עבור לתוכן

התלבטות בין ניידים. תקציב 3000~ ש"ח.

Featured Replies

פורסם

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, VISUAL STUDIO, צפיה בוידאו באיכות FHD

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מעדיף 14.1 אך גם 15.6 ו-13.3 בא בחשבון. מעדיף מאט אבל לא קריטי.

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) 1366x768 ומעלה

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? חשוב לי שהכפתורים של העכבר יהיו רכים ונעימים כמו בסדרות ה T של לנובו למשל.

* משקל רצוי? מעדיף כמה שפחות, אבל לא קריטי ובטח שלא על חשבון ביצועים, לא יצא מהבית יותר מידי.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) מעל ארבע שעות יהיה נחמד

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI

* Bluetooth? כן

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מעל 500, עם אופציה לשלב SSD בעתיד.

* כונן אופטי? לא משנה

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

שלום,

אני מחפש כרגע מחשב נייד חדש. שימושיי הם גלישה, עבודה משרדית, VISUAL STUDIO, צפייה בתוכן HD.

אני מתלבט כרגע בין שלושה דגמים שונים:

Lenovo ThinkPad Edge E540

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24080

תוספת 400 ש"ח לשלוש שנות אחריות.

Dell Latitude E5430 LT-RD33-7258

http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=2357

Lenovo ThinkPad Edge E330 3354-1S6

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=22447

תוספת 400 ש"ח לשלוש שנות אחריות.

אם הייתי מוצא חנות שמוכרת את ה EDGE בגודל 14", סביר להניח שהייתי הולך עליו.

מספר שאלות:

- האם ללנובו הראשון יש אפשרות לחיבור SSD בנוסף להארדיסק הרגיל? לדל אני מבין שיש אפשרות כזו וגם ללנובו הקטן יותר.

- מישהו יודע איך הכפתורים של העכבר במחשבים הנ"ל? יש לי סטייה כזו שאני לא מסוגל להשתמש בניידים עם כפתורי עכבר קשים ומרעישים. זה פשוט מחרפן אותי.

- האם יש הבדל משמעותי בביצועים בין מעבדים דור רביעי לעומת דור שלישי?

יתרונות וחסרונות ששמתי לב אליהם לפי ביקורות באתר NOTEBOOKCHECK:

- בלנובו הראשון: יתרונות - מעבד דור רביעי, כרטיס מסך חזק יותר, רמקולים איכותיים יחסית, שקט וקריר. חסרונות - מקש הCTRL הוחלף עם ה FN.. נשמע מבלבל ולא נוח, אבל קראתי שאפשר להחליף ביניהם בביוס. סוללה חלשה יותר מהשניים האחרים, אבל לא קריטי כי עדיין מעל ארבע שעות עבודה. מסך פחות איכותי.

- DELL: יתרונות - גודל מסך אידיאלי מבחינתי. מקלדת מוארת ולפי הביקורת היא גם די מושלמת. מסך יותר איכותי מהלנובו. סוללה חזקה יותר. חסרונות - מעבד ישן יותר, כרטיס מסך ישן יותר, רמקולים לא איכותיים, נוטה להתחמם ולהרעיש.

- לנובו הקטן: אין לו ממש יתרונות על האח הגדול מעבר לזמן סוללה ארוך יותר וניידות/משקל.

מה לדעתכם עדיף? אם ישנן המלצות לדגמים נוספים, אשמח לקבל אותן. תודה מראש ויום נעים.

פורסם
  • מחבר

טוב, החלטתי שאני רוצה 14". את ה E5430 כבר אין במלאי, והמחליף שלו, E5440, מגיע עם מעבד U. יש המלצות למחשבי 14" עם מעבד M? אני מדגיש כי חיי סוללה הם בתחתית סדר העדיפויות שלי. תודה.

פורסם
  • מחבר

אין מחשבי 14" שעומדים בדרישות? או שלא עונים כי עברתי על החוקים באיזושהי צורה?

פורסם
  • מחבר

מלאי בחנות אין להם, ולפי מה שאמרו לי בחנות אחרת, היבואן כבר לא מביא את הדגם הזה לארץ כי הוא ישן מידי, אז כבר קצת ירד לי מהדגם הזה ולא טרחתי לשאול אם ניתן להזמין. אולי באמת כדאי לבדוק איתם את זה.

השאלה היא כמה הירידה בביצועים תהיה מורגשת אם אקח את ה E5440 עם ה i5-4200u.. אני כבר שוקל להעלות את התקציב ולקחת את ה E5440 עם i7-4600u, אבל זה כבר יעלה לי 4500 ש"ח. הייתי הולך כבר על חברה אחרת ומקבל מפרט טוב במחיר נמוך יותר, אבל המקלדת והטאצ'פאד של ה LATITUDE פשוט כמה רמות מעל כל השאר לטעמי.

יש עוד אופציות מעניינות ל14" אם נגיד אני מותח את התקציב ל3700-4000 ש"ח?

פורסם

אז לך באמת על ה-5440, יש לו יתרונות משלו על ה-5430 ברמת העיקרון. מלבד מעבד.

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24532

לשימושים הבסיסיים יחסית שהגדרת כנראה לא תראה הבדל מאד משמעותי

תוכל ככל הנראה לשים SSD ב-5440 בסלוט שקיים שם במקביל לכונן הקשיח המכני. כמעט בטוח שזה יעבוד, בחיבור mSATA. בלי הצורך לוותר על צורב. (ממה שקראתי אפשר אבל עדיף לחקור עוד טיפה)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

לא קריטי לי צורב בכל מקרה.. ממוצע הצריבות שלי עומד על פעמיים בשנה בערך. אבדוק את עניין ה mSATA.

מה לדעתך היתרונות הנוספים שיש ל5440 על ה5430? כי מבחינת מפרט הם די זהים, לפי מה שאני רואה.

פורסם
  • מחבר

תפנית בעלילה. בן דודי מגיע מארה"ב בשבוע הבא והוא יביא לי את המחשב. כנראה שאלך על Latitude E6440.

האם האחריות שלהם תופסת גם בארץ? מאיפה כדאי להזמין?

תודה ושבוע טוב.

פורסם
  • מחבר

הוזמן מ DELL OUTLET:

• Dell Latitude E6440

• Processor: Intel Core 4th Generation i5-4300M Processor (Dual Core, 3M Cache, 2.6 GHz, w/HD Graphics 4600
  • Windows 7 Professional
  • 500GB Solid State Hybrid Drive
  • 8 GB Dual Channel DDR3L 1600MHz (4GBx2) Memory
  • 14.0 Inch HD+(1600x900) Anti-Glare LED-backlit with Premium Panel Guarantee
  • Tray load DVD Drive (Reads and Writes to DVD/CD)

המחשב הוא OUTLET NEW, כלומר מישהו החזיר/ביטל הזמנה אבל הקופסא של המחשב לא נפתחה ולכן הוא חדש לחלוטין (לעומת REFURBISHED ששם החזירו מחשב שכבר היה בשימוש כמה ימים.. אמנם לא משמעותי כי דל עושים לו בדיקות ומתקינים הכל מחדש.. הדבר היחידי שיכול להיות זו איזו שריטה מעצבנת על המארז או משהו.. לא קריטי). יצא לי $832 (2880 ש"ח) כולל משלוח, מיסים ואחריות 3 שנים NBD, בדיוק כמו של מחשב חדש לגמרי. אם הייתי מזמין מהאתר הרגיל של דל, היה יוצא $1350. משתלם!

ממליץ לכל אלה שמזמינים מארה"ב לבדוק באאוטלטים של החברות הגדולות לפני ההזמנה. יש שם אחלה מוצרים ודילים. לדל יש גם דף פייסבוק שנקרא DELL OUTLET שבו מפרסמים מידי פעם מבצעים כמו 30% על כל המחשבים באאוטלט. אם הייתי מחכה קצת יכול להיות שהייתי יכול לקנות את אותו המחשב ב$600 בלבד! אבל הייתי חייב להזמין עכשיו כדי שבן דודי יספיק להביא אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים