהרוס בטעות את ה boot בדיסק הקשיח

פורסם
  • מחבר

אני אנסה,

אבל אני פחות יכול להוציא את הדיסק כרגע (לפטופ).

צריך לפרמט את הdok למערכת קבצים כלשהי לפני?

פורסם

בהרבה לפטופים ניתן לפתוח מכסה בצד או מלמטה ולהוציא את הדיסק הקשיח בלי לפרק את כל המחשב. או שתבטל אותו ב BIOS ותודא שההתקנה של לינוקס שמופעלת דרך ה CD לא רואה אותו

בהתקנה תצתרך (או שההתקנה תעשה את זה בשבילך) ליצור מחיצות על הדיסק USB ולפרמט כל מחיצה. המחיצות/מערכת קבצים שהיו עליו לפניי זה ימחקו בכל מקרה כך שלא משנה אם אתה מפרמט אותו או לא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים